Doğum sonrası depresyona girmek üzere olan anne

MelisaRV

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2014
22
0
İyi geceler benim gibi uyku tutmayanlar.. 21 yaşındayım ve 3 aylık bir kızım var. Eşimle aramızda 15 yaş fark var Hamileliğimde tam 20kilo aldım zaten balık etiydim ve şuan kilolu bi kız oldum. Eşim benden oldukça uzaklaştı kızım doğalı aylar oldu ama biz beraber bile olamadık ben sarılmadan sarılmıyor öpmüyor konuşmuyor seni seviyorum bile demiyor. Evlenelim diye ne kadar uğraşmıştı oysaki.. Sürekli yorgun olduğunu halsiz hsta olduğunu söyleyip duruyor ve ben sürekli kendimi kötü hissediyorum acaba kilo aldım diyemi diyorum emzirdiğim için zayıflayamıyorumda nolur yardım edin kendime özgüvenim kalmadı kocam yüzünden artık .. Öpüyorum

Dogumdan sonra bi cok erkekte olabiiyor boyle durumlar kilo almanla alakali oldugunu sanmiyorum dogumdan sonra erkekler kadinin daha cok anne yonunu goruyor 3 ay iliskiye girmemek uzun bi aralik kendini uzme ve ozguvenini kaybetme ve kendini birakma yorucu bi donem biliyorum benimde 2 kizim var ama en azindan aksamlari onun icin hazirlan kendine ozen goster ona sen yakinlik goster arayi fazla acmamani oneririm bebeginin uyudugu her ani degerlendir esininde o kucuk melegin gibi ilgiye ihtiyaci var kendini ikinci planda hissediyordur

Arkadaşın önerilerini bence dikkate al. Bi yerde daha okumuştum, eşi doğum yatı diye erkek neredeyse bir sene yaklaşmamış. Bana kutsal bir varlık gibi görünüyosun demiş :) Erkeklerin aklı işte :) Ben de hamileyim eşim birlikte olurken tedirgin oluyor. Acaba zarar verir miyim diye. Normal bunlar. Sen arkadaşın dediği gibi ona hazırlan, giyin süslen "bebek olunca senle de ilgilenemedim, kendime biraz çeki düzen vereyim artık" de. Doğrudan benle ilgilenmiyosun desen erkekte ters tepiyo bazen. Lafı çevir en güzeli. Sebebin kilolar olduğuna ben de inanmıyorum. Neticede onları ikinizin yavrusu için aldın. Boşa üzme kendini güzel anne :)

Bence karşına alıp konusmalisin sorgular şekilde değil bu durumdan üzüntü duyduğunu onun yanında olmasını istediğini belirt bu durum ikiniz içinde yeni bir durum ama erkeklere daha ağır geliyor onlarda depresyona giriyor sorumlulukları artıyor kendini baba gibi hissetmesi gerektiğinin farkında ama bu duruma alismasi zor oluyor iki tarafında birbirini anlaması için konuşması lazım çocuk doğduktan sonra onlar kadının artık ona ilgi duymadığını bütün sevginin sefkatini bebege verdiğini düşünüyorlar bizde bu durumlardan geçtik ama ben hep konuştum bebeğim 3.5 aylık oldu eşim anca bu duruma alisabildi sana yaklaşmamasi olası bir durum bence takılma karşısında anne ve bbebeği var kendini yalnız hisseder bu fotoğrafın içine sokmaya çalış onu anne ve bebeği olarak değilde 3 kişilik olarak görsün o fotografi

X