Derslerinn üstesinden gelememk :(

Lockam46

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
3.165
2.263
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır ,bir çalışma sistemim yok. Bu durum benı çoook rahatsız ediyor. . İlahiyat 2.sınıftayım. Ama 1.sınıftan alttan derslerim var hem bahar hemde güz dönemınde alıcam. Yanı resmen okulum 1 sene uzadı. Derslere baktıkca,düşündükce ben bunların hepsını nasıl çalısıcam,üstesindn gelıcem dıyorum,psikolojm ıyıce bozuldu gerçekten. Ders çalışmayı iyice bırakmış durumdayım. :KK43: alttan derslerim olduğundan beri ümitsizliğe düştüm iyice. Çünkü en son sınavlarım çok güzel geçmişti. Ama bir baktım sonuclara ki,tam tersi çıktı. Kalmısım resmen nerdeyse hepsinden :KK43: benım sımdı ne yapmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz :KK43:

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır ,bir çalışma sistemim yok. Bu durum benı çoook rahatsız ediyor. . İlahiyat 2.sınıftayım. Ama 1.sınıftan alttan derslerim var hem bahar hemde güz dönemınde alıcam. Yanı resmen okulum 1 sene uzadı. Derslere baktıkca,düşündükce ben bunların hepsını nasıl çalısıcam,üstesindn gelıcem dıyorum,psikolojm ıyıce bozuldu gerçekten. Ders çalışmayı iyice bırakmış durumdayım. :KK43: alttan derslerim olduğundan beri ümitsizliğe düştüm iyice. Çünkü en son sınavlarım çok güzel geçmişti. Ama bir baktım sonuclara ki,tam tersi çıktı. Kalmısım resmen nerdeyse hepsinden :KK43: benım sımdı ne yapmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz :KK43:

Ümitsizliğe düşmeyin. Şu sıralar vize dönemi, öncelikle bu dönemki derslerinizin de kötü gelmemesi için kendinize bir çalışma planı oluşturun. Kendi başınıza yapmakta zorlanıyorsanız arkadaşlarınızdan yardım alın, onlarla birlikte çalışmayı da deneyebilirsiniz. Kendinizi üzmeyin bu kadar, olan olmuş. Bir sene uzayıversin okulunuz dünyanın sonu değil ya. Şimdiki derslerinizde başarılı olmaya bakın. Okulunuz yaz okulu açıyorsa eğer ona kalın, alttan derslerinizi alıp okulunuzun uzamasını engellemiş olursunuz. Başarılar diliyorum size.

Bnde ogrenciyim,evliyim ayrica.
Hem okul hem ev zorlaniyorum ama yapacak bisey yok,guzel gunler icin disimizi slkacaz..
Plan yapmaya calis kendine,uyabilirsen,bn mesela hic plan dahilinde calisamam uyku aclik vakti duzenli degil cunku, ancak sartlandiririm kendimi,ornegin iki gune su ders bitmek zorunda gibi..ve biter gercekten,zorlanirim hatta fazlasiyla zorlanirim bu sartlandirma yuzunden ama bitiririm,suanda da mesela calisiyorum :KK17:
Gerekirse 1 saat uyurum,ki bnm baska sorunlarim da var...

Bnde ogrenciyim,evliyim ayrica.
Hem okul hem ev zorlaniyorum ama yapacak bisey yok,guzel gunler icin disimizi slkacaz..
Plan yapmaya calis kendine,uyabilirsen,bn mesela hic plan dahilinde calisamam uyku aclik vakti duzenli degil cunku, ancak sartlandiririm kendimi,ornegin iki gune su ders bitmek zorunda gibi..ve biter gercekten,zorlanirim hatta fazlasiyla zorlanirim bu sartlandirma yuzunden ama bitiririm,suanda da mesela calisiyorum :KK17:
Gerekirse 1 saat uyurum,ki bnm baska sorunlarim da var...
Evet bende evliyim. Benım bölümümde opkuyan kims eyok çevremde. Zaten gurbetteyim :/ şu alttan dersım olmadan önce çalısırdım . Ama şimdi hepten saldım kendimi. Toparlayamıyorum hakıkaten.Soğudum gibi.. Ama aslında bu drumumdan hiç mi hiç memnun değilim. Yani bu kadar kısa surede ders notlarına ya da sadece konu özetlerine çlaışssam yeterlimidir diyorum,sonradan da neyse bütün kıtabı baştan çlaısayım dıyorum ona da zaman yetmez diyorum. İşte böyle düşününce iyice sinirlerim geriliyor. Sonra bırakıyorum kıtabı defteri sinirimden :KK43:

sanırım açıköğretim okuyorsun...murat yayınlarının kitabını al bence çok yararı oluyor..orada yeterince teste var..çan eğrisi var zaten..çok stres yapma geçersin..

