doğum sonrası kadınların sıkıntıları :(

ereimmmm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2015
6
0
32
arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar ben iki ay önce doğum yaptım mastit oldum yeni düzeliyorum bu bitti derken şimdi de hemoroid çıktı bunu yaşayan var mı napıcam bilemiyorum ameliyat nasıl olur ilaçla düzelir mi???

Sarı kantaron kremi var
çok iyi geliyor hemoroide

onu eczaneden alıcam demi bide ameliyat kesin dedi doktor iyileşme süresi ne kadardır acaba malum bebek te olunnca baya düşündürüyo

onu eczaneden alıcam demi bide ameliyat kesin dedi doktor iyileşme süresi ne kadardır acaba malum bebek te olunnca baya düşündürüyo

geçmiş olsun canım şu hemoroid nedir bilmezdim bu hamileliğimde onu da öğrendim şimdi acayip korkuyorum kabız olcam diye.. eğer doktor kesin konuştuysa o zaman yapacak birşey yok. belki bir doktora daha görünebilirsin. ben hemoroid olduğumda kadın doğum uzmanı bir ilaç verdi ben de onu her sürüşümde dışarı çıkan dokuyu içeri ittim (internette okumuştum) 2-3 gün kullandım tamamen acısı geçti takibeden süre içinde hiç kabız olmamaya dikkat ettim. bol su çok etkili bir de duphalac şurup var yatmadan 20 ml içiyorum sabah beni çok rahat çıkattıyor tuvalete (herkeste bu doz değişir eğer genel bir kabızlık durumu varsa 10-15 mlden başlayıp yavaşça arttırabilirsin). 1 hafta sonra dışarı çıkan doku da tamamen düzeldi.. ayrıca acil durumlar için de evde mutlaka lavman bulundur. çünkü 1 kere bile zorlasan o bölge artık hassas olduğu için sorunun büyüme ihtimali çok yüksek.. 1-2 gün tuvalete çıkamadıysam mutlaka hemen lavman yapıyorum böylece çok katılaşmadan rahatlıyorum.

tekrar çok geçmiş olsun canım.. umarım ameliyatsız sorunsuz atlatırsın bu dönemi.

Canim bilmediğimden soruyorum. Normal doğum da makat bölgesine kadar yirtik olma ihtimali varmis. Seninki boyle biseyden mi kaynaklandı?

Canim bilmediğimden soruyorum. Normal doğum da makat bölgesine kadar yirtik olma ihtimali varmis. Seninki boyle biseyden mi kaynaklandı?

canım o başka birşey hemeroid başka birşey. aslında kontrolsüz bir doğumda gerçekten kalın bağırsağa kadar yırtılma ihtimalini ben de duymuştum ama eğer bir doktor gözetiminde doğum yapıyorsan bu ihtimal çok çok düşük çünkü çoğu doktor bu riski göze almaz ve keserek bu riski ortadan kaldırır.. ancak çok deneyimsiz bir doktor böyle bir hata yapar..

malesef doğumdan sonra hormonlardan ve bölgenin bir anda boşalmasından dolayı bazı bağırsak sıkıntıları oluyor. bağırsak düğümlenmesi bile duydum küçük de olsa bir ihtimal. bu yüzden doğumdan sonra çok dikkatli olunması gerekiyor... kabız olmamaya normal rutini çok aşmamaya dikkat etmeli..

cok teşekkür ederim canım ya bilgiler için dediğin şuruptan bende kullanıyorum birazcık faydası var kremi de kullanıyorum ama nasıl böyle oldu anlamış değilimmaalesef tuvalete girdiğimde yine aynı acı...kabızlıkta cabası napsam ne etsem geçiremiyorum :KK43:

(muhat) benim normal doğum oldu canım altı saat falan sürdü suni sancı ile doğum yaptım zorlandım ıkınmaktan çıkmış hemoroid artı makatta catlaklar oluşmuş ama öyle makata kadar kesme olayı olmadı

cok teşekkür ederim canım ya bilgiler için dediğin şuruptan bende kullanıyorum birazcık faydası var kremi de kullanıyorum ama nasıl böyle oldu anlamış değilimmaalesef tuvalete girdiğimde yine aynı acı...kabızlıkta cabası napsam ne etsem geçiremiyorum :KK43:
Canım kabızlığın geçene kadar şurubun dozunu arttırabilirsin ben Oğluma günde 2 kere 20 ml veriyordum bir dönem. Senin için en büyük düşman Kabızlık şuanda kesinlikle kabız olmaman Lazım.

X