dogum korkusu

elifnaz07

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2015
85
71
47
Arkadaslar, persembe gunu epidural sezeryan olacagim kismetse. Ama acaip korkuyorum, kat kat kesikler, acilar, agrilar nasil dayanacagim. Kafayi yiyecek, cildiracak gibi oluyorum. Atamiyorum aklimdan, kimse beni anlamiyor, herkes esimde dahil girip cikacaksin diyor ama ben kendimi bi turlu rahatlatamiyorum.. nolur yardim edin.

Hepiniz beni yanlış anladınız, ikinci sayfaya yazdığım ve çoğunuzun okumadan yargıladığınız mesajımı buraya yazıyorum.

Arkadaslar beni yanlis anlamayin. Bu benim saglikli 2. gebeligim isteyerek oldu tabii ki cok sukur. 8 yasinda bi kizim var. Bundan uc sene once bir yil arayla iki tane bebegim karnimda öldü. Biri 8 digeri 9 haftalikti. İlkini dusurene kadar iki gun suni sanci verdiler, sonrasi kurtaj. İkinciye hamileyken babami kaybettim. İkincide normal dogum agrilari ile dustu ama yine kurtj olmak zorunda kaldim. Bu hamileligimin 26 haftasinda tromboze olmus iki tane hemoroit sorunum cikti. Nasil dayanilmaz agriydi onlar. Gecmedi ve 31 haftalikken ameliyat olmak zorunda kaldim. Dikisler kanamalar agrilar acilar dayanilir gibi degildi. Olmej istedim inaninki. İki ay boyunca popomun ustune oturamafim, inim inim inledim, danalar gibi bagirdim. Daha yeni toparladi makat bolgem. O yuzden artik offf diyecek, aci cekecek dermanim kalmadi.

Benim derdim evladım değil, tabii ki bu bebeği çok isteyerek yaptık ve uzun yollardan sonra bu aşamaya geldik. 9 ay boyunca hergün iğne kullandım. Bugünlerime hamd olsun. Rabbim isteyen herkese nasip etsin bana da sağlıklı sıhhatli kucağıma almak. Ben ameliyat korkumu yenemiyorummmmm...

Son düzenleme:
Arkadaslar, persembe gunu epidural sezeryan olacagim kismetse. Ama acaip korkuyorum, kat kat kesikler, acilar, agrilar nasil dayanacagim. Kafayi yiyecek, cildiracak gibi oluyorum. Atamiyorum aklimdan, kimse beni anlamiyor, herkes esimde dahil girip cikacaksin diyor ama ben kendimi bi turlu rahatlatamiyorum.. nolur yardim edin.
sadece O:emir_bebek:nu kucağına alacağını düşün:KK66:

Kat kat kesme işlemi olarak düşünmeyin küçücük bi kesik o eskidenmis baştan başa kesmeler filan izi bile kalmiyo artık

Allah kolay ve sağlıklı doğumlar nasip etsin. Ben de çok korkardım doğumdan ama emin ol korkacak bir şey yok. Bebeğini görünce herşeyi unutursun

Hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi.
Bu sürecte doğumla ilgili sohbet dinlememeye, ordan burdan doğum hikayeleri okumamaya çalışın.
Belliki çok anlatıldı yada okudunuz etkisinde kalmışsınız.
Kolaylıklar dilerim.

Bende doğumdan korkardim.erken dogum yaptim genel anestezi ile sezeryan oldum.evet bisey hisetmiyorsun sonrasinda guzel dinlenirsen pek sikinti cekmezsin.ben dinlenemedim 1 ay boyunca hergun hastaneye gittim.yeri geldi satlerce ayakta bekledm.cok kolay atlatan arkadaslarimda oldu.kisiye gore doktora gore degisir bence. Allah yardimcin olsun icini ferah tut bol bol dua et.benim dua edecek vaktim bile olmamisti.zaten bebegini kucagina alinca acilari unutuyosun.

Allah sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin canım.
Ben de sezeryan doğum yapmak zorunda kaldım.Kızım son dakika golü attı sağolsun.
28 gün hastanede yattı ve hergün evet hergün o karda kışta süt götürmeye ve 1 dk. ka küvözden görmeye gittim.
Kat kat kesiklerin acısı bazı şeylerin yanında hiç kalıyor bunu diyeyim.

