• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yardım parası nezaman yatacak ??

Son düzenleme:
Sİzin yaptığınız bildiğin zorbalık.kadin sadece bı soru sormuş paraya ihtiyacım var zordayım falan mı demiş yada ne bilim kocam beni aldattı ama ona rağmen dorduncuyu mu yaptım demiş.istemis yapmış kime ne? Sonra kk çok mantıklı kimse boşa eleştiri yapılmıyor diyorlar.

Her önüne gelip sevişen özgürlük naraları atan defalarca hamile kalıp kürtaj olan kişi özgür kendi kararı kendi bedeni ama nikahlı kocasıyla 1 den fazla çocuk yapan gereksiz düşüncesiz
Belki kadın çocuk seviyor belki korundu ama yine oldu ne kadar korunulsa da oluyor bazısıda herşeyi yapıyor deniyor tedavi görüyor olmuyor
Yani bu işlerin bir kurali vs yok
Kk da yalnız bu konu değil bir çok konuda konu sahibinin yazdigi konu dışındaki herşey konuşuluyor
Kadın doğum parasını sormuş (belki tanıyan ve çıkmasın diye çocuk sayısını doğum tarihini ve de değiştirerek soruyor olabilir)
Sorunun cevabı hakkında bilgin varsa yazarsa yoksa okur geçersin
Yani tüm konularda bu böyle olmalı bilmiyorum tamam burasi forum herkes herşeyi yazabilir ama akran zorbalığı ,sosyal medyada zorbalık,aile içi psikolojik veya fiziksel şiddet ,iş yerinde mobbing vs yeterince varken bunlarla mücadele ediyor iken burada bari hemcinslerimize bunu yapmasak
Zor mu yani bunu yapmamak
Çalışmayan kadina çalış
Hamile kalan kadına niye hamile kaldım
Bosanamayan gidecek yeri ailesi olmayana bosan sen bunu hakediyorsun
Kilolu olana hantal tembel pasif
Temizlik düzen konusunda bunalıma girmiş olana eleştiri
Belki kadının bebeği 3 üz oldu yada ikiz yada önceki bebeklerini kaybetti doğumda vs olamaz mı

Cevabı biliyordum. Konuya girdim. Trpki vermek istedim çünkü bu konu ailenin ne kadar maddi gücünün olduğuyla değişmiyor. 2'den sonrası hep dezavantaj. Kaç çocuk yapılmalı araştırması
ChatGPT

Oturum aç

İçerik ChatGPT kullanılarak oluşturuldu
ChatGPT:
Aşağıda “kaç çocuk yapılmalı?” sorusunu hem bilimsel verilerle hem de psikolojik-ekonomik faktörlerle özetleyen gerçek bir araştırma dosyası formatında veriyorum. Net bir “ideal sayı” yok; fakat farklı disiplinler bu soruyu belli kriterlerle yanıtlıyor.

📌 KAÇ ÇOCUK YAPILMALI? – BİLİMSEL ARAŞTIRMA ÖZETİ

1) Bilimsel Araştırmaların Ortak Sonuçları
✔️ Tek çocuk
Avantajlar

Aile bütün kaynakları tek çocuğa gider → eğitim ve ekonomik yatırım en yüksek.

Araştırmalar tek çocukların zeka ve akademik başarıda biraz daha yüksek puan aldığını gösteriyor.

Daha az çatışma, daha az sorumluluk yükü.

Dezavantajlar

Sosyal becerilerde kardeşi olanlara göre biraz daha fazla zorlanma riski.

“Tek çocuk baskısı” araştırmalara göre yetişkinlikte performans kaygısı yaratabilir.

Yaşlanan ebeveynlere bakım yükünü tek başına üstlenir.

✔️ İki çocuk (Psikoloji & demografi: en dengeli yapı)
Bilimsel olarak en çok “ideale yakın” görülen model.

Avantajlar

Çocukların sosyal öğrenmesi, paylaşmayı öğrenmesi, duygusal dayanıklılığı artıyor.

Anne-baba için ekonomik ve psikolojik yük orta seviyede.

Araştırmalara göre kardeşli büyümek depresyon ve yalnızlık riskini azaltıyor.

Aile içi dinamik daha dengeli: ne çok yoğun ne çok seyrek.

Dezavantajlar

Kaynaklar bölünüyor → eğitim yatırımı tek çocuğa göre daha düşük olabilir.

✔️ Üç çocuk
Avantajlar

Aile içi sosyal hayat çok canlı olur.

Üç çocuklu ailelerde mutlu evlilik oranı bazı araştırmalarda iki çocuğa yakın veya biraz daha yüksek.

Dezavantajlar

Ekonomik yük hızla artar.

Anne-babada tükenmişlik oranı yükselir.

Üçüncü çocuğun dikkat ve ilgi paylaşımı sebebiyle daha bağımsız büyüdüğü gözlenir.

✔️ Dört ve üzeri çocuk
Avantajlar

Güçlü aile bağları, çok sesli bir ev dinamiği.

Yaşlılıkta sosyal destek daha fazla.

Dezavantajlar

Ekonomik maliyet çok yükseliyor.

