doğum sonrası yatılı misafir

Arzumugla

Guru
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2012
9
0
286
Mugla
arkadaşlar doğumdan sonra hastane çıkışı eve geçince yardım amaçlı aile büyüklerinizden gelip kalan oldumu yada olacak mı? benim annem gelicek, kaynanam da gelicek. ama kaynanam gelince kayınbabamda gelirse rahat edemem diye düşündüğüm için tedirginim. tecrübelerinizi paylaşır mısınız...

Canım aynı anda olmasa iyi olur başta annen sonra kayınvaliden olsa daha iyi. Ama söylemek zor...

Bizimki Ramazan a denk geldi k.validem bigun kaldı k.peder. Rahat edemedi gitti annem ev kalabalık diye kalamadı
Esim 10 gun izinliydi onlarda gun içerisinde gelip kalmadan gittiler esimle rahattim

aslında uygun ve kibar bi dille kayınvalidene annenden sonra gelmeleri senin daha ii olacağını, sırayla gelirlerse sana cok yrdımlrı dokunacağını ifade etsen yada eşin ifade etse? hem iyileşmiş ve bebeğe alışmışken gelmiş olurlar, kayınpederinden cekinmene gerek kalmaz, hemde daha uzun süre yardımcın olmuş olur rahat edersin arkadasım, ben senin yerinde olsam öyle yapardım. benimde önce annem gelicek 20 gün sonra filanda kayınvalidem yardımcı olucak.

Benim annem kalacak. Kayinbaba yaninda mumkun degil. Kayinvalidemi ayni anda istemem. bunu da esime soyletirim,kendi isterse.babasi da uzun bir sure kalmaya gelmemeli. Ben pek laf esirgemem. zaten zor bi hamilelik gecirdim. hala bitmedi. bu surede de yatili almadim ben yattigim icin.

aynı dert bende de var..ben annemin yanında kalacam doğumda..ama eşimin ailesi gelicek birde başka ilden gelecekler..ve kalacaklar..geldilermide nasıl gleiyorlar eşimin dedesi babası annesi kız kardeşi ve amcası da geliyor..beraber yaşadıkları için ..fıttırmamak edlde değil..birde ben kapalı bir insanım dakka başı yanımda olurlarsa bilmiyorum yani evde açığım ailemin yanında ama onalrın yanında mecburen kapalıyım ..birde otuyrma odasında olacam ben evde dar üç odamız var toplam yatak odası iki tanede oturma odası bilmiyorumda çok sinir bozucu bir durum..hep böyleler oturmadya gelince hep beraber gleiyorlar ...gelen gidende olacak onları saymıyorum henüz...

Nasil bu kadar dusuncesiz olabiliyolar anlayamiycam.

allah sana bool sabır versin canım.. insan kendi anne babasından rahatsız olmuyor da eşiin ailesi olunca işin içinde büyük sıkıntı yaratıyor bu gibi durumlarda..

Insanlar bazi seyleri kendileri dusunmeleri gerekiyor ama zamaninda onlara ayni konularda anlayis gosterilmedigi icin bu tarz misafirlikler hak gibi goruluyor ne var canim herkes doguruyo, bizde dogurduk. Tarlada calisirken gibi sacma kiyaslamalar kacinilmaz. Gelen misafirin rahatligi engellemesi bi yana, insan bebegiyle cok yakindan ilgilenmesi gerekli bi duurumda bu kadar kalabalik misafir agirlamak cok cok zor ve yipratici. Esinize cok is dusuyo. Anlayisli bi koca ise simdiden bunlari konusup onu yardim icin hazirlamali. Gelen insanlara kahvalti, yemek hazirla, yatak ac topla, bulasik, tuvalet banyo temizligi bile insanin canina yeter, ins gelenler kendi isini kendi gorup hizmet beklemez arkadasim, cok bunalirsin yoksa. Ama nolursa olsun sen brbisine yogunlas, isleri ustlenme, sen devreden cikarsan birileri mutlaka mutfaga bulasiga el atar, yoksa altindan kalkamazsin psikolojik olarak. Allah yardimcin olsun. Buarada oturma odasinda olucam demissin, bence misafirleriin bitene kadsar daha az ortalikta olan bi odada idare et, oturma odasinda tv filan varsa yanina giren cikan cok olur, kendine ozel alanin olmazki

