• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

semracığım erkekte önemli olan ileri hızlı harektli sayısı.sanıyorum bunu sınırıda normal yolla gebe kalabilmek için 25000 sizinki sınırın üstünde sayı iyi yani.birde bu dediğim normal yolla gebe kalmak için.tüp bebekte sadece 1 tane yetiyor.
doktor benden fsh testi istemedi.bende ister diye bekliyordum ama ultrasonla yumurta rezervine bakıyor bunun sonucunda aşağı yukarı bir tahmin yapıyor zaten.biz kan testi yaptırdık ama fsh yoktu onların içinde.doktor bana rezerv durumuna göre 5-6 tane elde ederiz diye düşünüyorum dedi daha tedavini en başında.gerçekten aşağı yukarı o sayıda oldu.8 yumurta elde edilmişti.
bakalım doktorun ne diyecek test sonuçlarına.inşallah problemsiz atlatırsınız tüm evreleri canım

semracığım erkekte önemli olan ileri hızlı harektli sayısı.sanıyorum bunu sınırıda normal yolla gebe kalabilmek için 25000 sizinki sınırın üstünde sayı iyi yani.birde bu dediğim normal yolla gebe kalmak için.tüp bebekte sadece 1 tane yetiyor.
doktor benden fsh testi istemedi.bende ister diye bekliyordum ama ultrasonla yumurta rezervine bakıyor bunun sonucunda aşağı yukarı bir tahmin yapıyor zaten.biz kan testi yaptırdık ama fsh yoktu onların içinde.doktor bana rezerv durumuna göre 5-6 tane elde ederiz diye düşünüyorum dedi daha tedavini en başında.gerçekten aşağı yukarı o sayıda oldu.8 yumurta elde edilmişti.
bakalım doktorun ne diyecek test sonuçlarına.inşallah problemsiz atlatırsınız tüm evreleri canım

Tugba...
Bu kadar umutsuz olma lütfen.
Ben de cocuk isini erteledim ama yine de her gün buradayım.
Yine de seni sıkıntıya sokuyorsa arada bir girer kendinden
haberler verirsin bizlere. Bir de "tüp bebek ancak seneye olur"
demissin, sebep?
Semra girdin bu ise, insaellah senin için cooook hayirli, kolay ve
mutlu sonlu olur.

galiba bu gidişte hepiniz tüp bebek yapacaksınız kalacam bir başıma burda sizeyvahedigeldismile beni aranızada almasınız çok kötüyüm

selam kızlar;
bende bugün doktora gittim farklı bir doktora görüş almak için neyse doktor dış gebelikle ilgili o kadar değişik şeyler aktardılar ki örneğin eğer rahimde oluşan bir yapışıklık varda bebek tutunacak yer bulamadığı için tüpe kayabilir ve orda yuvalanabilirmiş yani hep benim düşündüğüm tüpte sıkıntı varı değiştirdiler .kendim için bide ilaçlada sonlansan materyal hep orda kalırmış yani taşlaşır dediler çok şaşaırdım.benim bu ay rahim kalınlaşmama bakacaklar yani yatak nasıl uygun mu diye ben rahim filmi çektirdiğimi ilettim o bilemez değişik bir operasuondanbahsedildi şimdi adı aklıma gelmedi o yapılmalıymış.

vede dış gebelik için değişmez 3 şey olmalıymış kanama .ağrı ve beta pozitif benim ikinci dış gebeliğimde bunlar yokru sadece değişik labaratuarlardan alınmış beta sonuçlarım bu yol göstermez dediler bakalım kızlar belki bende tüp yaptırabilirim bu ay ki takibe göre karar vereceğim eğer dış gebelikse zaten şuan gerçekleşecek olan gebelik %30 dış olur %70 normaldır diyor doktor kendini strese sokma acıda çekme çıok basit diyolar

