Destanın son satırlarındayız..

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.523
24.153
Evet. bir destandı aşkımız. tanışmamız evliliğimiz her türlü cefaya göğüs gerişimiz.. imkansızlıkları imkanlı hale getirişimiz. çok şeye direndim çok kereler kırıldım toparlandım. kanadım kendi kendime pansuman oldum. seviyordum.. hep sevdim. sonra kızımız oldu... sonra oğlumuz.. çoğaldık.. ama bitmedi sorunlar. bana göre her şey yolundaymış gibiydi değilmiş demek ki.. insanlar değişebilirmiş.. en sevdiklerimiz bile.. ve nankörlermiş.. en fedakarlık ettiklerimiz bile.. kalplerimiz kurudu. artık istesem de sevemem. onda bitmişim zaten.. nedenini inanın bilmiyorum. ama vazgeçmiş benden.. kolaymış demek ki vazgeçmek.. şimdi.. önümde iki seçenek.. ya biri bebek, iki evladımla baba evinde 75 metrekareye sığınıp yaşanacak tüm sıkıntılara karşı dimdik duracağım, yada çocuklar büyüyene kadar sadece kağıt üzerinde evli kalıp aynı evde iki yabancı gibi yaşayacağım. ne yapmalıyım ne etmeliyim kafam kazan. kalbimde koca kara bir boşluk.. şu an herşey çok taze. psikolojim alt üst. lütfen yardım edin..

Evliliginizde aşamadığınız sorunları konusmadınız mı hiç

Evliliginizde aşamadığınız sorunları konusmadınız mı hiç
konuştuk. sorunlardan ilki annesiydi. aynı evde sekiz sene cefalarına kötü sözlerine katlandım. artık eşim de annesinin bu hallerinden rahatsızdı ama onu uzaklaştırıp ilişkimizi evliliğimizi rahatlatmak kurtarmak yerine kalkıp bana annemi de beni de idare et dedim edemedin dedi. en başından o kadınla birlikte yaşamamalıydık beni bu hayata ittiği için onu asla affetmeyeceğim.. ve diğer sorunlar... beyimizin çok beğenilmesinden kaynaklanan şişkin egosu.. onunla ilgilenmiyormuşum kendime bakmıyormuşum vs vs.. bir okullu çocuk ve de bir bebek ile elimden geldiğinin fazlasını yapıyordum. gereği neyse.. yorgun da olsam onu ihmal etmiyordum ama yetmemiş ona demek ki.. facebook da eski tanıdığı bir bayanla dertleşmiş vs değişmesinde evliliğinden vazgeçmesinde bu kadının da payı var. ihanet söz konusu itiraf etmiyor ama..kısacası.. adam adam değilmiş arkadaşım, ben yıllarca kendimi bir yalana bağlamışım...

konuştuk. sorunlardan ilki annesiydi. aynı evde sekiz sene cefalarına kötü sözlerine katlandım. artık eşim de annesinin bu hallerinden rahatsızdı ama onu uzaklaştırıp ilişkimizi evliliğimizi rahatlatmak kurtarmak yerine kalkıp bana annemi de beni de idare et dedim edemedin dedi. en başından o kadınla birlikte yaşamamalıydık beni bu hayata ittiği için onu asla affetmeyeceğim.. ve diğer sorunlar... beyimizin çok beğenilmesinden kaynaklanan şişkin egosu.. onunla ilgilenmiyormuşum kendime bakmıyormuşum vs vs.. bir okullu çocuk ve de bir bebek ile elimden geldiğinin fazlasını yapıyordum. gereği neyse.. yorgun da olsam onu ihmal etmiyordum ama yetmemiş ona demek ki.. facebook da eski tanıdığı bir bayanla dertleşmiş vs değişmesinde evliliğinden vazgeçmesinde bu kadının da payı var. ihanet söz konusu itiraf etmiyor ama..kısacası.. adam adam değilmiş arkadaşım, ben yıllarca kendimi bir yalana bağlamışım...
Bu konudakı hıssıyatından emınsen yol ver gıtsın eger yanasacaksa bır terapıste gıdın bırbırınızın olumsuzluklarını degerlendırın ımkanınız varsa bır tatıle cıkın

