Dert yok, Sohbet var.... :)

yok canım dini alimlere göre
3 kere ismini söylerek "boş ol" denmesi gerekiyorMUŞ.

Kur'ân ve sünnete göre boşanma işlemi ancak üç ay içinde tamamlanır. Boşama hakkı kocaya aittir. Karısını boşamaya karar vermiş olan kişi, kadın âdetten çıktıktan sonra, iki şahit huzurunda ona yaklaşmadan "Seni boşadım" veya "Boşsun" der. Ona yaklaşmaz. Kadın âdet görür, ikinci temizliğine girince yine "Boşsun" veya "Seni boşadım" der, yaklaşmaz. Kadın bir kez daha âdet görüp üçüncü temizlik süresine girince yine "Boşsun" veya "Seni boşadım" der. Üçüncü temizlik sonuna dek karısına yaklaşmaz. Böylece kadınla bütün nikâh bağları kopmuş olur.

Ama kansına birinci defa "Boşsun" dedikten sonra üç ay içinde bu sözünden dönen veya onu öpen veya onunla cinsel ilişkiye giren kimsenin boşaması geçerli değildir. Yalnız bu adam, üç boşama hakkından birini kaybetmiş olur. Kendisinin iki boşama hakkı daha vardır. Şunu iyi bilmek gerekir ki her boşamada eğer adam üç ay içinde sözünden dönmezse üç ay sonra kadın otomatikman boşanmış olur. Ancak her ay bir boşama vermek üzere üç boşamayı yapmış ise üç aydan sonra artık karısına dönemez. Ancak sadece bir boşama verip üç ay kansına yaklaşmamışsa üç ay sonunda kadın razı olmadıkça ona dönemez. Bu kimsenin tekrar kansına dönmesi için yeni bir nikâh kesmesi ve kadına mehr vermesi gerekir.

Erkek mahkeme boşamadan önce hanımını kendisi boşamamışsa, mahkemede boşanan çiftler bir talakla boşanmış olurlar nikahları devam etmez. Ancak yeniden nikahlanıp bir araya gelebilirler. Bunun için kişinin mahkeme kararından önce hanımını üç talakla boşamamış olması gerekir.

İslâm dinine göre koca, daha temkinli, ileriyi gören ve hissine daha az kapılan olduğundan boşanma yetkisi ona verilmiştir. Kurân-ı Kerîm açıkça bunu ifade etmektedir. Mahkemeye baş vurmadan önce veya sonra üç defa hanımını boşayan kimsenin dinen hanımıyla bir araya gelmesi mümkün değildir.

Mahkemeden önce veya sonra hanımını boşamamış ise, boşanmak için mahkemeye müracaat ettiği zaman boşanma yetkisini hakime verdiği için yani onu vekil olarak tayin ettiği için, hakim onu boşadığında bir talâk gider. Dinen de boşanmış sayılırlar. Kadın iddetini bekledikten sonra başkasıyla da evlenebilir.

Ama daha iki talâk hakkı vardır. Buna göre mahkemenin boşadığı eşler, tekrar evlenmek isterlerse buna kanunen bir sakınca olmadığı gibi dinen de bir sakınca yoktur. Ancak erkek ve kadının rızası şarttır. Ayrıca yeniden nikah kıyılması ve kadına mehir verilmesi gerekir.

dini boyutu o, ama günümüzde tüm alimlerce resmi nikah asil sayilir.. bu yüzden bazi kolayliklar vardir...

yani ne olursa olsun, resmi nikah bozulmussa dini nikah da bozulur, ve kanuni süre gectikten sonra, kadin da baska biriyle evlenebilir..

herşeyde olduğu gibi bunda da ikilemdeler.
bir konuda aynı şeyi deseler şaşıcam zati

Son düzenleme:
Neredeyse 1.5 yıl oldu boşanalı. Artık onu sevdiğimi sanmıyorum. Ama zamanında ona karşı kimseye duymadığım bir aşk vardı içimde.
Şimdi sadece çok sık gördüğüm bir yabancı. Ne kötü...

imkânsız sebepler yoksa arada, -ki herkesin kendi yaşamı belirler bunu- yapıcı, olumlu hareket ederim. öyle inanmak istediğim için bu yönde davranıyor olabilirim..

aranızdaki anlaşmazlıklar tamire açıksa,.

evladın da var sanırım,

madem bundan sonra sana karismayacak, ve sen bundan eminsin, denemeye deger... icinde hala sevgi filizi var bence, bir de sana onu ve onunla ilgili herseyi anlatan oglun var.. tamamen unutman zaten imkansiz...

umarim mutlu olursun..

nickimi begnmene de sevindim :))

Açıkçası ben de aynen muhtarım gibi düşünüyorum.
Yerinde olsaydım mutlaka bu yolu denerdim. Beklediğim ve istediğim sonucu yaşatırsa eğer eyvallah.
Ama yok yine gidip ailesini beslemeye devam ederse kendi ailesini bırakıp, tavrım net olurdu.
Göze alabileceksen eğer, denemeye değer...