Selam tatlım doğumdan sonra yatılı misafir gelmesi inanılmaz rahatsız ediyor insanı annenin yaptıgı kayın validenin gözüne onun yaptıgı annenin gözüne bakarken sen coucuklami uğraşacaksın yoksa onların çatışmalarına kafa görüp kendinimi hirpalayacaksin valla benim tavsiyem eğer kendi annen aynı sehirdeyse sen git annenin evine zaten en zor durum sezeryanken3 günde ayaklanip 10 günde eğilip doğrultmaya başlayabiliyorsun bebeğinin yarı kırkını çıkarttıktan sonra kendi evinize gecersiniz,kayınpeder mevzusuda zaten ayrı bir sıkıntı kanaman olacak emzirme ihtiyacın olacak annenin evi daha rahat olur senin icin emin ol....
Ayrıca kendi ailene bebegi fazla minciklamayin diyebiliyorsun ama koca tarafına denmiyor bunu doğumunu hayirlisiyla yaptıktan sonra daha iyi anlarsın:)Allah kurtarsın Biran evvel sagsaglim bebeğini kucağına almayı nasip etsin Allahim

torun heyecanı var ortada katlanıcaksınız artık erken gitmelerini istiyorsan mümkün mertebe iyi görüneceksin hepsi bu

Ben de annemde kalacam zaten Burdayim doğumdan sonra da buraya gelesem. Katinvalidemler sehir dısında ve ben gelmelerini cok istiyorum. Bebegimin ilk dogum anında iki ailenin de yanımızda olmasını istiyorum.
Nasılki ben mutluluğumu kendi ailemle paylasacaksam esim de kendi anne babasını yanında ister.
Şimdilik gelecekler, vazgeçerrlerse gelmekten aksine üzülürüm.
Ama sanırım bu isin tek guzel yani 3-4 gün kalacaklar, belki uzun kalacak olsalardı ben de istemezdim.

canım işte insan kendi anne babasına dahi soramıyor ki kaç gün kalacaksınız diye maalesef..

bu ne ya afedersin ama çüş demek istiyorum
ayy çok sinirlendim nasıl bir düşüncesizlik bu ya

ben annemin oturdugu şehirdeyim, doğumumda yanımda olacak inş.
ama kayınvalidem de gelir sanırım, kayınpederim de gelmek isterse kimse ona izah etmeye kalkmaz
inş. gelmez çok zor benim için

arkadaşlar,ben de tedirginim bu konuda. kayınvalidem başka bir ilde oturuyor ve doğumdan 15-20 gün önce geleceğini söylüyor.bu konuda benim hiç fikrimi almadı, bakalım ben istiyormuyum?
kendi kendine karar vermiş!! ben onun yanında kendimi rahat hissetmiyorum. tamam aramızda problem yok,genel anlamda iyi geçiniriz ama muhabbetinden çok sıkılıyorum. son zamanlarım zaten stresli olacak, evde başkalarının olması beni iyice gerecek.
annem bana yakın bir ihtiyacım olsa koşar gelir zaten, doğum öncesi kalmaya ne gerek var değil mi?
ben mi abartıyorum bilmiyorum ama benim hayallerim var. doğum izninde evde keyif yapmayı planlıyorum, hizmet etmek değil

