Demirtaş'tan Akdoğan'a: Ağabeyim, sizin silah gönderdiğiniz IŞİD'e karşı insanlık onurunu koruyor

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Demirtaş'tan Akdoğan'a: Ağabeyim, sizin silah gönderdiğiniz IŞİD'e karşı insanlık onurunu koruyor
HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, kardeşinin nerede olduğunun sorulması üzerine "Kardeşim, Şengal'de barbar ve tecavüzcü IŞİD'e karşı savaşıyor" diyerek yanıt verdi.

cumhuriyet.com.tr
Yayınlanma tarihi: 25 Mayıs 2015 Pazartesi

seladem.jpg

Star TV canlı yayınına katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kardeşi Nurettin Demirtaş’la ilgili olarak "Senin bir kardeşin var. Ne iş yapıyor? Mesleği ne?" diyen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a “Ağabeyimi soruyor, çok meraktaysa söyleyeyim: Kendilerinin silah gönderdiği IŞİD'e karşı insanlık onurunu koruyor” dedi.

Demirtaş, Star TV’de canlı yayında konuştu.

Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Küçük kızım Dılda çok şikayetçi, "Oyum olsa vermezdim, sonra gidiyorsun" diyor.

AKP bir korku ve kaygı ülkesi yarattı. Sürekli kızgınlar. Sürekli öfkeliler. Ağızlarından, gözlerinden şimşekler fışkırıyor.

Altın kaplama fıstıklar yiyorlar herhalde ki, onların çerezleri bu kadar tutuyor.

Türkiye tek kimlikli değil. Tek inançlı değil. Hangi partinin bünyesinde bunu kapsayan kadrolar var?

Ben bu partide doğdum, ölene kadar da bu partide kalacağım.

Başka partide olsaydım şu anda saçmalıyor olurdum. Doğru şeyler söylüyorsam, HDP sayesinde. Başka partide ben, ben olamam.

Akdoğan ağabeyimi soruyor, çok meraktaysa söyleyeyim: Kendilerinin silah gönderdiği IŞİD'e karşı insanlık onurunu koruyor.

Ailem belediyelerimizden ihale almışsa, çalmışsa çırpmışsa sorsunlar ama aileleri seçim işlerine karıştırmak doğru değil.

AKP'ye bir puan oy arttırmaya çalışmaktansa HDP'yi baraj altında bırakıp bedavadan %9'luk MV kazanmak daha karlı geliyor.

AKP sürekli düşüşte. Bir puan oy arttıramazlar. Ama HDP bir puan eksikte olursa, 60-70 milletvekiliğini bedavadan alacaklar.

AKP'ye oy verin diyemiyorlar, HDP'ye oy vermeyin diyorlar. Oy isteyebilecekleri bir şeyleri yok.

"BARAJI AŞAMAZSAK İSTİFA EDERİZ"

%10 barajını aşamazsak sebebi programımızın kötü olması, sorumlusu da halk değil, biz eşbaşkanlar oluruz. İstifa ederiz.

HDP çok iyi mesajlarla %10 destek göremezse, suç ve günahlarla dolu AKP tek başına iktidar olursa eksiklik bizde olacak.

Hükümet kim olursa olsun, tek başına ya da koalisyon olsun, biz ilkelerimiz çerçevesinde iyi bir muhalefet yapacağız.

Önümüzdeki dönem nitelikli, sıkı bir muhalefet yapmaya hazırlanıyoruz. Herhangi bir koalisyon seçeneğine hazırlığımız yok.

Bu adamdan gol yemeye doymadı millet... Yetmiyor işte zeka seviyeniz bununla baş etmeye yetmiyor. Tek arguman teroristsin, abin terörist, pkk ile bağlantın var. Başka sataşacak konu yok.

Yeterli değil mi ?
zeki kabul , güzel gol atıyor kabul , keşke muhalefette böyle liderleere sahip olsa ;
ama terörist olması gerçeğini değiştiriyor mu ?

Yeterli değil mi ?
zeki kabul , güzel gol atıyor kabul , keşke muhalefette böyle liderleere sahip olsa ;
ama terörist olması gerçeğini değiştiriyor mu ?

Bu konuda tartışmayı sevmiyorum gelen alıntılara cevap vermeyecektim ama sen olunca durum değişti. Seninle tartışmayı da hiç istemiyorum.

Peki terörist diyelim, örgüt yanlısı parti diyelim ama bu ülkenin gerçeği ve biz bu adamları ne yapacağız? Dağdan insinler legal siyaset yapsınlar denildi geldiler, yapıyorlar. Şimdi ondan da memnun değiliz. Peki türkiyenin bu yüzünü ne yapalım, nasıl bir çözüm bulalım? Vayy bunlar terörist demekle ne değişiyor?

Siyaset yapsınlar bunların siyasetine destek olacak olan bu terörist zihniyetlerini destekleyenler olacaktır. Dagdakiler insin versin oylarını apo başkanlarına.

