dogum kontrol hapı ltfn yardmm

gurbeseker

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
42
1
Arkadaslar merhaba nişanlıyım ve 10 gn sonra düğünüm var.
yasmin dogm kontrol hapı kullanıyorum.
1. kutumu bitirdim. 2. kutuya 8. gün baslamam gerekirken 9. gün basladım .
3-4 tablet aldım su anda kadar düğün gününe kadar 13-14 tablet almış olucam bir sıkıntı olmaz digilmi.
korumaya devam eder yani 9. gn basladım diye etkisini yitirmiş olmaz . yardımcı olursanız cok mutlu olurum . kafama taktım cok.. bide 1 gün degilde bir kaç gün gcmiş olsaydıda sorun olurmuydu?

Canım evet sorun olurdu, düzenli alman gerekiyor. 1 ay kullandıktan sonra 2. Ay zaten ilişkiye girebilirsin , düzenli kullanmalısın ama. Şöylede bir durum var kuzenim kullanırken hamile kaldı üstelik aksatmadan. Ve duyduğuma göre kısırlığada yol açabiliyormuş. Yine en doğrusu doktoruna sorman.

Yani
Canım evet sorun olurdu, düzenli alman gerekiyor. 1 ay kullandıktan sonra 2. Ay zaten ilişkiye girebilirsin , düzenli kullanmalısın ama. Şöylede bir durum var kuzenim kullanırken hamile kaldı üstelik aksatmadan. Ve duyduğuma göre kısırlığada yol açabiliyormuş. Yine en doğrusu doktoruna sorman.
11 yani bir gün gec başlamam sorun mu su an etkisini göstermzmi

Arkadaslar merhaba nişanlıyım ve 10 gn sonra düğünüm var.
yasmin dogm kontrol hapı kullanıyorum.
1. kutumu bitirdim. 2. kutuya 8. gün baslamam gerekirken 9. gün basladım .
3-4 tablet aldım su anda kadar düğün gününe kadar 13-14 tablet almış olucam bir sıkıntı olmaz digilmi.
korumaya devam eder yani 9. gn basladım diye etkisini yitirmiş olmaz . yardımcı olursanız cok mutlu olurum . kafama taktım cok.. bide 1 gün degilde bir kaç gün gcmiş olsaydıda sorun olurmuydu?
Adetinizin kaçıncı günü başladınız? Ben cidden anlamadım :/

Bana ilk ilacı adetimin ilk günü vermişti yani içmiştim. Bilmiyorum sen nasıl başladın... Ayrıca 1 gün unuttuğunda yani 8. Gün değilde 9. Gün ilacı 2 tane içtin mi ? İçmediysen geçmiş olsun. Koruyuculuğu yok yani...

Bana ilk ilacı adetimin ilk günü vermişti yani içmiştim. Bilmiyorum sen nasıl başladın... Ayrıca 1 gün unuttuğunda yani 8. Gün değilde 9. Gün ilacı 2 tane içtin mi ? İçmediysen geçmiş olsun. Koruyuculuğu yok yani...
ben evli digiilim zaten o dönemde ilişkiye girmedim.
adetimin ilk günü basladım ben ilk kutuya ilk kutu bitti . ikinci kutuya basladıgımda 8. gün degil dokuzuncu gün basladım o bir günlük sürede ilişkiye girmedim ikinci kutuya baslamamdan 13-14 gn sonra evlenmiş olucam. hayır iki hap almadım 8. gn sanıyodum o yüzden tek hap aldım

Adetinizin kaçıncı günü başladınız? Ben cidden anlamadım :/
ben ilk kutuya adetimin 1. günü basladım . o kutu bitti ikinci kutuya aradan 7 gün gectikten sonra 8. gün baslamak gerekiyor ya BEN 9. günü basladım ikinci kutuya . ikinci kutuya baslamamdan 13-14 gn sonrada düğünüm var yani son 14 gündür içiyo olucam

İnşallah canım. Yani benim doktorum öyle söylemişti. O zaman koruyuculuğunu düşürür demişti. E bide yumurtlama dönemelrin var ona denk düşmesi falan yani aslında hamile kalmak çok kolay değil ama bünyeylede ilintili birşey tabii. Ve doktorum şey demişti bir çok hastam hamileyken adet gördü formlarda yazan az lekelenmeler hastalık belirtisiymiş aslında... Bunada dikkat etmekte yarar var...

İlk ayda sadece ilk gün içmeniz önemlidir. İkinci ayda ilk 5günde içseniz de korur. Ben bir yılı aşkın böyle korunuyorum. Kaldı ki ilk değil de ikinci gün içmeniz zaten koruduğuna emin olabilirsin. Yine de diyorum ki doktoruna danış .Sonra Allahın hikmetine sual olunmaz , bişey olursa üstümde yük kalsın istemem :KK70:

İlk ayda sadece ilk gün içmeniz önemlidir. İkinci ayda ilk 5günde içseniz de korur. Ben bir yılı aşkın böyle korunuyorum. Kaldı ki ilk değil de ikinci gün içmeniz zaten koruduğuna emin olabilirsin. Yine de diyorum ki doktoruna danış .Sonra Allahın hikmetine sual olunmaz , bişey olursa üstümde yük kalsın istemem :KK70:
ya ilk kutu kullanımında sıkıtı yok ikinci kututya 1 gün gec basladım sadece . sanmıyorum bişi olcagını .gerisinide Allah bilir artk

ya ilk kutu kullanımında sıkıtı yok ikinci kututya 1 gün gec basladım sadece . sanmıyorum bişi olcagını .gerisinide Allah bilir artk
Ben toplamda 3farklı hap denedim. İlk ikisini Dr verdi. İlk doktorum iyi değildi, ilaç da zaten midemi mahvedince yaklaşık bi yıl kadar sonra şimdiki doktoruma gitmeye başladım. Ginera verdi. İkinci gün kullan dedi, hep öyle kullandım. Korudu. Ardından hapın süresi doldu, 6ayı bulmuştu. Ara verdim bi ay kadar, eczaneye gidip yazz aldım. İlk gün başladım, 3.günümde de Dr a gittim ilk gün içtin ya seni korur dedi. Koruyor da. Dedim ya bi yılı aşkın ben tam zamanında içmesem bile koruyor haplar.

Doğum kontrol hapı ile hamile kalmış 1hemşire arkadaşım vardı okadarda düzgün kullandığı halde

Doğum kontrol hapı ile hamile kalmış 1hemşire arkadaşım vardı okadarda düzgün kullandığı halde
Kesinlikle benim kuzenim. Artı çevremde bunu yaşayanada tanık oldum doktorumda söyledi hamileyken regl olma. Kuzenim hem korunuyordu hapla hemde regl oldu 3. Ayda anladı. Sağlıksız beslenmeler , alkol. Dıkkat etmek gerek hepsine.

Tablet alımı unutulduğunda:
Eğer kullanıcı tabletini almakta 12 saatten daha az geç kalmışsa, kontraseptif koruyuculuk azalmaz. Hatırlanır hatırlanmaz tablet alınmalı ve bir sonraki tabletler de her zamanki gibi alınmaya devam edilmelidir. Eğer 12 saatten daha fazla gecikme olmuşsa kontraseptif koruyuculuk azalmış olabilir.

prospektüs bilgisidir. koruyuculuğun azalması ihtimaline karşı hapı kullandığınız ilk 1 hafta içinde ilişki olursa kondom gibi ek bariyer yöntemi kullanmanız öneriliyor prospektusta.

X