aynı durum bende de var kayınbabam herşeye karışan bir tip deli eder adamı ama kaynanamda kayınbabamda çok iyi insanlardır. kayınbabam dediki doğuma 1 ay kala geliriz:)) ne gerek var doğurayım öyle gel dedim ya aslında kıyamıyorumda yazık seviniyorlar yaşlı insanlar gelmede diyemiyorum yani elbette gelicekte 2-3 ay kalmasa iyi çünkü evde herşeyime karışıyor evimde dolaplarımın içine kadar kafasına göre değiştiriyor en son gelip 20 gün kaldılar gittikten sonra 20 gün evi toparladım:) bayramda görümceme gittik babamları doğumdan 1 ay önce yollarım dedi bende 'yolla yollada erken doğum yapayım dedim' güldük yani kızlar gelen giden eksik olmaz bence kafanıza takmamaya çalışın ilgisiz akrabalar bence daha üzücü doğumda düğünde kalabalık güzel herşey bende sinir oluyordum bazen ama artık takmıyorum görümcemde diyor babam çok zor herşeye karışıyor diyor ama napalım ben idare ediyorum sizde edeceksiniz diyor doğruda söylüyor anne baba sonuçta benden çok eşim daralıyor babasına ama o da idare edicek:))) yaaa ben kayınbabamın olaylarını anlatsam dizi olur kızlar en azından sizinkiler oturur bir odada sizde yatak odanızda takılırsınız hem yardımcıda olurlar sizden hizmet beklemesin kimse.

konuyu bu denli kafanıza takmayın derim..
her iki tarafta aynı oranda gelecekler tabikii
biz bayanlar kendimize olan yakınlıklarından dolayı kendi ailemizi çevremizde isteyebiliyoruz
ama ortak olan meyve de herkes söz sahibi:))
sevmeseler gelmezler böyle düşünün
ayrıca varsın ikiside gelsin ilk zamanlar herkese ihtiyaç oluyor
birisi mutfakta iken diğeri bebek bakımında yardımcı olabilir
benim kendi annem ne yazık ki hayatta değil
k.validemde doğumdan 1 hafta sonra anjiyo olmuştu
kolikli kızımla kaldık mı başbaşa
inanın ekmek arası yemek yer tuvalete koşarak gider gelirdim
birisi bana gelecek mi diye pencerelere bakmak çokça insan ağırlamanın zorluğundan çok daha güç
Allah eksikliklerini hiç bir zaman göstermesin...
hayırlı doğumlar

aslında haklısınız.yanlız kalmak çok daha zor olur. şimdi evde 2 kişi yaşıyoruz ya, çok kalabalık olmak sıkar gibi geliyo.. ama o zamanda kime nasıl ihtiyacımız olacağını bilemeyiz.

durumu vahim olan benim aranızda...iyi insanlar bişi demiyorum ama anlamda veremiyorum işte..geldilermi dedesi amcası kız kardeşi kayınvalidem birde kayın baba gelicekler..dahada bitmedi
hamilleiğim boyunca benim bir kez arayıpda kızım hayırlı olsun bebeğiin varmı bir istğein arzun varmıd iye sormadı kayınvaldem..ben beni bir kez arayıpda hayırlı oolsun bebeğin demedin deyincede ne derse beğebnrisniz ayıpmış öyle şeyler bana öyle diyor acayip sinir olmuştummmmmm ama bebein ismi şu olsn demek ayp olmuo nedense....bebiin bir ihtiyacı varmı yokmu bile demediler..babam aldı beşiğini bebeğiminnn allah razı olsun ama varya uzun kalmazlar inşşş tek tesellim o yani

özellikle erkeklerin uzun süre kalmasını anlamıyorum. normal de olsa sezeryan da olsa bir süre oturup kalkmak zor olacak.
belki göğüsler yara olacak ve iç çamaşırı giyilemeyecek, kanama olacak vs. bir sürü hal var yaşanacak.
insan kendi babasının yanında bile rahat edemez bırak eşinin amcasını, dedesini kayın babanı..
bazı kişiler göstermelik yapar herşeyi.. doğumda çok ilgilendik diyecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…