Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

simdi daha once verdigi fitile baktim onunda katagoresi c o zaman bisey olmaz dimi ya marla beni rahatlatirmisin pleaseeee

Yok tatlım birşey olmaz anestolden. Lokal etkili zaten kana karışmıyor. Hoş kana karışsa bile gebelik kategorisi b olan ne ilaçlar kullanıyoruz allah aşkına. Ben ilaç kullanmayı sevmem ama gebelikte ne ilaçlar almak zorunda kaldım inanamazsın. Heralde toplasan hayatımda kullandığım bütün antibiyotikler kadar antibiyotik içmişimdir gebelikte. Gebelik kategorisi c olan fitilin adı ne canım merak ettim. Antibiyotikli birşey mi??

Geçmiş olsun arkadaşım.. Bu yollardan ne yazık ki hepimiz geçtik. benimde 2.dozda çok az düşme olunca 3.doz iğnem yapıldı.Ve çok uzun sürdü benim her iki günde bir senin gibi kan verdim ve artık kan alacak yerim kalmamıştı. 3,doz iğneden sonra bir anda kanama başladı ve değerim hızlı bir şekilde düştü. Bazen tüpde görünmüyor bile. Benimde çok zor tespit etmişlerdi hatta kadın doğumcular göremedi, radyologa yönlendirdiler ayrıntılı usg de de hangi tüpte olduğu görülmüştü. Ama şükür atlattık o günleri. Sende atlatacaksın şimdi iyileşmeye bak. Psikolojini en iyi burdakiler anlar. Seni anlıyoruz ama psikolojik çöküntünün ne yazık ki bize hiç faydası olmuyor. İnşallah bir an önce değerin düşer ve toparlanırsın. Sonrasında bebek yine gelir Rabbim kısmet ettikten sonra.

Kızlar, cbdefne'nin babası kalp ameliyatı geçirmişti ya, ne yazık ki emboli atmış ve kısmı felç olmuş şu an. Dualarınıza ihtiyacı var. Babasının adı ALİ imiş, sizde duanızda bulundurursanız sevinirim. Rabbim yardımcısı olsun inşallah.

Bende c.tesi günü oğluşuma artık alışveriş yaptım. Biraz geç kalmıştım:) Oğluşum küsecekti artık bana annem benimle ilgilenmiyor diye. Ama işte ne bilim biraz daha büyüsün derken şükür bu zamana geldik. C.tesi nevresim takımları, uyku seti, zıbınları, hastane çıkışları, çıtçıtlı badyleri, alt bady, penye battaniyeleri, bornoz takımı, havlu, tulum, pijama takımları felan bir sürü şey aldım.. ama eve geldim bu kadarcık mı almışım dedim:)) Bebek bez beşiği ve bir sürü eşyasını da anneannesi tamamladı. Karyolasını da kv ben alırım dedi:) bir masraf çıktı aradan.. Rabbim güle güle iyi günlerde sağlıkla kullandırmak nasip etsin inşallah...

Kızlar gögüs pompasını hemen almalımıyım sizce, hemen ihtiyacım olacak mı.? çünkü bir süre evde olmayı düşünüyorum ben. izin rapor, ücretsiz felan idare etmeyi düşünüyorum..

Allah acil şifalar versin inşallah çok çok slm söyle bak bir sürü hamile dua edeceğiz onun için .

ohhh canım ne kadar zevkli değil mi onun için alışveriş yapmak insan tutamıyor kendini, bizimde dolabımız geldi dolurdum bile içini şimdiden bezi alt değiştirme örtüsü kulak çubuğu şampuanları losyonları anne için göğüs pedi alt silme pamuğu bile hazır kuzumun bugünde beşiği geliyor kısmetse bir de ana kucağı alacağım tinylove 3ü ir arada uykucu ana kucağı hem beşik oluyor hem ana kucağı nomal beşiği de bambu o bugün gelecek. bence pompa için hiç acele etme canım nasıl olsa sen evdesin bir süre ne zaman iht,yaç duyarsan o zaman alırsın.

