Derdi Olanlara En Güzel İlaç

maviruz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2012
121
59
Bu konuyu açmayı düşünüyordum birkaç gündür. Bugüne kısmetmiş. Geçen haftalarda çok mutsuzdum ve derdimin çok büyük olduğunu düşünüp buradan tavsiye istiyordum. Sonra düşündüm. En büyük derman, en büyük ilaç inanç, Allah sevgisi, dua, şükür dedim. O kadar rahatladım ki o günden beri. Size kötülük yapanlar mı var, Allah'a havale edin. Ama sadece söz ile değil, tüm kalbinizle. Affedin ve unutun demek değil bu. Aklınızdan çıkarın kötü insanları, kötülükleri. İçinize dönün, kalbinize. Kalbinizde Yüce Allah oldukça Allah'tan ve kendinizden başka yardımcınız yok.
Bugün bir değişiklik yapın ve dertlenmek, üzülmek, ağlamak yerine bu yaşadıklarınızda da bir hayır olacağını düşünün. Allah rızası bu dert ile kazanılacak belki. Bu dünya sınavınız bu dert ile kazanılacak belki. Yaranızı değil, yaranızdaki Yaradanı farkedin. Rabbimiz istemeden hiçbirşey yaşamıyoruz. O bunları yaşamamızı dilediyse mükafatını da verir.
Bugün kalan hayatınızın ilk günü, içinize dönün, kendinizi dinleyin. Sizi anlamayan, önemsemeyen bir eşiniz mi var. Siz önce kendinizi önemseyin, siz kendinize değer verin. Göreceksiniz ki o da değer vermeye başlayacak. Sizi sürekli üzen kayınvalide, görümce, arkadaş vs. mi var. Bırakın kendi hallerine, onlar kendileri ile savaşırken siz kendinizle barışın. Siz üzüldükçe onlar mutlu oluyorsa siz üzülmeyi bırakın ki umduklarına ulaşamasınlar.
İş yerinde haksızlığa mı uğruyorsunuz, öbür dünyaya bırakın hesabınızı. Emin olun sizden daha güzel bir hesabı gören var.
Buraya derdiniz yazan hiçbir çıkış yolunun olmadığını düşünen arkadaşlar, önce herşeyden önce kalbinizi dinleyin. Yardanı hiç unutmayın. Herşeyin düzeleceğine, güzel olacağına inanın, sabredin, bu sabır sınavını kazanın.

insanız işte yaşadığımız süreçte takacak bir şeyler buluyoruz. dertler bitmiyor, değişiyor.. Sabırlı olmak ve stres yapmamak şart kendi sağlığımız için.. ama işte duygularımıza hakim olamayabiliyoruz. Halbuki bizi üzenleri kötü hissettirenleri görmesek daha mutlu olacağız, ama işte söz geçiremiyoruz kendimize

Ayrıca Peygamberimiz (SAV.) inançta ve ibadette kendinizden yukarıdakilere, sağlıkta ve zenginlikte kendinizden aşağıdakilere bakın demiş. Sizden çok daha büyük derdi olan insanları düşünün. Şu an hastanede değilsiniz, ameliyat sırası bekleyen binlerce insandan biri değilsiniz, sakat değilsiniz. Önce sağlık olsun, gerisi mutlaka düzelir. Zaman en güzel ilaç her zaman. Ağlayıp üzülsek de geçiyor, ağlamayıp üzülmesek de. Bize bizden iyi çare yok. Lütfen bir an bile olsa gözünüzü kapatıp içinize dönün, kendinizi mutlu edecen, iyi hissettirecek şeyler yapın. Bir günlüğüne bile olsa kimseyi düşünmeyin.

