Doğum kiloları

beste sedef

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2015
289
221
39
Kızlar yeni doğum yaptım kilolarimi nasil verebilirim ac kalmadan emzirdigim için dikkat etmem lazım bana yardimci olur musunuz

Önce bebeğini emir canım emzirirken zayıflayacaksın korkma bol su iç zaten suan ne yapsana altı aydan önce veremezsin oyüzden emzirirken daha kolay verirsin altıncı ayda diyetle birlikte devam edersin.

gereksiz şeyleri çıkarsan hayatından verirsin emzirme döneminde çok kolay kilo veriliyor emzirmek çok kalori harcatırmış tatlı şeker ekmek pilav makarna kes bol sebze meyve et süt ye verirsin ve bol su

Bol su ve bol yesillik tuketilecek.

Yag ve basit karbonhidratlar minimuma indirilecek (beyaz ekmek, pirinc, beyaz makarna yerine, tam bugday ekmegi, tam bugday makarnasi, bulgur gibi kaliteli karbonhidratlar tuketin)
Sekeri mumkunse hayatinizdan tamamen cikarin, tatli isteginizi tarcinli sut ve yogurtla ya da meyvelerle bastirin.
Bunlarin disinda bol bol yagsiz protein, sebze (ozellikle cig ve yesil yaprakli) meyve tuketin.

Sut olsun diye yedirilen helvalar, tatlilar, borekler sut yapmaz et yapar. Sutun kaynagi sudur, yesilliktir, kaliteli sutun kaynagi proteindir, bol bol balik ve kirmizi et tuketin (yagsiz)

Herşeyden önce sağlıklı beslenin lütfen. Sizin yaptığınız ufacık bir yanlış bebeğinize yansır. Hem acele etmeyin zaten bebeğiniz hareketlendiğinde kilolar otomatik olarak gidecek

Ben 80 le doğuma girdim 10 gün sonra 63tüm. Şaka gibi ama gerçek. Sonra heralde bi rehavet geldi emziriyorum diye yedim de yedim. 75 oldum ahh aptal kafam. Demem oki sütün yetecek kadar yesen yeter zaten gider kilolar hele ilk doğumsa

Ben 80 le doğuma girdim 10 gün sonra 63tüm. Şaka gibi ama gerçek. Sonra heralde bi rehavet geldi emziriyorum diye yedim de yedim. 75 oldum ahh aptal kafam. Demem oki sütün yetecek kadar yesen yeter zaten gider kilolar hele ilk doğumsa
Yok 2. dogumum ne guzel vermissin bebeğe sığınıp yiyoruz

Doğum sonrası ödem hemen gidiyor ve yağ kalıyor... Önemli olan emzirme döneminde kilo almamak ben doğuma 70 kiloyla girdim eve geldiğimde 63 kiloydum 40. gün 58 kiloya düştüm sonrasında diyetisyene gittim çünkü sezeryan la doğum yaptım spor yapamayacağın için destek aldım ve 4. ayım 44 -45 kilo arasında gelip gidiyorum hamile kalmadan önceki kilomdayım bilinçsiz diyet yapma bence uzmandan yardım al...

X