• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

semracığım adetin 2.günü başladım iğnelere.yaklaşık 12 gün sürdü iğne kullanmam.sonrasında öatlatma iğnesi yapıldı.bu iğneden 35 saat sonrada yumurtalar toplandı.toplandıktan 2 gün sonrada transfer edildi.ama transfer olayı değişiyo.3 yada 5 gün sonra yapılanda var.yani transfere kadar olanki süreç 15-16 gün sonrada transferden sonra 12 gün bekleme süresi varki bu en zoru.iğnelere başladığında saatlerine dikkat et.yani hergün aynı saatte yapmaya çalış iğneni.yani örneğin iş çıkışına ayarla akşam 8 i geçirme demişti bana doktorum.o yüxden işten yarım saat erken çıktım iğne yaptığım dönem.
ben bu sefer dondurulmuşla deneyeceğim için süreç daha kısa olacak.iğne kullanmayacağım.sadece rahme bakacaklar uygun kalınlığa gelince embriyolar çözdürülüp (inşallah sağlıklı çözülürse) transfer yapılacak.transfer döneminde tutnmaya yardımcı ilaç kullanacağım sadece.hayırlısı inşallah güzel sonuçlar alırız hepimiz.
ayşe gebelik öncesi adet düzensizliğini bende duymuştum ama ne kadar doğru bilemyorum.yani rahim kendini gebe kalmaya hazırlıyor derler sürekli düzenli adet gören birinin düzeni bozulduğunda.

semra birde anesteziyi sormuşsun.anesteziyi sadece yumurta toplama işlerimnde veriyorlar.uzun süren bir işlem değil.merkeze göre değişiyormuş kimi lokal anestezi yapıyor kimi sadece ağrı kesici iğne yapıyormuş.ama bana kalırsa en güzeli genel anestezi.hiç birley hissetmiyorsun.bu arada iğnelere başladığında bol bol su iç.yoksa acayip şişkinlik oluyor.tedavinin en ağrılı kısmı yumurta toplandıktan sonraki günlerdi benim için.ama herkeste aynı olmuyor.benim çok ağrım oldu.çok fenaydı.ama sakın önyargılı olma hiç hissetmeyende var ağrıyı.

ÇOK sağol fatmacım.bakacam artık.bi formalite evrakları hazırlatayaım.rapor çıkartmaya çalışacam.daha ekonomik olacak belki.rakamda tam bilmiyorum gerçi.hayırlı artık.

peki merve sen ne zaman dış gebelik geçirdin ilkini o zaman tüpün alınmışmıydı sonradan rahim flmi çekmişmiydin ne zaman tekrra gebe kaldın bilmiyorumkismile

merhaba canım ben 2009 ağustoda ilk dış gebeliğimi geçirdim 6 ay korun dedi doktor bizde korunduk o zman sağ taraf sağlıklı bi sıkıntı yok diyodu hiç rahim filminden falanda bahsetmedi sol tüp lındı biliyosun biz ilk korunmayı bıraktığımız ay tekrar hamile kaldım işte orası mulakkatta tekrar dış gebelik denilip iğne verildi sonlandı 3y sonr raahim filmi çekildi dedim ki doktora bu vardı madem bana niye yapmadınız ben şuan ikinci dış gebeliği yaşıyorum dedim hemen hamile kalacağın aklıma gelmedi diyor bazen inan ben doktorları anlamıyorum yaaa böle bir cümle varmı bu kadar çabuk hamile kalacağın aklıma gelmedi al işte şimdie hamile kalamıyorum şimdie aklınamı gelecekti yani
ay düşündükçe sinirleniyorum yaaa

ÇOK sağol fatmacım.bakacam artık.bi formalite evrakları hazırlatayaım.rapor çıkartmaya çalışacam.daha ekonomik olacak belki.rakamda tam bilmiyorum gerçi.hayırlı artık.

tedavin hayırlı olsun canım yaa inş sağlıkla bebeğini kucağına alırsın

Ben de Merve'ye katılıyorum.
Arkadaslar hepiniz bir yola girdiniz insaellah tüm yollarımız
sağlıklı gebelik sağlıklı evlatların kucağımızda olduğu bir tabloya
çıkar. Rabbim bu mübarek günlerde bu sikintimiza umut olacak,
sikintimizin dermanını bulmamıza vesileler çıkarsın insaellah...

mervemcu sen kalırsın bence.yumurtlamanda bir sorun yok gibi.anladğım kadarıyla.2.dış gebeliğin üstünden kaç ay geçti belirtmemişsin.

