Deliriyorum muntazaman.

Belerian

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2010
111
63
Merhaba sevgili hanımlar.
Benim iki yıllık ilişkim sanıyorum ki geçtiğimiz günlerde bitti, doğal olarak olan biteni düşünme sürecine girdim. Düşündüklerim sonucunda da dehşete düştüm çünkü bir ilişkideyken vahşi bir canavar gibi davrandığımı fark ettim. Kaybetme korkusu mu desem, özgüvensizlik mi bilmiyorum ancak aşırı bir güvensizlik ve kıskançlık içerisindeyim. Kendimce çok defa test ettim sevgilimi, ancak malesef (!) bir açığını yakalayamadım, adam bildiğin sadık! :KK51: Yine de bir türlü ikna olamıyorum. Bir yerden sonra iki taraf için de yıpratıcı oluyor.
Sevgilim hiçbir kızla iletişim kurmadığı sürece geçici bir mutluluğa sahibim ancak ne zaman ki en ufak bir teması oluyor ben delleniyorum malesef. Geçtiğimiz günlerde başvurduğu bir firmada çalışan kızlara sanal ortamda rastladığımda bile mideme yumruk yemiş gibi oluyorum, o derece.
Bu zamana kadar insanlara bağırıp çağırmak, kısıtlamak, kontrol etmeye çalışmak ya da emirler yağdırmak gözümdeki en alçaltıcı davranışlardandı ama fark ettim ki kıskançlığım gözümü kör ediyor ve kendimi sevgilimi o kızı silmezse kan çıkarmakla tehdit ediyorken buluveriyorum. İstediğim şey sevgilimi bir fanusa sokup orada yaşatmak sanki. Sosyal hayatını bitirdim resmen, budayamadığım yerlerde de cinnet geçiriyorum tam manasıyla.
Sorunu genel olarak anlatmaya çalıştım, bu bile yeterince uzun oldu ancak özünü verebildiğime inanıyorum. Ben mevcut ilişkimi kurtaramayacak dahi olsam bu davranışlarımdan kurtulmak istiyorum zira asla kendime yakıştıramayacağım şeyler bunlar. Yine de o an yaşanırken kontrol edemiyorum. Dediğim gibi, canavar gibi görüyorum kendimi böyle yaptıkça. Birtakım kitaplar okuma yoluyla bir çözüm aramaya başladım ama sonuç ne olur bilemiyorum. Bahsettiğim durumdan kurtulmak için bildiğiniz yöntemler, kitap vs önerilerinizi alabilirsem çok memnun olurum, kafayı yiyeceğim yoksa. :KK51:

Benim iki yıllık ilişkim sanıyorum ki geçtiğimiz günlerde bitti, doğal olarak olan biteni düşünme sürecine girdim. Düşündüklerim sonucunda da dehşete düştüm çünkü bir ilişkideyken vahşi bir canavar gibi davrandığımı fark ettim. Kaybetme korkusu mu desem, özgüvensizlik mi bilmiyorum ancak aşırı bir güvensizlik ve kıskançlık içerisindeyim. Kendimce çok defa test ettim sevgilimi, ancak malesef (!) bir açığını yakalayamadım, adam bildiğin sadık! :KK51: Yine de bir türlü ikna olamıyorum. Bir yerden sonra iki taraf için de yıpratıcı oluyor.
Sevgilim hiçbir kızla iletişim kurmadığı sürece geçici bir mutluluğa sahibim ancak ne zaman ki en ufak bir teması oluyor ben delleniyorum malesef. Geçtiğimiz günlerde başvurduğu bir firmada çalışan kızlara sanal ortamda rastladığımda bile mideme yumruk yemiş gibi oluyorum, o derece.
Bu zamana kadar insanlara bağırıp çağırmak, kısıtlamak, kontrol etmeye çalışmak ya da emirler yağdırmak gözümdeki en alçaltıcı davranışlardandı ama fark ettim ki kıskançlığım gözümü kör ediyor ve kendimi sevgilimi o kızı silmezse kan çıkarmakla tehdit ediyorken buluveriyorum. İstediğim şey sevgilimi bir fanusa sokup orada yaşatmak sanki. Sosyal hayatını bitirdim resmen, budayamadığım yerlerde de cinnet geçiriyorum tam manasıyla.
Sorunu genel olarak anlatmaya çalıştım, bu bile yeterince uzun oldu ancak özünü verebildiğime inanıyorum. Ben mevcut ilişkimi kurtaramayacak dahi olsam bu davranışlarımdan kurtulmak istiyorum zira asla kendime yakıştıramayacağım şeyler bunlar. Yine de o an yaşanırken kontrol edemiyorum. Dediğim gibi, canavar gibi görüyorum kendimi böyle yaptıkça. Birtakım kitaplar okuma yoluyla bir çözüm aramaya başladım ama sonuç ne olur bilemiyorum. Bahsettiğim durumdan kurtulmak için bildiğiniz yöntemler, kitap vs önerilerinizi alabilirsem çok memnun olurum, kafayı yiyeceğim yoksa. :KK51:

