DGS... Bakar mısınız lütfen...

gzddmrlli

You can if you think you can
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2015
3.047
3.041
Merhabalar.Malum bugün DGS puanları açıklandı.Aldığım puan 240. İstediğim Üniversite ise Uludağ.Yine Uludağ'ın MYO'sunda okumuştum zaten.
Okulun puanlarına baktığım zaman,idari ve iktisadi bilimler fakültesindeki bütün bölümlerin ikinci öğretimlerini kazanabiliyorum.Birinci öğretimlerinin ise bir çoğunu kazanabiliyorum.Her ne kadar istediğim bölüm Maliye olsada,beni Mali Müşavirlik sınavina götürecek her bölüm mübahtır mantığı ile,başta maliye olmak üzere bütün İİBF bölümlerini yazacağım. (Mali Müşavirlik sınavına girmeye hak kazanabilmek için herhangi bir İBF bölümü mezunu olmak yeterli)
Fakaaat,derdim şu ki ya aldığım puan görünürde hepsine yetiyor olsa bile başarı sıralamasında çok gerilediysem? Ya millet çok iyi yaptığı için sıralama uçurumu oluştuysa,ya aslında genele göre düşüksem diye kafayı yemek üzereyim resmen.
Bütün bölümlere puanımın yettiğine sevinemedim bile resmen.O yüzden hem biraz dertleşmeye,hem belki sakinleştirilmeye,hemde varsa bilgisi olan onlardan akıl almaya ihtiyacım var...

Merhabalar.Malum bugün DGS puanları açıklandı.Aldığım puan 240. İstediğim Üniversite ise Uludağ.Yine Uludağ'ın MYO'sunda okumuştum zaten.
Okulun puanlarına baktığım zaman,idari ve iktisadi bilimler fakültesindeki bütün bölümlerin ikinci öğretimlerini kazanabiliyorum.Birinci öğretimlerinin ise bir çoğunu kazanabiliyorum.Her ne kadar istediğim bölüm Maliye olsada,beni Mali Müşavirlik sınavina götürecek her bölüm mübahtır mantığı ile,başta maliye olmak üzere bütün İİBF bölümlerini yazacağım. (Mali Müşavirlik sınavına girmeye hak kazanabilmek için herhangi bir İBF bölümü mezunu olmak yeterli)
Fakaaat,derdim şu ki ya aldığım puan görünürde hepsine yetiyor olsa bile başarı sıralamasında çok gerilediysem? Ya millet çok iyi yaptığı için sıralama uçurumu oluştuysa,ya aslında genele göre düşüksem diye kafayı yemek üzereyim resmen.
Bütün bölümlere puanımın yettiğine sevinemedim bile resmen.O yüzden hem biraz dertleşmeye,hem belki sakinleştirilmeye,hemde varsa bilgisi olan onlardan akıl almaya ihtiyacım var...
merhaba:)bende girdim dgsye ve bu konu hakkında hiçbir fikrim yok 248 aldım adalet bitirmiştim hukuğa yetmiyor.ama sıralamalar açıklanmamışmı en son kaçla almışlar geçen yıl

ben 2009 da DGS sınavına girmiştim, puanım 260 başarı sıramda 1900 lerdeydi. bende uludağ myo mezunuydum fakat o yıl ki puanım için hiç bir üniversitenin iibfsine yetmemişti, ertesi yıl arkadaşım 240 puan ile yerleşmişti. O yıldan sonra puanlar artan kntenjanlar ile düştü. Şuanki durumda dgs ye giren öğrenci sayısıda artığı için puanı değilde başarı sırasını dikkate alın.
bu arada mali müşavir olmak istiyorsanız bana göre dgs ile devam etmek yerine açık öğretimden maliye okuyun, bir yandanda muhasebe bürosunda çalışmaya başlayın. Benim böyle bir çok arkadaşım mali müşavirlik sınavını kazandı.