Apo başkanım diyen partiye oy veren ''ben terörü desteklemiyorum '' diyerek kimseyi kandırmasın.

Barajı geçmezsek ''kendi kaderimizi kendimiz çizeriz gerisini devlet düşünsün (hükümet değil devlet düşünsün)'' tehditleri atan partiyi desteklemek herkesin yapacağı iş değil. Ancak dağdakiler yapar.

"Halkların kurtuluşu için silah artık yalnız başına yetmiyor. Bunun yanı sıra siyasetin kapısını aralamamız gerek. Savaşta kazandıklarınızı siyaset masasında yitirebilirsiniz. Türkiye halkına karşı duyduğumuz sorumluluğun gereği HDP olarak seçimlere gireceğiz. Bunca direnişe ve bedele rağmen barajı geçmezsek bu şehitlerimize yapılmış bir hakaret olarak alnımızda kara leke olarak duracaktır. Seçim barajına takılıp seçilmezsek de bu vebal devletindir. Bizler de kendi kaderimizi kendimiz tayin ederiz. Bundan sonrasını devlet düşünsün." ahmet türk

Kendi şehitlerini bırakıp teröristleri desteklemeye gitmek herkesin yapabileceği iş değil.

Bu konuda tartışmayı sevmiyorum gelen alıntılara cevap vermeyecektim ama sen olunca durum değişti. Seninle tartışmayı da hiç istemiyorum.

Peki terörist diyelim, örgüt yanlısı parti diyelim ama bu ülkenin gerçeği ve biz bu adamları ne yapacağız? Dağdan insinler legal siyaset yapsınlar denildi geldiler, yapıyorlar. Şimdi ondan da memnun değiliz. Peki türkiyenin bu yüzünü ne yapalım, nasıl bir çözüm bulalım? Vayy bunlar terörist demekle ne değişiyor?

benm selvı boylu arkadasım.. senınle tartısma yaratmak ıcın yazmadım zaten.. fikrimi beyan ettım bende.
bunlar zaten sıyasetteler.. daha fazla gırdıklerınde cok sey degısecegınıde dusunmuyorum.. oyle yada boyle zaten bırcok oy kayıyor ve devam edecekte..

"Halkların kurtuluşu için silah artık yalnız başına yetmiyor. Bunun yanı sıra siyasetin kapısını aralamamız gerek. Savaşta kazandıklarınızı siyaset masasında yitirebilirsiniz. Türkiye halkına karşı duyduğumuz sorumluluğun gereği HDP olarak seçimlere gireceğiz. Bunca direnişe ve bedele rağmen barajı geçmezsek bu şehitlerimize yapılmış bir hakaret olarak alnımızda kara leke olarak duracaktır. Seçim barajına takılıp seçilmezsek de bu vebal devletindir. Bizler de kendi kaderimizi kendimiz tayin ederiz. Bundan sonrasını devlet düşünsün." ahmet türk

Kendi şehitlerini bırakıp teröristleri desteklemeye gitmek herkesin yapabileceği iş değil.
abd paket yapıp bize göndermiş apoyu :KK53:rahmetli ecevit neden verdiler bilmiyorum ama hayırlısı oldu demiş..siyasetçiler çözememiş olayı..geri göndersek alırmıki abd:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Son düzenleyen: Moderatör:
benm selvı boylu arkadasım.. senınle tartısma yaratmak ıcın yazmadım zaten.. fikrimi beyan ettım bende.
bunlar zaten sıyasetteler.. daha fazla gırdıklerınde cok sey degısecegınıde dusunmuyorum.. oyle yada boyle zaten bırcok oy kayıyor ve devam edecekte..
durrr. sephoranın boyu uzunmu.. kaç peki . konu dışından gidecek ama merak ettim ya:)

Bi yandan bu bi yandan ici hukumetin yardim icin ici muhimmat dolu sakladigi tir.Off aklim karisti

Bence de buradan çok uzun gözüküyor

Ahhh ahhh Necip Fazil ruhun sad olsun..
Ayy ne zekiii adammmmm:)))
Adam resmen Türk askerine tecevüzcü diyor, onursuz diyor birileride saksakliyor:)
Adamin abisi kandilde kandil!!Kandilde iside karsi degil Türk askerine karşı savaşiyor PKK..Zira kandilde isidin işi ne..
Ayrica bu adamin abisi daga ciktiginda ortada isid falanda yoktu :))Yani adam hep TSK ya karsi savasti..
Şimdi bu demirtaş denen TSK ya tecavüzcü diyor, abim insanlık onuru icin savasiyor diyerek TSK ya onursuz isgalciler diyor birileride RTE düsmanligindan kör olmus halde ''ayyy ne zeküü'' diye saksakliyor:))Ama bunlar unutulmaz!!!

X