dogum sonrası

annel

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2014
49
24
kızlar 41 gün önce doğum bebegim geceleri uyumuyor bu güne kadar annem bizde bende birazda onlarda kaldım arada tek kaldığım günlerde korktum ağladım hep sterese girdim değişik duygulara kapılıyorum panik oluyorum tarifi imkansız annem yok artık yanımda tekim aglıyorum hiç iyi degilim neden böyleyim ne oluryardım edinnn çocuga bakmaktan korkmuyorum ama annem olunca kendimi guvende hissediyorum annem ömür boyu yanımda olamaz ki hiç iyi degilim

Aynisi banada olmustu. Hatta daha beteri oldu.resmen kafayi yemistim lohusayken ayyy aklima geldikce hala korkarim.gecmek bilmemisti cok uzun surmustu.dogum yapali 2 yil bitecek simdi bi sorunumuz yok cok sukur.seninde gecici emin ol gececek bunlar.

Geçecek kendine güven

Yaşın küçük mü bilmiyorum ama üstesinden gelinir

Benim annem 20 gün sonra gitti valla daha rahat ettim

Ağladığında zor oluyor ama ortama alışmaya çalışıyor bir süre sonra düzene girer

kızlar 41 gün önce doğum bebegim geceleri uyumuyor bu güne kadar annem bizde bende birazda onlarda kaldım arada tek kaldığım günlerde korktum ağladım hep sterese girdim değişik duygulara kapılıyorum panik oluyorum tarifi imkansız annem yok artık yanımda tekim aglıyorum hiç iyi degilim neden böyleyim ne oluryardım edinnn çocuga bakmaktan korkmuyorum ama annem olunca kendimi guvende hissediyorum annem ömür boyu yanımda olamaz ki hiç iyi degilim

bişey yok bi sakin ol önce
hepimiz geçtik o dönemlerden
ben gece ben bu çocuğa bakamayacağım diye düşünüp ertesi günü aile büyüklerini toplayıp ne yapacağımıza karar vermeyi düşündüğümü bilirim.
bi gece uykudan uyanıp eşime sen şu çocuğu tut bi ben annesini çağırıp geleyim dediğim oldu (uykusuzluktan).
ilk aylar bebeğin ve senin en zor dönemin.
Dua et, bunu yaşayan ne ilk ne de son annesin.
Bebeğin ve sen sağlıklısınız. Minicik çekirdek aile oldunuz.
Allah size bi cennet kokulu yavru nasip etti.İnsanlar bunun için maddi manevi yıpranıyor.
Bebeğin büyüyecek, 3 aydan itibaren gece gündüz farkını anlamaya başlayacak.
Sen ona o sana alışacak. Herşey çok güzel olacak. Bugünleri unutacak hatta özliyceksin.

bişey yok bi sakin ol önce
hepimiz geçtik o dönemlerden
ben gece ben bu çocuğa bakamayacağım diye düşünüp ertesi günü aile büyüklerini toplayıp ne yapacağımıza karar vermeyi düşündüğümü bilirim.
bi gece uykudan uyanıp eşime sen şu çocuğu tut bi ben annesini çağırıp geleyim dediğim oldu (uykusuzluktan).
ilk aylar bebeğin ve senin en zor dönemin.
Dua et, bunu yaşayan ne ilk ne de son annesin.
Bebeğin ve sen sağlıklısınız. Minicik çekirdek aile oldunuz.
Allah size bi cennet kokulu yavru nasip etti.İnsanlar bunun için maddi manevi yıpranıyor.
Bebeğin büyüyecek, 3 aydan itibaren gece gündüz farkını anlamaya başlayacak.
Sen ona o sana alışacak. Herşey çok güzel olacak. Bugünleri unutacak hatta özliyceksin.
çok sagol içimi ferahlattın ALLAH razı olsun

Bebeğim 17 gunlukken kaynanam gitti bir ohh çektim sanki Allah cesaret vermişti zorlanınca komşularıma gittim ağlayıp susmayınca falan sonra onada alıştım senden iyi bakan olmaz ona korkma ee artık iyileştinde sorun yok ozaman derin bi nefes al millet 16 yaşında anne oluyor ben mi yapamıycam de Allah bağışlasın yavrunu

Geçecek kendine güven

Yaşın küçük mü bilmiyorum ama üstesinden gelinir

Benim annem 20 gün sonra gitti valla daha rahat ettim

Ağladığında zor oluyor ama ortama alışmaya çalışıyor bir süre sonra düzene girer
25 yaşındayım :)

Aynisi banada olmustu. Hatta daha beteri oldu.resmen kafayi yemistim lohusayken ayyy aklima geldikce hala korkarim.gecmek bilmemisti cok uzun surmustu.dogum yapali 2 yil bitecek simdi bi sorunumuz yok cok sukur.seninde gecici emin ol gececek bunlar.
inş rahatlarım bende çocuk büyüdükçe rahatlıyor insan dimi

çok sagol içimi ferahlattın ALLAH razı olsun

Allah senden de razı olsun.

