Sağol canım. Allah seninde sağ salim kucağına almayı nasip etsin. Ben gecelerce uyuyamadım ya doğum sancısı olduğunu anlayamazsam ne yapacağım diye. Venim sancılarım uyku da başladı. Son zamanla braxton hicks kasılmaları başlyacak yalancı sancılar en başta onları doğum sancısı zannedeceksin :) doğum sancısı çok çok farklı bişey anlamamak mümkün değil.. Ben çok metanetliydim hastane odasında bile hiç yatmadım doğumdan önce çünkü ne kadar yürürsen o kadar çabuk olur vajinal açklığın ve bebeğine çabucak kavuşursun :) hastanede benimle ilgilenen hemşirelere çok bilinçli bi hamilesin demişti sırf bu yüzden yani ne kadar önemli bol bol yürüyüş yapmak.. Ben girebeildim duşa. Tabii çok uzun kalmamak kaydıyla. Çünlü sıcak suda kaslar iyice gevşer. Doğum çok kolay bilmem ne diyemem evet zor ama dünyanın en büyük acısı değil bence. Doğumhaneye girmenle çıkman en fazla yarım saat sürer zaten. Bu arada yırtılmasına izin vermezler kesik atarlar. Bu arada klasik söz bebeğin başı çıktıktan sonra gerisi çok kolay :) dikişim atılırken eşim gelmişti benim yanıma onunla konuşurken dikiş atıldığının bile farkında değildim. Birbirimize bebeğimizi gördün mü çok tatlı dimi diye sorup duruyorduk
yaklaşık 20 günde iyileşti benim dikişlerim bu durım kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Bence bi değişikşik yok aynı vajina boyutunda. Eşle ilişki bebekten dolayı biraz zor olabilir çünkü çooooook yorgun olacaksınız başka türlü doğum yada dikiş vs etkilemez cinsel yaşamınızı. Ben doğumdan sonra ilişkiye giremeyeceğim sanmıştım sağolsun eşimde bu konuda çok anlayışlıydı. Korkularımın üzerine giderek yendim bu durumu :)