doğum sonrası kilo verme emzirirken

leble

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
1.654
1.495
Hamileliğim süresinde olan oburluğum yüzünden 30 kg yakın kilo aldım,birde hamile kalmadan önce bir düşüğüm olmuşdu ve düşük sonrası kendimi yemeğe verdim ve o kiloları veremeden hamile kaldım,,, yani fazladan olan kilom 30 kilonun da üstünde :))))
doğuma gittiğimde 97 kiloydum,,, ilk 3 haftada 14 kg kendiliğinde gitti,,,, ama sonrasında o kiloları vermek çok zorlaştı birde kendimi sıkmak istemedim,,, 4 buçuk ay oldu ve artık kilo vermeye hazırım,,,bence psikolojik olarakda kendini hazır hissetmek çok önemli kilo vermeden önce çünkü bu diyeti yarı yolda bırakmaya hiç niyetim yok,,,,
emzirdiğim için çok sıkı bir diyet programı uygulayamam zaten ayda 2 kilodan fazla vermek sütün kalitesini düşürüyor,,,
Bu yolculuğum bir sene sürecek olan bir yolculuk,,,ideal olan 56 kg ma ineceğim,,, bunu yavaş yavaş yapacağım,,,, çok sert kurallar falan da olmayacak, sağlıklı beslenerek ve spor yaparak bu kilolardan kurtulacağım,,,
bir yıl sürecek olan bu kilo verme deneyimine gelin sizde katılın,,,,
ilk hafta sadece bütün çikolata, şeker tatlı, hamur işi gib aburcubırları hayatımdan çıkardım, ikinci hafta akşam yemeklerinde ekmek miktarını azaltmaya çalışdım ama biraz daha zamana ihtiyacım var,,hedefim akşam yemeklerinde bir dilim ekmek, çok az bulgur pilavı veya tam tahıllı makarna bunlardan birini yemek,,

22/05 ---------------81,5 bu dönemde tek yaptığım şey hayatımdan bütün kek- kurabiye- börek-tatlı, çikolata ve asitli içecekleri çıkartmak oldu,,,
29/05---------------80.9 bu hafta abur cuburlara ilaveten akşam yemeklerine çeki düzen vermeye çalışdım bir nebze de olsa başarılı oldum,,,,
05/06---------------80,5 bu hafta akşam yemeklerine çeki düzen vermeye çalışdım çok başarılı olamadım ama ilerleme var,,,
12/06----------------79,8 bu hafta inişli çıkışlı bir hafta oldu ama bir ilerleme de olmadı,, moral bozmak yok olucak bunlar,,, haftaya yakalarım,,,yaparım,,
19/06----------------79.8
TOPLAM-----------1.7 kg

Son düzenleme:
merhabalar,,,
hamileliğim süresinde olan oburluğum yüzünden 30 kg yakın kilo aldım,birde hamile kalmadan önce bir düşüğüm olmuşdu ve düşük sonrası kendimi yemeğe verdim ve o kiloları veremeden hamile kaldım,,, yani fazladan olan kilom 30 kilonun da üstünde :))))
doğuma gittiğimde 97 kiloydum,,, ilk 3 haftada 14 kg kendiliğinde gitti,,,, ama sonrasında o kiloları vermek çok zorlaştı birde kendimi sıkmak istemedim,,, 4 buçuk ay oldu ve artık kilo vermeye hazırım,,,bence psikolojik olarakda kendini hazır hissetmek çok önemli kilo vermeden önce çünkü bu diyeti yarı yolda bırakmaya hiç niyetim yok,,,,
emzirdiğim için çok sıkı bir diyet programı uygulayamam zaten ayda 2 kilodan fazla vermek sütün kalitesini düşürüyor,,,
ayın 22 sinde tartıldığımda 81.5 kiloydum bugün (27/05) tartıldığımda 80.8 i gördüm,,,
5 gündür tek yaptığım şey, börek, tatlı, kek, çikolata, şeker , bisküvi, cips , asitli içicek gibi olan abur cuburları hayatımdan çıkarmak oldu,,,,
benim bu yolculuğum bir sene sürecek olan bir yolculuk,,,ideal olan 56 kg ma ineceğim,,, bunu yavaş yavaş yapacağım,,,, çok sert kurallar falan da olmayacak, sağlıklı beslenerek ve spor yaparak bu kilolardan kurtulacağım,,,
bir yıl sürecek olan bu kilo verme deneyimine gelin sizde katılın,,,,
CANIM BAŞARILAR DİLİYORUM SANA...
DEDİĞİN GİBİ EMZİRDİĞİN İÇİN KENDİNİ FAZLA SIKMAMAN GEREKİYOR..
BENİM DE HAMİLELİK VE EMZİRME DÖNEMİNDEN KALINTI (KIZIM 2,5 YAŞINDA) KİLOLARIM GİTTİ.. AMA BENİM DE BAŞLANGICIMDA VE TÜM ÖMRÜM BOYUNCA BİR SÜRÜ FAZLA KİLOM OLDUĞU İÇİN ŞİMDİ DE O KÖK SALMIŞ KİLOLARI SİLKELEMEM GEREKİYOR... SENİ TAKİP EDECEĞİM, HAYDİ KOLAY GELE...

dogum yapali 6 ay oldu bi on kilo fazlam var ekmegi ve sekeri kestim evde egzersizlere basladim şu zayiflama caylarini kullanip faydasini goren var mi?

