daha fazla yaşamak istemiyorum

sumoshh

İstanbul
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.689
1.230
O kadar mutsuz o kadar mutsuzum ki... Tarif edilemeyecek derecede daha hiç olmadığı kadar.
Ben hep elalemin eskisini giymek zorunda mıyım, eski olduğu o kadar belli o kadar zoruma gidiyo ki. Yaşamayan bilmez anlamaz çok zoruma gidiyo çok utanıyorum boğazım tıkanıyo. Gözlerim doluyodu önceden şimdi hüngür hüngür ağlıyorum hemde bağıra bağıra. Yemin ediyorum yarına çıkmayım ki, ortasonda 13 yaşındayken aldığım gömleği hâlâ giyiyorum. Ayağımda yıllar önce aldığım converse yanları yırtıldı hâlâ giyiyorum. Önceden bu kadar takmazdım, zaman geçtikce yaşım büyüdükçe içerliyorum.
Bütün bunlardan ailemi sorumlu tutuyorum. Keşke hiç doğmasaydım, ya da çocukken ölseydim. Kardeşimin engelli maaşı var, onda benim de hakkım var bana 1 kuruş koklatmıyolar. Hayatımda kızlarla bi cafeye oturup kahve bile icmedim. Çok zoruma gidiyo kızlar. Işlere başvuruyorum, zamanında çok genelkulturumu geliştirdim Türkçe haricinde 4 dil biliyorum(ingilizce arapca azerice adigece) ama buna bakmıyorlar. Torpil her yerde torpil.
Bu dünya zenginler içinmiş, benim için değil. Ailemden nefret ediyorum artık, artık ben yaşamak istemiyorum. Neden benim Başıma bunlar geldi. Neden ben? G.erçekten çok zoruma gidiyor. Ben ölmek istiyorum. Insallah ölürüm, paraları da onların olsun borç ödesinler anca. elalemin verdiği kıyafetlere yırtık ayakkabıma sarılır sumosh diye ağlarlar artık.......

okurken üzülmedim dersem yalan olur,ama her nolursa olsun ölmek çözümü değil,herkesin sorunları derdi var belki seninki sana büyük ama karşındaki insanlarında kendine göre büyük dertleri var.içinde hep bi umut olsun,daha iyisi olacak diye,inan bi şekilde o iyi şeyler dönüp dolaşıp seni buluyor,belki 2 gün geç ama buluyor.aklından ölümü çıkart,hayat o kadar da kötü değil inan..

Çok isyan ediyosun sumoshh Allahın gücüne gider. Açtığın her konuda sürekli bir şeylerden şikayetçisin biraz şükretmesini bil lütfen.
Neye sükredeyim, bu yaşta aldigim dert yük yeter. Bu kadar mutsuzlukta yeter ben artik kaldiramiyorum. Ne annemle Ne de babamla konusmuyorum artik

okurken üzülmedim dersem yalan olur,ama her nolursa olsun ölmek çözümü değil,herkesin sorunları derdi var belki seninki sana büyük ama karşındaki insanlarında kendine göre büyük dertleri var.içinde hep bi umut olsun,daha iyisi olacak diye,inan bi şekilde o iyi şeyler dönüp dolaşıp seni buluyor,belki 2 gün geç ama buluyor.aklından ölümü çıkart,hayat o kadar da kötü değil inan..
Kötü değil mi.. Ben o artık kalbini temiz tut gececek evrelerini gectim. Hicbir sey geçmiyor, daha da kotulesiyor. Ne anlami varki yasamamin