Rahimde güzel bir yer bulamayip tüpe geri dönmesinden
bahsediyoruz sanırım. İlgincmis.
Maalesef benim 3 dış gebeliğimin de dış gebelik olduğu kesin.
Evet igneyle bile olsa orada bir nasirlasma oluyor bunu biliyoruz
eehh deri ustunde yaradan iz kalabiliyorsa, içerde (havasiz-nemli)
hayli hayli kalır. Neyse ki ben 3 dış gebeliğimi de aynı taraftan yasadım
bu benim için avantaj. Sol tupumun alınmış olması da bir başka
avantaj. Doktorum da hep söylüyor sag tarafın çok iyi. Döllenme
saglikla gerceklesiyor sende. Cocuk isini erteleme diye.
Hayırlısı...

merveciğim doktorun söylediği operasyon histeroskopi.rahimde ne var ne yok her şeyi kesin gösteriyor.ben laparoksopi yapıldığında dokorumun tavsiyesiyle histeroskopide yaptırmıştım.kamerayla rahmin durumuna bakıp müdahale gerekecek birşey varsa hemen yapıyorlar.bişey çıkmamıştı çok şükür.

ferhatt haklısın rahime bişey olmasın ama hani hep diyoruz ya neden dış gebelik geçridim yani kendi adıma hep düşündüğüm bişey sanıyorum sende aynı şekilde bir gebelik geçirdikten sonra neden oldu diye doktorların bana ilettiği büyük yumurtada yapabiliyomuş eğer rahimde oluşan bir hasar yatağın güzel olmamasıda bie tken diyo haklısın rahime bişey olmasın allah korusun ben iki dokotrla görüştüm yani görüşmemde iki doktor vardı biri beni muayene ettiği için seninkinde görünen bişey yok ama kalıınlaşmayada bakmamız lazım dediler yani 5mm geçmeli imiş döllenmeye yakın o incelenecek

günaydın kızlar.bu yazdıklarınızı okudukça benim şevkim moralim iyice çöküyo.her geçen gün yeni olumsuzlukları hissediyorum.histeroskopi çocuk olmayanlar için en kesin teşhis miş.birde hsg.peki neden ilk etapda bunlara girişimiyolarda dayıyolar klomen i.dayıyolar tüpü, aşılamayı.arkadaşım fatmayla aynı günlerde tüp bebek yaptı.hatta aynı gün ikisininde tutunamadığı haberini almıştım.her neyse arkadaşıma şimdi öneriyolar (2 aşılama-3 tüp denemesinden sonra) histeroskopiyi.bune saçmalık yaa.başta yap tüp olayına girmeden bari.aşılamayı geçtik.kime nasıl güveneceksin anlamıyorum.sadece bu dr.ları gerçekten vizdanlarıyla başbaşa bırakıyorum.
bende dün dr.gittim.sağ tüp benim hasarlı neticelenmişti.hsg raporunu dün okudum.sağ tüp sıvıyı dağımamış diye not düşülmüşde.sol tüpümdede yumurtalık kısmı mı nedir küçük ve duvara yapışık.kısaca tüp kaçınılmazmış.bizde ayın 6 sı gibi kontrole gideceğim.bayramda iğnelere başlayacakmışım.olaya yaklaştıkça bi tedirginde oldum.amann hayırlısı artık ya.
fatma sen en zaman başlayacaksın.cevaplamamışsın.gel beraber başlayalım.bari :) bana dr.bide kilo almışsın dedi.zayıfarsan iyi olrmuş.65 kiloyum.5 kilo aldım.onada üzüldüm.çok mu etken ki acaba.zayıf insan daha hızlı ilaca cevap veriyor dedi.