kızlar cumartesi günü kont vardı bebeğimiz gayet iyi büyümüş 760 gr olmuş kuzucum çok mutlu bir günün sonunda kayımvalidemle eşim tartıştı hayatımda böyle olduğunu görmemiştim eşimin çok çok üzüldüm o kadar bencil biriymiş ki yeni yeni anlıyorum 3 görümcem var 3. de annesiyle sorunlu ben onlara kızardım ama haklılar hemde sonuna kadar bir de kendi hep der altın anne var teneke anne var diye kendini altın olarak görüyor ama Allah biliyor ya gerçeği ağzımı açıp tek kelime etmedim ama çok üzüldüm eşim üzülmesin diye çok belli etmemeye çalışıyorum ama rüyalarıma giriyor iki gecedir Allahım bana sabır ver diyorum.kimseyede anlatamam böyle bir şeyi ablamlara annemlere anlatsam bir daha göndermezler sanıyorum zaten bende gitsem bile eşimiz hatrına gider oturur gelirim o böyle istiyorsa böyle olsun. bugün beşik geliyor falan ama hiç heyacanlı değilim birde beddua eder gibi sizinde olsun da görün dedi hep o zaman iyice çıldırdı eşim ben hep Allah biliyor ya babası gibi olsun oğlum diyorum her akşam arar annesini ne derdi varsa dinler ona rağmen bunlar geldi başımıza hem çok şaşkınım hem çok üzgünüm.

v
Canım gerçekten çok zevkli ya, annem ben eşim gittik alışverişe. Bir annem alıyor bir ben, şunu ben alayım diyor annem hatta elimden alıyor felan:) ben alırım diye, sonra ben yine alıyorum başka bir modelini felan derken bir sürü şey almışız, ama hala eksikleri var aklıma gelen ve almam gereken.. Kv de gelim bakimm ne almışsın ona göre alayım ben de diyor eksiklerinden alayım diyor, o da baksında bakalım.. Çok fazla kıyafet almayım diyorum 1-2 ay bunlarla idare eder sonra kilosuna göre bakarım diyorum. Maşallah sen hemen hemen bitirmişsin. iyi günlerde giysinler inşallah, sağlıkla..Pompayı bende sonraya bırakayım diyorum ama doğum yapan arkadaşlar öneride bulunsunlar bize gerçekten gerekli bişimi. Çünkü ilk zaman bebek tam emmiyor yada zorlanıyor ya, ilk gelen sütde çok değerli oluyormuş daha sarı ve güzel. Onu almak için yararlımı acaba. Sonuçta diffirizde 1 ay saklanıyor süt sanırım. Emin olamadım ya.

Birde kv için üzme kendini, onlar anne oğul iki gün sonra iyi olurlar tekrar sen arada kalma hiç... Üzmede kendini, bazı insanları oldukları gibi kabul etmek gerekiyor mecburen, bu birde eşinin ailesi olunca tamamen mecbur oluyoruz. Sen kendine dikkat et boşver..onlar ne yaparlarsa kendi aralarında halletsinler..

Canım kesinlikle al göğüs pompasını. Ben almıştım ama hastanede lazım olmaz diye çantaya koymamıştım. Sonra bebek ememeyince evi yakın arkadaşlardan fellik fellik pompa aradık birinden bulduk. O da kırk nazla verdi yani. Mutlaka al çantanada koy derim. Ama ilk süt için deneyimle sabit daha iyi bir önerim var. O süt aynen bal kıvamında oluyor ve benimki şeffaftı. Elle sağınca çok daha güzel çıkıyor ve direk küçük bir biberona boşaltabiliyorsun ordan da kaşıkla verebiliyorsun. Elle sağmayı ebeler gösterir zaten o konuda sıkıntı olmaz. Biz bebeği özelden çıkarıp üniversiteye getirmiştik orda da bal kıvamındaki o sütü elektrikli süt sağma pompasıyla sağmıştık. Çıkan süt hep pompanın iç tarafında kaldı. Biberona çok az bir kısmı aktı. Onu da yoğun bakımda mamacı denilen kişiye verdim o da biberonu evirdi çevirdi bu işe yaramaz azıcık dedi bebeğe de vermedi zebil etti sütümü. O yüzden sen kendin elle sağ ve kaşıkla ver bebeğe eğer memeyi tutmazsa. Ama sonradan mutlaka tutar yani sabırla uğraşınca oluyor kesinlikle. İnşallah hiçbirine gerek kalmaz da pinkin bebeği gibi hemen memeyi tutar yavrularınız.
Karam tiny love ana kucağını bende aldım. Size de diyecektim mutlaka alın diye. Kurtarıcım oldu resmen. Alttan birkaç battaniye koyup bazı geceler onda uyutuyorum çooook pratik oldu. Gündüzleri zaten hep onun içinde. Verdiğim her kuruşu sonuna kadar haketti. Şiddetle tavsiye ederim alışverişini tamamlamamış tüm arkadaşlara...

