cvs yada amniyosentez olanlar ???

BEYZAAK

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2008
137
1
96
İstanbul
merhaba !

18/11/2008 tarihinde cvs yapıldı.12+5 günlük hamileydim.ense kalınlığı 4,4 mm olarak çıktı.Fish denen 48 saat içinde bakılan bir test varmış.Onuda istedik.Ama bu test dna dan bakılıyormuş eğer down sendromu varsa saptayabiliyormuş ama yok derse yok derse kesin sonuç değilmiş yani yakalayamamış olabilirmiş bu tesiim normal çıktı.şimdi ise 3 hafta sonra açıklanacak olanı bekliyoruz.oda bayramın 2. gününe geliyor ama bayramdan öncede açıklanabilir sonrada dedi prof.şimdi dualarla sonucu bekliyoruz.böyle bir surum yaşayan varmı?

bu arada cvs amniyosentezin erken gebelik haftalarında yapılanı.yani yine karından bir iğne ile girip bebeğin eşinden parça aldılar.

Canım Allah'ın izniyle sorunsuz çıkacak inşallah testlerin...

ben amniyosentez oldum. erken dönemde olmasını doktor riskli gördüğü için 4 aylıkken amniyosentez yapıldı.. sonuç 5. ayda geldi. çok şükür sapasağlam bebeğim.
sen gönlünü ferah tut canım. sen üzüldükçe bebeğinde üzülür...

Canim arkadaslarin dedigi gibi sen gonlunu ferah tut,bence de hic bir sey cikmayacak..Benim kuzenimin cocugunda da ayni seyler uygulandi..Sonucta da cocugunuz da down sendromu var dediler...Aile yikildi .Ve cocuk dogdu,hic bir sey cikmadi.Suan 5 yasinda gayet normal...Ustelik bu test emin olmak iicn unv hast de ve askeri hastane de 2 kez yapildi....Iicini rahat tut ve sakin moralini bozma...

inanamıyorum .bebeğin kromozomlarını sayıyorlar hemde iki kere ve yanlış çıkıyor.ALLAH ın işi işte.Yüce RABBİM...

canım öncelikle gecmıs olsun sen yureğini ferah tut inşallah hıcbısey cıkmaz..benim bebeğimin ense kalınlığı 1,12 cm cıktı ve ultrasonda karın bogesınde odem gorunuyodu yanı drum kesınlıkle anomalı bı bebek dedı yanı alınacaktı ense kalınlığı cok ustunde olduğu ıçın drum down sendromunda bukadar kalınlık olmaz muhtemelen kalbıyle yada baska bı organıyla ilgili dedi.ama yınede cvs yaptırmamızı onerdı sonrasındada kürtaj.o gunler cok kotuydu ama benım bebek kesın alınacağı için drum kurtajı yapalım oradan cvs yı yaparız dedı nıtekımde oyle oldu 15 gun sonra dedıler ama hucreler gec bolunduğu için bi 25 gun daha beklememızı soyledıler halen beklıyoruz
Allahım inşallah senın hıcbısey cıkmaz ben cok arastırdım bu cvs olayını.hayırlı haberlerle donersın ınşalaaah:Saruboceq:

Amniyosentez icinde korkma,dr na guven.Cok fazla arastirmak bazen insanin moralini daha cok bozuyor....Bana da yaptilar..Hemde erken bir donmede degil doguma 3-4 hafta kala. Gebelik zehirlenmesi vardi.Bebegi erken almalari gerekiyordu,ama cigerlerin gelismedigini dusunuyolardi..CoK arastirdim ve ogrendiklerim beni iyice gerdi..Cunku artik bebegin yeterince kipirdayacak yeri yoktu,su azalmisti,teklikesi verdi.Eger uzmen biri tarafindan yapilmazsa veye o an kipirdarsan bebege gelebilr dediler ve cok kotu yasanmis hikayelr dinledim...Olana kadar 2 gun gecti ve oldum oldum diirldim ama sonu guzel bitti hersey normal oldugu iicn ertesi bebegimi kucagima alabildim...Bazen bilginin de fazlasi insana zarar veriyor...Endiselenmen cok normal ama zihninde hep iyiye odaklan ve okudugun herseyin seni etkileyecegini dusunerek kotu seylei es gec okuma,seni etkilemesien iizn verme