insanız işte yaşadığımız süreçte takacak bir şeyler buluyoruz. dertler bitmiyor, değişiyor.. Sabırlı olmak ve stres yapmamak şart kendi sağlığımız için.. ama işte duygularımıza hakim olamayabiliyoruz. Halbuki bizi üzenleri kötü hissettirenleri görmesek daha mutlu olacağız, ama işte söz geçiremiyoruz kendimize
Şüphesiz üzülmek de çok doğal ama benim kastettiğim takıntı haline getirmek ki ben beni üzenleri kafamdan atamıyordum geçen haftalarda. Sonra şöyle bir duaya başladım "Allah'ım sen herkesi bildiğin gibi yap" yüce Allah herkesin içini, niyetini en iyi bilendir. ona havale edip artık düşünmemek tek çare geldi. Çünkü üzen insanlar ile iletişim kurmak, sorunları halletmek en doğrusu sanıyordum ama daha fazla üzülüyordum eskiden.

IOTE="maviruz, post: 41283982, member: 417611"]Bu konuyu açmayı düşünüyordum birkaç gündür. Bugüne kısmetmiş. Geçen haftalarda çok mutsuzdum ve derdimin çok büyük olduğunu düşünüp buradan tavsiye istiyordum. Sonra düşündüm. En büyük derman, en büyük ilaç inanç, Allah sevgisi, dua, şükür dedim. O kadar rahatladım ki o günden beri. Size kötülük yapanlar mı var, Allah'a havale edin. Ama sadece söz ile değil, tüm kalbinizle. Affedin ve unutun demek değil bu. Aklınızdan çıkarın kötü insanları, kötülükleri. İçinize dönün, kalbinize. Kalbinizde Yüce Allah oldukça Allah'tan ve kendinizden başka yardımcınız yok.
Bugün bir değişiklik yapın ve dertlenmek, üzülmek, ağlamak yerine bu yaşadıklarınızda da bir hayır olacağını düşünün. Allah rızası bu dert ile kazanılacak belki. Bu dünya sınavınız bu dert ile kazanılacak belki. Yaranızı değil, yaranızdaki Yaradanı farkedin. Rabbimiz istemeden hiçbirşey yaşamıyoruz. O bunları yaşamamızı dilediyse mükafatını da verir.
Bugün kalan hayatınızın ilk günü, içinize dönün, kendinizi dinleyin. Sizi anlamayan, önemsemeyen bir eşiniz mi var. Siz önce kendinizi önemseyin, siz kendinize değer verin. Göreceksiniz ki o da değer vermeye başlayacak. Sizi sürekli üzen kayınvalide, görümce, arkadaş vs. mi var. Bırakın kendi hallerine, onlar kendileri ile savaşırken siz kendinizle barışın. Siz üzüldükçe onlar mutlu oluyorsa siz üzülmeyi bırakın ki umduklarına ulaşamasınlar.
İş yerinde haksızlığa mı uğruyorsunuz, öbür dünyaya bırakın hesabınızı. Emin olun sizden daha güzel bir hesabı gören var.
Buraya derdiniz yazan hiçbir çıkış yolunun olmadığını düşünen arkadaşlar, önce herşeyden önce kalbinizi dinleyin. Yardanı hiç unutmayın. Herşeyin düzeleceğine, güzel olacağına inanın, sabredin, bu sabır sınavını kazanın.[/QUOTE]
Icimi rahatlattiniz Allah
da sizi rahatlatsin Inşallah amin Rabbim bizi kötü niyetli insanlarin şerrinden korusun amin

haklısınız. aslında çok güzel bi konu oldu bu okuyunca dünyevi şeyler ve hiç takılmaması gereken şeyler için ne kadar boşa üzüldüğümü ve takıntı haline getirmemin saçma olduğunu bi kez daha anladım.

amma velakin konuda dini ifadeler olduğu için uyarı söz konusu olabilir sanırım:KK35:

Cok güzel bir yazi yazmissin bugunu düsmanlara kizarak gecirdik ve harcadik, yarinida harcadik oysa hayat neydi?
Hayat o kadar anlik ve kisa bir zaman dilimiki o akarken bosa harcadigimi düsünüyorum artik
Kimse icin üzülmeye degmez bu dünyada elbet üzüntülerde olacak ama dert edinip kendimizi o dertlere mahkum etmemeliyiz hem kendi psikolojimizi bozuyoruz hem de hayati ani kaciriyoruz oysa hayat cok kisa ve güzel

Bizi biz izin vermezsek kimse üzemez. Herkesi kendimiz gibi görmeyi bırakmalıyız. Kalbimizi yormak ,saçlarımızı beyazlatmak, gözlerimiz ağrıyana, yaş kalmayana kadar ağlamak kime fayda sağlıyor.