CANIM BAŞARILAR DİLİYORUM SANA...
DEDİĞİN GİBİ EMZİRDİĞİN İÇİN KENDİNİ FAZLA SIKMAMAN GEREKİYOR..
BENİM DE HAMİLELİK VE EMZİRME DÖNEMİNDEN KALINTI (KIZIM 2,5 YAŞINDA) KİLOLARIM GİTTİ.. AMA BENİM DE BAŞLANGICIMDA VE TÜM ÖMRÜM BOYUNCA BİR SÜRÜ FAZLA KİLOM OLDUĞU İÇİN ŞİMDİ DE O KÖK SALMIŞ KİLOLARI SİLKELEMEM GEREKİYOR... SENİ TAKİP EDECEĞİM, HAYDİ KOLAY GELE...
çok teşeeküür ederim,, :) umarım hepimiz sağlıklı ve zayıf oluruz,,,

dogum yapali 6 ay oldu bi on kilo fazlam var ekmegi ve sekeri kestim evde egzersizlere basladim şu zayiflama caylarini kullanip faydasini goren var mi?
merhabalar,,
eğer emziriyorsan ekmeği kesmemen gerekiyor diye biliyorum,,
en azından sadece kahvaltılarda bir dilim kepek yada çavdar ekmeğini tüketmeni öneririm,,,
ben şimdi susamın ve çörek otunun braz yararını görüyorum,,
iki çay kaşığı kadar susamı ve yarım çağ kaşığı kadr çörek otunu tavada kavuruyorum içine az bir zeytinyağı koyuyorum ve içine yumurta kırıyorum, bunu bir dilim kahverengi ekmekle yiyorum,, yanına çok az yağsız peynir ve istediğin kadar yeşillikle tüketiyorum,,
bu beni hem uzunca bir süre tok tutuyor hemde susam ve çörek otu inanılmaz susatıyor, ve bol bol su içiyorum,,, sütümde bir azalma yada tadında bozulma olmadı,,,
zayıflama çaylarından ziyade yeşil çayı öneririm,,veya tamamen bitkisel mi diye araştır derim,,,

ve bir açlık krizi tuttu beni,,,oğluşumuda huzursuzluk,,,,
havada kapalı,,, neyse en kötü ihtimal taksiye atlar gelirim eve dedim,,,
oğluşumu koydum kanguruya, gittim alışveriş yaptım,,,
biraz alışveriş yaptım müsli de aldım,,,
biraz hareket edince insanın açlığı gidiyor,,,
hava yeniden açsa da parka falan gitsem oğluşumla,,,,

bitkisel canim yoksa kullanmam kizima zarar verir diye ekmegi kahvaltida yiyorum bir iki dilim oncelik cocuklarimizin iyiligi :) insallah fit bir anne oluruz

bitkisel canim yoksa kullanmam kizima zarar verir diye ekmegi kahvaltida yiyorum bir iki dilim oncelik cocuklarimizin iyiligi :) insallah fit bir anne oluruz
oluruz :)))),,,
yani ben seneye olucağım,,,
gerçi senin sadece 10 kg fazlan var,,, eminim ki verirsin,,,