Onunda kıskançlığı aynı noktada mı ?
Öyleyse eğer ettikleri muhabbetlere bakın..
Ters değilse adam ağırlığını koyuyorsa uzatmayın :)
Bende bi ara sizin gibiydim sonra düzeldim

Onunda kıskançlığı aynı noktada mı ?
Öyleyse eğer ettikleri muhabbetlere bakın..
Ters değilse adam ağırlığını koyuyorsa uzatmayın :)
Bende bi ara sizin gibiydim sonra düzeldim

Hayır, aksine eski sevgilim yazdığında aradığında bile büyük bir olgunlukla karşılıyor bu durumu. Bazı muhabbetlerinden hoşlanmıyorum aslına bakarsanız ama o noktada da abarttığım şeyler var. Yakın iki arkadaş muhabbetinden bile rahatsız oluyorum. Diken üstünde oldu artık kıyamam. :KK61:

Onun aslında sana ait birŞEY olmadığını farketmen yeter sanırım, hayatta hiçbirşeyin bize ait olmadığı gibi. Hele ki bir insandan bahsediyoruz. Yalnızca duyguları hayatı mutluluğu mutsuzluğu, yemeği, bir günü, bir ömrü belki paylaşıyoruz ama bize ait değiller.

Sakinken ben de tam olarak bunu düşünüyorum ve o yüzden pişman oluyorum yaptıklarım için. Eskiye göre bir nebze daha iyiyim ama bu düşünceyi yerleştirmeye çalışma çabamdan ötürü. Benim söylediğimi yapmasındansa mutlu olmasını isterim aslında, uygulamayı beceremiyorum. :KK51:

:KK22:

Oofff ya resmen ben yazmisim gibi hissettim. :KK57:
Bende diyorum ufacik tefecik olsanda cebimde tasisam diye.
Hic bir kiz gormesin istiyorum. Sanki birisi gorse hemen.asik olacakmis gibi hissediyorum.
Esasinda ona guveniyorum nerde nasil davranacagini biliyor ama baska birinin ondan hoslanmasina bile dayanamiyorum. :63:

Oofff ya resmen ben yazmisim gibi hissettim. :KK57:
Bende diyorum ufacik tefecik olsanda cebimde tasisam diye.
Hic bir kiz gormesin istiyorum. Sanki birisi gorse hemen.asik olacakmis gibi hissediyorum.
Esasinda ona guveniyorum nerde nasil davranacagini biliyor ama baska birinin ondan hoslanmasina bile dayanamiyorum. :63:

Bende de durum bu malesef. Halbuki aynı muameleyi o yapsa enginlere sığmam taşarım. :KK48: Benim için çok değerli, bu şekilde yıpratıyor olmak bana acı vermeye başladı artık.

Hayır, aksine eski sevgilim yazdığında aradığında bile büyük bir olgunlukla karşılıyor bu durumu. Bazı muhabbetlerinden hoşlanmıyorum aslına bakarsanız ama o noktada da abarttığım şeyler var. Yakın iki arkadaş muhabbetinden bile rahatsız oluyorum. Diken üstünde oldu artık kıyamam. :KK61:

Sakinken ben de tam olarak bunu düşünüyorum ve o yüzden pişman oluyorum yaptıklarım için. Eskiye göre bir nebze daha iyiyim ama bu düşünceyi yerleştirmeye çalışma çabamdan ötürü. Benim söylediğimi yapmasındansa mutlu olmasını isterim aslında, uygulamayı beceremiyorum. :KK51:

:KK22:

Neden yakın arkadaştan bile rahatsızlık duyuyorsun peki..
Bu senin zihninden oluşan bişey mi yoksa başka bi durum mu söz konusu

Neden yakın arkadaştan bile rahatsızlık duyuyorsun peki..
Bu senin zihninden oluşan bişey mi yoksa başka bi durum mu söz konusu