Cok güzel bir yazi yazmissin bugunu düsmanlara kizarak gecirdik ve harcadik, yarinida harcadik oysa hayat neydi?
Hayat o kadar anlik ve kisa bir zaman dilimiki o akarken bosa harcadigimi düsünüyorum artik
Kimse icin üzülmeye degmez bu dünyada elbet üzüntülerde olacak ama dert edinip kendimizi o dertlere mahkum etmemeliyiz hem kendi psikolojimizi bozuyoruz hem de hayati ani kaciriyoruz oysa hayat cok kisa ve güzel
Çok güzel yazmışsın thalix. Bugün bu yaşımızın 6 Haziranı. Bir daha bugünü yaşayamayacağız.

Konunuza baktım. Kayınvalidenizin etkisinde kalan bir eşiniz varmış. Sizi de anlıyorum tabii. İnsan kendini böyle rahatlatmaya çalışıyor. Ama sinir hastası olduktan, haksızlığa uğradıktan, sürekli üzülüp ağladıktan, emeklerinin boşa gittiğini gördükten sonra sınav olsam noluuur, olmasam nolur kardeşim.

Konunuza baktım. Kayınvalidenizin etkisinde kalan bir eşiniz varmış. Sizi de anlıyorum tabii. İnsan kendini böyle rahatlatmaya çalışıyor. Ama sinir hastası olduktan, haksızlığa uğradıktan, sürekli üzülüp ağladıktan, emeklerinin boşa gittiğini gördükten sonra sınav olsam noluuur, olmasam nolur kardeşim.
Yazdıklarımız yanlış anlamışsınız. Ben de bunu diyorum işte, sinir hastası olmayın, haksızlığa uğradığınızda sürekli üzülüp ağlamayın ki emekleriniz boşa gitmesin. Üzülmemek kendi elimizde çünkü.

haklısınız. aslında çok güzel bi konu oldu bu okuyunca dünyevi şeyler ve hiç takılmaması gereken şeyler için ne kadar boşa üzüldüğümü ve takıntı haline getirmemin saçma olduğunu bi kez daha anladım.

amma velakin konuda dini ifadeler olduğu için uyarı söz konusu olabilir sanırım:KK35:

Üzülmemek çok zor ancak üzüntüyü atlatmak gerekiyor bir şekilde. İçimize dönelim, hayat kısa ve çabuk geçiyor. Her hastalık üzüntüden geliyor. İyi şeyler düşünmek, pozitif olmak gerekiyor.

Aklın Yolu (Aykırı Tavsiyeler)

İnsanlar çoğu kez
akılsız, mantıksız ve
ben merkezli davranırlar;
Sen yine de onları affet.

Eğer iyi niyetliysen
ve insanlar seni
bencillik ve gizli amaçlar gütmekle suçluyorsa;
Sen yine de
iyi niyetli ol.

Eğer başarılıysan,
sahte arkadaşlar ve
gerçek düşmanlar kazanırsın;
Sen yine de
başarmaya devam et.

Eğer dürüst ve açık yürekliysen,
insanlar seni aldatabilir;
Sen yine de dürüst
ve açık yürekli ol.

Senin yıllarca uğraşarak yaptığını,
Bir başkası bir gecede yok edebilir;
Sen yine de
yapmaya devam et.

Eğer huzuru bulmuşsan ve mutluysan,
seni kıskananlar olabilir;
Sen yine de mutlu ol.

