Desteğe ihtiyacım var

ece_96

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
16
4
28
Merhaba daha yeni üye oldum 19 yaşında üniversite sınavına tekrar hazırlanan biriyim geçen sene kendim ailem dahil çoğu kişiyi hüsrana uğratarak 26 binde kalmıştım hedefim tıptı ailemle konuşarak onların destek verici sözleriyle ve bana güvendiklerini belirtikleri için bir sene daha denemeye karar verdim bu arada durumumuz çok iyi olmamasına rağmen beni özel bir dershaneye gönderdiler hiç bir zaman şikayet etmediler hep yanımdaydılar neyse dershane başladı ben geçen seneki gibi çok çalışmaya ve eksiklerimin üzerine gitmeye başladım dershanede hep ilklerdeydim en kötü puanım 415ti seneye onunla başladım sonlarda cidden istediğim gibi yapıyordum 440 civarlarında neyse ygs girdim iyide geçti stres de yapmadım bu sefer ama dün sonuçların açıklanmasıyla şok oldum 400 civarı bir puan almıştım ve geçtiğim insanların hepsi ilk 10 bindeyken ben 20 bininci olmuştum. Annem babam sağolsunlar hala arkamda onların desteği olmasaydı şuan buraya yazıyor olmazdım öbür dünyada olurdum büyük ihtimalle. Kimsenin yüzüne bakmak istemiyorum şuan kendime güvenimi saygımı kaybettim tek isteğim ölmek bana bu kadar destek olurlarken bile ailemi sevindiremedim şuan gerçekten boşluktayım dünden beri ağlıyorum cidden bunların hiç birini hakketmedim arkadaşlarım erkek peşinde koşarken ben eve geldim hedefim için ders çalıştım bilmiyorum nasıl toparlıyacağım nolur bir çıkar yol gösterin bana

Cok yanlış düşünüyorsun canım; sen elinden geleni yaptın gerisini Allah'a bırakacaksın takdir onun böyle ölmek istiyorum falan ,düşüncelerin çok yanlış neden hakkında hayırlı olanı ıstemıyorsun böyle konuşman çok ayıp aılen arkanda yanındalar, üstelık daha lys var hırs iyi birşey ama fazlası zarar unutma..Ne yapıyoruz önümüzdeki sınavlara bakıyoruz henuz hıcbırsey bıtmedı tamam mı?

Bir kere arkadaşlarınla kendini kıyaslaman çok yanlış herkesin kapasitesi farklıdır.
İkincisi ölmek ne demek bir sınav dünyanın sonu değil.
Bu kadar destek bir ailen varken bunları düşünmek hiç yakışmıyor.
Silkelen kendine gel.
Yeni sistemi hiç anlamıyorum bu puanla yerleşemez misin?

Bir yilin iki yilin emegi,uc saatlik bir sinavla heba olup gidiyor iste..uzme canini,ailende biliyordu ki senin calistigini,hep destek.olup,yannda durdular..nasip demekki..onunde daha cok sinav var.mevlam gorelim neyler,neylerse guzel eyler..

Canım daha lys var. Ondan daha yüksek puan aldığın taktirde aradaki farkı kapatma Şansın yok mu? Bize dayatilan bu saçma sistemlere kızıp hayatını gözden çıkarmayı düşünmen beni çok üzdü. Senin gibi pırıl pırıl gençlerimiz pes etmemeli. Hangi meslekte olursan ol eminim faydali bir insan olacaksın. Dilerim ilerde bir doktor olarak çıkarsın karşımiza.

destek mesajlarınız için çok teşekkürler ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum kapasiteyle alakası olsaydı normalde 440 yapıp o 9 bindeki insanları geçmezdim nefsime çok ağır geliyor bu durum yine olmadı her şeyi yapmaya çalışıyorum inancımı güvenimi kaybediyorum

evet lys kurtarma şansım var ama kendime güvenim kalmadı cidden kötü durumdayım dün rehberlik hocam aradı neden böyle oldu dedi yine herkesi hayal kırıklığına uğrattım yemin ederim çok çalıştım eksik bırakmamaya çalıştım tek dileğim bana güvenen insanların güvenini boşa çıkarmamaktı olmadı yine yapamadım yine herkesi üzdüm kendim başta olmak üzere

Benim kapasiteden kastım senin anladığın değildi.
Herkesin konuları kavrama şekli farklıdır.
Ayrıca sınavda rahat olmakta çok önemli.
Benim anlatmak istediğim kendini kimseyle kıyaslama.
İnsanların zeka seviyesi bir sınavla belli olmaz.

