Davetiyedeki ebeveyne üç isim yazma

BenGandi

Guru
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2011
61
47
Merhabalar, kısa bir zaman sonra davetiyelemizi bastıracağız inşaallah. Benim annem vefat etti babam da başka bir hanım ile evlendi, evlendiği hanımı da çok seviyoruz, benimsedik. Kendisi, sağolsun, düğün hazırlıklarında bize çok yardım ediyor. Davetiyede ise X, Y aileleri gibi değil de açık isim yazmak istiyorum anne baba kısmına. Annemin adının yanına merhume yazdıracağım, ancak babamın yeni eşinin ismini yazmam ne kadar doğru olur ve yazdırırken nasıl yazılabilir, fikirlerinizi merak ediyorum.

Merhabalar, kısa bir zaman sonra davetiyelemizi bastıracağız inşaallah. Benim annem vefat etti babam da başka bir hanım ile evlendi, evlendiği hanımı da çok seviyoruz, benimsedik. Kendisi, sağolsun, düğün hazırlıklarında bize çok yardım ediyor. Davetiyede ise X, Y aileleri gibi değil de açık isim yazmak istiyorum anne baba kısmına. Annemin adının yanına merhume yazdıracağım, ancak babamın yeni eşinin ismini yazmam ne kadar doğru olur ve yazdırırken nasıl yazılabilir, fikirlerinizi merak ediyorum.
Öncelikle hayırlı olsun ve annenizede Allah rahmet eylesin.
Benim fikrim sadece soyisimler yazılsın. Böylece babanızın yeni eşinide kırmamış olursunuz. Ama açık isim yazdıracaksanızda yeni eşin adı olsun.

Rahmetli annecinin ismi olsun canim sonuçta anne tarafından akrabaların babanın yeni eşinin ismini görünce uzulmezlermi önce..yada sadece ... Ve... Aileleri diye soyisimler yazılsın

Eğer cici anne sizi büyütmemişse, yani çok bi hakkı yoksa bence sadece annenizin adı yazsın. Ama çocukluktan beri Üzerinizde emeği varsa onun adı da yazsın. Seviyorsunuz kırmamak içinse sadece soyadlar yazabilir ama ben olsam annemin babamın adı yaZsın isterdim.

bence en ıyısı soyadlar yazılsın...

Kıyasmı bu şimdi?
Tabii ki kendi annenizi yazdırın.

Annemin ismini elbette yazdıracağım, sadece 3. bir isim olarak babamın eşinin ismini yazdırmak uygun olur mu ve nasıl yazılabilir bunu merak ediyorum. Sadece soyadın yazılması da aile büyüklerinin hoşuna gitmiyor olabilir. Bilmiyorum hiç karşılaştınız mı ama bir arkadaşımın annesi kızının davetiyesini basıldıktan sonra görmüştü, damat ve gelin sadece soyad yazdırmışlar. Kızın annesinin ilk tepkisi "neden bizim adlarımız açık yazmıyor, sanki bu evlilikten razı değilmişiz gibi algılanacak" olmuştu. Belki bu abartı bir tepkidir ama aileler isimlerinin açık yazılmasını ister gibi geliyor bana.

Annemin ismini elbette yazdıracağım, sadece 3. bir isim olarak babamın eşinin ismini yazdırmak uygun olur mu ve nasıl yazılabilir bunu merak ediyorum. Sadece soyadın yazılması da aile büyüklerinin hoşuna gitmiyor olabilir. Bilmiyorum hiç karşılaştınız mı ama bir arkadaşımın annesi kızının davetiyesini basıldıktan sonra görmüştü, damat ve gelin sadece soyad yazdırmışlar. Kızın annesinin ilk tepkisi "neden bizim adlarımız açık yazmıyor, sanki bu evlilikten razı değilmişiz gibi algılanacak" olmuştu. Belki bu abartı bir tepkidir ama aileler isimlerinin açık yazılmasını ister gibi geliyor bana.
canım ben sana hak veriyorum ama anladığım kadarıyla babanın şuanki eşiyle aranız çok iyi ( Allah bozmasın) ..
davetiye ye sadece annenle babanı yazsan ,babanın eşi kırılabilir ve çevredekiler onu kabullenmediğini yada dışladığını düşünebilir.. babanın şuanki eşiyle babanın ismini yazarsanda kendi annene haksızlık etmiş olursun ve annenin akrabaları kırılabilir ya da çevredekiler anneni unuttuğunu düşünebilirler. kusura bakma canım çok uzun oldu ama benim tavsiyem sadece ailelerin soyadlarını yazdırman hem kimse üzülmez .senin durumun özel o yüzden isim yazdırmadınız diye kimse size kırılmaz..

benimde annem babam ayrı canım.ben annemle kalıyorum.şuan ikisinin de soyadları farklı olduğu için ben davetiye ye yazdırmak istemedim.nişanlımda bana sordu sen nasıl istersen öyle olsun dedi. o yüzden ailelerin soyadları yazıldı..ve annemle benimde soyadlarım farklı olmasına rağmen annemin soyadını yazdırdım.

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar,
Sadece anne ve babamın ismini yazdırdık, sağolsun babamın eşi bu konularda da çok anlayışlı. Öbür türlü beni yakından tanımayan bir çok kişi için de kafa karıştırıcı olacaktı.

Öncelikle böyle düşünceli olmana çok memnun oldum canım, ne kadar temiz kalplisin.
Kendi fikrimi söylemeliyim, her ne kadar yardımcı olmuş olsa da herkesin 1 tane anne ve babası var maalesef. Hele annen merhumeyse, davetiyeye yeni eşinin adını yazdırmamalısın çünkü o senin ebeveynin değil. Eminim kendisi bu kadar yardımcı ve iyi huylu biriyse mutlaka anlayışla karşılayacaktır ve karşılamalı.

Aslında ben sadece soyadları yazdırma taraftarıyım X Ailesi Y Ailesi şeklinde ama merhume anneciğinin aziz hatırası adına bence annenle babanın ismini yazdırmalısın.. Bir gelin için ne büyük bir anlam taşır annesiyle babasının adlarını davetiyede görmek. Bence ortada kırılacak bir durum yok canım. Herkes anlayışla karşılamalı. Eminim annen de cennetten görüp mutlu olacaktır :KK52: :KK200:
Size de mutluluklar :nazar:

X