Onun yüzünden cekicem bütün acilari!!! Cok yanlis bi düsünme tarzi!!! Keske hamile kalmadan önce düsünseydiniz isteyip istemediginizi..... Normal dogumda degil yani saatlerce sanci cekmiyceksiniz... Uyusturulcaksiniz, daha sonraki agrilar icin cok fazla olursa agri kesici falan verirler, bu kadar büyütmeyin kafanizda... Insallah bebeginizin saglikli olur, sonucta gecici acilar ve mucize bisey kucaginiza verecek olan acilar...:KK14:

Bebeğinize odaklanın Allahım küçücük küçücük elleri yumuşacık teni mis kokulu bir bebek. Hayırlı doğumlar olsun inşlh ama hiç korkmayın kat kat kesme saçmalığını da bi kenara atın artık tıp çok gelişti siz zaten hisstemeyeceksiniz bile sonrasında estetik dikişlerde dikiş dahi almıyorlar bebeğinize kavuşmanın sevincini yaşayın boşverin korkuları hiçbişey olmaz merak etmeyin.

epiduralli normal dogum neden tercih etmedin. ben oyle yaptim cok rahattim sezeryan gibi ameliyata filan da gerek kalmadi.

Cevaplariniz icin cok tsk. Bebekle ilgili birsey zaten dusunemiyorum,, Rabbimin gucune gitmesin, acisini gostermesin ama onun yuzunden cekicem butun sikintilari. Kafayi yedim yaaa. Allah yardimcimiz olsun insallah.

psikolojin bozuk belli ki. yoksa normal bir psikolojide olsan asla böyle düşünmezsin, ne demek onun yüzünden çekicem bütün sıkıntıları. bu cümleye çok üzüldüm. onu dünyaya getirmeye karar veren sensin , kendisinin hiçbi suçu günahı yok ki bilinçaltında olsa bile onun sebep olacağını düşünmen iyi birşey değil canım kendine çeki düzen ver ve bebeğinin sağlığına odaklan.

sorunlu sağlıksız bir bebeğinin olduğunu düşünsene allah göstermesin, o zaman bütün bu saçma düşüncelerin umurunda bile olmayacak bebeğine odaklanacaktın. şu anda bir annenin sahip olabileceği en güzel şeye sahipsin sağlıklı bir bebek. gerisi de hiç önemli değil. insanlar ne ameliyatlar oluyorlar . sezeryan ne ki. bide normal doğum bile değil yani

Cevaplariniz icin cok tsk. Bebekle ilgili birsey zaten dusunemiyorum,, Rabbimin gucune gitmesin, acisini gostermesin ama onun yuzunden cekicem butun sikintilari. Kafayi yedim yaaa. Allah yardimcimiz olsun insallah.
doğumda önce kendinizi mi düşnüyorsunuz yapmayın lütfen...hastalık mı bu...doğuma giriyorsunuz,acıların sebebi değil,mutluluk sebebiniz için tüm bunlar..
acı çekicem ,dikecekler,kesecekler diye düşünürseniz bu psikolojiye girmeniz normal...
bence eepidural yerine genel anestezi alın,bu psikolojiyle kaldırmazsınız bence epidurali..bayılın ve ayıldığınıda doğum yapmış olun..

İki doğumum da epidural sezeryan oldu.
Evladınızı görünce her acıya değdiğini düşünüyorsunuz.
Ben en çok yırtırılırsa diye korkuyordum. Hiçbirşey olmuyormuş :)
Zaten öyle günlerce sürmüyor acı da..
Dayanamasaydım ben dayanamazdım..
Acı eşiği falan yokbende çünkü.
Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah..

sanırım iyice doğum korkusuna girmişsiniz hatta fobi olmuş bu sizde(bende yaşamıştım benzerini) elbette onun yüzünden acı çekeceğim diye düşünmüş olamazsınız.evlat dünyanın en güzel varlığı onlar için 10 kat bile kesilmeye razı olunur.üstelik öyle sandığınz gibi de kat kat kesilip dayanılmaz acılar içinde kıvranmayacaksınız,en fazla ikinci gün toparlanırsınız.

