Dertleşmeye ihtiyacım var :(

lunabrava

L'amour c'est comme un jour
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
885
515
133
Herkese merhaba.
Okulların açılmasına neredeyse 1 ay kaldı.Ve ben lise 3'e geçtim.
Ama beni okula bağlayan bir şey yok!Arkadaş anlamında.Hiç biri bana göre değil sınıfımda.Kızlar zaten küfürlü konuşuyor,iki dakikada bir sevgili değiştiriyorlar...Ya ben daha sessiz sakin kalıyorum.Ve okulda ilk üçteyim başarılı bir öğrenciyim.Hoca bir şey sorduğunda hemen parmak kaldırıp cevap verdiğimde bana kendilerince laf sokuyorlar ama ben şu ana kadar hiç birine bir şey demedim.Fazlasıyla rahatsız oluyorum.Bu yıl dershanede başlayacağım.Her hafta sonu evden dershaneye 2 saatlik yol çekeceğim.Bu beni korkutmuyor ama okula gidince kafamı dağıtmak için biriyle takılacağım adam gibi kimse yok.Sınıfa girerken ayaklarım geri geri gidiyor resmen.Ya ben de mi sorun var acaba? Okul dışında çok çok sevdiğim birbirinden iyi 4 arkadaşım var hatta aynı mahallede oturuyoruz.Şu an yaz her akşam iftardan sonra takılıyoruz beraber ama maalesef başka okula gidiyorlar... :( Bu 2 yıl böyle bir sınıfda nasıl geçecek? :( Ayrıca 16 yaşındayım ve eylülde 17 olacağım.Ben büyümekten korkuyorum.Mutlu etmiyor beni.Herkes yavaş yavaş değişmeye başladı.Çok güzeel yaşlardasın diyeceksiniz ama bunu güzel yapacak bir şey yok ki...Sadece ders çalışacağım...Bunu düşünmek bile içimi sıkıyor bazen çünkü böyle hayal etmemiştim ben... Sanırım bu gece depresifim biraz.
:43:

Son düzenleme:
diğer sınıftan arkadsın varsa onlarla takıl.. bos ver sen diğerlerini derslerine bak hiç te aldırma cevapta verme

Canim benim bu soyledigin dert bile degil cok kolay basa cikarsin;) oncelikle sen kendi gucunun farkinda ol tamam mi boyle seyler sana rahatsizlik vermez bunu kavra siniftaki kizlarla iyi anlasamiyor olabilirsin o anlattigin tarzdaki kizlari iyi bilirim eger onlarla laf dalasina girmezsen muhattap olmazsan daha da onemlisi onlardan rahatsiz oldugunu onlara hissettirmezsen seninle ugrasmaktan vazgecerler ve sinifta sevdigin erkek arkadaslarin varsa onlarla zaman gecir o zaman kizlar istesede seninle ugrasamazlar:) bu arada erkek arkadas derken gercek bir dostluktan bahsediyorum kendini illa kizlar icin sartlama ;)onemli olan cinsiyet degil insan olmaktir

hobi edin .......

kütüphane yap kendine vs...

Son düzenleme:
hoşgeldiniz ergenlik çağınıza :42: ..umutsuz olmayın..sizi anlamayan insanların yerini üniversitede güzel dostluklar alacaktır.önceliğiniz yine okulunuz olsun.. size söylenenleri; iyi bir bölüm,iyi bir üniversiteye girdiğinizde iade edersiniz :34: .....

lise hayatım pek de güzel geçmedi arkadaşlarımla hiç anlaşamıyordum ama o günlerde geldi ve geçti :) şu an üniversite son sınıftayım ve çok şükür memnun olduğum bir hayatım var:52:

hoşgeldiniz ergenlik çağınıza :42: ..umutsuz olmayın..sizi anlamayan insanların yerini üniversitede güzel dostluklar alacaktır.önceliğiniz yine okulunuz olsun.. size söylenenleri; iyi bir bölüm,iyi bir üniversiteye girdiğinizde iade edersiniz :34: .....

Çok haklısınız.Çok teşekkür ederim yorumunuz için :)

bnde hiiç kafana bıle takma derım cnm..
bak arkların varmıs, aynı okulda olmasa bıle en azından dertlesebılecegın dostlarının olması cok guzel bırsey..
bnde herkesle cok ii anlasırdım lisede.. hani derlerya 9 köyle barışık dıe :52: bende öleydım. herkes en yakın arkdsmdı sankii..
ama nolduuu lise btti.. herkes unılere gttı.. başlarda aynıdık snra tlfnla aramalar duruldu... derkeen derkeeen o çok yakın arklarıma sdce bayramda kandılde toplu msj atar oldum..
hani diyecegım o kiiiiiiii bunları kendıne dert etme tatlm.. derslerıne odaklan boşwweeeer kım ne derse desın.. :)

Canim benim bu soyledigin dert bile degil cok kolay basa cikarsin;) oncelikle sen kendi gucunun farkinda ol tamam mi boyle seyler sana rahatsizlik vermez bunu kavra siniftaki kizlarla iyi anlasamiyor olabilirsin o anlattigin tarzdaki kizlari iyi bilirim eger onlarla laf dalasina girmezsen muhattap olmazsan daha da onemlisi onlardan rahatsiz oldugunu onlara hissettirmezsen seninle ugrasmaktan vazgecerler ve sinifta sevdigin erkek arkadaslarin varsa onlarla zaman gecir o zaman kizlar istesede seninle ugrasamazlar:) bu arada erkek arkadas derken gercek bir dostluktan bahsediyorum kendini illa kizlar icin sartlama ;)onemli olan cinsiyet degil insan olmaktir

