Da Vinci's Demons

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
Spartacus: Blood and Sand‘den sonra yayınladığı yapımlarla dikkati çeken Starz kanalı, bir süre önce yeni bir diziyle daha karşımıza çıkacağının haberini vermişti: Da Vinci’s Demons.

Dizi, isminden de rahatça anlaşılabileceği üzere dünyaca tanınan Leonardo da Vinci‘nin hayatı üzerine olacak. Sanatçı, gençlik zamanı, yani 25 yaşındaki haliyle diziye aktarılacak.

Dizinin yayıncı kanalı Starz olsa da aslında BBC Worldwide da işin içinde. Ayrıca, FOX da dünya çapında dağıtımda diziye destek veriyor. Şimdiden bilindiği kadarıyla İngiltere ve Almanya’ya da satılmış durumda.

Dizinin senaryosu The Dark Knight, The Dark Knight Rises ve de yazın vizyona girecek Superman filmi Man of Steel‘in senaristi David S. Goyer‘e ait. Goyer’in, diziler içinde Flash Forward‘ın da senaristliğini yapmışlığı var. Bu da ‘fantastik ögeler’ konusu düşünüldüğünde neden bu ismin seçildiğinin yanıtı
lsa gerek. Dizideki başrol, Leonardo da Vinci ise çeşitli İngiliz dizilerinde karşımıza çıksa da ilk baş rolünü bu yapımla alan Tom Riley‘e (Monroe) üstleniyor.


Leonardo’nun hikayesi İtalya, Floransa’da geçecek. Dolayısıyla o dönemin en önemli ailesi olan Mediciler de bizlere sunulacak. İtalya’nın en önemli kişiliklerinden, parasıyla doğru orantılı, sanat dünyasında da inanılmaz söz sahibi Lorenzo Medici‘i Elliot Cowan (Sinbad,Marchlands), onun ‘baştan çıkarıcı
ve politik zekası yüksek‘ eşi Clarice Orsini‘i Lara Pulver(Sherlock, True Blood), Lorenzo’nun metresi ve Leonardo’nun aşık olduğu kadın Lucrezia Donati’i
de Laura Haddock (Upstairs Downstairs) canlandırıyor.
[video=youtube;vgg9nnALFGA]https://www.youtube.com/watch?v=vgg9nnALFGA[/video]
 
Son düzenleme:
$DaVincisDemons__121012162039-575x383.jpg
$da_vincis_demons_wallpaper_1280x800_4.jpg
$Da-Vincis-Demons-e3b54c0e.jpg
$Da-Vincis-Demons-New-Promotional-Photos-7_FULL.jpg
$indir (1).jpg
$indir.jpg
 
Leonardo Da Vinci'nin sır gibi saklanan gençliğinin konu alındığı dizinin yapımcılığını Batman ve Blade serilerinden tanıdığımız David S. Goyer üstlenirken, Tom Riley ve Laura Haddock başrollerde yer alıyor. Da Vinci’nin dehasının arkasındaki kahramanın hikayesini anlatan birinci sezonun ardından, ikinci sezonda konunun merkezi dehanın arkasındaki kötü ruhlar oluyor.
25 yaşında geleceği şekillendirmeye ve özgür kılmaya çalışan ve insanüstü zekaya sahip olan Leonardo, tarihi yalnızca gerçekleri örtbas etmek için kullananlara karşı, silah olarak sadece zekasını kullandığı bir savaş başlatıyor. Tek başına mücadele verdiği bu savaşta aklını yitirmenin sınırlarına yaklaşırken gerçek ve yalan, geçmiş ve gelecek gibi olgular arasındaki çelişkileri çözmeye uğraşıyor.
Rakibi Riario tarafından tuzağa düşürülen Da Vinci, kahramanca bir ölüm kalım yolculuğuna çıkıyor. ‘Cennetin Kasası’nı bulmaya çalıştığı bu fiziksel ve manevi arayışta Da Vinci her şeyini riske atıyor. Da Vinci’nin efsanevi «Yaprak Kitap» ile ilgili araştırmasına devam ederek ve annesiyle ilgili gerçekleri öğrenmeye çalışarak başladığı yeni sezon yeni mücadeleler ve tehlikelerle FX'te!
 
Dünyada takip edilen Hollywood dizilerinden Da Vinci's Demons geniş oyuncu kadrosuna bir Türk kızınıda dahil etti. Da Vinci's Demons'in yönetmeninin ısrarla istediği Dilan Gwyn, ilk provasını yaptı.
$turk-kizi-dilan-gwyn-hollywoodun-yeni-gozdesi-103715.jpg
 
Yayınlandığı ilk bölümündeki Türk karakteriyle dikkati çeken Da Vinci’s Demons isimli dizide Osmanlı ve Türkler yine olayların merkezinde.

‘TANRININ İNSANLIĞIN BAŞINA AÇTIĞI BİR SÜRÜ SORUN VARDIR’

Dizinin bu hafta yayınlanan 6’ncı bölümünün büyük bir kısmında Osmanlı, Türkler ve Fatih Sultan Mehmet işlendi. Tarihteki adıyla ‘Kazıklı Voyvoda’ ve ‘Drakula’ olarak bilinen, esir aldığı Osmanlı askerlerini kazıklara çakarak işkenceyle öldürmesiyle anılan Eflak Voyvodası III. Vlad, Türkler, Osmanlı ve Fatih Sultan Mehmet hakkında söyledikleriyle diziye damgasını vurdu.
Dizinin bu haftaki bölümünde Leonardo Da Vinci, esir tutulan Osmanlı imparatorluğunda görevli bir Habeşli’yi kurtarmak için Voyvoda’yı ziyarete gitti. Da Vinci’yi ormanlık bir alanda karşılayan Kazıklı Voyvoda, daha ilk dakikalardan itibaren Türkler hakkında konuşup nefretini dile getirmeye başlayarak, “Tanrının insanlığın başına açtığı bir sürü sorun vardır; depremler, volkanlar, salgınlar ve kanserler. Ama bunlardan daha kötüsü başımıza Türkleri ve Tatarları salmış…” dedi.

