CVS Koryon Villus örneklemesi

gul_gunes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2007
280
57
Hanımlar, 38 yaşındayım 10+2 haftalık hamileyim. önümüzdeki hafta ikili tarama testi olacak, fakat doktorum ileri yaş gebe olduğum için üniversite hastanesine yönlendirdi bugün. CVS Koryon Villus Örneklemesi yapılması için. yaptıran var mı aranızda? ya da yakın çevrenizde? acılı bir işlem mi?

Hanımlar, 38 yaşındayım 10+2 haftalık hamileyim. önümüzdeki hafta ikili tarama testi olacak, fakat doktorum ileri yaş gebe olduğum için üniversite hastanesine yönlendirdi bugün. CVS Koryon Villus Örneklemesi yapılması için. yaptıran var mı aranızda? ya da yakın çevrenizde? acılı bir işlem mi?
Bana kalırsa bu doktorlar bazen herşeyi abartıyor,kesinlikle saçma sapan yapılan o testlere karşıyım.Amniyosentez sıvısı ile teşhis koyma islemi yüzünden bir sürü çocuk sakat kaldı yada anne karnında öldü.İleri yaş gebelik diye tutturmuşlar gidiyolar yahu köydeki kadınlar menapoza girene kadar çatır çatır doğuruyorlarmış.38 yaş ileri bir yaş değil bence.O yaşta henüz yeni evlenen bir sürü insan var,saçmalamış bence doktor.

Bana kalırsa bu doktorlar bazen herşeyi abartıyor,kesinlikle saçma sapan yapılan o testlere karşıyım.Amniyosentez sıvısı ile teşhis koyma islemi yüzünden bir sürü çocuk sakat kaldı yada anne karnında öldü.İleri yaş gebelik diye tutturmuşlar gidiyolar yahu köydeki kadınlar menapoza girene kadar çatır çatır doğuruyorlarmış.38 yaş ileri bir yaş değil bence.O yaşta henüz yeni evlenen bir sürü insan var,saçmalamış bence doktor.
Ben de sizin gibi düşünüyorum aslında. 35 yaş öncesi Milattan önce, 35 yaş sonrası ise Milattan sonraymış gibi ikiye ayrılıyor gebeler. 35 yaş sonrası gebe kalmak bir zulm gibi sanki. yapılmayan tetkik kalmasın istiyorlar. bilmiyorum bu kadar kurcalamak doğrumu...
fakülte hastanesine gittim bugün. cvs koryon villus yapılmadı. 19 haziran'a randevu verildi. nette araştırmalarıma göre, riskler arasında düşük yapma ve enfeksiyon kapma olasılığı var. kararsızım. eşim de yaptırmamam konusunda ısrarcı. ikili tarama testinde zaten varsa bir problem ense kalınlığında belli olur diye düşünüyorum. inşallah hiçbir problem çıkmaz, inşallah sağlıklıdır.

X