Teşekkürler kızlar..Doğru söylüyorsun tabi mercan_dilara iyi düşünürken iyi olur büyük ihtimalle.Bende öyle yapmaya çalışıyorum bişey çıkmayacak diyorum ama yinede insan tedirgin oluyor.
Ayvalık bu cvs yi ilk duyduğumda aklıma ilk sen geldin zaten biliyormusun...Sanada yapacaklarını hatırladım.Ama nasıldı falan derken zaten ertesi günü olup kendim bire bir yaşadım.Amniyosentez gibi ince bir iğne sandım ama değilmiş :) Bundan su almadıkları için biyopsi iğnesiydi.Fakat yinede inanın sadece korkudan acıyor.O kadar.Kendini kasarsan.Ama profosör işini güzel yapıyor.Tavsiye ederim.Prof.Dr Cihat Şen ..Tabi Allah kimsenin başına vermesin o ayrı.

drydeniss sen neden amniyosentez oldun...

ultrasonda ense kalınlığında problem var dedi.. sonra ikili test yaptık ordada risk çıktı. onun neticesinde bir profesöre yönlendirdi. o yaptı amniyosentez i. down sendromlu olma riski bende 85 kişide bir çıktı. yani gergin bi yerdeydim. gerildim...ama geçti gitti. hepdua ettim rabbim çocuğumun alınmasına müsade etme diye. çünkü eşim ve ailesi aldırma taraftarıydı.. yani açıkca söylemediler ama. ömür boyu sizede çocuğıada zor dediler ailesi. eşiminde aklı karıştı tabi.. ben hiç öyle şeyler düşünmedim açıkcası dedimya, rabbim bebeğimi almalarına izin verme diye dua ettimhep..

Son düzenleme:

çok soruyorum ama ense kalınlığı kaç çıktı 85 te yine güzel bir ihtimal benim 13 tr bir çıktı.yani % 7,69 rsik.senin yüzde 1,17 imiş.bende öyle dua ediyorumBenim ailemde eşimin aileside eşimde herkes çocuk için doğurmanın doğru olmadığını düşünüyorlar.Bende ALLAH ım bunu bana yaşatma beni bununla sınama.Bunun kararını bana bırakma.Sağlıklı bir bebek nasip eyle bize diye dua ediyorum İnşallah inşallah YÜCE RABBİM dualarımı kabul eder...İlk bebeğimde 9+3 iken karnımda ölmüş.Melek oldu o.Meleğimin hatrına diyorum bazen.Bebeğimi sağlıokla kucağıma almayı her anne gibi çok istiyorum...

bir şey daha sormak istiyorum sana ense kalınlığını muhtemelen 11-14 hafta arası ölçtü.Bildiğim kadarıyla amniyosentez 16-18 haftaları arasında oluyor.bekledinmi sen ? Bİrde bebeğin başka bir organı hakkında herhangi birşeyler dedilermi size..

hiç hatırlamıyorum ki tatlım kaç çıktı ama riskli bir değerdi. kan tahlili sonucundada ve ense kalınlığı göz önüne alındığında 85 kişiden biri olabilrdim. ama çok şükür olmadım. benim ilk bebeğimde 18 haftalıkken karnımda ölmüştü. ikincisi aspirin ve iğne tedavisiyle doğdu. kanda pıhtılaşma olabileceği düşünüldü. 18 haftalıkken kontrole gideceğim birg ün önceden kanamayla gittim bebek ortalama 15 gün önce ölmüş dedi doktor. normal düşük yapamadım çünkü rahime yapışmıştı.
öyle işte.. erken dönem amniyosentezi prof. önermedi. bebek kıpırdadığında iğnee değip ondan doku parcası koparma ihtimali yüksek normal zamanıbekleyelim dedi. 4 aylıkken amniyosentez olmayı bekledim. biliyorsun amniyosentez dede düşük riski var mesela iğneyle girerken karnıma plesantayı delemedi uzun zaman uğraştı son kez denicem dedi sonuncusunda delebildi. bu esnada plesanta yırtılsaydı bebeğim yine ölebilirdi. herşeyin riski var . ama insan her şeye rağmen bilmek istiyor. bu arada alilelerimizde de dah aönce olmuş böylebirşey yoktu yani kromozombozukluğu olan bebek diyeyim. içini ferah tut canım.. rabbine sığınmaktanbaşka yolu yok .seni çok iyi anlıyorum inan. aynı şeyleri bende yaşadım..

Burayada yazaymsonucu belki benim gibi sonradan araştıran olur.ALLAH KORUSUN tabide.Sonucum temiz çıktı kızlar Çok şükür ALLAH a. Ama şimdi bebeğin önce kalbi olmak üzere organları incelenecek.İnşallah onlarda ii çıkar..Hepimizin sağlıklı bebeklere kavuuşması dileğiyle.

sen kalbini ferah tut. rabbim hayırlısıyla sağlıkla bebeğini kucağına almak nasip eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…