yaşınızı ve iş tecrübenizi bilmeyerek şunları söylemek istiyorum.
Muhasebe konusunda esas olan diploma değil, iş tecrübesi. Hangi üniversiteden hangi bölümden mezunsun pek ilgilenmiyorlar. Çünkü ticaret lisesi mezunu, myo mezunu, iibf mezunu, açık öğretim iibf ve myo mezunları derken sektör için elaman bolluğu var.
Özellikle muhasebe büroları için diyorum şöyle bir durum oluyor. İş sahibine 4 5 yıl üniversite okumuş 24-25 yaşında daha iş tercübesi olmayan birini çalıştırmak yerine daha yeni lise mezunu ya da myo mezununu çalıştırmak daha cazip geliyor. Çünkü ilk kriterdeki insana bürodaki incik boncuk işleri düşük maaşla yaptırmak karşılıklı olarak zor gelir ama ikinci kriterdeki kişiye yaptırmakta pek sıkıntı olmuyor.
Mali müşavirlik sınavını her şekil kazanırsınz. Oturup kpss ye çalışır gibi çalıştıktan sonra kazanmak çok zor değil diye düşünüyorum. Zor olan güzel bir staj yeri bulup iş tecrübesi kazanmak. (zamanında sınavı kazanıp staj yeri bulmakta zorlanan insanlr duydum, hatta ssk primini kendisi ödemeye razı olanlar bile olmuş.sizin staj yeri bulma sıkıntınız yoksa avantajlısnz demektir :21: )
O yüzden liseden veya myo dan mezun olup bir mali müşavir yanında çalışıp iş tecrübesi kazanırken açıktan üniversite okuyan kişi daha avantajlı benim için. Çünkü bilgileri somutlaştırıyor sınavı kolay kazanıyor. Sınavı kazanırken staj yeri bulmakta sıkıntı yaşamıyor daha sonraki sınavlarıda zaten muhasebedeki teorik bilgileri pratiğe çevirdiği için diğerine göre daha başarılı oluyor.
Konunuz ile alakasız ama o_Oşu açık öğretimde herkesin işletme bölümünü rahatça okuyup mezun olabilmesi ticaret liselerinin değerini düşürdüğü için çok da şikayetciyim. :KK51::KK51::KK51:

ben 2009 da DGS sınavına girmiştim, puanım 260 başarı sıramda 1900 lerdeydi. bende uludağ myo mezunuydum fakat o yıl ki puanım için hiç bir üniversitenin iibfsine yetmemişti, ertesi yıl arkadaşım 240 puan ile yerleşmişti. O yıldan sonra puanlar artan kntenjanlar ile düştü. Şuanki durumda dgs ye giren öğrenci sayısıda artığı için puanı değilde başarı sırasını dikkate alın.
bu arada mali müşavir olmak istiyorsanız bana göre dgs ile devam etmek yerine açık öğretimden maliye okuyun, bir yandanda muhasebe bürosunda çalışmaya başlayın. Benim böyle bir çok arkadaşım mali müşavirlik sınavını kazandı.

Sıralamalar aşırı değişiyor bunu gördüm ben zaten.O yüzden sıralamaya göre tercih yapmak çok alakasız geldi gözüme.Çünkü şöyle söyliyim, ÖSYM en son 2012'de sıralama bilgisi vermiş.2012'den sonra sadece bölümlerin tavan ve taban puanlarını açıklamış.Hiç bir resmi bilgi yok.Ek olarak 2012'de 235 puanla aldığı bölüm için sıralamayı 7.500 gösteriyor.2010'da 235'le aldığı sıralamayı 12.000 gösteriyor.Nerdeyse ik ikatı.Benden bir sene önce DGS'ye giren arkadaşım 240 puanla (sıralamasını bilmiyorum) direkt okuduğu okulun MYO'suna girdi.Açıkcası bu alakasız sıralama karmaşası sebebiyle ÖSYM'nin artık sıralama bilgisi vermediği inancındayım DGS için.Onun dışında zaten kazanamazsam AÖF'ten Maliye okumayı düşünüyorum kazanamamayıda bu anlamda çok büyük bi sorun olarak görmüyorum.Ama yinede tabii ki kazansam doğru düzgün okula devam etsem çok daha mutlu olucam..

merhaba:)bende girdim dgsye ve bu konu hakkında hiçbir fikrim yok 248 aldım adalet bitirmiştim hukuğa yetmiyor.ama sıralamalar açıklanmamışmı en son kaçla almışlar geçen yıl

Hayır ne yazıkki açıklanmamış.Zaten 2012'den itibaren ÖSYM DGS sınavları için hiç bir sıralama açıklaması yapmamış.Sadece taban tavan puanlar mevcut.Resmi bir kayıt ÖSYM'de zaten yok sıralamalar için ama,Gayri resmi bi açıklamada yok.Yok yani sıralama bilgisi 2012'den bu yana sıfır...

X