Ben gerçek anlamda ne hissettiğimi bilmiyorum ki. Bazen düşününce çok endişeleniyorum, olmaz yapamayız diyorum.
Ama girdim artık bir kere. Allah utandırmasın...

Yeni nickini beğendim gizem'ciğim...

Benden kapanmamı istemişti beyefendi geçen yıl. Artık o halinden eser yok. "Seni asla zorlamam artık" dedi.
İbadetlerini yapıyor ama. Yapsın zaten, o onu ilgilendirir...

ben bu konuda
kate ve banu'nun yorumlarını bekliyorum en çok.
onlar yaşadılar
bence en doğruyu onlar gösterir.

gerçi her ikisinde de sevgi bitmemişti
hoş ben sende sevginin bittiğine inanmıyorum.
neyse biraz daha susayım

Çok merak ettim doğrusu benim hala onu sevdiğimi düşündüren ne oldu sana???
Ben bile öyle bilirken sen nasıl anladın bunu? :9:

Öp beniii :)

Tabi ki hayır. Kötü ihtimalleri düşünüyorum lal. Eğer değişmediyse zaten biter demek istedim. Eğer benim kurduğum cümlelerle ona yaklaşırsan sonuç alacaksın. Sorumluluğu onun üzerine atacaksın. Anlaştık?

Onu sevmesen bu öneriyi kesin bir dille reddederdin. Çabaları takdire şayan. Sen madem bu işin içine girdin, kendini sorgulamaktansa akışına bırak.

Boşandıktan sonra bir araya gelen, sorunlarının farkına varan ve mutlu mesut yaşayan çiftler tanıyorum

Oğlum için inşallah herşey çok iyi gider. İnşallah...

Sevgi bitmez üstü örtülür.

Kısa süreli olsa da başka birine bişeyler hissedebildiğime göre, bitmiş olmalı:26:

bu yazıdan sonra başka yazdın mı bilmiyorum..
ilkine yazayım diğerlerine de bakarız..

dikkatimi çeken şey,

sevmekten vazgeçtim demişsin...
sevmedim dememişsin...

sevmekten vazgeçmek demek bu duygumu hatırlamayacağım demektir,

sevmiyorum demek ise...işte sevmiyorsundur...

dur hızlıca okuyayım..

Bu arada minik bir sır vereyim size.

Ex koca ile yeniden deneme yolundayım. İnsan sevmekten vazgeçtiği birini tekrar sevebilir mi sizce?
Benim için bir yabancıdan farksız. Alışabilir miyim hiç bilmiyorum...

Son düzenleme:
Çok merak ettim doğrusu benim hala onu sevdiğimi düşündüren ne oldu sana???
Ben bile öyle bilirken sen nasıl anladın bunu? :9:

Oğlum için inşallah herşey çok iyi gider. İnşallah...

Kısa süreli olsa da başka birine bişeyler hissedebildiğime göre, bitmiş olmalı:26:

Hissettiğin şey sevgi değildi ki pata heyecandı. Kocasını seven kadınlar da başka birine birşeyler hisedebiliyorlar değil mi?

Kızlar ne güzel ilgilendiniz yahu? Ben bile bu kadar önemsememiştim bu durumu :)
Çok teşekkür ederim her birinize tek tek...:71:

herşeyde olduğu gibi bunda da ikilemdeler.
bir konuda aynı şeyi deseler şaşıcam zati

Sahiden de hangisi doğru nasıl anlayacağız bilmiyorum. Halbuki çok hassas bir konu bu ve fikir birliğine varılması gerekirdi.

imkânsız sebepler yoksa arada, -ki herkesin kendi yaşamı belirler bunu- yapıcı, olumlu hareket ederim. öyle inanmak istediğim için bu yönde davranıyor olabilirim..

aranızdaki anlaşmazlıklar tamire açıksa,.

evladın da var sanırım,

Yapıcı olmaya çalışacağım, defalarca telkinde bulundum. Ama tahammülüm kalmış mı zaman gösterecek...
Teşekkür ederim ilgilendiğin için...

madem bundan sonra sana karismayacak, ve sen bundan eminsin, denemeye deger... icinde hala sevgi filizi var bence, bir de sana onu ve onunla ilgili herseyi anlatan oglun var.. tamamen unutman zaten imkansiz...

umarim mutlu olursun..

nickimi begnmene de sevindim :))

Zaten oğlum olmasa bambaşka bir noktada olurduk şu an. Bambaşka!...

bu yazıdan sonra başka yazdın mı bilmiyorum..
ilkine yazayım diğerlerine de bakarız..

dikkatimi çeken şey,

sevmekten vazgetiği demişsin...
sevmediği dememişsin...

sevmekten vazgeçmek demek bu duygumu hatırlamayacağım demektir,

sevmiyorum demek ise...işte sevmiyorsundur...

dur hızlıca okuyayım..

