doğum sonrası yatılı misafir

Kızlar haklısınız iki aileninde yanımızda olmak hakkıda, ama insan ilk doğum yaptığında dinlenmek istiyor çok stresli saatler geçiriyrsunuz vs. kendi ailenizin yanında çok çok rahat oolurken erkek tarafının yanında rahat edemiyorsunuz bende erkek tarafının yatıya gelmesine ve evi işgal etmesine karşıyım şayet benim doğumumda annemde kalacağım için kimse yatıya fln gelemeyecek ama zaten kabul etmezdim:( en güzeli annenin kendine gelmesinden sonra şöle bebek 2-3 haftalık olduktan sonra yatılı geleceklerse gelmeleri, hele o bir ay önceden gelmelere hiç anlam veremem çok saçma

en güzeli hastanede herkes ziyaret etsin sonra anneye kendi annesi ya da ablası yardımcı olsun ve çok gelip kalmak isteyenler bir süre sonra ve 2 gün kalsın gitsin inanın bana 3 gün yatılı misafir gelse afakanlar basıyor düşünemiyorum doğumda 1 ay fln kalacaklarını Allah korusun...

Kızlar haklısınız iki aileninde yanımızda olmak hakkıda, ama insan ilk doğum yaptığında dinlenmek istiyor çok stresli saatler geçiriyrsunuz vs. kendi ailenizin yanında çok çok rahat oolurken erkek tarafının yanında rahat edemiyorsunuz bende erkek tarafının yatıya gelmesine ve evi işgal etmesine karşıyım şayet benim doğumumda annemde kalacağım için kimse yatıya fln gelemeyecek ama zaten kabul etmezdim:( en güzeli annenin kendine gelmesinden sonra şöle bebek 2-3 haftalık olduktan sonra yatılı geleceklerse gelmeleri, hele o bir ay önceden gelmelere hiç anlam veremem çok saçma

en güzeli hastanede herkes ziyaret etsin sonra anneye kendi annesi ya da ablası yardımcı olsun ve çok gelip kalmak isteyenler bir süre sonra ve 2 gün kalsın gitsin inanın bana 3 gün yatılı misafir gelse afakanlar basıyor düşünemiyorum doğumda 1 ay fln kalacaklarını Allah korusun...

Şahsi fikrim..bir kisi yeter ya annen ya kayınvaliden.. Oda kırk gün ..kırkı çıkınca herkes evine..:))

ikinizede katılıyorum kızlar.benim annem kalıcak hastanedede evdede.kayınvaldem kalamaz 65 yaşında rahatsız ama çenesiyle çok genç:52: bakamam diyo zaten benimde işime geliyo.yatılı misafire gelince istemiyorum teyzem gelicekmiş yardıma ne gerek varsa artık:30: iyidir hoştur kendisi ama annem gibi kendi halinde bi insan değildir herşeye karışan yorum yapan bi tiptir teyzem hani gelini olsa anlaşamaz :27: lohusa psikolojisiyle umarım kimseyi kırmam

ikinizede katılıyorum kızlar.benim annem kalıcak hastanedede evdede.kayınvaldem kalamaz 65 yaşında rahatsız ama çenesiyle çok genç:52: bakamam diyo zaten benimde işime geliyo.yatılı misafire gelince istemiyorum teyzem gelicekmiş yardıma ne gerek varsa artık:30: iyidir hoştur kendisi ama annem gibi kendi halinde bi insan değildir herşeye karışan yorum yapan bi tiptir teyzem hani gelini olsa anlaşamaz :27: lohusa psikolojisiyle umarım kimseyi kırmam

Annen varken bencede teyzenin olması anlamsız birde eşin zaten kasılır annenle bir de teyze:) bence annen ona desin ya gerek yok sen yorulma fln:) çünkü ben hamile kaldığımdan berii çok hassasım herkes bana batıyor ve ağlıyorum eğer lahusalıkta böle bir şey ise bence şimdiden önlemini al canım:)

Annen varken bencede teyzenin olması anlamsız birde eşin zaten kasılır annenle bir de teyze:) bence annen ona desin ya gerek yok sen yorulma fln:) çünkü ben hamile kaldığımdan berii çok hassasım herkes bana batıyor ve ağlıyorum eğer lahusalıkta böle bir şey ise bence şimdiden önlemini al canım:)
valla sorma tatlım yaa,bugün araya laf karıştı konu kaldı öyle.en sonunda kimseyi almıycam eve bi arkadasım öle yapmıştı:52: kaynanasını sevmediği için laf olmasın diye annesinede gelme demişti,kocasıyla ikisi bakmıştı.olunca oluyomuş demekki,valla bana bazen kocam bile batıyo(özellikle temizlik yaptığım günler):52: fazlalık olsun istemiyorum evde

ben kimsenin kalmasını istemem rahat edemem onun için kocama
senelık izin kullandırtmadım ki yanımda olsun hiç olmazsa nazımıda kaprisimide
eşim ceker annemede kaynanamada laf söyleyemem eniyisi kocişşş kalsınnn:16::16:

valla tatlım öncelikle allah sabır versin zira evde birileri bakmaya bile gelse sen nlara bakıyrsun resmen. ben annemin ynında lucam.eşimle böyle karar aldık benim kayınvalidem zaten yok ama kayınpederimle birlikte yaşıyrum o lunca kendi evimde lmaz annem bize gelse rahat edemez. velhasıl kelamben annemde kalıcam . annem kızkardeşim ve büyük teyzem doğumda yanımda lucaklar tabi eşimde.

Bende de durum vahim,ailem şehir dışında yaşıyor.Hepsi gelecek tabi Allah ın izniyle.
Annem,babam,kızkardeşim,kızı,teyzem+aynı şehirdeyiz ama muhtemelen görümcelerim çocuklar kayınvalidem,kayınbabam.
Ay ben nerelere gideyim:9:
Gelsinler ne yapayım bebek iki tarafında bebeği.
Beni strese sokan,eşimin ailesinden kimse bir bardak bile kaldırmaz.
Olan anneme olacak yemek,çay vs..zaten hasta canımıniçi:50:
Teyzem de kızkardeşimde çok kalmaz,bebeği görmek,takısı,bohçası için gelirler.En fazla 1 hafta.
Ama eşimin ailesi hergün gelirler,bir de bizim misafirler bilmem ne oluruz:50:

Son düzenleme:
benden daha dertliler de varmış :)
kayınbabamın yatıya gelmesi uygun olmaz diye düşünüyorum ben çünkü emzirmek falan nasıl olcak yanında rahat edemem.
kaldı ki ben kendi annemin yanında bile rahat emziremem utanırım :S
temizlik yemek yardım konusuna gelince, ben çok pinpirikli titiz insanım kaynanamın yapıcağı şeyler beni tatmin etmez. eşimde bilir bunu.
inşallah doğumdan sonra çabucak toparlanırız da gerek kalmaz yardıma falan...

cnm en iyisi kalabiliyorsan toparlanana kadar annenin yanında kal hem oda daha rahat olur hem kaynananda gelip yanında kalmak durumunda kalmaz ben yaşadığım için biliyorum ;)

ben biraz annemlerde kaldım babamdan bile çekindim ki kayınpeder cok rahatsız edebilir. ben sütüm artsın diye diye sürekli süt sagıyordum, emzirmeye yeni alışacaksın normal de olsa sezeryanda olsa yatıp kalkmak zor, mümkünse annene git ya da ilk günler annen gelsin sonra kw gelsin dönüşümlü olsun dersen problem olmaz belki.

Back
X