doğum parası hakkında

tugbaemin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2014
199
68
98
evet çalışan hanımlar bugun biraz araştırdım doğum parasını , daha yüksek alıcağımı tahmin ediyodum fakat yanılmışım :( alanlar varmı yakın zamanda ve nekadar aldılar ?

Ben bugün aldım. İlk çocukta 300 tl. Bir de memur degilsen 100 kusur lira da sut parasi veriliyor. Onu alamadim ben.

Canım ben zaten devlet memuruyum maaşımı alıyorum dahasını duymadım varsada cüzi miktardadır heralde

Ya arkadaşlar az önce eşim söyledi bana da ben de ekstra 3000 tl falan alırım diyodum yokmuş öyle bişi
Meğersem hani 4 ay ücretli izne çıkıyoruz ya
O toplu verilen para maaşımızmış
Yani 4 ay hem maaş hem de toplu para almıyomusuz
Lütfen biri hayır bu yanlış desinnnnn

Ya arkadaşlar az önce eşim söyledi bana da ben de ekstra 3000 tl falan alırım diyodum yokmuş öyle bişi
size bisey dıyımmı bende aynı sizin gibi sanıyodum yoksa bu işin bi esprisi olamazdı ama öğrendımki işyerınden maaş almıyosun devletten alıyosun ve tam maaş da değil. e ozaman hem çalışan hem doğuran bayanın bı farkı yok !!

hayır doğru canım, şirketinin vermediği parayı devlet veriyor hepsi bu

Dogumdan sonra raporla beraber basvuru yapiyolar ilk cocuk 300 ikinci 400 ucuncu de 600 tl veriyolar ek olarak da 100 tl sut parasi veriyo devlet basvuru yapin mutlaka

Nereye başvurulur doğum parası için valiliğe filan mı gidiyoz yoksa doğum yaptığımız hast başvuru yapılıyor

benim çalıştığım şirkette maaşımı kesmeden her ay veriyo. 4 ay sonra SSk'ya yatan parayıda şirkete teslim ediyoruz. yani normalde çoğu yer maaş kesiyo devlet 4 aylık bi maaş ödmesi yapıyp ve kesinti yapıyo bazı kurumsal şirketler ve devlet memurlarının çalıştığı kurumlar kesmeden parasını veriyo. Ve nereye başvuru yapıp 300 tl + 100 tl süt parası aldığımızı hiç bilmiyorum onu ilk defa duyuyorum ve sadece 1 kereliğine mi veriyoalrmış?

benim çalıştığım şirkette maaşımı kesmeden her ay veriyo. 4 ay sonra SSk'ya yatan parayıda şirkete teslim ediyoruz. yani normalde çoğu yer maaş kesiyo devlet 4 aylık bi maaş ödmesi yapıyp ve kesinti yapıyo bazı kurumsal şirketler ve devlet memurlarının çalıştığı kurumlar kesmeden parasını veriyo. Ve nereye başvuru yapıp 300 tl + 100 tl süt parası aldığımızı hiç bilmiyorum onu ilk defa duyuyorum ve sadece 1 kereliğine mi veriyoalrmış?
Nette okudum sut parası 120 bıkerelık verılıyo nereye basvuruldgnu unuttum ama zor bisey değil almak lazım haklarımızı

Ben bugun ptt den aldim kimligimle 600 tl ayrica ziraat bankasina eşim adına 120 galiba yatmış ev hanımıyım

Back
X