destek mesajlarınız için çok teşekkürler ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum kapasiteyle alakası olsaydı normalde 440 yapıp o 9 bindeki insanları geçmezdim nefsime çok ağır geliyor bu durum yine olmadı her şeyi yapmaya çalışıyorum inancımı güvenimi kaybediyorum

evet lys kurtarma şansım var ama kendime güvenim kalmadı cidden kötü durumdayım dün rehberlik hocam aradı neden böyle oldu dedi yine herkesi hayal kırıklığına uğrattım yemin ederim çok çalıştım eksik bırakmamaya çalıştım tek dileğim bana güvenen insanların güvenini boşa çıkarmamaktı olmadı yine yapamadım yine herkesi üzdüm kendim başta olmak üzere
Bu psikolojiyle sınava girme bile.

tatlım dünyanın sonu değil ki buu, ve sunu unutma ki annen ve baban seni ağlarken gördüklerinde hissedecekleri baska hiçbişeyle kıyaslanamaz, canın sag olsun, hiç bi anne baba evladının bir damla gozyasına kıyamaz.. onları daha da uzmek ıstemıyorsan hemen toparlanmalısın... ve unutma her işte bir hayır vardır, bunu da vakti geldiğinde anlayacaksın..seni anlıyorum inan ama sen belli ki zaten hayırlı bı evlatsın bu ailene en buyuk hedıye zaten :KK66:

Hissettiğin duyguların benzerlerini bende yaşamıştım o yüzden seni anlayabiliyorum.
Öncelikle kimseyle kendini kıyaslamamanı tavsiye ederim. Kıyas her zaman kötü sonuçlar doğurmuştur. İnsanı ileri taşımayıp geriye çekmiştir. Eğer dozunda kıyas yapabiliyorsan ona lafım yok ama şu psikoloji içinde kıyas yapma.
Diğer bir konu ise LYS. Önünde YGS'den çok daha önemli olan LYS var. Benim bazı arkadaşlarım YGS'den düşük alıp LYS'den fark atarak çok güzel bölümlere yerleşmişti. O yüzden sakın ama sakın umudunu kaybetme. YGS'ye artık yapacak bir şey yok onu geride bırak ve LYS'ye odaklan. ÖSS olsaydı napacaktın? Tek seferde bitip gidecekti. En azından şimdi durumu düzeltme şansın var (Ben bu sisteme karşıyım ama olsun).
Sınavlar çok zorlaştı 3 5 sene öncekiler gibi değil. Rakipler arttı ve nasıl eleyeceklerini şaşırdılar. İşin içine sayısal mantığı kattılar ki mantık hakikaten çok zordur. LYS daha bilgiye dayalıdır o yüzden ben sana inanıyorum buraya TIP'ı kazandığını da yazacaksın. Başarılar, sevgiler. :KK68::nazar:

Bak canım sana kendimden örnek veriyim. Benim zamanimda lgs vardı lise giriş Sınavı. O kadar çok calismistim ki gece yarilarina kadar. Dershanede hep birinci oluyordum. Herkes çok büyük beklenti icindeydi. Ne oldu biliyor musun tam sınav sabahi regl oldum. Nasıl bir sancim var anlatamam sana. Sinava girdim basimi masaya koydum tansiyonum düşmüştü. Yarım saat hicbirsey yapamadım. Sonra toparlanip elimden geldiğince yapıp ağlamaya aglaya çıktım sinavdan. Bütün umidim sansim kayip gitmisti. Sonuclarin açıklandığı gün bakmadim bile. Dershaneden aradilar. Kazanmisim annemin en çok istedigi yeri. Evet cok daha yüksek puan alabilirdim o kapasite vardi üstün bi caba da sarfetmistim. Ankaranin en güzel lisesine de gidebilirdim belki ama olmadı. Iyiki olmamis diyorum. Her serde bir hayır varmis. Evime on dakika mesafede harika hocalarla şahane dostlarla tanıştım. Hayatımın aşkını şimdiki eşimi buldum orda.
Ümidini kaybetmeden devam et. Senin ikinci bir sinav sansin var. Evet farkindayim üniversite liseden çok çok daha onemli ama hayirlisini işte ve calismaktan vazgecme. Emeklerinin karsiligini elbet alacaksin.

regarde moi çok teşekkür ederim haklısınız daha hiç bir şey bitmedi devam etmeye çalışıcağım

bence 400 çok iyi bi puan. ailende destekçiymiş hem nie dert ediosunki. var demekki eksiklerin ölmeyi düşünceğine bi sınav için git daha çok çalış madem.

vesfa çok teşekkürler aldığım en iyi destek mesajıydı etrafımda bu kadar beni üzen insan varken

akasya yanlış anlamışım özür dilerim cidden sağlıklı düşünemiyırum kırdıysam özür dilerim

Onlar senin ailen seni dershaneye gönderip ihtiyaçlarını her anlamda karşılamaları gerekiyor zaten. Bu kadar kendine yüklenme

X