- 20 Şubat 2014
- 366
- 124
- 34
- Konu Sahibi koalaseven
Merhaba arkadaşlar.Diş gıcırdatma sorunum ilk ne zaman başladı hatırlamıyorum ama yaklaşık 10 yıldır dişlerimi gece uyurken gıcırdatıyorum.Bu soruna bir çare bulmak yerine erteledim durdum açıkçası.Ta ki zaten sorunlu olan dişlerimde daha çok sorun olmaya başlayana kadar.29 yaşındayım ve dişeti çekilmesi,kemik kaybı var.Dişlerim çok güçsüz birçoğu kırıldı şu an dolgulu.Dişçimin daimi müşterisiyim kanka olduk artık Diş gıcırdatmayı önlemek için yaklaşık 1.5 yıl önce gece plağı yaptırdım üst dişlerime.İlk başta zorlandım kullanırken ama alıştım sonra.3 ay kullandıktan sonra bıraktım gece plağını.Diş gıcırdatmayı da bıraktım işe yaradı dedim bikaç ay rahattım.Ta kiii sıkıntılı bi dönem gece uyurken arkadaşım sesten rahatsız olup uyandırana kadar.yani tekrar aynı sorun başladı ve aylarca devam etti.Ve ben tekrar dişçiye gittim bu sefer alt dişlerime gece plağı yaptırdım.birde böyle deniyim dedim,değişiklik olsun :) Şu an 7 aydır kullanıyorum bu plastik şeyi artık nefret ettim.Doktor duruma göre 3-6 ay kullanıldığını söyledi.Arada 1 gün takmadan yat bak bakalım gıcırdatıyomusun dedi.Dediği gibi bazen takmıyorum umutla diyorumki belki bıraktım artık yapmıcam ama hala yapıyorum hala devam ediyor.Ve ben buna bir çözüm bulamıyorum 7 ay oldu ve ben gerçekten artık ne yapıcağımı şaşırdım ömür boyu kullanacak halim yok dimi diş sıkanlar,gece plağı kullananlar ve buna bir çözüm bulan arkadaşlar varsa aranızda lütfen yardımcı olur musunuz bana.Yoksa ben 40 yaşıma gelmeden daha, ağzımda diş kalmayacak.