Daha sonra Da Vinci’yi sarayına götüren Voyvoda, hemen hemen her diyaloğunda Osmanlı ve Türkler’i kötülemeye devam etti. Dizide, babası tarafından bağlılığı bildirmek ve eğitim alması için Sultan 2’nci Murat’a verilen, eğitimi tamamlandıktan sonra da Voyvoda olması için Eflak- Boğdan’a geri gönderilen Vlad’ın (Kazıklı Voyvoda), Osmanlı İmparatorluğu’nun himayesinde olduğu tüm dönemde zindanlara atıldığını ve çeşitli işkenceler gördüğünü iddia etti. Dizide bir Türk'ü de köpeklere parçalatarak öldürten Vlad, bölüm sonunda ise Leonardo ve 2 arkadaşı tarafından sarayın penceresinden aşağıya atıldı. Voyvoda'yı aşağıya atan Leonardo, esir tuttuğu Habeşli’yi kurtardı ancak Vlad’ın ölmemesi dikkati çekti.

İlk bölümündeki Türk karakterinin Müslüman olmaması ve uyuşturucu kullanması nedeniyle tartışma yaratan dizide Türkler ile Osmanlı, ilerleyen bölümlerde de çokça yer tutacağa benziyor.(dha.com.tr)
$da_vincis_demonsta_turkler_icin_sasirtan_ifadeler_h6824.jpg
 
Son düzenleme:
Da Vinci's Demons 4. bölüm The Magician yayınlandı. Yeni bölümde ise İstanbul'un kuşatmasından bahsetmesi diziye damga vurdu

İşte Da Vinci'nin söylediği o sözler; '' İstanbul Kuşatması sırasında Bizans İmparatorluğu Osmanlı'ya karşı ilk kez topları kullandığında Türkler kaçmak zorunda kalmıştı. 30 yıl sonra kendi toplarıyla geri geldiler. Daha büyük toplar. 55 günlük bir kuşatma sonrasında öyle bir yıkım verdiler ki… Şehir eskiye hiç dönemeyecekti… İstanbul düştü.''
 
Dizinin bu hafta yayınlanan bölümünden ilginç bir detay:. Roma kilisesinde esir tutulan gerçek papa, kızı Lucrezia Donati (Medici'nin metresi, Da Vinci'nin sevdalısı) bazı ipuçları vermişti. Fakat biz bu kısımları göremedik.Babasıyla konuştuktan sonra gizli arşiv odasına giden Donati, burada arşiv görevlisinden Osman Gazi'nin kılıcını istedi.
İlginç olan şey ise , Konstantinopolis'te bulunan kılıcın sahte olduğunu iddaa etmeleri idi. Neyse Donati ilerleyen bölümlerde İstanbul'a yani Konstantinopolis'e kılıç ile geleceği görüldü. Bakalım ne gibi detaylar ortaya çıkacak hep birlikte izleyip görelim.
$BlRONgIIUAAWYPA.jpg
 
Son düzenleme:
Dünyada takip edilen Hollywood dizilerinden Da Vinci's Demons geniş oyuncu kadrosuna bir Türk kızınıda dahil etti. Da Vinci's Demons'in yönetmeninin ısrarla istediği Dilan Gwyn, ilk provasını yaptı.
Eki Görüntüle 1071708

İsveç doğumlu Türk oyuncu Dilan Gwyn, ikinci sezonda katıldığı “Da Vinci’s Demons”daki performansıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çekti.
$24040716.jpg
 
Son düzenleme:
Ben çok beğenerek izliyorum canım beğenmeyene de rastlamadım hiç tavsiye ederim. Yarın yeni bölümü çıkacak sabırsızlıkla bekliyorum valla:KK34:

Da Vinci hayran olduğum bir adam zaten, dizi ilk çıktığı zaman çok merak edip izlemeye niyetlenmiştim ama başlayamadım bir türlü. İlk fırsatta izleyeceğim. :KK31:
 
Da Vinci's Demons'ta II.Beyazıt rolünü oynayan kişi Türkçe'si çok kötü bari dublaj yapsalarmış :KK14:
$Bm0sWKwCMAE9n50.jpg
 
Son düzenleme:
Leonardo Da Vinci’nin pek bilinmeyen gençlik yıllarını kurmaca bir biçimde anlatan Amerikan Starz kanalının dizisi Da Vinci’s Demons’ın ikinci sezon yedinci bölümünde İstanbul’a gelindi.
Osmangazi’nin kılıcını yanına alan Lucretia, Papa Sixtus’un elçisi olarak İstanbul’a Beyazıd ile görüşmeye geliyor. 81 doğumlu Kıbrıs Türkü Akın Gazi’nin canlandırdığı Beyazıd’ı ikna edip Roma’ya göndermeye çalışan Lucretia bu hamlesinde başarılı olamıyor.
Fatih Akın’ın son filmi The Cut’ın da kadrosunda yer alan Akın Gazi, Zero Dark Thirty ve Doctor Who’da da yer almıştı.
$fft22_mf2153908.Jpeg
http://www.radikal.com.tr/fotogaleri/hayat/da_vincis_demonsa_bir_turk_oyuncu_daha-1190466-3
 
X