dini ve siyasi konular

ozlemm02

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
330
153
Bu bir dert degil ve konu hemen kapanacak biliyorum ama soylemeden duramayacagim. Dini ve siyasi konularin yasak olusunu anlamadim bir turlu. Yani bugun acilan esim kapanmami istemiyor ve daha inancli olmam gerekiyormus konulari neden kapandi anlamadim. Herkes esiyle olan her turlu problemini paylasiyor burda. O arkadaslar da bi derdini paylasmis ve yardim istiyor. o basliklarin altinda din tartismasi yapanlara da ayrica sinirlendim. Baslik sahibinin sorununa cevap verilmesi yeterli. Nicin insanlar tartismaya giriyor ki ve sanirim bu yuzden o konular yasak. Yine de yasak olmamasi kanaatindeyim

Sanırım sürekli tartışma çıktığı ve insanlar bir türlü farklı düşünceye saygılı olmadığı için kapanıyordur ve bu yüzden yasaktır

Cunku herkesin bu konuda görüşleri farkli.
Insanlari duygular birlestirir, dusunceleri ise ayırır
Yasak olmasi en guzeli.

Diyelim ki BDV diye bir bölüm yok. O konu acan hanimlar buraya sormak yerine annesine, arkadasina soracakti. Yine oyle yapabilirler.
Biz burada dini ve siyasi konularda yorum yapamiyoruz cunku senin inancin ne durumda, siyasi ideolojin ne derecede burdan anlasilmiyor ve cok fazla tartışmaya sebebiyet veriyor.
Gereksiz.

Birde dini konularda fikri ehli kişilere danışmak gerek. Kulaktan dolma bilgilerle olmaz. Tartışmalar için diyorum.

Çünkü dini konular kişilerin mutlak doğru bildiğini iddia ettiği konular

Örneğin ben kapanma ile ilgili görüşümü yazdım konu sahibine soru sırdum o cevapladı kendisine öneride de bulundum

Başka birisi alıntılayup benim yazımı öyle değil böyledir dedi ben konu sahibi ike devam ettim

Tartışmak istedin mi konu uzar esasen önemli olan derdine derman olmak

Bence böyle deyince mutlak olarak öyle değil denildiği ve bu sefer de sen anlamazsınlar havada uçuştuğu için yasak galiba

Bir de her konuda polemik müsait yukarı arkadaş yazmış dini konularda ehli kişilere sormak lazım demiş doğru ve mantıklı

Peki ehli kişiyi nasıl belirleyeceğiz Allah ile aramıza aracı mı koyacağız deyip tartışma çıkarılabilir zira hiçbir mezhep hiçbir tarikât aynı şeyi söylemiyor

Bu polemikler olunca da geceden sabaha yıkılır buralar

Din dogmadır. Yani sorgulama kabul etmez, neyse o... Aklı, mantığı ve ilerlemeyi reddeder.

O yüzden din kaynaklı sorunların tartışılarak, sorunlara diniçi çözümler üretilmesi mümkün değil.

Bu yüzden de konular kısır döngüye giriyor. Anlamsız tartışmalar sürüp gidiyor.

Ben de konulardaki tartismalara kiziyorum ve karsiyim zaten ama esim kapanmami istemiyor konusunda mesela dini bi durum yok aslinda ne yapabilecegini soruyor sadece. Yada ben yanlis dusunuyor olabilirim. Merak ettim sadece

Bu bir dert degil ve konu hemen kapanacak biliyorum ama soylemeden duramayacagim. Dini ve siyasi konularin yasak olusunu anlamadim bir turlu. Yani bugun acilan esim kapanmami istemiyor ve daha inancli olmam gerekiyormus konulari neden kapandi anlamadim. Herkes esiyle olan her turlu problemini paylasiyor burda. O arkadaslar da bi derdini paylasmis ve yardim istiyor. o basliklarin altinda din tartismasi yapanlara da ayrica sinirlendim. Baslik sahibinin sorununa cevap verilmesi yeterli. Nicin insanlar tartismaya giriyor ki ve sanirim bu yuzden o konular yasak. Yine de yasak olmamasi kanaatindeyim
Kendi soruna cevap vermişsin zaten. Dini konular konuşulunca tartışma çıkıyor. Çünkü hiç birimiz aynı şekilde yaşamıyor, aynı şekilde algılamıyoruz din denilen olguyu.
Siyaseti de siyaset topiklerinde konuşuyoruz. Bdv için uygun konu değil sonuçta siyasi konular.

Çünkü bizim milletimizin hiçbir görüşe saygısı yok, tartışma çıkıyor. Hadi siyaset neyse de din kesinlikle konuşulmayı kabul etmeyen bişey zira inanç bireyseldir, toplumsal değil ve toplumun ne düşündüğü de kişiyi bağlamaz. Mantıken.

Ben de konulardaki tartismalara kiziyorum ve karsiyim zaten ama esim kapanmami istemiyor konusunda mesela dini bi durum yok aslinda ne yapabilecegini soruyor sadece. Yada ben yanlis dusunuyor olabilirim. Merak ettim sadece

Dini bir durum yok degil iste var :) kapanip kapanmama meselesi din ile alakali olduguna gore yorumlar uzayip gidiyor.

Dini durum oluyor işte örneğin ben namaz kurallı ibadet örtünme örf adet yaşam biçimidir dedim

Diğper arkadaşlar farzdır dediler

Bir bölüm eş rızası aranır dedi bir kısmı Allah emretmiş eşini dinleme dedi

Tamamen dini yorum yapılıyor zira soru da ibadet ve ölünce hesap verme korkusundan kaynaklı idi

Yani üyeler gelip fikrimizi soruyorlar genelde konularında...

Nasıl dua etsem?, Eşime acaba büyü mü yaptılar?, Her şey kader mi? vs. gibi konulara ben gelip,

"Kardeş, Allah yok ve din yalan, kader falan da hikaye boşverin bunları"

dersem bu benim fikrim olmuş olur. Ama konu sahibi ve diğer üyeler incinebilir. Onların inandığı şeylere saçmalık demiş olurum. Bu da durduk yere insanları kırmak olur. O yüzden dini konular olmasa daha iyi.

bu sitenin kuralları var. ve bu kurallar yılların deneyimi ile konulan kurallar.
adminlerin bu kurallarını tekrar koyayım .
dini yorumlar ve konular sitede tamamen yasak. siyasi konu ise sadece siyaset bölümünde açılıyor. ondada haber niteliği taşımalı ve link verilmeli
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/bdv-bolum-kurallari-lutfen-okuyunuz.737655/

1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.

2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.

3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.

4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.

Lütfen her aklınıza gelen konuyu buraya açmayın, ilgili bölümlere açın.

X