Arkadaşlar Merhaba. Perşembe günü Ahmet Bey e ameliyat oldun. Sıcağı sıcağına yazmak istedim. Kısaca şuana kadar yaşadıklarımı anlatayım. Çünkü ameliyat öncesi böyle bir yazıya herkesin çok ihtiyacı oluyor. Umarım faydam dokunur.
Şimdi benim sorunum 10 yıl önce geçirdiğim estetik ameliyat sonrası başladı. O zamanlar adını vermek istemiyorum ama epey tanınmış bir cerraha ameliyat olmuştum. Hakkını yemeyeyim aslında burnum çok güzeldi. Çok dogaldı. Ama giderk yıllar geçyikçe sorunlar başladı. Önce burnumun sag uc kısmında bir küçük kıkırdak çıkıntı yaptı. Sonrada yıllar geçyikçe burnumun iki kenarı içe dogru çökmeye başladı ve bu da hem görüntüyü bozdu hem de nefes sorunu yarattı. Ben de bu sorunlar nedeniyle internetten araştırma yaptım. Yine bu aralar çok popüler olan ünlü estetikçilerle görüştüm fiyat aldım. Fiyatlar gerçekten olacak iş değil. 25-30bin TLler konuşuyor. Revizyon oldugu için fiyat çok yüksek. Ahmet Beyi de internetten buldum. Özellikle revizyon ameliyatlarda çok tecrübeli ve yetenekli oldugunu fark ettim. Açıkcası fiyattan ziyade Ahmet Beyin bu konuda bana güven vermesi sebep oldu ona karar vermeme. Çünnkü saglık konusunda fiyata göre karar vermek bana çok akıllıca gelmiyor. tutumluluk yapılacak konu değil bu. Doktor iyi ise ve güveniyorsan ifyat uçukmuş değilmiş üzerinde çok durmamak lazım. Ama güzel haber Ahmet Beyin fiyatları diğer fiyat aldıgım yerlere göre de çok uygun geldi.
Önce görüşme yaptım sorunum tespit edildi. Sonra da gün aldım ve nihayet ameliyatım gerçekleşti. Ahmet Bey nasıl biri merak ediyorsanız öyle çok cıvıl cıvıl heycanlı bir doktor değil. Sessiz sakin ama güler yüzlü diyebilirim. Ameliyat günü 2 saat önce gittik. Odaya alındım. Oda öyle çok ahım şahım değil. Eski bir hastane ama neyse otelde kalmıyoruz sonuçta. Bu arada ben aynı gün taburcu oldum ona çok sevindim. Ameliyata yarım saat kala doktor geldi son konuşmayı yaptık. sonra damaryolu vs iş ameliyathane yolunu tuttuk. ameliyathaneye giderken bir ilaç veriyorlar damardan o çok sakinleştiriyor. Ben herkese el sallaya sallaya gittim. Ameliyathanede zaten anestezi verildikten sonra gözünüzü bitince açıyosunuz. ameliyat bitti odaya çıktım. Anesteziden rahat uyandım çok yan etki yaşamadım gevezelik dışında:) Ameliyattan sonraki 2-3 saat aşırı rahattı. Burnumda tampon yok sandım. doktor kontrole geldiğinde tampon koymamışsınız dedim. Merğer koymuşlar ama ortası delik plastik bişey yani nefes alabiliyosun. Ben ohooo bi şen bi neşeli. Doktor ameliyathanede ben baygınken çektiği öncesi sonrası resimleri gösterdi. hayal meyal hatırlıyorum ama cok begendim. ailem de gördüler. Akşamda yemek sonrası beni taburcu ettiler.
Eve saat 10 gibi geldik ve burada biraz sıkıntılar başladı. Zaten söylemişti doktor süreci aynılarını birebir yaşadım. biraz kan sızıntısı başlıyor ve o tapmonun deliklerini vs yıkıyor. burnunuz tıkanıyor ve sürekli bir sümkürme ihtiyacı oluyor fakat elbette yapamıyorsunuz. Ağızdan nefes almaktan başka şansınız yok. Benim burnumda ağrıdan ziyade denizde burnunuza su kacar da böle feci yanar ya, onun gibi bir yanma ve sızlama oldu. o gece biraz zor geçti. bi tarafran dişlerimde de sızlamalar oldu. ön dişlerimde özellikle. Çünkü ameliyat sırasında bir hortum sokuyolar bogazınıza ve o hortum hem bogaz agrısı yapıyyor hemde dişlerinizi biraz acıtıyor. ertesi gün akındı yone devam etti. şişmeler başladı. yanaklarım göz altlarım orta derecede şişti. Sonraki gün ve bugün çok daha iyiyi. akıntı iyice geçti. Oksijenli suyla deikleri sıksık temizlediğim için pıhtı birikmedi hatta hafif hafifi burnumdan nefes gecebiliyor. Ağrım yok ama bogazım fena. Burnumdan mı ameliyat oldum bogazımdan mı belli değil. Resmen yara var bogazımda. şişlerim baya fazla. komik bir görünt var şuan amabu kadar çok normal. burnumun altında dudakla arada bir gazlı bez var. onu ıslandıkca akıntı tuzunden degistirdim. burnumun üstünde de sert bir kalıp var. Salı günü tamponlar ve kalıp cıkacak. sonrasına bakıcaz. Şimdilik bukadar. Gelişmeleri buradan yazacağım mutlaka merak edenler için.