Zaten söylediklerine cevap vermediğim,muatap olmadığım için bu onları daha çok sinir ediyor.Ben dil sınıfındayım o yüzden erkek mevcudu az 5 kişi var:) Onlar da kendi arasında gruplaştı zaten.Ama beni severler saygılıdırlar bana karşı.Zaten onlardan biri çok iyi arkadaşım o da olmasa ne yaparım bilmiyorum. :)

İnan okulda arkadaslik kurmamanin iyi yonleri var. Su an herkesin gercek yzunu gorebiliyosun. mesela ben 4 sene lisede sıkı fıkıydım. Mezun olmama 1 ay kala gordum herkesin gercek yuzunu! O yuzden sen derslerine bak.senin gelecegin için en onemlisi OKUL arkadasligi 2. Plana at;) ayrica o yasta bende herkese ucubeymis gibi bakardim ama o tamamen yasla alakali emin ol :) iki yil sonra tam eglenecegin yasta olacaksin.:)

bırak güzelim bu zamanların ders çalışarak evden okula okuldan dersaneye giderek geçir..En güzel zamanlarına yatırım yap şimdiden üni. hayatına başlayınca emin ol herşeyi bütün güzellikleri yaşarsın arkadaş çevrende istemediğin kadar çok olur ;)

bnde hiiç kafana bıle takma derım cnm..
bak arkların varmıs, aynı okulda olmasa bıle en azından dertlesebılecegın dostlarının olması cok guzel bırsey..
bnde herkesle cok ii anlasırdım lisede.. hani derlerya 9 köyle barışık dıe :52: bende öleydım. herkes en yakın arkdsmdı sankii..
ama nolduuu lise btti.. herkes unılere gttı.. başlarda aynıdık snra tlfnla aramalar duruldu... derkeen derkeeen o çok yakın arklarıma sdce bayramda kandılde toplu msj atar oldum..
hani diyecegım o kiiiiiiii bunları kendıne dert etme tatlm.. derslerıne odaklan boşwweeeer kım ne derse desın.. :)

Çok haklısınız... :):)

sende lise yıllarımı gördüm :) ben üniversiteyi kazandım, onlar aval aval bakakaldılar.. üniversiteye gidince kendimle ilgilenmeye başladım, bi baktılar çirkin ördek yavrusu olmuş kuğu. tabi onlarda kendilerini işlerine verdiler oldular çirkin ördek yavrusu :) kıssadan hisse ben kazandım onlar kaybettiler. hala dedikodu ettiklerini biliyorum, bu sefer sadece başarımı değil, herşeyimi konuşuyorlar. öpüyorum tatlım, keyfini çıkar, gelecekte güzel günler seni bekliyor ;)

Canım senin yaşadıklarını bende yaşamıştım ben okulumu değiştirerek bulmuştum çözümü iyikide yapmışım diyorum şimdi lise bitti ve o günlerime bakıp gülüyorum :) sende takma kafana ama sürekli dersde çalışma lise yılları çok önemli ve lise arkadaşlıkları çok kalıcıdır :)

Tatlım tek ihtiyacın sabır, ben de lisede benzer durumdaydım sınıfta sorulara cevap verdiğimde hemen bakışları değişiyordu okula gitmek bile istemezdim. Çok ağladığım da oldu bir sürü problemler vardı. Son sene dersaneye gittim ve gerçekten arkadaşlarımdan çok memnundum onlarla daha iyi anlaşıyordum. Sen de okulda etrafınla ilgilenme pek derslerine çalışmaya bak, moralini bozmamaya çalış bak dışarda ne güzel arkadaşların varmış okuldan olmaması o kadar da sorun değil cidden bazen olmaması daha iyi sonuçta ders çalışmak istediğin zaman seni rahat bırakmayabilirler, derse konsantrasyonunu dağıtabilirler. Şu an üniversite 3. sınıfa geçtim ve harika arkadaşlarım var hem daha çok insan olduğu için kafana göre birilerini elbet bulabiliyorsun :) .. Dert etme sadece sabret zaman çabuk geçiyor gerçekten :3:

Sınıfta bir tane iyi anlaştığım erkek arkadaşım var zaten demişsin ne güzel bak..
Benimde lisede çok yakın erkek arkadaşım vardır ve hala daha var çok şükür. Onunla takıl başkalarıylada mrbalaş sosyal olmaya çalış kendi köşene çekilip sinme sakın. Daha kötü bir duruma düşersin. Kendini biraz yükselt sınıfta sen onlara ne söylesem diye düşünmede onlar sana ne cvp veriyim acaba desinler.
Bunun yolu bilgili sosyal olmaktan ve birazda dış görünüşünden kendine özeninden geçer bunu unutma.
Ben kendimi hem lisede hemde üniversitede bu şekilde öne çıkardım ve sonuçlardan memnunum. Bir sürü iyi dostluklar edindim. Örneğin üniversitenin ilk yılında sınıfta 2 aylıkken adını bildiğim 20 kişiyi aşmazdı ama beni bilenler bunun 2 katıydı:32:

Back
X