Daha önceki ilişkilerimde uçan kuşla dahi aldatıldım tabiri caizse. Sanırım bu yüzden her an başıma bir şey gelecek gibi hissediyorum. Halbuki sevgilimin öyle bir insan olmadığını çok iyi biliyorum. Bir de ben de arkadaş çevremden soyutladım kendimi. Belki kendim böyle arkadaşlık ilişkileri yaşamadığım için uzun zamandır anlamakta zorlanıyorumdur. Yeni arkadaşlar edinmeyi deneyebilirim sanırım :KK48:

Kelin ilacı olsa kendi başına surermis :KK47::KK1: bide üzülüyorum sonra esegin aklına karpuz kabuğu düşürüp duruyorum sonra pisman oluyorum :KK51:

Daha önceki ilişkilerimde uçan kuşla dahi aldatıldım tabiri caizse. Sanırım bu yüzden her an başıma bir şey gelecek gibi hissediyorum. Halbuki sevgilimin öyle bir insan olmadığını çok iyi biliyorum. Bir de ben de arkadaş çevremden soyutladım kendimi. Belki kendim böyle arkadaşlık ilişkileri yaşamadığım için uzun zamandır anlamakta zorlanıyorumdur. Yeni arkadaşlar edinmeyi deneyebilirim sanırım :KK48:

Bende önceki ilişkilerimde aldatıldım..
Ben konuştuğu kızı tanıyor olucam..
Tanımasamda ölümüne araştırırım..
İçimi rahatlatırım veya onu ondan çekerim..
Ama benim en çok korktuğum nefsine hakim olamaması

Bende önceki ilişkilerimde aldatıldım..
Ben konuştuğu kızı tanıyor olucam..
Tanımasamda ölümüne araştırırım..
İçimi rahatlatırım veya onu ondan çekerim..
Ama benim en çok korktuğum nefsine hakim olamaması

Yani evet, koşulsuz bir güven diye bir şey yok benim için bunun farkındayım. Kimle ne yapıyor bilmek isterim. Fakat artık abarttım ve ben saldırgan davrandıkça o da işi inada bindiriyor. Geçenlerde bir kızla ilgili tartışma çıkardım, aramız düzelince rahatsız oluyorsan silebilirim dedi. Direkt "Aaa ne münasebet? Sevgilin olarak arkadaşından neden rahatsız olayım? Silme sakın." falan yaptım, yiğitlik yapıyorum aklımca. :KK48: İki gün sonra o kız neden fotoğrafını beğendi diye kavga çıkarmasam daha inandırıcı olabilirdim ama. :KK22:

O da var tabi, hiç öyle düşünmemiştim.:KK48:

Tabi canım Düşünsenize su kiz sana mi bakiyor sen mi ona bakiyorsun sence guzelmi bilmem ne agzini arayalim derken belkide adam hic o gozle bakmazken dogrumu soyluyo acaba dediginde zaten s.. batirmis oluyorz. Bi arkasiniz su cocuk senden hoslanio bemce deyip uzun uzafiya o konuyla ilgili konussa six o kisiye bi daha ayni gozle mi bakarsinz yoksa bakislarinda hareketlernde ister istemez anlam mi ararsinz. Offf cok yanlış zaten kendimizi sacma bi konuma sokuyorz ayrica kendi adimiza aşağılayicida bi sey.. ben boule yaptiklarma üzülüyorum bundan sonrasina dikkat edicem artık zamani geri alacak halimiz yok malesef :KK43:

Ben adami kiskanacagimda kendime su soruyu soruyorum, simdi aynisi bana yapilsa ne yaparim. Mesela is arkadasini kiskanacan sana yapilsa ne dersin hmm kesin AY SEN BENI NE YERINE KOYUYOSUN O BENIM KANKAM ARKADASIM PUHHH BUNU MU KISKANDIN YAZIK BANA NELERI YAKISTIRIYOSUN ARRGHH PUHH dersin di mi hatta küsersin o senden özür diler, e o zaman onun is arkadasina saygi duy, gibi. Empatiyi dene yani. Dusun ki bir kadin bile kapana kisilmayi, kisisel alanina saldiriyi reddediyor. Ki duygusal bi varlik. Bi de erkek gibi daha yuzeysel daha rahat bi canliyi kiskaca aldigini dusun.