Evet bende evliyim. Benım bölümümde opkuyan kims eyok çevremde. Zaten gurbetteyim :/ şu alttan dersım olmadan önce çalısırdım . Ama şimdi hepten saldım kendimi. Toparlayamıyorum hakıkaten.Soğudum gibi.. Ama aslında bu drumumdan hiç mi hiç memnun değilim. Yani bu kadar kısa surede ders notlarına ya da sadece konu özetlerine çlaışssam yeterlimidir diyorum,sonradan da neyse bütün kıtabı baştan çlaısayım dıyorum ona da zaman yetmez diyorum. İşte böyle düşününce iyice sinirlerim geriliyor. Sonra bırakıyorum kıtabı defteri sinirimden :KK43:
Aof ymis seninki :KK43: bizim her ne kadar iyi anlatmasalrda hocalarimiz kulak asinaligimiz oluyor sanirim.
Ben mesela ilkokuldan bu yana ozet cikaririm kitap isterse 500 600 sayfa olsun,ozetsiz katiyen ne sinava girerim ne anlarim..senin de mutlaka bu tarz bi yontemin vardir,toparlanıp bian once giriş yap :)
Kolay gelsin,basarilar...

Aof ymis seninki :KK43: bizim her ne kadar iyi anlatmasalrda hocalarimiz kulak asinaligimiz oluyor sanirim.
Ben mesela ilkokuldan bu yana ozet cikaririm kitap isterse 500 600 sayfa olsun,ozetsiz katiyen ne sinava girerim ne anlarim..senin de mutlaka bu tarz bi yontemin vardir,toparlanıp bian once giriş yap :)
Kolay gelsin,basarilar...
Çok zaman yok. NASIL Yetiştiririm diye kaygılanmaktan başlayamıyorum ki. İnternetten ünitelerin özetlerine çalışsam da ya yeterli gelmesse diye kaygılanıyorum. Siniirm bozuldu ıyıce :KK43:

Son düzenleme:

Konuları birer kere oku, gerekli yerleri renkli kalemle çiz. Bunun dışında geçmiş yıllarda çıkmış sorulara dair soru bankaları vardır, onlardan edinip soruları ve cevaplarını öğren.Sınavda en az %50 eski sorulardan gelir.

en baştan sistemli gidecektiniz ama olmamış.
şimdi kendinize bir çizelge yapın ve ders sayınıza göre çalışma planı belirleyin.
mesela ben her gün sadece bir derse çalışırdım.
o gün sabah veya öğle veya akşam o dersten bir konu çalışırdım.
sizin dersleriniz birikmiş ise günde iki ders ikişer ünite filan çalışmanız gerekebilir.
vizelere bir hafta kala tüm konular biticek ve yine her gün sadece bir dersi baştan sona tekrar edeceksiniz.
finallerde bu süre 2 hafta çünkü hem vize konuları hem final konuları var.
bende aöf ilahiyat okudum Allah kolaylık versin.
devam edecekseniz arapçanızı geliştirin.

hem örgün okuyorum hem çalışıyorum hem evliyim ben ne yapayım ya ben :KK53:

azcık disiplin azcık istek üstesinden gelirsiniz canlanın kendinize gelin insanoğlu istedikçe her şeyi başarabilir :KK15:

ben de evlendikten sonra 2 yıl açık öğretimden ilahiyat sonrasında dikey geçişle örgünden ilahiyat bitirdim.
o arada da kpss ye girip atandım Hoppa
yaparsınız ama biraz disiplin şart.

hem örgün okuyorum hem çalışıyorum hem evliyim ben ne yapayım ya ben :KK53:

azcık disiplin azcık istek üstesinden gelirsiniz canlanın kendinize gelin insanoğlu istedikçe her şeyi başarabilir :KK15:

tebrik ediyorum sizi bende kpss ye hazırlanacağım daha sonrada iyi bir ingilizce kursu araştıracağım 2 küçük bebeyle ve çalışarak üstesinden geleceğime inanıyorum ..

konu sahibi inanmak başarmanın yarısıdır derler.. sen önce kendine inanacaksın . ne demek saldım ev hanımıysan önce evini toparlarsın sabahtan yemeğini koy ocağa öğleden sonra otur akşam eşin gelene kadar bir güzel konu anlatımı çalış sonrada soru çözersin..

konuların hepsini bitiremesende çalıştığın konuların sorularını kaçırmazsın en azından. hiç bir emek boşa gitmez ayrıcadaEn Büyük KK

X