bak ben alma dedim ama deneyimli anneler al diyor canım yaa sonuçta onların dediğine uymak lazım :) inan kv takmak istemiyorum eşimede zaten elimden geldiğince belli etmiyorum ama inan çok üzdü sıktı canımı. zaten eşime tek kelime söylemem sonuçta annesi dediğin gibi 2 gün sonra unuturlar geçer.

kızlar banada dış gebelik dediler temmuz ayında bu zamana kadar korunnuyoruz önce doktora gidecem ama tam kaç korunuluyo doktor net bişey söylemedi bide ameliyat olmadım lütfen cevaplarsanız sevinirim herkeze sağlıklı hamişler inşallah

canım evet, sağolsunlar onların deneyimleri bize ışık tutuyor. Canlarım benim ya girip o arada derede bizede cevap veriyorlar ya valla burdaki dostluk çok farklı oldu ya. Yüzyüze tanıdığın arkadaşlarına bile bu kadar soru soramıyorsun.. Canım o zaman alayım bende lansinohun elektriklisini beğenmiştim fiyat olarakda uygundu 149,90 dı. araştırıp onu alayım en iyisi. Taksitte yapıyorlar netten alınca nasıl olsa. Hem kremi getirteyim hem gögüs pompasını. Ama elle sağma fikrini söylemen iyi oldu. Ben ilk sütü heba olsun istemiyorum ama inşallah hemen tutuverir dediğin gibi. Sağlıkla doğup, sorunsuz emsinler minikler inşallah. Rabbim hepsine sağlık versin. Hamzamız nasıl? Büyüdümü. Ay sevgileri yeter ya.. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Çok geçmiş olsun. Ama temmuzdan bu yana baya zaman geçmiş. Nasıl sonlandırdılar dış gebeliği bu önemli korunma süresinde. Doktorlar eğer iğne felan yada ameliyat bile olsa tüpler iyi durumdaysa 3 ay diyorlar, bazende 6 ay. Sonuçta sen 6 ayı da dolduruyorsun. Bana 3 ay demişti doktorum ama ben 4 ay korundum ve 5.ayımda korunmayı bırakıp hamile kaldım şükür Rabbime. Sende doktorunla görüş tekrar. ön kontrollerini yaptır, eğer durum müsaitse bırakabilirsin bence.

kızlar birde bugün bacaklarımda şişlik olduğunu farkettim ara ara bakıyordum ama bugün bayağı şiş haldeler parmağımla bastırınca iz kalıyor resmen ama normal değil mi var mı sizde de elimde yüzümde yok sadece bacağımda.

kızlar öğretmenler günümü kutlamışsınız.teşekkür ederim hepinize...
serap canım göğüs pompası çalışan bayan için değil herkes için lazım bence.bebeği evde bırakıp bir yere gitmen gerektiğinde sütü sağarak evde bırakabilirsin.ayrıca benim göğüslerimde çok fazla süt vardı ve mastite çevirdi bu nedenle dolu olan göğüsleri boşaltmam gerekiyordu.ilk 3 ay falan pompa en çok kullandığım eşya olmuştu.
marla canım çarşamba gidicez aylık kontrole.doktorumuz başlatacak mı bakalım ek gıdaya.ama 5 ayı bitmiş olacak.6 aydan gün almaya başlayacak.ben herhalde o başlatmasada yavaştan azcık başlayım diyorum dediğin gibi.
ayyy bu arada defnenin babasına çok üzüldüm.inşallah geçici felçtirde iyileşir.dua edelim bol bol...
karam sen ne iyi bir insansın böyle.eşin tartışıyor ve senin 2 gün uykularn kaçıyor.olsun onlar ana oğul.bir yerde barışırlar bir şekilde.aman sen kötü olma olaya karışıp falan.
cerol bebeğim heyecan doruktadır sanırım şu aralar sende.az kaldı az...

