bu arada bnm de kız :) benim ilk bebeğim kızlar. ben son dakikaya kadar hiç korkmadım hayatım boyunca hep böyleyim yaşamadan konuşulanlara çok ehemmiyet vermem ne kadar zor zor diye bilsem de bnmki kolay olacak inşallah diye gittim. 8de yatışım yapıldı 9.da suni ssancı verildi 4 saat boyunca ah uh ah uh diye geçti. bnm adet sancılarımın yarısı şiddetindeki sancılarla acılmam 8-9 oldu ama doktor bana hiç su kadar acılman var demedi. acılmam ne kadar dediğimde var işte bi şeyler, iyi iyi, seni göndercez hemen, suniyi alıyosun doğuruyosun diye hep ümitvar konuştu. ben ortalığı şimdiden yıkmak istemediğim için hep gülerek sancıları çektim.
2 saat boyunca yürüdüm hiç oturmadan. doktorum geldi yat dedi açılmama baktı bebeğin kafası çarpraz dönüyo sağa dön yat dedi, gene geldi bebeğin kafası yukarda ayağı kalk sen gene dedi kalktığım gibi sancılar 100.e vurdu bebeğin kafası pat diye kanala girdi işte o ağrılar dürüst oluyorum tarifi İMKANSIZ. çocuk geliyoo diye bağırıyorum benm doktorum o ara ameliyata girmiş ebe kızlar geliyo açılmama bakıyo daha var hoca ameliyatta bekle diyolar ben hala bebek geliyoo ne zaman makasa alcaksınız bi ara duvarlara vurdum zangır zangır titreme geldi suyum boşaldı kendılığınden nerdeyse yatakta doğurcaktım kendı kendıme ıkınma hissi geldi karşıkoyulmaz ama. en sonunda hemsireler telaşla makasa aldılar ama o 3 adım nasıl attım bilmiyorum. doktorum geldi ameliyattan cıkıp 5dk.de yavrum geldi. bnm dikişlerim yarım saat sürdü kızlar o kötüydü çok dikiş var.
şöyle özetliyim: 4bucuk saat diişimi sıktım yaygara koparmadım cunku adet sancısı gibiydi. son 20 dakika katlanın normal doğum yapınnnnnnn. arakadaşım sezeryan oldu kendi terccihiyle dişinizi sıkın azcık kendinizi gerekmedikçe kestirmeyin doktorunuza güvenin ne derse onu yapın ben 2 ıkınmada kafayı, 1 ıkınmada omuzu, 1 ıkınmada da plasentayı doğurdum.. sorunuz olursa cevaplarım. BU DUYGU MUHTEŞEMM HERKES DOĞURSUN EVLAT BAŞKAYMIŞ GÜNEŞ GİBİ :)