semracığım ben bu konuda şanslıyım sanırım.daha tüp bebeğe başlamadan doktorum laparoskopi yapalım tüplerinden durumundan emin olalım eğer tüpte hidrosalpenks varsa tüpü alırız demişt.ve nasıl olsa narkoz alacaksın histeroskopide yapalım rahmin durumunada bakalım dedi.bende bunları bilmiyordum elbette.doktorum yönlendrmeseydi bende yaptırmamış olacaktım.kesinlikle en başta ne var ne yok bakılmalı.benim anlamadığım sana rahim filmi sonrası diğer tüpün iyi denmemişmiydi.anlamıyorum ben bu işi.daha sıvıyı verdikleri anda biliyorlar tüplerin durumunu.madem böyle sorunlar var san nasıl tüpün iyi diyorki.
bana laparoskopiden sonra doktorum eğer isterseniz 1 kez aşılama deneyebiliriz dedi ama biz isteemdik çünkü aşılamayla normal yolla deneme aynı benim için.sorun hamile kalamamak değil sağlıksız tüpler olunca aşılama yapskta sonuç değişmeyecekti.bizde direkt tüp deyince doktorum en doğrusu birde aşılamayla hemn zaman harcalamaylım hemde madden birde onunla uğraşmayın dedi.
biz laparoksopi ve histeroskopi ayrı ücrette ödemedik ikisi aaynı anda olduğu için tek ücret ödedik o açıdanda iyi olmuştu.kısacası doktorun yönlrndiremsi çok önemli.
semracığım biz ekimde başlayacağız çünkü eylülde adetim bayrama denk geliyo.ben şehir dışında olacağım için kontrole gidemeyecğim.o yüzden ekimde yaptıracağız inşallah.umarım hepimiz için iyi olur.

evet semra bende anlamadım zaten sıvıyı verdiği gibi dağilıyor karın boşluğuna gidiyor sorun varsa geçmiyor yada yavaşca gidiyor ben kendimkini gördüm kamerayla ilacı verdiği gibi tüpten karın boşluğun agiit hemen zaten diğer tüp olmadığı için oda görülüyordu doktor çok güzel hiç bir sorun yok rahimde güzel dedi ama daha bişey yok ya kılzar kie desem işte 2 aydır adetim bir erken bir geç geldi düzensizlik varmı diyorum başta annemm diyor rahim gebelik için hazırlanıyor dedi bazen döllenme olursa bile rahim hazır deeğilse adet kanamasıyal atılıyormuş siz böyle bişey duydunuzmu bana biraz umut olduda

peki merve sen ne zaman dış gebelik geçirdin ilkini o zaman tüpün alınmışmıydı sonradan rahim flmi çekmişmiydin ne zaman tekrra gebe kaldın bilmiyorumkismile

arkadaşlar bana tüpün sağ olanın problemli dedi zaten.sıvıyı ulaştımada problem var yazılı raporda da.sağ tüp problemli solda da yumurta mıdır folikülerlerin dedi küçük dedi vede duvara yapışık yani yumurta üreten organlar.sizler daha iyi bilirsiniz gerçi.bana söyledi yoksa.oyüzden hiç oyalanma hep dedi bana.ama etrafımda bu konulara hakim olmayan eşimde dahil olmak üzre bekle bekle bekle.

aşılamaya gerek yok dedi tüplerin sağlam olsa okey dedi ama anlamsız aşılama vakit kaybı, hayal kırıklığı yani.

ayşecim sende de sdanırım adet düzensizliğin olmadığı için şaşırıyosun kendine.bende sık olduğu için umursamıyorum heralde.normal miş gibi geliyo.

fatmacım ben bayram günleri iğneler yapılacak.allah kısmet ederse tabi.aksilik olmassa. sonrası 10-12 gün mü peki operasyon yani.bi anastezi nasıl hiç hatırlamayacak şekildemi veriyolar merak eetim.

anladım canım sağ tüp hasarlı ve sol yumurtalık hasarlı birz zor yine hangi tüp sağlamsa o yumurtalıkta sağlam olmalı benim bildiğim hakında hayırlıs neyse o olsun

Back
X