Doğuma Hazırlık Doğum için hastane çantanız hazır mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Doğuma sayılı günler kaldı. Minik bebeğinizin odasını kıyafetlerini, oyuncaklarını hatta belki minik ayakkabılarını bile hazırladınız? Peki, bugün doğuma gidecek olsanız hastane çantanız hazır mı?
Doğum çantanızı hazırlamadan önce doğumyapacağız hastanenin sizin ve bebeğiniz için ne sağlayacağını önceden öğrenin ki valizinizde gereksiz yer kaplayacak eşyaları almak zorunda kalmayın.

Doğum çantanızı hem bebeğiniz hem de kendiniz için ayrı olarak hazırlamanız ihtiyacınız olan şeyleri kolaylıkla bulmanıza yardımcı olacaktır.

Kendi çantanıza koyacağınız malzemeler
  • Gecelik ya da pijama (Emzireceğiniz için önden düğmeli olanları tercih edin.)
  • Sabahlık,
  • Çorap,
  • Terlik
  • İç çamaşırı,
  • Temiz havlu
  • Kişisel temizlik ürünleri (diş fırçası, diş macunu, havlu, toka, tarak, deodorant, kolonya, vs.), bol miktarda
  • Hijyenik ped
  • Emzirmesütyeni,
  • Meme bakım ürünleri (krem,ped,mendil)
  • Mendil veya peçete
  • Emziren annelere özel üretilmiş sütlü içecek ya da çay
Bebeğinizin çantasına koyacağınız malzemeler
  • Çorap
  • Bere
  • Eldiven
  • Yenidoğan ıslak mendili
  • Yenidoğan bebekbezi
  • Pamuklu mendil
  • Battaniye
  • Banyo havlusu
  • Salya için omuz örtüsü
  • Biberon
  • Önlük
  • Yelek
Tüm bu eşyaların yanında güzel anılarınızı kaydetmek ve ölümsüzleştirmek için;

• Kamera
  • Anı defteri
  • Ses kayıt cihazı
  • fotoğraf makinesi
NOT: Eve dönüş için ana kucağı ya da araba koltuğunu da unutmayın.

Bebek icin hastane çıkışı ve 3 er adet ic dis zibin citcitli zibin da ek olabilir.. Benim oyle beklemedeyizz :)

bende 2 tane hastane çıkışı koydum sıcak olduğu için kısa kollu çıtçıtlı badilerden yedek koydum belki sezeryan olursa 2 gün kalmamız gerekebilir ancak yeter gibi geldi.

X