Sizin de eski sevgiliniz yazdiginda olgunukla karsiliyor diyorsunuz ama siz onun yakin arkadasliklari bile olmasin istiyorsunuz.Sizde ozguven eksikligi var.Sevgilinize de guvenmiyorsunuz ayrica. Onun disinda boyle devam ederseniz istediginiz olacak. Insanin korktugu basina gelirmis ya. Biraz rahat olun.Ne guzel sadik bir insan bulmussunuz. Degerini bilin.

madem öyle sosyal hesapları kapatın ikinizde kafanız rahat olur.sosyal hesaplar çoğu kişiyi ayırıyo zaten

Ben adami kiskanacagimda kendime su soruyu soruyorum, simdi aynisi bana yapilsa ne yaparim. Mesela is arkadasini kiskanacan sana yapilsa ne dersin hmm kesin AY SEN BENI NE YERINE KOYUYOSUN O BENIM KANKAM ARKADASIM PUHHH BUNU MU KISKANDIN YAZIK BANA NELERI YAKISTIRIYOSUN ARRGHH PUHH dersin di mi hatta küsersin o senden özür diler, e o zaman onun is arkadasina saygi duy, gibi. Empatiyi dene yani. Dusun ki bir kadin bile kapana kisilmayi, kisisel alanina saldiriyi reddediyor. Ki duygusal bi varlik. Bi de erkek gibi daha yuzeysel daha rahat bi canliyi kiskaca aldigini dusun.

Aslında en önemli şey bu noktada saygıyı samimiyete kurban vermemek sanırım. Ben sevgilim olduğu için her şeyine karışabilirim gibi saçma bir düşünceye kapılıyorum istemeden. Halbuki kendi kararlarını verebilen bir insan o da. çok teşekkür ederim yorumunuz için. :KK22:

Sizin de eski sevgiliniz yazdiginda olgunukla karsiliyor diyorsunuz ama siz onun yakin arkadasliklari bile olmasin istiyorsunuz.Sizde ozguven eksikligi var.Sevgilinize de guvenmiyorsunuz ayrica. Onun disinda boyle devam ederseniz istediginiz olacak. Insanin korktugu basina gelirmis ya. Biraz rahat olun.Ne guzel sadik bir insan bulmussunuz. Degerini bilin.

Evet farkındayım bunların, o yüzden bir çözüm bulmak istiyorum. Rahat olma konusuna çalışmam lazım gerçekten. :KK48:

madem öyle sosyal hesapları kapatın ikinizde kafanız rahat olur.sosyal hesaplar çoğu kişiyi ayırıyo zaten

Bu davranış benim yanlış tavrımı besler diye düşünüyorum. Ben kıskanmayayım diye hayatından bir şeyleri çıkarmak zorunda kalmamalı, ben onun tercihlerine saygı duyabilmeliyim. Çözüm arama sebebim biraz da bu. :KK51:

Eski ilişkilerinizdeki olumsuzluklari yenisine yansitiyorsunuz. Bu sizi ve karsinizdakini yipratir. Öncelikle gecmise sunger cekin, genellemelerden kurtulun erkeklerin hepsi aldatir, vs gibi. Bende iki defa uzun sureli iliskimde aldatildim. Bi sure ozguven eksikligi yasadim, demek ki ben aldatilcam hep böyle dedim. Sonra silkelendim kendime geldim. Insan gibi bir erkek bulmak çok zor bu devirde, tabiki ilk ikisinde bulamamis olabilirim bu normal bir istatistik orani dedim. Üçüncüye suphe icinde baslamadim, en bastan guvendim. Guven eksilmedigi surece zaten kendiliginden gidecek birsey degil. Evlendim ve mutluyum. Ne kadar büyük yukmus surekli nerede ne yapiyor kim bakti diye dusunmek. Kendime eziyet ediyormusum eskiden. Simdi sifir kaygidayım. Olursa bir durum zaten anlasilir, önceden didiklemeye gerek yok ki. Biraz sakin olun kizlar, rahat olun butun guzel kadinlar sizin sevgilinize asik falan degil. Siz ona asik oldugunuzdan herkeson sizin gördüğünüz güzelliği göreceğini saniyirsunuz sadece:KK54:

erkekler çok çabuk sıkılıyor biten ilişkinden ders al derim.erkek arkadaslarimiz bizim malimiz değil onlarda insan ve hayatları var:) sürekli dır dır yapan kadinlari ben bile itici buluyorum çocukça tepkiler vermek yerine mantıklı düşünüp daha kontrollü olabilirsin

X