Derin ven trombozu (dvt) teşhisi olanlar yazabilir mi

aphosis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2009
39
0
Arkadaşlar merhaba iki ay önce dvt teşhisi koyuldu. Ameliyat olan ya da ilaç tedavisiyle geçen var mı acaba bilgilendirseniz hiç geçmicek mi bu

Arkadaşlar merhaba iki ay önce dvt teşhisi koyuldu. Ameliyat olan ya da ilaç tedavisiyle geçen var mı acaba bilgilendirseniz hiç geçmicek mi bu
Merhaba canim banada dvt teshisi kondu agrilarim basladiktan 5 gun sonra, 6.gun cleaner islemi yapildi 15 gun oldu hergun clexane vuruluyorum. su ara daha rahat ve uzun mesafe yuruyebiliyorum ama hala renk degisimi ve sisme oluyo :KK43: kontrolum 3 ay sonra. Sen suan nasilsin ve nasil bir tedavi uygulaniyor acaba?

Benim trafik kazası sonucu tramvatik olarak gerçekleşti tedavi göreli 2 ay oldu coumadin ve varis çorabı. Yaklaşık 1 ay öncede cleaner uygulandı fakat hepsi açılmamıştı bide bende çok komplikasyonlar gerçekleşti kas içi kanama oldu yürüyemedim 3 hafta kadar şimdi yeni yeni düzeldi en son bakıldığında da doppler sonucuma asıl derin ven dedikleri ana toplar damarlar açılmış sadece yüzey ven dedikleri varis yapan damarlar tıkanmış onun içinde haziran sonunda hastaneye yatıp ilaç tedavisi görücem bakalım inşallah düzelir allah şifa versin

Benim trafik kazası sonucu tramvatik olarak gerçekleşti tedavi göreli 2 ay oldu coumadin ve varis çorabı. Yaklaşık 1 ay öncede cleaner uygulandı fakat hepsi açılmamıştı bide bende çok komplikasyonlar gerçekleşti kas içi kanama oldu yürüyemedim 3 hafta kadar şimdi yeni yeni düzeldi en son bakıldığında da doppler sonucuma asıl derin ven dedikleri ana toplar damarlar açılmış sadece yüzey ven dedikleri varis yapan damarlar tıkanmış onun içinde haziran sonunda hastaneye yatıp ilaç tedavisi görücem bakalım inşallah düzelir allah şifa versin
Cok gecmis olsun :KK43: umarim tedavin ise yarar. Benim cleaner islemi sirasinda dopplerle bakti sadece dr ve acildi dedi sonrasinda hic bakmadi o yuzden icim hic rahat degil yuzeysel damarlarim sis umarim onlarda birsey yoktur. Cok korkuyorum :KK43:

bu arada asil sorunu cevaplamamisim, ablamda da 7 yil once hamileyken olmustu dvt hamileyken clexane dogumdan sonra damardan heparinle sanirim erittiler pihtilari. Cok sukur 7 yildir bir daha pihti olmadi ama surekli ilac kullanip 6ayda bir doppler cektiriyo. Bacakta sislik renk degisikligi hala oluyor maalesef bu hastalik hep bizimle olucak bunu bana drda soyledi. Cok Üzgünüm

Gerçekten zor bi durum peki siz varis çorabı kullanıyor musunuz ya da ablanız kullandı mı sizin erken teşhis ve tedavi oldugu için sanırım açıldı tamamı gerçş açıldıktan sonra şişme olmuyor diye biliyorum pıhtı oldugu sürece şişlik oluyor

