Doğru bir karar mı?

UniQuE88

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2011
842
2
0
Diğer
Çok sıkıldım ben artık Almanya'dan. Uzun zamandır aklımdan geçiyor temelli Türkiye'ye gidip orada hem çalışıp üni okumak. Ömrümü bu ülkede çürütmek istemiyorum, burada hayat kalmadı :(
Her günümü sıkılarak geçiriyorum, çalışmadığım günler yapacak bişeyimiz de yok. Hava 1 gün güneşli ise 10 gün yağmurlu. Sıcak havaya bile hasretiz. Nerdeee o cıvıl cıvıl sokaklar ve insanları?
Bu konu'yu annemle de konuştum, haliye çok üzüldü "sende git kızım hepiniz gidin :(" dedi bana (ablam eylülde evleniyor).
Burada kendimi geliştiremiyorum, meslek sahibi olamadım üniyi bile bitiremedim, türkiye'de daha iyi omkanlarım var ekonomik açıdan tr almanyadan çok daha üstün. Birde orada güzel bir meslek sahibi olup krndi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Bunun hayali bile daha çok heveslendiriyor beni.

Sizce zorlanırmıyım kızlar? Birde annem var, aklım hep onda olacak. Gitmekle yanlış mı yaparım sizce?

arkadaşım yurtdışına hiç gitmedim ama ordan gelen kuzenler akrabalar da hep Almanyayı övüyor. şaşırdım walla durumuna. onlar öyle bir anlatıyor ki Türkiyede siz nasıl yaşıyor sunuz nasıl hayatta kalmışsınız bilmem ne. her geldiklerinde aynı muhabbet. yurtdışı çok düzenli insana değer veriyorlar diyee anlatıp duruyorlar. aslında o zaman da gidin oraya madem ne geliyosunuz diyesim geliyor :1:

nerde mutlu olacağına inanıyosan oraya git canım. madem seçme sansın var kararı sen vereceksin.

arkadaşım yurtdışına hiç gitmedim ama ordan gelen kuzenler akrabalar da hep Almanyayı övüyor. şaşırdım walla durumuna. onlar öyle bir anlatıyor ki Türkiyede siz nasıl yaşıyor sunuz nasıl hayatta kalmışsınız bilmem ne. her geldiklerinde aynı muhabbet. yurtdışı çok düzenli insana değer veriyorlar diyee anlatıp duruyorlar. aslında o zaman da gidin oraya madem ne geliyosunuz diyesim geliyor :1:

nerde mutlu olacağına inanıyosan oraya git canım. madem seçme sansın var kararı sen vereceksin.

Vallah ben 22 senedir bu ülkedeyim ve övülecek bitarafı kalmadı benim gözümde :1:
Soğdum iyice hareket yok eğlence yok telaş yok insan sıcaklığı yok.
Çarşamba günü konsolosluğa gidip kağıt işlerini halletmem gerek çünkü perşembe Allahın izniyle yola çıkıyoruz. Ankara da açıköğretim için gerekli evrakları hazırlamalıyım. Ama annemi görünce içim parçalanıyor :(
Nasıl bırakıcam? Napar bensiz diye sormadan da edemiyorum :(

canım emin misin ekonomik yönden Türkiye'nin Almanya'dan daha iyi olduğuna:26:
nerde mutlu olacaksan orda yaşamalısın tabi ki ama buraya alışabilecek misin orda doğup büyümüşsün sonuçta.

türkiyede ne iş yapmayı düşünüyorsun ben onu merak ettim? işin duygusal boyutu bir tarafa burda iş yok. üniversite mezunu olmak çalışmaya yetmiyor. almancan vardır dili kullanarak bişeyler yapabilirsin belki. ama üniye güvenme. üniversite mezunuyum5 ay oldu mezun olalı, kimyagerim, hala çalışmıyorum.

Onu bunu bilmemde, Türkiyenin Ekonomisi, Almanyanınkinden daha iyi olmadığı kesin.

Dönecekseniz bile, tam anlamıyla araştırıp soruşturun.
Gemileri yakıp gitmek kolay değil öyle...