O kadar mutsuz o kadar mutsuzum ki... Tarif edilemeyecek derecede daha hiç olmadığı kadar.
Ben hep elalemin eskisini giymek zorunda mıyım, eski olduğu o kadar belli o kadar zoruma gidiyo ki. Yaşamayan bilmez anlamaz çok zoruma gidiyo çok utanıyorum boğazım tıkanıyo. Gözlerim doluyodu önceden şimdi hüngür hüngür ağlıyorum hemde bağıra bağıra. Yemin ediyorum yarına çıkmayım ki, ortasonda 13 yaşındayken aldığım gömleği hâlâ giyiyorum. Ayağımda yıllar önce aldığım converse yanları yırtıldı hâlâ giyiyorum. Önceden bu kadar takmazdım, zaman geçtikce yaşım büyüdükçe içerliyorum.
Bütün bunlardan ailemi sorumlu tutuyorum. Keşke hiç doğmasaydım, ya da çocukken ölseydim. Kardeşimin engelli maaşı var, onda benim de hakkım var bana 1 kuruş koklatmıyolar. Hayatımda kızlarla bi cafeye oturup kahve bile icmedim. Çok zoruma gidiyo kızlar. Işlere başvuruyorum, zamanında çok genelkulturumu geliştirdim Türkçe haricinde 4 dil biliyorum(ingilizce arapca azerice adigece) ama buna bakmıyorlar. Torpil her yerde torpil.
Bu dünya zenginler içinmiş, benim için değil. Ailemden nefret ediyorum artık, artık ben yaşamak istemiyorum. Neden benim Başıma bunlar geldi. Neden ben? G.erçekten çok zoruma gidiyor. Ben ölmek istiyorum. Insallah ölürüm, paraları da onların olsun borç ödesinler anca. elalemin verdiği kıyafetlere yırtık ayakkabıma sarılır sumosh diye ağlarlar artık.......
inan bana dünya kadar malın da olsa bi dert mutlaka seni issyan ettirir sanıyo musun ki zenginler hiç dert edinmyor?bence sağlıklıysan nefes alıyosan şükret. evet belki özeniyosun yeni kıyafetlere cok da haklısın ama belki hyat sana cok büyük bi mutluluk sunacak bekle ve isyan yerine şükret ölüm en kolayı bnce bu zorluklarla yaşamakta marifet neyi çağırırsan o başına gelir sen isan ettikçe kötü olur herşey bn bunu bilir bunu söylerim sevgiler..

Affınıza sığınarak soruyorum, gerçekten bilmediğim için. Kardeşinizin aldığı engelli maaşında hakkınız olduğunu yazmışsınız, aile bireyleri arasında bir dağılım mı oluyor?

Neye sükredeyim, bu yaşta aldigim dert yük yeter. Bu kadar mutsuzlukta yeter ben artik kaldiramiyorum. Ne annemle Ne de babamla konusmuyorum artik
Ama elde bişey yoksa onlar ne yapsın ki ? Bugünler gelip geçici senin için, belki ilerde daha güzel bir hayatın olacak üzme kendini tadını çıkar hayatın

Kötü değil mi.. Ben o artık kalbini temiz tut gececek evrelerini gectim. Hicbir sey geçmiyor, daha da kotulesiyor. Ne anlami varki yasamamin
herkesin hayatında kötüler var,benim yok mu sanki?belki senin ki gibi değil ama seninkinden daha kötü..bende çok kez ölmek istedim ama durup düşünce bazı şeylerin geçtiğini geride kaldığını fark edebiliyorsun,mevlananın bi sözü vardır:gül düşünki gülistan olsun..ne kadar kötü düşünürsen o kadar kötü olur.ölmek çözüm değil bunu tekrar söylüyorum,yaşam sadece burdan ibaret değil!

Bütün bunlardan ailemi sorumlu tutuyorum. Keşke hiç doğmasaydım, ya da çocukken ölseydim.
Kardeşimin engelli maaşı var, onda benim de hakkım var bana 1 kuruş koklatmıyolar. Hayatımda kızlarla bi cafeye oturup kahve bile icmedim. Çok zoruma gidiyo kızlar. Işlere başvuruyorum, zamanında çok genelkulturumu geliştirdim Türkçe haricinde 4 dil biliyorum(ingilizce arapca azerice adigece) ama buna bakmıyorlar. Torpil her yerde torpil.
senin ne hakkın var o para da .O para kardeşinin bakım parası değil mi?Sana kıyafet için mi harcayacaklar anlamadım neye isyanın