Doğal değil yapma destan olunca böyle oluyor işte. Ne kadar fedakarlık edersen ezilme hor görülme aldatılma kandırılma ihtimalin artıyor. Me yazık ki erkeklerin çoğu böyle. Ayrılmak zor ama mantıklı olan sanırım

Ablamda ikinci çocuktan sonra benzer şekilde bunalimlar yaşamıştı.. ilk cocukla ikinci çocuğun yaş aralığı var anlasilan.. bence sorun burdan başlamış. Ikinci çocuga kadar bir şeyleri toparlamis yuvarlanip giderken ikincisinin sorumlulugu eski hayatın güzelliğini azalttı adam da bu boslukta eski arkadaslariyla dertlesti tabi kadin adamin aklını çeldi. Ve karşı konulmaz bir hisle adam karısıyla sanal ortamda muhabbet ettigi kisiyi kiyas etti. Ortadaki üstesinden gelinebilecek sorunlari gözünde büyüttü... Bu benim senaryom belki daha basit belki daha beteriyle karsi karsiyasin canim. Fakat bence pes etme bebeğini düşün okula giden evladini düşün baba evine dönmek zordur çocuklarla...
Boşanmayi gerektiren büyük bir sorun yok o kadinla irtibatini kesmelisin. Ve eşine inadina iyi davranmalisin senin bildiği o cevherlerini yeniden kesfetmeli..

Üzüldüm yahu. Kolay kolay şu ortamda yazılan şeylerden etkilenmiyorum, ama üzüldüm şunu okuyunca.
O iki bıdık sana güç verecek, onlara sarılacaksın. 75 metre kare de, 30 metre kare de fark etmez, bıdıklarınla yeni bi hayata başlayacaksın.
Işık seninle olsun kardeş.

75 metrekare ev sana daha huzurlu gelebilir belkide... fazla fedakarlık iyi degil derler erkege, fedakar oldukca degersizlesiyoruz gozlerinde. O yuzden sakince esinle konusmayi dene olmuyorsa hele ihanet varsa yapabilecek birsey yok. Ayrica esinin ve annesini kahrini cekmektense otur vallahi babanin kahrini cek bu kadar uzulmezsin. Ilk zamanlar elbette cok cok zor olur ama olmuyorsa olmuyor be canım.

• Beğen
Reactions: anu
Allah yardimciniz olsun,ama ben sizin yerinizde olsam ufakta olsa ailemin evine giderdim ayni evde tahammul dahada zor olur daha cok kirilip incinirsiniz hergun gorup sinir olmak dahada zor olur kangren olan parmakla yasamak daha cok acitir.

Ben de cocuklugumu gecirdigim baba evine oglumla onca seneden sonra donenlerdenim. Inan onca yil evlilikten sonra yeniden orda huzuru buldum. Bir yildan fazla kaldim. E tabi biraz duzenimi aradim. Ama olsun huzurluydum. Sonra baska birsehirde is buldum. Oglumla yeni bir duzen kurduk. Cok da mutluyuz. Cok huzurluyum. Iyi ki bitmus diyorum simdi. Tabi bir yildan fazla surdu yas donemim. Hangi aci aci sonsuza dek suruyor ki. Senin de bitecek acilarin. Merak etme. Bosanma davasini acip baba evine donersen gururunu kurtarmis olursun. Ben eminim cok da mutlu olacaksin. Esini merak etme o kendi batakliginda bulacak kendini. Sadece zaman ve sabir. Ilk zamanlar biraz zor olacsk ama merak etme hersey cok guzel olacak.