bir evlat sahibi olmak için kaç yıl acı çekmeye razı insanlar var böyle konuşmayın.sadece bol bol dua edin ve doğum yapacağınız günü acı çekme değil bebeğinize kavuşma günü olarak hayal edin.

doğumda önce kendinizi mi düşnüyorsunuz yapmayın lütfen...hastalık mı bu...doğuma giriyorsunuz,acıların sebebi değil,mutluluk sebebiniz için tüm bunlar..
acı çekicem ,dikecekler,kesecekler diye düşünürseniz bu psikolojiye girmeniz normal...
bence eepidural yerine genel anestezi alın,bu psikolojiyle kaldırmazsınız bence epidurali..bayılın ve ayıldığınıda doğum yapmış olun..
Ne kadar Güzel bi cümle kurmuşsunuz mutluluk sebebi Rabbim her isteyene versin inşlh.

Sezeryan buyuk bir ameliyat, ve dediginiz gibi kat kat kesikler, vs. Acisiz olmasi imkansiz yani.
Mecbur, cekeceksiniz acisini bir muddet. Agri kesicinizi alir, dinlenmenizi yaparsiniz, atlatirsiniz.
Normal dogum yapmaniz mumkun degil mi?

Onun yüzünden cekicem bütün acilari!!! Cok yanlis bi düsünme tarzi!!! Keske hamile kalmadan önce düsünseydiniz isteyip istemediginizi..... Normal dogumda degil yani saatlerce sanci cekmiyceksiniz... Uyusturulcaksiniz, daha sonraki agrilar icin cok fazla olursa agri kesici falan verirler, bu kadar büyütmeyin kafanizda... Insallah bebeginizin saglikli olur, sonucta gecici acilar ve mucize bisey kucaginiza verecek olan acilar...:KK14:
Ben 3 saatte hop alttan patlattım doğurdum kankaaa :confused::confused:

herkes de oluyor doğum korkusu.
ama sezaryende ir şey yok.
uyuyup uyanıp bebeğini görüyorsun odanda bu kadar.
o anlattığın işlemleri doktorun görüyor.:)
ben 2 sezaryen oldum.ilk de apar topar girmiştim.çok korktum.
sanki hep orda kalacakmışım gibi.
ikinciye daha sakin girdim.
zaten korku benim bilinçaltımdan kaynaklanıyordu.
3.cü hamileliğim çok riskliydi.
ameliyatımı yapacak dr. bulamadım.
en son bir prof yaptı.
onu yaşayınca kendi kendim e''sezaryen çerezmiş neden korkmuşum'' demiştim.

abartılı bir durumu yok.
yaşadığında bu güzel zamanını boş yere üzülerek geçridiğini anlayacaksın.

olumlu düşün,olumlu geçsin ameliyatın.
nasıl düşünürsen öyle olur.
ayrıca ne yapacaksın kaç kat kesileceğini vs.
kapatıp dikiyorlar.zamanla normale dönüyor karnın.

Arkadaslar beni yanlis anlamayin. Bu benim saglikli 2. gebeligim isteyerek oldu tabii ki cok sukur. 8 yasinda bi kizim var. Bundan uc sene once bir yil arayla iki tane bebegim karnimda öldü. Biri 8 digeri 9 haftalikti. İlkini dusurene kadar iki gun suni sanci verdiler, sonrasi kurtaj. İkinciye hamileyken babami kaybettim. İkincide normal dogum agrilari ile dustu ama yine kurtj olmak zorunda kaldim. Bu hamileligimin 26 haftasinda tromboze olmus iki tane hemoroit sorunum cikti. Nasil dayanilmaz agriydi onlar. Gecmedi ve 31 haftalikken ameliyat olmak zorunda kaldim. Dikisler kanamalar agrilar acilar dayanilir gibi degildi. Olmej istedim inaninki. İki ay boyunca popomun ustune oturamafim, inim inim inledim, danalar gibi bagirdim. Daha yeni toparladi makat bolgem. O yuzden artik offf diyecek, aci cekecek dermanim kalmadi.

X