Ben annemden 7 günlükken döndüm. Bir hafta da eşim evdeydi hepsi bu.
14 günden itibaren yalnızdım.
Bebekle başbaşa olmak en güzeli.Huyunu suyunu öğrenemezsin kalabalıkta.
Bir süre sonra ağlama şeklinden ne için ağladığını bile anlayacaksın.
Geceleri eşinden yardım al, ağırlık sende olsa da arada seni dinlendirsin.

Çok küçük değilsiniz halledersiniz

Anneniz olunca kendinizi güvende hissettiğiniz için o gidince özgüveniniz bitiyor lohusalık zaten zor

Kalabalıkta olunca da herkes farklı bir şey diyor düzen olmuyor aşarsınız bunları anneniz biraz daha gelsin ama bebek ile değil de evdeki gündelik işler ile ilgilensin

Yani yanınızda olsun destek olsun ama bebeğe siz bakın daha kolay alışırsınız

Bir de 40 çıkınca 2 aylık olunca gibi beklentilere girmeyin gazı biter uykusu düzene girer çocuktan çocuğa değişir beklentiye girmeyin daha rahat olursunuz

Sevgiler

Telaşa mahal yok. Bende böyleydim.
Size iki şey tavsiye edeceğim.
Birincisi Bebeğinizi gündüz çok unutmayın. Yoksa geceyle gündüz karışıyor. :KK53:
Haliyle sinirler uzuyor.
Ikincisi eğer imkanınız varsa bu dönemi tek başınıza geçirmeyin. Çok yorucu oluyor. Benim böyle imkanım yoktu.

Telaşa mahal yok. Bende böyleydim.
Size iki şey tavsiye edeceğim.
Birincisi Bebeğinizi gündüz çok unutmayın. Yoksa geceyle gündüz karışıyor. :KK53:
Haliyle sinirler uzuyor.
Ikincisi eğer imkanınız varsa bu dönemi tek başınıza geçirmeyin. Çok yorucu oluyor. Benim böyle imkanım yoktu.
çok küçük uyku eğiytimi için imş düzelecektir yakında

Canım hiç korkma.ben de bebeğim iki haftalıkken yalnızdım,eşim işten akşam 10 da geliyordu.ama gelince çok faydası oluyordu.sen de akşamları eşinden yardım iste.bebeğin uyuyunca uyu.iş güç yapayım deme.inan bir iki hf sonra alışacaksın.hormon seviyen halen normale inmediği için depresif hissetmen gayet normal,inan hepsi geçici...

çok küçük uyku eğiytimi için imş düzelecektir yakında

Benim kızım gece on da uyurdu. Her iki saatte bir emer tekrar uyurdu. Bu öğlene kadar sürerdi böyle. Sonra bi gün gündüz de hiç uyanmadı. Emdi uyudu. Emdi uyudu. Tabi seviniyorum bende. Yeni taşınmıştık. Ev yerleştiriyorum, iyi iş yapıyorum diye. Sen misin o gün uyutan. Dünya tersine döndü.:confused:
Bu sefer gece uyumadı. Çok zordu çok.

Benimde senden farkım 50 günlüğüz yaklaşık.annem olmayınca boynu bükük oluyorum sanki eşim saolsun hep yardımcı ama işte zor hele birde benim oğlan kolik 2.5 yaşında kızım var biri gece biri gündüz uyuyor sen düşün bizim evi.ama Rabbim bu emanetleri bize guvenmis çok tatlılar napalım biraz ödün vericem rahatimdan.sen annesin bebeğinin süper kahramani sensin onun için en iyisini de sen bilirsin ve inan bana çok şanslısin.bol bol kokla kucakla onu.bugunler geri gelmez; )

20 günden itibaren kendimiz baktık
ki kızımız 4 ay boyunca ağladı
sakin olun,olumlu düşünün
şimdiki aklım olsa hiç panik yapmaz,o günlerin kıymetini bilirdim
şimdi kucaklatmıyor bile kendini

çok kötüydüm çok, hiç geçmeyecek sandım ama birkaç aya uyum sağladım, şimdi ikinciye bakıyorum :)
güzel havalarda al bebek arabasını kendini dışarı at, eve kapanma, eşin gelince de kendine yarım saat ayır, tek basına yarım saat yürü gel :)

Aman allahım nasıl atlattı m bir ben bir allah bilir senin yaşında doğum yaptım kolik bir oğlum annem kırk i çıkınca gitti kV senin hiçbi hiç faydasını görmedim aksine yük çok ağladım eşimle boşanma noktası na geldik bu hep böyle gidecek zannettim üç ayda rahatladım altı ay daha iyi şimdi bir yaşında Rabbine şükürler olsun zor bir süreç ama düşü nesne başka si için asla bu yükü kaldıramaz Rabbim evlat sevgisini öyle bir veriyor ki altından kalıyorsun dua et bolca uykusu gelince bırak uyudum düzene girmez daha o nezaman isterse o zaman girer hiç sıkma canını ben tuvalete bile poşetler girdim biliyorum çok alıyo diye