slm kızlar tabi giriyorum giricemde sadece kendmle ilgii konusmak istemiyorumm cünkü konusacak bişi yok ... tüp acık .. esimde sorun yok yumrtlama iyi ama aradaki yapısıklık kavusmalarına engel .... yaza kalmasının sebebi siirte yapamıyorum tüp bebek merkezi fln yok malum biliyosunuuz kadın dogumcu bile zor buldum ... mecbur yaza ist da yaptrıcm

bnm rahimde degil sanırım yapısklıktan oldu ds gebelk daha önce apandist ame olmustum sizlerdede vardı sanırımmm apandisti patlayan

allh büyük tabi bu arada belkide olur allh verdikten sonra bi dünya sorunda olsa oluyo bnm kk dan tanıdıgım biri ark vardı prko lu adet bile olmaıyordu onu teselli ediyoduk olck die ama ne yalan soliyim hiç umut da etimyoduk olur die tedaviyide bırakmıstı kendi kendine oldu düsünn ne ilaçlar kullandı bir tane bile yumrtası olmadı aylarca sonra kendi kendine oldu

rabbm su mubarek günlerde dualarımıı kabu eder insallhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh bizede bi evlat nasip ederr

İste tugba bak kızın yumurtası olmuyorken (ılacla bıle) sonra bır gun takkk hamıle kalıyor.
Rabbım bekletıyor.. ınsaellah hayırlısı en guzelı gelecek...
tugba sıırtte tup bebek merkezı yok dıye bır yıl beklemen gercekten uzucu. gercı gecen sene bu
zamanlarda kendıme "olsun emıne bu dıs gebelık oldu ama bır sonrakı ramazanda ınsaellah cocugumla
olacagım" dıyor ve ınanıyordum. o zaman bırı bana "seneye de cocugun olmamaıs olacak" deseydı
hem ınanmaz hem de bır yıl gozumde buyurdu. oyle boyle derken bak koskoca bır yıl gectı.
o yuzden gec olsun temız olsun (soylerken bıle gec olsun dıyemıyorum yaaaa:(...)
ne dıyeyım...

Kizlar çok şükür regl düzenim bozulmadı.
Onca hasarlara yaşananlara rağmen hala duzenimdeyim.
Hamdolsun

---tabi tüm gün oruç tutup ezana bir kaç dk kala regl olmak.... :)))

mervemcu sen kalırsın bence.yumurtlamanda bir sorun yok gibi.anladğım kadarıyla.2.dış gebeliğin üstünden kaç ay geçti belirtmemişsin.

2.dış gebelikten beri 5 ay geçti ama mart ve nisanda korunduk yani mayısatn bu yana diyelim

Kizlar çok şükür regl düzenim bozulmadı.
Onca hasarlara yaşananlara rağmen hala duzenimdeyim.
Hamdolsun

---tabi tüm gün oruç tutup ezana bir kaç dk kala regl olmak.... :)))

regli düzeni kadın psikolojisi için çok önemli imiş hiç aldırmadığım bişeyken şuan düzende olması benide mutlu ediyomuş.

evet benimde reglim öğleden sonra geldi ve bozamadım da

Aaa Merve neden bozmadın.
Regl gelir gelmez ilk yapman şey orucunu bozmandir.
Oruclu gibi durman caiz değil, bazı rivayetler haram olduğunu da
söylüyor, aman!!
Benim çok sık olduğu gibi nerdeyse iftar sofrasında regl geldi.
Sagolsun ezansiz su ictim:))

merhaba arkadaşlar epey uzak kaldım gruptan, tatil sonrasında ev taşıma olayları falan olunca uzunca bi süre giremedim. geçen hafta adet oldum, grupta önemli bir değişiklik oldu mu merak ediyorum.

merhaba arkadaşlar epey uzak kaldım gruptan, tatil sonrasında ev taşıma olayları falan olunca uzunca bi süre giremedim. geçen hafta adet oldum, grupta önemli bir değişiklik oldu mu merak ediyorum.

malasef demet bildiğin giib değişklik yok aynı kimseden bişey çıkmıyor ama olcak yakında işalhh bu arad yeni evin hayırlı olsunboshayallersmile

Demet ilk regl oldun demek! Ohhh artık iyice arkada bırakmış oldun.
Yeni evin hayırlı olsun, insaellah bebeğin bu eve gelir. Bu arada
nereye tasindin?

canım geçmiş olsun şu anda bende dış gebelik belirtisi var dr oyle diyo 2 dr giitm biri olabilir biride var dıo şimdi kan değerlerim geldi 2. kan değerlerim 3bin katı yükselmiş yani bu normal gebelik hemen dr git ve çok ii seçim yap dr keisnlikle 2 veya 3 günde bir kan tahlili yaptır bir hafta değerlerine göre sen bile anlıyorsun ama çok ii bir dr seç

Back
X