Hakkınızda hayırlısı olsun.

bende yurt disinda yasiyorum, allah sükür meslegimi bitirdim suan cok güzel bir isim var.. haziran ayinda basladim, sözlesmem eylül ayina kadar, memnun kalirlarsa benden sözlesmem süresiz olcak..(insallah!)

ama benimde aklimin bir kösesinde yatmiyor degil bu geri dönme isi?? isin kötü tarafi kendimi hic bir yere ait hissetmiyorum, isin iyi tarafi ise her yerde yasayabilirim kendimi bir yere ait hissetmedigim icin :37:..

Mrb bende almanyada yaşıyorum haklısın almanya hayat kalmadı... ha bire boğaz için çalışıyoruz ama elimizde bişey kalmıyor türkiyemiz burdan bin gat daha ilerde.. valla bizde çok düşünüyoruz temeli dönmeye bakalım kismet:72: ahh ahh burda hiç yaşam yok robot gibi işten eve evden ise ama . Hiç kimse halinden memnun değil burada bi pazar izinli olursun tüm günün evde geçer niye çünkü her yer kapalı.. turkiyede olsak yine gezecek yer çok olur ah almanya gözü kör olasica almanya. Ha bide gevurlarin ağız kokusunu çekiyoruz ahh ahh

ben almanyada, hollandada, isvicrede yasadim suan yine almanya sinirindayim... hava dedigin gibi sürekli yagmur ve buzz gibi hep kis mevsimini yasiyoruz masallah, aksam en gec 10da bütün sokaklar bombos, sokakta birisine gülümsesen yada selam versen bakiyor suratina bön bön..

Bence Türkiyede paran varsa vezir, paran yoksa rezilsin.
Almanyada en azindan devlet seni ac birakmayacak kadar yardimda bulunuyor. Onun icin cok iyi düsünmeniz lazim napmak istediginizi. Abitur yaptinizmi? Üniversitede hangi bölümü okumayi düsünüyorsunuz? Anneniz neden sizinle gelmiyor ?

Mrb bende almanyada yaşıyorum haklısın almanya hayat kalmadı... ha bire boğaz için çalışıyoruz ama elimizde bişey kalmıyor türkiyemiz burdan bin gat daha ilerde.. valla bizde çok düşünüyoruz temeli dönmeye bakalım kismet:72: ahh ahh burda hiç yaşam yok robot gibi işten eve evden ise ama . Hiç kimse halinden memnun değil burada bi pazar izinli olursun tüm günün evde geçer niye çünkü her yer kapalı.. turkiyede olsak yine gezecek yer çok olur ah almanya gözü kör olasica almanya. Ha bide gevurlarin ağız kokusunu çekiyoruz ahh ahh

bende cokk mutlu degilm ama türkiyedede durumlar malum.. nereye gitsen calisacaksin.. hayat sartlati malum.

Bence Türkiyede paran varsa vezir, paran yoksa rezilsin.
Almanyada en azindan devlet seni ac birakmayacak kadar yardimda bulunuyor. Onun icin cok iyi düsünmeniz lazim napmak istediginizi. Abitur yaptinizmi? Üniversitede hangi bölümü okumayi düsünüyorsunuz? Anneniz neden sizinle gelmiyor ?

seni öyle bir ac birakiyor ki devlet eger calismisligin yoksa :34:

verdigi ayda en fazla 150-200 euro ve bu parayla bütün bir ay nasil gecineceksin?? dogru ama türkiye o kadar parayi bile vermiyor ..saniyorum?

Türkiye iyidir hoştur ama o hangi şehire döneceğinize bağlı. 1 2 ay gelip tatil yapıyorsanız Türkiyeyi görmüş her koşulunu biliyor sayılmazsınız davulun sesi uzaktan hoş gelir. Haa illa dönücez vs diyosanızda çok çok iyi araştırmanız lazım burada 1 günde her kanun her nizam değişebilir güven olmaz geldiğinize bin pişman da olabilirsiniz (umarım böyle olmaz tabi) Üstelik Almanyanın kültürüyle rahatlıyla buranın ki asla bir olamaz bu konuda da zorlanabilirsiniz tabi her şeye rağmen güzel ülkemin nefiss yerleride nefiis insanlarıda vardır bu yadsınamaz o konuda ordan kat kat iyi olduğuna katılırım fakat ekonomiyi düşününce aklım almıyor Türkiyenin ordan ileride olduğunu.