Affınıza sığınarak soruyorum, gerçekten bilmediğim için. Kardeşinizin aldığı engelli maaşında hakkınız olduğunu yazmışsınız, aile bireyleri arasında bir dağılım mı oluyor?
Anne bakim maasi diye geciyor annem aliyor benim ondan cok hakkim var

Bu kadar satirdin bunu mu anladiniz tebrikler...
öncelikle sen bir sakin ol bakalım yaşın kaç bilmiyorum da bu kadar isyan edilmez aç mısın açıkta mısın sokakta mı yatıyorsun taş mı yiyorsun senden daha kötü durumda olanlar var.Ayrıca o satır gözüme çarptı o yüzden sordum bakım parası kardeşinin bakımı için kullanılıyordur sen kendin için istiyorsun sanırım

off be canım yaaa üzülüyorum senin için ama ne olur biraz sabret :KK43: tamam olumsuz yaşam koşulların var amenna ama yaşın gereği hala ergenlik dönemi içindesin bu öfke patlamalarını anlıyorum. fakat şimdi derin bir nefes al biraz sakinleş ve bir de olaya şu açıdan bak: bu geçici bir dönem. sen şu an hayatının en başındasın hatta figüransın henüz film başlamadı bile. Film başlayıp senin hayatının gerçek aktörü olabilmen için önce belli bir yaş dönemine erişmen, bir meslek sahibi olman bonus olarak da bir evlilik yapman gerekiyor. Bonus olmasa da olur ama muhafazakar ailelerin çocuklarında bu durum avantaj oluyor.
aradan birkaç yıl geçtikten sonra bu dönemlerin aklına buruk birer anı olarak gelecek. sana abla tavsiyesi bu kadar yıpratma kendini ilerde travmaların hayatını yönlendirmesin.
ajitasyon yapmak istemiyorum ama bu durumlarda en güzel teselli beterin beterini düşünmektir. mesela ilkokulda ayakkabısı olmadığı için yağmurlu havalarda terliğin üstüne poşet geçirip okula gitmek zorunda olan çocukları düşün (en yakınımda %100 yaşanmış örnek)

senin yaşlarındayken benim de kendime göre sıkıntılarım ve açmazlarım vardı. herkesin derdi çeşit çeşit kıyaslayamam ama pek mutlu bir çocukluk ve ergenlik geçirdiğimi de söyleyemem. o dönemlerde hep şöyle düşünürdüm. hepimizin hayatında sınandığı dönemler var ve sıkışık olduğumuz kadar rahat olduğumuz dönemler de var. açıkçası ilk gençliktebu sıkıntılar çekildikten sonra sonraki hayatın daha güzel olma ihtimaline inandım ve çok şükür ki şu an düşündüğümü yaşıyor durumdayım. inşallah senin için de öyle olur ama lütfen isyan etme olgunlukla göğüslemeye çalış. sınav ne kadar ağır olursa mükafatı da o kadar güzel ve büyük olur.

biliyorum şu anki ruh halinle bu yazdıklarım seni rahatlatmayacak sen her satıra içinden bir antitez geliştireceksin. senden ricam biraz sakinleyip öfken ve hayal kırıklığın geçtikten sonra bunları tekrar okuman :KK66: inşallah güzel geleceğin yakındır canım az daha sabır :KK36:

Sevgili sumoshh, ben de sana lise 1'de aldığım ceket ve eşofmanın içinden sesleniyorum :)
Alt-orta gelir grubu çocuk yaparken ve bakarken hep "e bizim gibi insanlardan neyi eksik?" mantalitesi ile değerlendiriyorlar çocuğun durumunu. Tamam eksik olmayabilir ama hepsi aynı yoksulluğu çekiyor diye her şey normal mi?
Boşver bunları, gelecekte çalışmayacak mısın? O zaman kendi dünyanı kuracaksın.
Hayatından vazgeçmeden önce hayatının gerçek manasını kavra, hayatın şu an çevrende gördüklerinden mi ibaret olacak dersin?

X