iyi akşamlar kızlar.bu aralar biliyorsunuz kanamadan dolayı sürekli yatıyorum.ona rağmen akşam yine çok fena kanama geldi.klozetin içi resmen kan doldu.çok üzüldüm.biraz yattım,yarım saat sonra yine wc gittim yine aynı şey oldu ve en sonunda ceviz büyüklüğünde kan pıhtısı düştü.eyvah dedim düştü bebek.dr aradım ağrın yoksa düşük değildir,kesenin yanında oluşan kan pıhtısını atmıştır vücut dedi.ağrım olmadığı için mantıklı geldi ve rahatladım.bu sabah dr gittik ultrosonla baktı.çok şükür kese yerinde duruyordu ve hatta kalp atışlarınıda duyduk .çok mutlu oldum.garip bir duyguydu içinde bir kalp atması:)rabbim sağlıklı bir şekilde gebeliği devam ettirir inşllh.haftaya tekrar gidecez bakalım...
bu arada defnenin babasına çok geçmiş olsun.rabbim ali amcanın acil şifasını versin.inşllh geçici felç geçirmiştir ve eski sağlığına tekrar kavuşur.

ayyy canım korkuyla okudum ama çok şükür ki sorun yok allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bu kanamada son olsun inşallah çok rahat güzel hamilelik yaşa sorunsuz sıkıntısız.

canım heyecan dorukta hemde son noktada cuma gününe karar verdik çarşamba doktora gidince söylicez cuma yapalım diye.riske atamıcam.3gun kaldı yarın kadın geliyor temizliğe evimi görseniz bayılırsınız artık hiçbişey yapamıyorum eşim yapıyor koltuktan merasimle kalkıyorum resmen ama gezmekten geri kalmıyormuşum öyle diyo eşim :)))son gezmelerim diorum :))

anaaaaa ne güzel beşikler geliyor ayy çok heyecnlı o anlar dolap gelmiş ohh allahım sağlıkla alalım kucaklarımıza.

kızz maşallah 1 kg hiçbişey kalmamış .canım sen niye üzülüyorsun onlar anne oğul kavga ederler bugun yarın sarmaşdolaş olurlar.
boşver takılma keyfıne bak sen .şimdi hamilesin diye ekstr hassasın ondan.

canım benım 34.haftada şişme oldu ellerim ve ayaklarım bacaklarım hala şiş.
bi tansiyonuna baktır istersen.bide idrar testi yaptır benım doktorum öyle yaptı sorun çıkmayınca ödem dedik.

çok geçmiş olsun allah bidaha yaşatmasın.psikolojının ne kadar kötü olduğunu inan bizden başlası anlayamaz ama inan ki geçii bir durum zamanla herşey geçiyor.

aaaa çok geçmiş olsun ya allahım acil şifalar versin geçicidir ya bir üsre sonra geçer inşallah.dua edicem tabikide .

tamam sağol canım korkmıcam dun çok araştırdım eşim kızdı artık.
ayy unuttum fitilin adını şimdide baktım bulamadım çantamdaydı duşurdum herhalde bişey çıkartırken .gecen bir kere hastaneye yatmıştım ya yoğun ıdrar yolu enf.olmuştum o zaman vermişti doktor 6 gunluktu.

sana yazmayı unutmuşum kusura bakma

3 ylık bir korunma süresi yeterli ama psikolojine bağlı ben 1 sene kendi isteğimle korundum ve burdaki arkadaşlık sayesinden yeniden güven geldi.darısı başına işallah sağlıkla alırsın kucağına bebişini.

Çok geçmiş olsun. Ama temmuzdan bu yana baya zaman geçmiş. Nasıl sonlandırdılar dış gebeliği bu önemli korunma süresinde. Doktorlar eğer iğne felan yada ameliyat bile olsa tüpler iyi durumdaysa 3 ay diyorlar, bazende 6 ay. Sonuçta sen 6 ayı da dolduruyorsun. Bana 3 ay demişti doktorum ama ben 4 ay korundum ve 5.ayımda korunmayı bırakıp hamile kaldım şükür Rabbime. Sende doktorunla görüş tekrar. ön kontrollerini yaptır, eğer durum müsaitse bırakabilirsin bence.[/QUOTE]

İĞne ile sonlandırıldi cnm sağlıkli bi bebisin olur inşallah cnm arada bi sol tüpümde hala ağrılar oluyor cok korkuyorum tekrarlanacak diye

İNşallah gülüm bende sizlerin mutluluğu ile cesaretlenirim inşallah rabbim hepimize sağlıklı yayırli evlatlar nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…