Banu ve senin kervanına katıldım ben de işe bak :37:

Kızlar ne güzel ilgilendiniz yahu? Ben bile bu kadar önemsememiştim bu durumu :)
Çok teşekkür ederim her birinize tek tek...:71:
Sahiden de hangisi doğru nasıl anlayacağız bilmiyorum. Halbuki çok hassas bir konu bu ve fikir birliğine varılması gerekirdi.
apıcı olmaya çalışacağım, defalarca telkinde bulundum. Ama tahammülüm kalmış mı zaman gösterecek...

Zaten oğlum olmasa bambaşka bir noktada olurduk şu an. Bambaşka!...

Banu ve senin kervanına katıldım ben de işe bak :37:

Hayat işte, insana neler getirir bilinmiyor. En olmaz dediğin şeyi bile oldurabiliyor

Yapıcı olmaya çalışacağım, defalarca telkinde bulundum. Ama tahammülüm kalmış mı zaman gösterecek...

Rica ederim.
Kararında iyiki,ler ile başlayan bol cümlelerin olsun ileride dileğimle..
İyi akşamlar patafix..

daha dava bile açmamıştık...
ama bitmişti...

yalan tabiiiki bitmemişti...

biten bir şey yeniden başlayabilir?
yok yeniden var edilebilir mi?
demek ki birşeyler hiç bitmemişti....
csi bu nedenle öyle çıkarımda bulunmuş olabilir pata.

csi,

canım yazacak çok şey var da,
bence biraz dışardan mı baksam ben...
olumsuz kadar aşırı olumlu yönde motive etmek de kötüdür...

ben bu konuda
kate ve banu'nun yorumlarını bekliyorum en çok.
onlar yaşadılar
bence en doğruyu onlar gösterir.

gerçi her ikisinde de sevgi bitmemişti
hoş ben sende sevginin bittiğine inanmıyorum.
neyse biraz daha susayım

Hissettiğin şey sevgi değildi ki pata heyecandı. Kocasını seven kadınlar da başka birine birşeyler hisedebiliyorlar değil mi?

Böyle bilmezdim ben. Kadınların kalbi hep tek kişiliktir diye düşünürdüm. Senin benim gibi prensipli, ne istediğini bilen kadınların...

ben de kacayim... öpüyorum hepinizi..

iyi aksamlar.. :3::3:

Hoşçakal Gizem'im. Mail için ayrıca teşekkür ederim. Çok işime yarayacak...

Hayat işte, insana neler getirir bilinmiyor. En olmaz dediğin şeyi bile oldurabiliyor

Oğlum için olmasa çoktan kapatmıştım kapıları, ona dua etsin. Ben de bulunmaz hint kumaşı değilim elbet ama o kadar çok yanlış yaptı ki ukala oldum ona karşı...

Benim için dua edin olur mu...

Tabi ki hayır. Kötü ihtimalleri düşünüyorum lal. Eğer değişmediyse zaten biter demek istedim. Eğer benim kurduğum cümlelerle ona yaklaşırsan sonuç alacaksın. Sorumluluğu onun üzerine atacaksın. Anlaştık?

tamam bunu var gücümle uygulamaya calisacagim...ona bu sekilde yaklasmaya calisacagim...bana inanin...buna ihtiyacim var...

Böyle bilmezdim ben. Kadınların kalbi hep tek kişiliktir diye düşünürdüm. Senin benim gibi prensipli, ne istediğini bilen kadınların...
Benim için dua edin olur mu...

Orası öyle. Ama senin bitmiş bir ilişkin var. Onu sevmeye layık görmeseydin evladın yanında olmazdı. Ayrılıktan sonra, başka birine heyecan duyman normal. Ama hayatında biri varken başka birini almamalısın tabi ki.

Dualarım seninle....

tamam bunu var gücümle uygulamaya calisacagim...ona bu sekilde yaklasmaya calisacagim...bana inanin...buna ihtiyacim var...

Sen kendine ve kararlarına inandığın müddetçe biz de sana inanırız tabi ki. Hayatına bir de bu şekilde yöne ver bakalım. Onun o büyük erkek egosunu okşa. Ben ilişkimizi senin ellerine bıraktım yapacağın hatalar bitişe sebep olabilir msjı ver. Kontrol onda olsun güya ama hep gözün üstünde olsun

Rica ederim.
Kararında iyiki,ler ile başlayan bol cümlelerin olsun ileride dileğimle..
İyi akşamlar patafix..

Aynen senin de...
Çok teşekkür ederim...

daha dava bile açmamıştık...
ama bitmişti...

yalan tabiiiki bitmemişti...

biten bir şey yeniden başlayabilir?
yok yeniden var edilebilir mi?
demek ki birşeyler hiç bitmemişti....
csi bu nedenle öyle çıkarımda bulunmuş olabilir pata.

csi,

canım yazacak çok şey var da,
bence biraz dışardan mı baksam ben...
olumsuz kadar aşırı olumlu yönde motive etmek de kötüdür...

Kate hiç birşey anlamadım canım. Ne içtiysen aynını istiyorum ben de :27:
Ya da benim kafam güzel ondan anlamadım, eheh...
Konuşuruz yaa. :71:

Back
X