Diyanet'ten evlenecek çiftlere uyarı!

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.928
118.990
35
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yeni evlenecek çiftlerin ailelerine "benim kızımın neyi eksik"uyarısı. Diyanet, evlilik hazırlığı yapan gençleri ve ailelerini, nişan, düğün ve ev kurma harcamaları konusunda "israf" ve "abartıya kaçmama"konusunda uyardı. İslam dininin aileleri sıkıntıya sokacak harcamayı yasakladığı hatırlatan Diyanet, "gereğinden fazla yapılan harcamalar, mutluluğu zedeler. Evlilik sürecinde 'Benim kızımın neyi eksik' diyen ebeveynler çocuklarına kötülük eder. Kredi çektirerek damatları faize mecbur etmek kurulan yuva için iyi bir başlangıç olmaz" dedi.

İSRAFTAN KAÇININ

Dinimiz İslam, hayatın her alanında olduğu gibi, yeni kurulacak aile yuvası için de gereksiz harcama yapılmasını, israfı yasaklamıştır. Gereğinden fazla yapılan harcamalar daha başlangıçta aileyi maddi açıdan sıkıntıya sokar. Sevgili Peygamberimiz de, evliliklerin bir şenlik havasında ve sevinçle yapılmasını, nikah ve sonrasındaki düğün esnasında israf ve gösterişten kaçınılmasını tavsiye etmiştir.

FAİZE MECBUR KALMAYIN

Günümüzde, "düğün yapmak için kredi çekebilir miyim?" sorusuyla sıkça karşılaşıyoruz. Damadı faize mecbur etmek, yeni bir yuva için iyi bir başlangıç olamaz. Bilinmelidir ki, mutluluk israfta değil, sadeliktedir.

Kaynak : Akşam

İlk defa diyanetten hoşuma giden bir açıklama gelmiş.

çoğu evlilik daha başlamadan zaten düğün alışverişi sırasında benim kızımın neyi eksik diyerek bitmiyor mu, bu yüzden çıkmıyor mu kavgalar..

güzel açıklama ama kime ne anlatacaksın en güzeli bekar yaşamak fazinin borcun altına girecegıme evlenmem daha iyi

evet o yüzden paylaşim yaptım... kimse borçsuz evlenemiyor ki. kız tarafi çok abartılı şeyler istiyor bu derdim var bölümü de bu tür şeyleri okuyorum gerçekten de yaşiyorlar.. haklı bir açiklamadır.

Evlilikler ticarete döndü günümüzde zaten. Amaç mutluluk değil, birilerinin gözünü doyurmak, ötekinin pahalı hayalini gerçekleştirmek vs. Millet takı sayısında anlaşamadığı için düğünden dönüyor be. Tabii her evlilik böyle değildir, ama ben burada aldım-verdim ticaret evlilikleri okuyorum hep. Çok çirkinleşiliyor gerçekten. Diyanet biraz geç kalmış galiba bu uyarıda. Ha bence altına "Allah'tan korkun bari be" filan ekleseler bazı kesimler üzerinde daha etkili olabilir. :)

Din tarafında değilim ama kesinlikle çok mantıklı.
Düğün için de aynı şeyi düşünüyorum.
1 gece birilerini eğlendirmek için aşırı borçlar altına giriliyor.
Onun yerine, güzel bir balayı ve daha rahat başlayan bir hayat varken.

Bu konunun bdv'de ne işi var?

Bu devirde kredi çekmeden nasıl düğün yapacakmışız acaba? Öyle bir ihtimal varsa biri açıklasın bana...

40000 lira kredi çektik evlenirken, bu paranın içinde ev eşyasından tadilata, gelinlikten nikah masrafına kadar her şey vardı. 3 senedir ödüyoruz. Bu parayı nereden bulacak da evlenecektik kredi çekmeseydik???

Bu konunun bdv'de ne işi var?

Bu devirde kredi çekmeden nasıl düğün yapacakmışız acaba? Öyle bir ihtimal varsa biri açıklasın bana...

40000 lira kredi çektik evlenirken, bu paranın içinde ev eşyasından tadilata, gelinlikten nikah masrafına kadar her şey vardı. 3 senedir ödüyoruz. Bu parayı nereden bulacak da evlenecektik kredi çekmeseydik???
Aynen katiliyorum size. Belki bahsedilen 40bin yerine 100 bin cekip sasaya kacmayindir ama zaten insanlar o kadar zor durumdaki oyle trilyonluk mercedese binip insanlarada harcama dersen olmaz. Kendinde uygulayacaksin. Evlenmeye kalkan kimde ev kuracak para varda kredi cekilmesin

Aaa cok sasirdim ilk kez diyanetle ayni fikirdeyim galiba :KK66:
Ama tabii onlar bunu kendi yollari bozulmasin fakir haline sukretsin ki kendi isleri yolunda devam etsin diye acikliyor gercekten dogru oldugu icin degil o ayri mesele

Bu arada bu bir bdv konusu mudur?

X