Çok sıkıldım ben artık Almanya'dan. Uzun zamandır aklımdan geçiyor temelli Türkiye'ye gidip orada hem çalışıp üni okumak. Ömrümü bu ülkede çürütmek istemiyorum, burada hayat kalmadı :(
Her günümü sıkılarak geçiriyorum, çalışmadığım günler yapacak bişeyimiz de yok. Hava 1 gün güneşli ise 10 gün yağmurlu. Sıcak havaya bile hasretiz. Nerdeee o cıvıl cıvıl sokaklar ve insanları?
Bu konu'yu annemle de konuştum, haliye çok üzüldü "sende git kızım hepiniz gidin :(" dedi bana (ablam eylülde evleniyor).
Burada kendimi geliştiremiyorum, meslek sahibi olamadım üniyi bile bitiremedim, türkiye'de daha iyi omkanlarım var ekonomik açıdan tr almanyadan çok daha üstün. Birde orada güzel bir meslek sahibi olup krndi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Bunun hayali bile daha çok heveslendiriyor beni.

Sizce zorlanırmıyım kızlar? Birde annem var, aklım hep onda olacak. Gitmekle yanlış mı yaparım sizce?

Yurtdisinda yasayan biri olarak seni cok iyi anliyorum. Havalar mutlu olmamizi engelliyor.
Sosyal hayat Almanya'da burdan iyi degildir diye düsünüyorum.

Buraya kadar kesinlikle katilsam da, gelelim is üniversite konusuna. Canim sanirim Türkiye'nin durumundan haberin yok. Türkiye'de issizlik ALmanya'nin cok daha üstünde. Üniversite sinavlarina giren sayisi, kazanabilen sayisi, gercekten istedigi bölümü okuyabilenler, binlerce mezun issiz, kpss....

Bu konularda biraz arastirma yapmani umuyorum. Almanya egitim acisindan Avrupanin en iyi ülkelerinden. Egitim "nerdeyse" ücretsiz ve caninin istedigi egitimi aliyorsun, Türkiyedeki gibi birseylere mecbur birakilmiyorsun. Gitmeden ciddi bir arastirma yapmani öneririm ben.

çevremden de gözlemlediğim kadarıyla yurtdışındaki gençlerde türkiyeye gelip yaşama eğilimi başladı son zamanlarda.
yazın gelip birkaç hafta tatil yapıyorlar bakıyorlar herşey süper, ben de gelip burda yaşasam diyorlar. ama burda geçirdikleri zaman adı üstünde tatil, tabii ki eğlenceli geçer. ama çalışma hayatı, koşullar hiç de öyle güllük gülistanlık değil.

bi kere almanyadaki sosyal imkanları burada bulamazsınız.trafik bile başlı başına bir sorun. üniversite mezunları bile asgari ücretle çalışıyor vs vs.

yine de eğer aileniz sorun yapmayacaksa gelin bir deneyin derim. hem kendi gözlerinizle görürsünüz ortamı hem de bir tecrübe olur.
kim bilir belki de şansınız iyi gider sorunsuz, rahat bir hayat kurarsınız. denemeden bilemezsin sonuçta.

seni öyle bir ac birakiyor ki devlet eger calismisligin yoksa :34:

verdigi ayda en fazla 150-200 euro ve bu parayla bütün bir ay nasil gecineceksin?? dogru ama türkiye o kadar parayi bile vermiyor ..saniyorum?

Yardim alan insanlarin lüks bir hayat yasamadigina hemfikirizde, ama kiyasladigimiz zaman Almanya bence sosyal acidan dünyada bir cok ülkeyi gecer. Konu sahibi hanimefendi size en önemli tavsiyem eger yoksa Alman vatandasligini almaniz veya pasaportunuzu öldürmemeniz. Baktiniz Türkiyede yapamiyorsunuz; döner gelirsiniz.

Haklisin arkadasim gercekten avrupada artik hayat yok ama benim sana tavsiyem almanyada egitimini tamamla sonra turkiye'ye donus yaparsin, almancandan'da vardir boylece daha kolay is bula bilirisn

Back
X