Gerçekten zor bi durum peki siz varis çorabı kullanıyor musunuz ya da ablanız kullandı mı sizin erken teşhis ve tedavi oldugu için sanırım açıldı tamamı gerçş açıldıktan sonra şişme olmuyor diye biliyorum pıhtı oldugu sürece şişlik oluyor
Yok okudugum kadariyla ve bulundugum yerdeki drun dedigi kadariyla sislik ve renk degisimi suan normalmis ve sonrasinda bile cok ayakta kalindiginda yada oturuldugunda oluyormus maalesef ama sislik dedigim yarim santim fark.ben suan dizustu varis corabini 7/24 giyiyorum, kontrolum 3 ay sonra o zamana kadarda olacak. Ablama dru gunde 8 saat giysen yeter demis o da hastanede calisiyor mesai boyunca hala giyiyor. Giymedigi zaman agrilari oluyormus. Acikcasi kabullenmesi zor bi rahatsizlik bizde ailede daha agir gecirende var ve benim dogumdan bir hafta sonra oldu ikinci sezeryanimdi ve iki bebegimide kaybettim butun bunlarin ustune bu rahatsizlik ve bir sonraki gebeligimde yasayabilceklerimide dusununce cok daha zorlandim suan psikolojik olarak destekte aliyorum Dr tavsiyesiyle. Bu arada pamukkale unide tedavi oluyorum sen nerde tedavi oluyorsun? Cleaner islemini heryer yapmiyor.

Çok geçmiş olsun gerçekten. Kolay değil tabi haklısın gerçekten çok üzüldüm. Hayat işte ne olcagı gerçekten belli olmuyor. Ben izmirdeyim. İzmirde özel muaynanesi olan bir doktora gidiyorum. Tabi benim sadece dvt değil, belimde ve kolumda kırık da var trafik kazası sonucu oldu çünkü bende yaklaşık 3 aydır yatıyorum normal hayAtıma dönemedim hala. Sizin genetik sanırım bu genetik testler oluyormuş yaptırdınız mı peki? Tekrardan çok çok geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun gerçekten. Kolay değil tabi haklısın gerçekten çok üzüldüm. Hayat işte ne olcagı gerçekten belli olmuyor. Ben izmirdeyim. İzmirde özel muaynanesi olan bir doktora gidiyorum. Tabi benim sadece dvt değil, belimde ve kolumda kırık da var trafik kazası sonucu oldu çünkü bende yaklaşık 3 aydır yatıyorum normal hayAtıma dönemedim hala. Sizin genetik sanırım bu genetik testler oluyormuş yaptırdınız mı peki? Tekrardan çok çok geçmiş olsun.
Cok tesekkur ederim, sizinkide bayagi zormus geldi mi ust uste oluyor maalesef :KK43: genetik icin ornek gonderdik dediler ama hala sonuc cikmadi. Dogumlarimi ege unide yaptim ordaki genetiktede dosyam var olmadi orda yaptiracagim biraz duzelince o en basiti. Gerci pek faydasi olmayacak bunu bi kere yasadik artik bu risk bizimle ona gore yasamamiz gerek. Belki soylememislerdir k vitamini iceren yiyecekleri cok tuketmemek gerek, nane maydanoz marul vs k vitamini kani pihtilastirirmis ve yattigin yerdede olsa bacaklarinizi hareket ettirin yuksekte tutun. Birsey sormak istiyorum bacagindaki damarlar belirginlesti mi? Dra resmini gosterdim yine aldigim cevap normal oldugu varis corabimi 24 saat giyip ignemi hergun oluyosam korkmamaliymisim ama benim icin yeni birsey sende de oldu mu diye merak ettim.Tekrar acil sifalar dilerim.

Damarlar belirgin duş alırken ya da çorapsız renk değişimi var. Yarım cm çap farkı var zaten. Tedavi başlayalı 2.5 ay oldu. Baya zor bi durum çorapsız gezemiyosun filan. Psikolojik olarak da çöküntüye uğruyo insan gerçekten

Damarlar belirgin duş alırken ya da çorapsız renk değişimi var. Yarım cm çap farkı var zaten. Tedavi başlayalı 2.5 ay oldu. Baya zor bi durum çorapsız gezemiyosun filan. Psikolojik olarak da çöküntüye uğruyo insan gerçekten
Ayni durumdayiz yani, bende dus almaktan korkar oldum kizariyor hemen bacak ve evet yarim santim fark cikiyor ki bazen degisiyorda. Bunada sukur artik yuruyorum ve o fark 1.5cmlerdeydi. lohusaligim bitmedigi icin rahmin ordaki damari gorememisti dr orda belki hala tikaniklik olabilirmis, eger varsa stent takmaktan bahsetmisti simdiden korkuyorum. Suan ailemle kaliyorum persembe doppler var bakalim ne olacak.