Evet. bir destandı aşkımız. tanışmamız evliliğimiz her türlü cefaya göğüs gerişimiz.. imkansızlıkları imkanlı hale getirişimiz. çok şeye direndim çok kereler kırıldım toparlandım. kanadım kendi kendime pansuman oldum. seviyordum.. hep sevdim. sonra kızımız oldu... sonra oğlumuz.. çoğaldık.. ama bitmedi sorunlar. bana göre her şey yolundaymış gibiydi değilmiş demek ki.. insanlar değişebilirmiş.. en sevdiklerimiz bile.. ve nankörlermiş.. en fedakarlık ettiklerimiz bile.. kalplerimiz kurudu. artık istesem de sevemem. onda bitmişim zaten.. nedenini inanın bilmiyorum. ama vazgeçmiş benden.. kolaymış demek ki vazgeçmek.. şimdi.. önümde iki seçenek.. ya biri bebek, iki evladımla baba evinde 75 metrekareye sığınıp yaşanacak tüm sıkıntılara karşı dimdik duracağım, yada çocuklar büyüyene kadar sadece kağıt üzerinde evli kalıp aynı evde iki yabancı gibi yaşayacağım. ne yapmalıyım ne etmeliyim kafam kazan. kalbimde koca kara bir boşluk.. şu an herşey çok taze. psikolojim alt üst. lütfen yardım edin..
Yazınızı okuyunca gözlerim doldu bir an şuan içinde bulunduğum durumdan sanırım en çok da işaretlediğim cümle canımı acıttı bir an :KK43: Sizin durumunuza da üzüldüm evlisiniz,çocuklarınız var Rabbim yardımcınız olsun. Ben sizin yeriniz de olsa kendi ayaklarım üzerinde durmaya çalışırım.Ona ne kadar güçlü olduğumu gösterirdim o da nereye gitmek isterse gitsin madem artık istemiyor...

aslında evliliğini kurtarmak mı istiyorsun yosa boşanmak mı??bu sorunun cevabı sende...kurtarmak istiyorsan sevgine aşkına sahip çık..psikolağa falan gidin yada başbaşa tatile gidin..haftasonu kaçamağı yapın falan...

Bu konudakı hıssıyatından emınsen yol ver gıtsın eger yanasacaksa bır terapıste gıdın bırbırınızın olumsuzluklarını degerlendırın ımkanınız varsa bır tatıle cıkın
bende bitti artık. içimde öldü.. tekrar canlanma olanağı yok.. e onda da bitmişim.. bence terapist vs çare olmaz bize.. aradım. dışarda yüzyüze sohbet edeceğiz bu gün.. sanırım evden ayrı kalışımız onu baya etkilemişi ya da ben öyle sanıyorum bilemiyorum.. bana gel çocukları da al burda yaşa sersefil sığıntı gibi olmasınlar orda gerekirse ben evden giderim annem de gelmez kirayı faturaları üstlenirim dedi. ben de ona bu gün eve gelirim ama bi şartla annen olmayacak diyeceğim.. ahh nerler çektim sekiz senede bir allah bir ben bilirim..

Doğal değil yapma destan olunca böyle oluyor işte. Ne kadar fedakarlık edersen ezilme hor görülme aldatılma kandırılma ihtimalin artıyor. Me yazık ki erkeklerin çoğu böyle. Ayrılmak zor ama mantıklı olan sanırım
evet arkadaşım.. fedakarlık etmeyecekmişsin bu dünyada bunu anladım ben kendimden çok verdim.. hak etmezmiş.. değmedi değmezmiş..

Eğer ailenizde razıysa 75 mk sığınırdım ben sonrası Allah Kerim
olmuyor inanın olmuyor babam gece guvenlikçilik yapıyor gündüz uyumak zorunda benim bebenin sesinden neredeyse hiç uyuyamıyor. kızım ile kardeş
im geçinemiyor çoğu zaman.. kardeşim bu benim odam vs diyince içim acıyor.. ahhh allah çok büyük zaten o na sığınıyorum

X