derdim iyi bir dilimin olmaması :(

karmakarisik56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
1.650
1.570
arkadaslar gecen hafta farkettim ki ingilizce cok onemli.. kesinlikle ogrenmek istedigime karar verdim. Bundan sonra canımı sıkan şeylerle ilgilenmek yerine kendime bişeyler katmaya karar verdim.. yazın okulum yokken 3 ay vaktim olacak . Is yerinde filan da ders çalışma imkanım var .
İngilizcem iyi seviyede değil hazırlık okudum ama işte. 2 sene önce KPDS den 25 almıştım :))) Eh. Geliştirmek istiyorum sizce ne yapabilirim 3 ay asilsam nasıl olur ilerleme kaydedebilirMiyim? sonra tabi okul başlayınca haliyle yavaşlar biraz
2 yıl içinde KPDS den 55 filan alacak kadar öğrenmek istiyorum
sizce nasıl basarabilirim
bi de kelime çok önemli ezberle tamamdır filan diyorlar ama ..
kelime midir sadece
Neresinden başlamalı

Konusma agirlikli olan bir kursa yazil canim oncelikle
Pahali kurslara para verme onemli olan konusma agirlikli olmasi ve derslere duzenli devam edip gayret gostermen
Sonra seviyene gore hikaye kitaplari alip oku
Uc dili boyle ogrendim:KK66:nacizane tavsiyem
Insallah basarili olursun

Kursa giderek tabi ki. Konuşma ingilizcesiyle kpds ingilizcesi birbirinden çok farklı. Kpds için soru tiplerini, çözme mantiklarini öğrenmek zorundasin. Kendi kendine de bu imkansiz. İngilizcesi çok iyi oldugu halde, yillardir kpds kursuna gidip halâ istedigi sonucu elde edemeyen arkadaslarim var.

Eger kpds gibi bir amacin varsa, o 3 ay boyunca kursla birlikte tek uğaşin bu olmali.

Kursa giderek tabi ki. Konuşma ingilizcesiyle kpds ingilizcesi birbirinden çok farklı. Kpds için soru tiplerini, çözme mantiklarini öğrenmek zorundasin. Kendi kendine de bu imkansiz. İngilizcesi çok iyi oldugu halde, yillardir kpds kursuna gidip halâ istedigi sonucu elde edemeyen arkadaslarim var.

Eger kpds gibi bir amacin varsa, o 3 ay boyunca kursla birlikte tek uğaşin bu olmali.
Aynen canim amacım kpds

Konusma agirlikli olan bir kursa yazil canim oncelikle
Pahali kurslara para verme onemli olan konusma agirlikli olmasi ve derslere duzenli devam edip gayret gostermen
Sonra seviyene gore hikaye kitaplari alip oku
Uc dili boyle ogrendim:KK66:nacizane tavsiyem
Insallah basarili olursun
Canim memurum
dil tazminatı da almak istiyorum
amacım kpds

Tabi eğer gramerin, konuşman da zayifsa, once onu halletmelisin. Çünkü temel becerin ve pratiğin olmadan, kpds'yi başaramazsin. O yuzden bu yaz pratik, gramer ve genel kelime kismini hallet; sene icinde de kpds'ye yonelirsin.

Hiç bilmeyen biri peki?
Ben en son üni. 1.sınıftayken gördüğüm basit giriş konularını hatırlıyorum.Ve ingilizce öğrenmeyi bende istiyorum.
Bu durumda konuşma ağırlıklı bi kurs mantıklı olurmu?

arkadaslar gecen hafta farkettim ki ingilizce cok onemli.. kesinlikle ogrenmek istedigime karar verdim. Bundan sonra canımı sıkan şeylerle ilgilenmek yerine kendime bişeyler katmaya karar verdim.. yazın okulum yokken 3 ay vaktim olacak . Is yerinde filan da ders çalışma imkanım var .
İngilizcem iyi seviyede değil hazırlık okudum ama işte. 2 sene önce KPDS den 25 almıştım :))) Eh. Geliştirmek istiyorum sizce ne yapabilirim 3 ay asilsam nasıl olur ilerleme kaydedebilirMiyim? sonra tabi okul başlayınca haliyle yavaşlar biraz
kelime midir sadece
Neresinden başlamalı
amaç sınavdan puan almaksa eger once gramerı yerıne oturt, sonra kelıme ezberle ve cevırı yap bol bol ... ama gunluk hayatta kullanmak ıse amacın orta sevıye ve ustu ıse ıngılızcen konusma gruplarına katıl, ıcq dan falan yabancı arkadaslar ekle kendıne onlarla net uzerınden sohbet et, bol bol ıngılızce kıtap ve dergı oku ve yanında sureklı bır ıngılızce-ıngılızce ve turkce - ıngılızce sozluk bulundur. cunku dıl ısı nankor bıraktımı pesını unutur gıdersın :KK66:

Hiç bilmeyen biri peki?
Ben en son üni. 1.sınıftayken gördüğüm basit giriş konularını hatırlıyorum.Ve ingilizce öğrenmeyi bende istiyorum.
hiç bilmiyorsan giriş seviyesindeysen konuşma kursu yeterli olmaz, okuma ve yazma da lazım sana... konuşma kursu belirli seviyede ingilizcesi olupta konuşmada cümle kurmada sorun yaşayanlar için...

Hiç bilmeyen biri peki?
Konusma ingilizcesiyle insanin kendisine guveni geliyor ben 15 yasinda hazirlik sinifina giderken anladim bunu
Ingilizceye yabanci haber kanallarini izleyerek baslatti hocamiz kulak dolgunlugu cok onemli
Sonra hikaye kitaplarina gectik
Asla ingilizce turkce sozluk kullanmadik cunku dili tembellestiriyor ve bir sure sonra herseyin turkcesi neydi neydi diye cebellesiyorsun
Ingilizce ingilizce sozlukler var piyasada aciklamAli ve resimli sekilde bir kelimenin ne oldugunu anlatmaya calisiyor onlar cok faydali
Okuyarak ve konusarak ogrenilir ingilizce ceviri asla yapilmaz aramizda vardir ingilizce ogretmenleri yanlisim varsa duzeltsinler lutfen
Gramer en sona kalmali diye dusunuyorum

kelime midir sadece
Neresinden başlamalı

Kpds diye bir şey yok YDS var artık.
Seviyeniz nasıl bilmiyorum ama önce iyi bir kursa gidin temel ingilizce için
Sonra YDS ye yönelik kursa gidin.
Kurs tavsiyesinde bulunabilirim isterseniz. Benim gidip de çook faydalandığım ve sınavı geçmemi sağlayan bir kurstu.

Bol bol yabancı müzik ve film seyret, kursun yanı sıra.. Ayrıca yabancılarla sohbet edebileceğin siteler var. Sapıklarla karşılaşmadığın sürece ben bayağı ilerletmiştim onlar sayesinde. :KK70:

Üniversitede ingilizcem süperdi hatta sınavdan 100 falan almıştım :KK70:
Ama gel gör ki ingilizce konuşamıyorum :KK53: O ayrı bi beceri sanırsam..

Kursa gitmelisin. Kendi başına halledilecek bir şey değildir dil.. Dil nedir, karşılıklı iletişimdir. Kendi başına nasıl iletişim kuracaksın?

X