merhaba kızlar, ben de 10ay önce bacak ağrısı şikayeti ile gittim, kas ağrısıdır ama ne olur olmaz ultrason çekelim dediler ve pıhtı olduğu ortaya çıktı toplar damarımda. 10 aydır coumadin tedavisi görüyorum. doktorlar en az bir sene tedaviye devam etmemi, daha sonrasında doppler çekilmem gerektiğini söyledi. benim de genetik galiba. ailede var. bende hormon hapı kullanırken ortaya çıktı. acilen bıraktırdı doktor hapı ve bi daha ömrü billah kullanmak yasak dedi :/
genetik testleri de yaptırdım ama sonuç henüz çıkmadı. eğer genetik olduğu doğrulanırsa ömür boyu sanırım coumadin ya da claxene kullanmam gerekecekmiş :KK43:
yakın zaman da bebek yapmayı da düşünüyoruz nasıl olacak bilmiyorum :KK43:

merhaba kızlar, ben de 10ay önce bacak ağrısı şikayeti ile gittim, kas ağrısıdır ama ne olur olmaz ultrason çekelim dediler ve pıhtı olduğu ortaya çıktı toplar damarımda. 10 aydır coumadin tedavisi görüyorum. doktorlar en az bir sene tedaviye devam etmemi, daha sonrasında doppler çekilmem gerektiğini söyledi. benim de genetik galiba. ailede var. bende hormon hapı kullanırken ortaya çıktı. acilen bıraktırdı doktor hapı ve bi daha ömrü billah kullanmak yasak dedi :/
genetik testleri de yaptırdım ama sonuç henüz çıkmadı. eğer genetik olduğu doğrulanırsa ömür boyu sanırım coumadin ya da claxene kullanmam gerekecekmiş :KK43:
yakın zaman da bebek yapmayı da düşünüyoruz nasıl olacak bilmiyorum :KK43:
Cok gecmis olsun :KK43: benim 6 ay olucak igne tedavim devam ediyor, genetik degilmis hamilelik yuzundenmis. Ama sanki igne cok ise yaramiyomus gibi geliyor korkuyorum. Ve sonu guzel bitecekse igneden korkma evet kolay degil ama cekilmicek cilede degil. Tabi dra danismadan hamile kalma sakin pihtinin erimesi gerek cunku hamilelikte pihti olusma riski yuksek ve coumadin bebek icin zararli.

Arkadaşlar merhaba, pcos sonucu adet düzensizliği, tüylenme ve sivilcelenme için kadın doğum doktoru diane 35 vermişti. 3 ay düzenli kullanım sonucunda sol alt bacağımda DVT teşhisi konuldu. Pıhtı akut dönemdeydi yani tazeydi. Ama alt bacak olduğu için amelyat gerekmediği söylendi. Günde 2 adet toplam 14 iğne ve coumodin (günde 1 adet) almaya başladım. İğnelerim bitti ve inr değerim 1.95, hapımı günde bir kez almaya devam ediyorum. Şuan devamlı yatıyorum, varis çorabımı dışarı çıkarken giyiniyorum. Ev içinde sadece wc ve banyo ihtiyaçlarımı karşılamak için kalkıyorum ve çorabımı giyinmiyorum. Bacağımda şişlik inmeye başladı ve yüzeyel damarlarım belirginleşmeye başladığı için ev içinde de çorabı giyinmeye başladım. Kilo problemim de var. Böyle sürekli yatmak da yorucu. Kafama takılan soru hayatım böyle hareketsiz geçirmeye devam mı edicem, 6 ay sonunda damarlarım açılırsa, tekrarlama olasılığına karşılık önlem için ne kadar spor ya da yürüş yapabileceğimi sormak istedim ? bu süreç içinde olanlar ve süreci atlatanlar yardımcı olursa sevinirim :)

