dislektik çocuk anneleri buraya lütfen

hazal538

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2012
55
6
Herkese merhaba

Benim ilkokul 1. sınıfa giden bir oğlum var. Okuma yazmayı öğrenmedeki güçlüğün farkedilmesiyle birlikte disleksi olduğunu öğrendim. Önceleri çok korktum; fakat şimdi yavaş yavaş alıştım. özel eğitime başladı. Hala tam olarak okuyup yazamıyor kelimeleri hecelere ayıramıyor, bazı sesleri karıştırıyor ve hepsinden önemlisi ders çalışmayı asla sevmiyor.... benimle aynı sorunları yaşayan anneler, lütfen buradan tecrübelerimizi paylaşalım. Okulun kaçıncı sınıfında olursa olsun, ne gibi zorluklar yaşadınız veya yaşıyorsunuz. Zorluklar paylaşıldıkça aşılır öyle değil mi? Birbirimize destek olalım, birbirimize yol gösterelim.

1. sınıfa başlayınca fark ettim. b-d, 6-9 karışıyordu. Bazı sesleri ve harfleri ters yazıyordu. okuma yazmayı öğrenme konusunda snıfın gerisinde kalmaya başladı. Çocuğum çok zeki olduğu için, zeka ile ilgili birşey olmadığını biliyordum; fakat ne olduğunu anlayamıyordum. öğretmenine söylediğimde, normal, zamanla öğrenir dedi; fakat öğrenmekte çok zorlanıyordu. mesela hala hecelemeden okuyamıyor. sonra çocuk psikiyatra götürdüm ve disleksi teşhisi kondu.
Anaokulunda da anlaşılabiliyormuş aslında.... mesela ayakkabılarını bağlayamazdı... Düğmeleri ilikliyemezdi. kalem tutmakta zorlanıyordu. Yazısı şimdi çok çirkin, hala kalemi tam tutamıyor...

Korkmayın... Bu kötü bir şey değil. Doğru yöntemlerle oldukça iyi öğrenilir. Fakat bu yöntemler okulun dayattığı kümes tekniğinden çok farklı. En azından benim için öyle

Benim arkadasim var Disleksi ve cok iyi bir Ünv. Nin iyi bir bölümünden mezun...korkmayın bazıları sayısal bazıları da sözel çok başarılı olabiliyor özel eğitime mutlaka devam etsin öğretmenin her aşamadan haberi olsun rehberlik servisinden yardım alın. ..bende matemetik öğretmeniyim ve Disleksi olan öğrencilerim oldu zeka ile değil algı ile ilgili bir sorun Aşılabilir yani...

çocuğu disleksi olan kimse yok mu acaba???????????????
merhaba arkadaşlar oğlum var 7 yaşında 1 yıl önce ona da disleksi tanısı kondu.ilk fark eden malesef okuldan önce ben oldum.teşhis konulana kadar sancılı süreçlerin hepsinden geçtik oğlumla daha sonra doğru insanlarla birlikte yürümeye basladık şükür ki sorunlar kısa süre de aşıldı.şimdi 2.sınıfa gidiyor kendi başına gayet güzel okuyor yazıyor sadece topluluk önünde tam anlamıyla yapamıyor ama öğretmenimiz zamanla bunu da aşacaklarını söylüyor.bu konuyla ilgili sorularınızı elimden geldiğince cvplarım yaşayan bilir hele ilk öğrenildiğinde ne yapacağınızı ilerde ne yaşayacağınızı bilmemek çok zor birşey.....

Merhaba okursunuz umarım benim kızım 6 buçuk yaşında onada aynı teşhis konuldu ve okula başlayacak oldukça tedirginim Zeki bir kız ama ya yapamazsam diye korkuyorum özel eğitim olmadan başedebilirmiyim bilmiyorum cevabınızı bekliyorum

X