Dawn sendromu oğlum olacak....

dursun_e

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2011
194
41
13 haftalık hamileyim..Ultrason görüntülerde ensen kalınlığının 3.2 olduğu söylendi...Büyük bir ihtimalle dawn sendromlu olacağını söyledi doktor....

Üzgünüm...Sabırlıyım....Şükrediciyim.....

Hayırlısı.....

.

Bu durumda olan var mıdır aranızda????

Ya ense kalinligi o kadar fazla degilki. Ayrica en kesin sonuç amniyosentez. Cok gordum bebegine down sendromlu denilipte saglikli dogan bebekler. Bence baska doktorlara gorunun, ayrica sabriniza ve sukredisinize hayran kaldim. Rabbim hayirlisiyla saglikli bir sekilde kucaginiza almayi nasip etsin. Insallah yanilmistir doktor.

İnşaAllah...Ben bu çocuğu istiyorum...Allahın verdiği bir cana kıyamam.....

Canımdan bir parça.....

Yinede çok duaya ihtiyacım var....Diğer anneler gibi...

Lütfen dualarınızı eksit etmeyin....
Eger aldırıp aldirmama konusunda kararsız olsaydınız asla yorum yapmazdim ama içime doğdu bence bebeginiz down sendromlu degil

Canim kasim anneleri topiginde bir arkadasin daha 3.5gibi bi rakam çıktı sonra tekrar ölçüldü ve ensede ödem olduğu ve o yüzden biraz fazla çıktığı anlaşıldi inşallah seninde öyledir bir profa falan gidin
Allah büyük biseycik yoktur inşallah

Canım dur sakin ol, öyle hemen ense kalınlığıyla kesin teşhis koyulur mu?? yeni yaptirdim, hem görüntü hem kan alındı bırlıkte risk tablosu olusuyor ense kalınlıgınız tek basına kesın denılebilecek bir değer de değil ayrıca, rahat olun...

Canımdan bir parça.....

Canım down sendromu denmesi için ense kalınlığı burun kemiği oluşumu kan testi ve risk değerlendirme testi yapıldığında bile kesin sonuç söyleyemiyorlar kesin tanıyı amniosentezle koyuyorlar ultrason kesin bir tanılama yöntemi değil bebeğin kilosunu bile tahmin edemezler iken ense kalınlığından direk tanı çok zor içini ferah tut

Arkadaşlarım çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için....

Annem, kayınvalidem ve diğer bilenler - beni düşünerek- o kadar çok yıpratıyorlar ki beni...Aldır diye....

Bakımı zor diye.....

Hayır diyorum....Yavrumu dünyaya getireceğim.....

Ben internet dünyasında daha çok moral buluyorum...Elhamdülillah....

Yaşadığım sıkıntıları yaşayanlar var...Beni ancak onlar anlar.....

Başkalarına yaptığımız dualar kabul oluyor diye bilirim....Lütfen dualarınızı eksik etmeyin....

Duasız bir anım bile geçmiyor.....Allahım herkesin çocuğunu bağışlasın....Allahım hamile arkadaşlarıma hayırlı doğumlar yaptırsın....Sağlıkla,......

Dua'n varsa duyanda vardır.......

Annem, kayınvalidem ve diğer bilenler - beni düşünerek- o kadar çok yıpratıyorlar ki beni...Aldır diye....

Bakımı zor diye.....

Başkalarına yaptığımız dualar kabul oluyor diye bilirim....Lütfen dualarınızı eksik etmeyin....

Duasız bir anım bile geçmiyor.....Allahım herkesin çocuğunu bağışlasın....Allahım hamile arkadaşlarıma hayırlı doğumlar yaptırsın....Sağlıkla,......

Canim sakin umutsuzluga kapilma inan bende gebeligimde bi takim sikintilar cektim rabbime sukurler olsun baska dert vermesin bak bi tanidigim var iki cocuk annesi onada demisler ikisindede amniosentez bile yaptrmis ikisindede ama massllsh cok saglikli iki cocuguda rabbimden baska kimse kesin biseyler bilemez banailk hamileligimi ogrendimden beri cektirdi doktorlar yok dis gebelik yok bos gebelik enfeksiyon vardi dusuk olur erken dogum olur derken rabbim bugune kadar gelmemizi nasip etti cok sukur insallah Allahim yavrularimizi saglikla kucagimiza almamizi nasip eder evlat sahibi olmak isteyenlerrde kisa zamanda evlat sahibi olmayi nasip etsin mubarek gunde dualarimiz kabul olur insallah

Allah sağlıkla sıhhatle dünyaya getirsin inşallah inancınızı kaybetmeyin. Herşeyi bilen gören Allah sizide görüyor ve biliyor elbet.

Down sendromlu olması çok büyük bir kusur bir engel değil bence. down sendromu bir ayrıcalıktır. müthiş şeyler ortaya çıkıyor ileride. en güzel örneği prof dr temple grandindir :))
Rabbim hepimize sağlıklısını nasip etsin de , cok da uzulmemek lazım...

Iyi bi prof bulun.öncelikle sadece ense kalinliginla.kesin down denilmez daha.bi ton test var ama nolursa olsun dogurcam.diyosaniz hakkinizda hayirlisi Rabbim.yar ve yardimciniz olsun

Down sendromlu olması çok büyük bir kusur bir engel değil bence. down sendromu bir ayrıcalıktır. müthiş şeyler ortaya çıkıyor ileride. en güzel örneği prof dr temple grandindir :))
Rabbim hepimize sağlıklısını nasip etsin de , cok da uzulmemek lazım...
Temple Grandin bildiğim kadarıyla otistikti.

Bakımı zor diye.....

dua edeceğim senın ıcın. canım ama sen öyle olmadığına inan yinede Rabbim olmazları oldurur hiç kendini üzme. ne kadar tevekkül sahibisin maşaAllah. inşaAllah sağlıklı bir bebek dünyaya getirirsin,

Canımdan bir parça.....

sizi çok iyi anlıyorum.ancak ikili ve üçlü testlerinizde bu kesinleşir.inşallah sağlıklı bir bebek dünyaya getirirsiniz.down sendromlu olması onu bu dünyadan koparacak değil.bir anne olarak elinizi uzattığınızda engelleri aşmak çok zor olmayacaktır.

MERAK ETTİM BAŞKA BIR DOKTORA DAHA GİTTİNİZ Mİ SON DURUM NEDİR RABBIM SAĞLIKLI BIR ŞEKILDE SANA VERSIN SEN BÖYLE TEVEKKÜL ETTİN YA İÇİN SERİN OLSUN SAĞLIKLI DOĞACAKTIR BENIM YAKINIMA DA DOWN SENDROMLU DEDİLER ALDIRMADI MAŞALLLAH ŞU AN SAĞLIKLI TATLI BİR KIZ EVLADI VAR BÖYLE ÖRNEKLER ÇOK ONDAN ANLATAYIM DEDIM

13 haftalık hamileyim..Ultrason görüntülerde ensen kalınlığının 3.2 olduğu söylendi...Büyük bir ihtimalle dawn sendromlu olacağını söyledi doktor....

Üzgünüm...Sabırlıyım....Şükrediciyim.....

Hayırlısı.....

.

Bu durumda olan var mıdır aranızda????
allah sağlıklı akıllı fikirli hayırlı bir evlat versin sana inşallah ,benim arkadaşımın çocuğunada öyle demişlerdi şimdi gayet sağlıklı zeki bir çocuk oldu sen rahat ol dua et

X