doğum kontrol hapı

maviskus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2015
1
0
33
Ben 15gündür gynelle doğum kontrol hapı kullanıyorum ama 2.gün birlikte oldum eşimle gebe kalmıl olabilirmiyim

doğum kontrol hapları ilk bir ay korumayabiliyor. gebe olma ihtimaliniz hem var hem yok.

Kızlar Merhabalar,

Siteye yeni üye oldum :KK47: Öncelikle bir şey sormak istiyorum. 20 Gün önce 28lik yazz doğum kontrol hapına başladım. Normal şartlarda 21.günden sonra regl olmam gerekiyor. Kullanırken 1 gün unuttum ve grip oldum. Dolayısı ile 3 serum yedim ve 1 hafta boyunca antibiyotik + bir sürü ilaç kullandım. Tabi bu sırada doğum kontrolü de aldım. Eşimle 5 kez ilişkiye girdik. Şuan içim içimi kemiriyor acaba hamile kalmış olabilir miyim diye... Kullanılan antibiyotik ve türevi ilaçların hapın etkisini azalttığını okudum, tabi ilk ayda %90 koruyormuş. Şuan sanırım psikolojik olarak midem bir tuhaf :KK43: Konuyla ilgili tecrübelerinizden yararlanmak isterim.

merhaba. adetimin 5. günü doğum kontrol hapı(yazz) kullanmaya başladım. sonraki 5. gün başka bir korunma yöntemi olmaksızın cinsel ilişkiye girdim. daha sonra benim durumumdaki - yani adetin 5. günü hap kullanmaya başlayan- kişinin ilk hafta başka bir korunma yöntemi kullanarak ilişkiye girmesi gerektiğini okudum. sorum şu: hamile kalma ihtimalim var mı? ve doğum kontrol hapı ile birlikte ertesi gün hapı kullanmanın bir sakıncası var mı? sorumu nereye yazacağımı bilemedim. yardımcı olabilecek birileri varsa minnettar kalacağım. teşekkürler..

X