merhaba herkese. bana da 28 aralık çarşamba günü teşhis kondu. şikayetlerim aslında 25 aralıktan beri vardı. biliyorsunuz teşhisi zor bir hastalık. benim de araştırmalarım biraz katkı sağladı. şuan sabah akşam kan pıhtılaşmasını önleyici iğne vuruluyorum. pazartesi bitiyor iğneler ve salı günü hapa geçeceğimizi söyledi doktor. çok ağrım olursa majezik alıyorum. çok dayanılmaz ağrım yok. size anjiyo konusunda sormak istiyorum. doktorlar emin değiller yapılıp yapılmaması konusunda. çektirdiğim doplerde pıhtıların sol bacak üst kısmında birbirlerine yakın ve anjiyo işlemine uygun olduğu bulundu. vaktim de az çünkü hastalık yeniyken yapılması gerekiyor bunun siz de biliyorsunuz. bu arada genetik olup olmadığını henüz bilmiyorum. test yapılmadı henüz. fikirlerinize ihtiyacım var. tşk

Arkadaşlar merhaba, pcos sonucu adet düzensizliği, tüylenme ve sivilcelenme için kadın doğum doktoru diane 35 vermişti. 3 ay düzenli kullanım sonucunda sol alt bacağımda DVT teşhisi konuldu. Pıhtı akut dönemdeydi yani tazeydi. Ama alt bacak olduğu için amelyat gerekmediği söylendi. Günde 2 adet toplam 14 iğne ve coumodin (günde 1 adet) almaya başladım. İğnelerim bitti ve inr değerim 1.95, hapımı günde bir kez almaya devam ediyorum. Şuan devamlı yatıyorum, varis çorabımı dışarı çıkarken giyiniyorum. Ev içinde sadece wc ve banyo ihtiyaçlarımı karşılamak için kalkıyorum ve çorabımı giyinmiyorum. Bacağımda şişlik inmeye başladı ve yüzeyel damarlarım belirginleşmeye başladığı için ev içinde de çorabı giyinmeye başladım. Kilo problemim de var. Böyle sürekli yatmak da yorucu. Kafama takılan soru hayatım böyle hareketsiz geçirmeye devam mı edicem, 6 ay sonunda damarlarım açılırsa, tekrarlama olasılığına karşılık önlem için ne kadar spor ya da yürüş yapabileceğimi sormak istedim ? bu süreç içinde olanlar ve süreci atlatanlar yardımcı olursa sevinirim :)
merhaba, bana da 1 hafta önce aynı teşhis konuldu. benimki de tıpkı sizin gibi diz altı ve akut dönemdeydi. neden yatırdılar sizi? aksine doktorum bana ağır egzersiz olmadan yürümeyi tavsiy etti. bir de sizin durumunuzu da merak ettim ? ne aşamadasınız şu anda ?

merhaba, bana da 1 hafta önce aynı teşhis konuldu. benimki de tıpkı sizin gibi diz altı ve akut dönemdeydi. neden yatırdılar sizi? aksine doktorum bana ağır egzersiz olmadan yürümeyi tavsiy etti. bir de sizin durumunuzu da merak ettim ? ne aşamadasınız şu anda ?

Akut dönemde ilk 10 gün, hareket ettirmiyorlar ki pıhtı yerleşsin, kopup dolaşıma girmesin diye, zaten yürü deseler de yürüyemiyordum. Ama doktordan doktora değişen bi yaklaşım. Şuan tedavimde 8. Ay bitmek üzere. 3.ay sonunda damarlarım açıldı ama hala hızlı yürüyüş yapamıyorum, bacağım kitleniyor. Yavaş ve normal tempo arasında, günlük 4000 -6000 adım atmaya çalışıyorum ama bazen ağrılar o kadara bile izin vermiyor. Bazen de yormadığım halde ağrı oluyor. Tamamen geçecek mi bilmioyorum. kilolu olduğum için de belki bu kadar sıkıntı yaşıyor olabilirim ama bu yürüyüş temposuyla kilo vermem imkansız. Sadece diyetle olmuyor. Bazen tekrarladığı korkusuna bile kapılıyorum. Allah şifa bekleyen herkese şifa versin. Bu, bu kadar zor ise, diğerleri nasıldır kim bilir.