Bugün yaptığın iyilikler,
yarın genellikle unutulur;
Sen yine de iyilik yap.

Dünya için elinden geleni yap,
bu belki asla yeterli olmayabilir;
Ama sen yine de elinden geleni yap.

Sonuçta, herşey Allah’la senin aranda;
Hiç bir zaman onlarla senin aranda olmamıştı zaten.

Kent M. Keith tarafından 19 yaşında yazılmış ve ilk defa Harvard öğrenci ajansı tarafından yayımlanmıştır.

Bu konuyu açmayı düşünüyordum birkaç gündür. Bugüne kısmetmiş. Geçen haftalarda çok mutsuzdum ve derdimin çok büyük olduğunu düşünüp buradan tavsiye istiyordum. Sonra düşündüm. En büyük derman, en büyük ilaç inanç, Allah sevgisi, dua, şükür dedim. O kadar rahatladım ki o günden beri. Size kötülük yapanlar mı var, Allah'a havale edin. Ama sadece söz ile değil, tüm kalbinizle. Affedin ve unutun demek değil bu. Aklınızdan çıkarın kötü insanları, kötülükleri. İçinize dönün, kalbinize. Kalbinizde Yüce Allah oldukça Allah'tan ve kendinizden başka yardımcınız yok.
Buraya derdiniz yazan hiçbir çıkış yolunun olmadığını düşünen arkadaşlar, önce herşeyden önce kalbinizi dinleyin. Yardanı hiç unutmayın. Herşeyin düzeleceğine, güzel olacağına inanın, sabredin, bu sabır sınavını kazanın.

Evet.herşeyi Allaha havale edince rahatliyor insan ancak. Bu dünya rahat etme yeri değil ki. Burada bazı sınavlardan geçeceğiz ki cenneti istemenin bir kıymeti olsun.. ama insan iste herseyle sinaniyor.mesela ben su an kotu bir yalnızlıkla sinaniyorum..ailem yanımda çok şükür ama evde kaldım bu yasa geldim yasitlarim evlendi çocuk büyütüyor bense baba evinde sıkışmış oturuyorum.ama her halimize şükür.daha kötüsü de olabilirdi.saglik sorunum olabilirdi. Veya ac acikta kalabilirdim. veya evlensem bu halimden daha mutsuz da olabilirdim .. Bunları düşünerek bu aci imtihanimi yara almadan atlatmayı bekliyorum.. ama kimsesizlik zor .. Allahım diyorum, sen kinsesizlerin kimsesisin:KK43:

Evet.herşeyi Allaha havale edince rahatliyor insan ancak. Bu dünya rahat etme yeri değil ki. Burada bazı sınavlardan geçeceğiz ki cenneti istemenin bir kıymeti olsun.. ama insan iste herseyle sinaniyor.mesela ben su an kotu bir yalnızlıkla sinaniyorum..ailem yanımda çok şükür ama evde kaldım bu yasa geldim yasitlarim evlendi çocuk büyütüyor bense baba evinde sıkışmış oturuyorum.ama her halimize şükür.daha kötüsü de olabilirdi.saglik sorunum olabilirdi. Veya ac acikta kalabilirdim. veya evlensem bu halimden daha mutsuz da olabilirdim .. Bunları düşünerek bu aci imtihanimi yara almadan atlatmayı bekliyorum.. ama kimsesizlik zor .. Allahım diyorum, sen kinsesizlerin kimsesisin:KK43:
Kaç yaşındasınız? Artık evlilik yaşı eskisi gibi değil. O sebeple bu şekilde düşünmeyin. Önemli olan hakkınızda hayırlı olan insanla güzel bir evlilik yapmanız. Evlenip 1 sene dolmadan boşanan o kadar çok insan var ki maalesef :KK43:

Kaç yaşındasınız? Artık evlilik yaşı eskisi gibi değil. O sebeple bu şekilde düşünmeyin. Önemli olan hakkınızda hayırlı olan insanla güzel bir evlilik yapmanız. Evlenip 1 sene dolmadan boşanan o kadar çok insan var ki maalesef :KK43:

Haklisiniz zaten boyle düşünerek uzuntumu yenmeye çalışıyorum:KK43: hayırlısı olsun hepimiz hakkında. En doğrusunu Allah bilir tabi . yaşım 27. Etrafımda herkes evlendi çocuk buyutuyor bende tik yok. Biliyorum herkesin kaderi nasibi farklı farklı.. Bana kalsa beklerim ama aile es dost akrabalar vebali gibi bakıyor acır gibi. İste buna üzülüyorum en çok:KK43: Allah büyük..aslında dediginiz gibi kotu bir evlilikle sinanmaktan daha kotu değil evlenmemek..

Her şeye üzülmeyin, bir çoğuna değmez anlamında yazdıklarınıza katılıyırum. Bence de.
Ama birinin yanlışında, bana ettiği kötülükte hiç de susup havale filan edemem. Ortada bir sorun varsa çözme yoluna giderim. Kaderimmiş deyip sorun içinde yaşayabilecek, ölünce bunun için mükafatlanacağını düşünen, bunlara inanan biri değilim. Akla mantığa inanırım ben. Bunları kullanıp düzgün ilerlemek, sorunları çözmek, ahiret gibi bir şeyi beklemekten daha mantıklı bana göre. Tabii herkes kendisine ne doğru gelirse öyle yaşasın. Benim fikrim bu.

Her şeye üzülmeyin, bir çoğuna değmez anlamında yazdıklarınıza katılıyırum. Bence de.
Ama birinin yanlışında, bana ettiği kötülükte hiç de susup havale filan edemem. Ortada bir sorun varsa çözme yoluna giderim. Kaderimmiş deyip sorun içinde yaşayabilecek, ölünce bunun için mükafatlanacağını düşünen, bunlara inanan biri değilim. Akla mantığa inanırım ben. Bunları kullanıp düzgün ilerlemek, sorunları çözmek, ahiret gibi bir şeyi beklemekten daha mantıklı bana göre. Tabii herkes kendisine ne doğru gelirse öyle yaşasın. Benim fikrim bu.

kendi sorunlarınızı çözmekte yetersiz kaldığınız bir an hiç mi olmadı yani hayatınızda? herşeye gücü yeten en mükemmel varlıklar mıyız sizce? o zaman kusura bakmayın ama hiç çaresiz kaldığınız bir an yaşamamışsınız bence. umarım yaşamazsınız da. tabi ki herkes istediği gibi inansın karışamayız ama böyle ben herşeyin üstesinden gelirim modu da biraz tehlikeli değil mi sizce? misal amansız bir hastalığa yakalandın çare yok çözüm yok ne yapacaksın o zaman? bence bir kudrete kendini havale etmek ( bu dilerseniz ilahi olur dilerseniz başka birşey) insana kendini iyi hissettirir. ahiret inancından da küçümser gibi bahsetmişsiniz ama bu tabi sizin seçiminiz. yalnız şunu bilin ahirete inanan insanlar güçsüz olduklarından mücadele etmemeyi seçmiyorlar ve inanmayanlardan daha az güçlü de değiller böyle bir algı oluşturulmasın lütfen.

ALLAH'ım razı olsun.Gercekten her bi kelimesi her bi cümlesi ayrı gúzel.Bi nebzede olsa rahatladim.Insaniz biz kendimizi en dertli en caresiz saniriz.Heleki ben 8 aylik hamileyim herseyi kafaya takiyorum.Kv. elti görümce.Her sorumsuz insanı takiyorum.Halbuki zaman cok degerli.Bunlari yazarken bile 5 dakikam gecti.Kimse icin üzülmeye degmez.ALLAH'a sıgınmak onun icin varoldugumuzun bilincinde olmak dilegiyle ..

X