günaydınlar,,,
bugün tartıldım ve 80,8 çıktım,,,,
dün neler yediğimi anlatırsam da,,,
sabahleyin bir dilim kahverengi ekmek ve içine yağsız peynirle yedim,, peynirin üzerine biraz çörek otu serptim,,
öğlen ; ik çay kaşığı susam ve yarım çay kaşığı çörek otunu kavurdukdan sonra üzerine yumurta kırdım, yağsız peynir ve bir dilim ekmekle yedim,,,
aralarda ise, 5-6 tane malta eriği ve bir kase müsli biraz bal ve bir dilim ekmekle peynir çörek otlu,,
akşam etsote ile pirinç pilavı yedim yanında bol salata,,,ve patates salatası (komşu getirdi) ve bir dilim ekmek,,,
bu arada karşı komşu kek getirmiş ne olduğunu anlamadan küçük bir parçayı yemişim,,, neyse olan oldu birdaha ya daha temkinli olurum,,,,
vee,,,,, 3 lt suyumu da içtim ,,,,,
pirinç pilavına gelince ben çok seiyorum ama ayda 2 kere falan pişiriyorumdur,,, az yağlı yapıyorum zaten,,,, normalde iki kahve fincanı yapıyorum ama bir daha ya bir kahve fincanı ile yapacağım,,, zaten eşim pek yemiyor pirinç pilavını,,,
yaptığım egzersizlere gelirsekde,,, oğluşumla 40 dk yürüyüş ( kanguru ile) ,,
oğluşumla leylek leylek havada 10 dk,,, yatağa yatıyorum dizlerimi kendime paralel yapıyorum oğluşumu yerleştiriyorum, bacaklarıı hareket ettiriyorum,,, inanılmaz karın kasları çalışıyor,,,hemde oğluşumun hoşuna gidiyor,,,,
şimdilik ben hayatımdan abur cuburları çıkarıyorum,,,, belli bir süreden sonra akşam yemeklerinde bir takım kısıtlamaar yapacağım,,,
ben birdenbire çok katı bir diyete girmek istemedim,,,, biraz daha yavaş yavaş ve alışa alışa bir düzen oturtucağım,,,,(umarım :))))))

masallah kiz :-) kisa surede istedigine ulasirsin insallah ruzgarli daisariya cikamadik yuruyuse evde yarim saat egzersiz yaptim ip atladim .ip atlamanin faydasi cok butun kaslar calisiyor..

masallah kiz :-) kisa surede istedigine ulasirsin insallah ruzgarli daisariya cikamadik yuruyuse evde yarim saat egzersiz yaptim ip atladim .ip atlamanin faydasi cok butun kaslar calisiyor..
sağol,, evde ip atlayayamam gerçi alt kat boş ama, göğüslerim çok büyüdü, koşturamıyorum bile :)

bende 3 ay once dogum yaptim ve hamile kalmadan onceki kiloma 2 kilo kaldi ama oncesindende kilom vardi isten ayrildiktan sonra kilo almistim simdi onlari vermek istiyorum 77 kiloyum 65 inmek istiyorum deneyimlerimizi paylasirsak birbirimize yardimci olabiliriz

ben hemen katı bir diyet planına girmedim,,,
sadece bütün abur cuburları, börek, tatlı, asitli içecek gibi şeyleri hayatımdan çıkardım ve 6 günde 700 gr verdim,,
birde çok acıkmamaya çalışıyorum,,,
zaten emzirdiğim için ayda 2 kilodan fazla vermemem gerekiyor,,,
sende hergün kilonu ve yediklerini paylaş burada bizimle :)))

ben diyet yapmiyorum canim esimde izin vermiyo ama ekmegi tatlilari cikardim zaten abur cubur eskiden de yemezdim.meyve agirlikli sut ayran yogurt kuru yemis falan yiyorum gun icinde.benim bolgesel sorunlarim var malesef

ben diyet yapmiyorum canim esimde izin vermiyo ama ekmegi tatlilari cikardim zaten abur cubur eskiden de yemezdim.meyve agirlikli sut ayran yogurt kuru yemis falan yiyorum gun icinde.benim bolgesel sorunlarim var malesef
eğer emziriyorsan ekmeği tamamen çıkartmamak gerekiyor, tam tahıllı veya kepek ekmeği mutlaka tüketmen gerekiyor,,

evet oğlum bugünde huzursuz oldu hava kötü olmasına rağmen çıktık dışarıya,,, neyse yağmur yağmadı,,,
şimdide kangurıya takdım taze fasulye ayıklıyorum,,,,
oyyy oyyy oyyyy

bugün yediklerim,,
kahvaltıda
bir kepekli gevrek
öğlen
2 yk kaşığı pirinç pilavı
susamlı ve çörek otlu yumurta, 1 dilim kepekli ekmek,
bir dilim yağsız peynir,
akşam,
taze fasulye (az yağlı)
3 dilim ekmek,,
ara öğün,,
bir kase müsli,
1 dilim kavun,
1 tatlı kaşığı bal,,
bugünde abur cubur yemedim,,,
akşam yemeğini çok geç yedik ve ben kurt gibi acıkmışdım, gözüm döndü resmen,,,
bu akşam ekmek biraz fazla kaçdı,,, umarım yarın tartıda bir artış olmaz,,,
bana çok acıkmak yaramıyor,,, acıkınca hemen yemek yemem gerekiyor eskiden böyle değildim sanırsam emzirmeden olan bir durum,,,,
akşamları geç yemek yok,,,geç yiyecek olursam da hemen 2 yk müsli yiyorum,,,
spor olark da oğluşumla 40 dk kanguru ile yürüdük,,,
umarım yarın hava güzel olur da oğluşumu da bebek arabasına koyar uzun bir yürüyüş yaparım.))))

X