Akut dönemde ilk 10 gün, hareket ettirmiyorlar ki pıhtı yerleşsin, kopup dolaşıma girmesin diye, zaten yürü deseler de yürüyemiyordum. Ama doktordan doktora değişen bi yaklaşım. Şuan tedavimde 8. Ay bitmek üzere. 3.ay sonunda damarlarım açıldı ama hala hızlı yürüyüş yapamıyorum, bacağım kitleniyor. Yavaş ve normal tempo arasında, günlük 4000 -6000 adım atmaya çalışıyorum ama bazen ağrılar o kadara bile izin vermiyor. Bazen de yormadığım halde ağrı oluyor. Tamamen geçecek mi bilmioyorum. kilolu olduğum için de belki bu kadar sıkıntı yaşıyor olabilirim ama bu yürüyüş temposuyla kilo vermem imkansız. Sadece diyetle olmuyor. Bazen tekrarladığı korkusuna bile kapılıyorum. Allah şifa bekleyen herkese şifa versin. Bu, bu kadar zor ise, diğerleri nasıldır kim bilir.
Merhaba, mesajınızı şimdi gördüm. Bana teşhis konulduktan sonra varis çorabı ile yürüyüşe başlayabilirsin demişti doktorum. Ama dediğiniz gibi biraz doktorun görüşüne göre değişiyor. Benim de çok şükür 1 ay sonunda pıhtının eridiği görüldü:) Bana da yürüyüş ve yüzme önerdiler. Aklınızda olsun, yüzmek çok iyi geliyormuş. Belki yürüyüşten daha rahat yapabilirsiniz sizde, kilo vermenize de yardımcı olur:)

Merhaba arkadaşlar

Yaklaşık 2 aydır ayağımda ağrı ve uyuşma var. Tenimde de sanki morarmış gibi dokununca bir acı.
Ortopedi uzmanına gittim. Röntgen çekti ve kemikte bir problem yok dedi
Kalp ve damar cerrahında gittim. Gözle muayenede varis başlangıcı olduğunu söyledi. Ultrason çektirdi ve ultrasonda varis görülmedi.varisi kendisinin gördüğünü. Ultrasonda gorunmeyebilecegini söyleyip tedaviye başladı. 1 aydır varis çorabı ve dolaşımını rahatlatacak bir ilaç kullanıyorum.
Fakat ağrılarımda hicbir düzelme yok. Sabahları uyanınca yere bastığımda ayağımda ağrı ve uyuşma olması romatizmayida aklıma geliyor.
Varmi bu konuda bir bilginiz.

Merhaba arkadaşlar

Yaklaşık 2 aydır ayağımda ağrı ve uyuşma var. Tenimde de sanki morarmış gibi dokununca bir acı.
Ortopedi uzmanına gittim. Röntgen çekti ve kemikte bir problem yok dedi
Kalp ve damar cerrahında gittim. Gözle muayenede varis başlangıcı olduğunu söyledi. Ultrason çektirdi ve ultrasonda varis görülmedi.varisi kendisinin gördüğünü. Ultrasonda gorunmeyebilecegini söyleyip tedaviye başladı. 1 aydır varis çorabı ve dolaşımını rahatlatacak bir ilaç kullanıyorum.
Fakat ağrılarımda hicbir düzelme yok. Sabahları uyanınca yere bastığımda ayağımda ağrı ve uyuşma olması romatizmayida aklıma geliyor.
Varmi bu konuda bir bilginiz.
Merhaba,

söylediğiniz belirtiler dvt teşhisi ile uyumlu aslında. Derin ven trombozu ultrasonda görülebilen bir şey. Doktorunuz bununla ilgili hiç bir şey söyledi mi ? İsterseniz rahatlamak kalp damar doktorunuzdan dvt den şüplendiğinizi söyleyip detaylı bir doppler daha isteyin.
Bu hastalıkta vakit kaybetmemek gerçekten çok önemli çünkü..

geçmiş olsun şimdiden

X