Araştırmalar büyük ailelerde bireysel eğitim yatırımının düştüğünü ve özellikle ilk çocukla son çocuk arasında fark oluştuğunu gösteriyor.

Anne-baba tükenmişliği daha yüksek.

2) Ekonomik Araştırmalar: Hangi sayıda aile en az zorlanıyor?

Türkiye ve OECD verilerine göre:

1 çocuk = düşük ekonomik baskı

2 çocuk = yönetilebilir ekonomik yük

3 çocuk = ekonomik stres belirgin şekilde artıyor

4+ çocuk = finansal baskı çok yüksek

OECD araştırmaları şunu söylüyor:
➡️ Ailenin gelir düzeyi orta ve alt gelir grubundaysa “ekonomik olarak optimum sayı 1–2 çocuk”.
➡️ Üst gelir grubunda ise 2–3 çocuk genelde problem yaratmıyor.

3) Psikolojik Araştırmalar: Anne–Baba Mutluluğu
Yaklaşık 30 ülke verisinin ortak sonucu:

0 → 1 çocuk: mutluluk artıyor.

1 → 2 çocuk: aile mutluluğu maksimuma ulaşıyor.

2 → 3 çocuk: mutluluk hafif düşüyor (yorgunluk nedeniyle).

3 → 4+ çocuk: tükenmişlik, ekonomik baskı ve ilişki çatışmaları artıyor.

4) Gelişim Psikolojisine Göre Kardeş Sayısının Etkisi
Sosyal beceri: 2–3 çocuklu ailelerde en dengeli.

Empati: Kardeşi olan çocuklarda daha yüksek.

Sorumluluk duygusu: Büyük çocuklarda gelişiyor, ancak çok çocuklu ailelerde aşırı yüklenme riski var.

Akademik başarı: Tek çocuk ve iki çocuklu ailelerde en yüksek.

5) Demografik Uzmanlara Göre “İdeal Sayı”
Bilim insanlarının çoğu şu ortak noktada buluşuyor:

⭐ En dengeli, ekonomik ve psikolojik olarak sürdürülebilir sayı: 2 çocuk.
Hem sosyal gelişim hem de akademik yatırım dengesi ideal.

Aile stresinin en düşük olduğu sayı.

Yaşlılıkta bakım açısından en pratik yapı.

Evlilik memnuniyetinin en yüksek olduğu dönemler genelde “2 çocuklu aile”.

6) Sonuç – Kişiye Göre Net Tavsiye
Eğer soruyu bilimsel ortalamaya göre soruyorsan:
👉 2 çocuk en ideal sayı.

Eğer anne-baba çok yoğun çalışıyorsa / ekonomik sınır varsa:
👉 1–2 çocuk.

Eğer güçlü ekonomik imkan + geniş aile k
ültürü varsa:
👉 2–3 çocuk.

Eğer “ev kalabalık olsun” kültürel isteği baskınsa:
👉 3 çocuk mantıklı, fakat maliyet ve tükenmişlik iyi düşünülmeli.

Sİzin yaptığınız bildiğin zorbalık.kadin sadece bı soru sormuş paraya ihtiyacım var zordayım falan mı demiş yada ne bilim kocam beni aldattı ama ona rağmen dorduncuyu mu yaptım demiş.istemis yapmış kime ne? Sonra kk çok mantıklı kimse boşa eleştiri yapılmıyor diyorlar.
Konu başlığına kırk yılda bir %100 bildiğim soru yazılıp girdiğimde; daha fazla çocuk yapabilecek biri olduğunu düşündüğüm ve 30 ülkede yapılmış onlarca araştırmayı okumuş olduğum için dehşete düştüm ve sinirlendim.
Ya değilse konunun ismi "gireyimde sinirle yorum yapayımlık" değil.

Konu başlığına kırk yılda bir %100 bildiğim soru yazılıp girdiğimde; daha fazla çocuk yapabilecek biri olduğunu düşündüğüm ve 30 ülkede yapılmış onlarca araştırmayı okumuş olduğum için dehşete düştüm ve sinirlendim.
Ya değilse konunun ismi "gireyimde sinirle yorum yapayımlık" değil.
Sizi ilgilendiren bir durum yok o halde kimsenin tercihlerine sinirlenme hakkınız da yok.

Eşimin yeğenin arkadaşı vefat etti 23 yaşında tek çocuktu (annesi bir iki tane daha evladım olsa onlara sarılır teselli olurdum dedi )
Bir tanıdığımin oğlu 19 yaşında intihar etti annesi 3 yıl sonra tedavi ile 46 yaşında yeniden hamile kaldı doğum yaptı
Bir arkadaşımın evladi 13 yaşında kazada hayatını kaybetti sonra Rabb'im tarafindan çocuk yogun bakımda iken fenalaştı arkadaşım tedavi görüyordu ikinci çocuk için meğer hamile kalmış hastahane yoğun bakım sürecinde bilememiş o cocuk olmasa kadın kafayı bozardi sonra 37 yaşında bir daha oldu üstelik tedavisiz
Yani insanlara neden çocuk dogurmuyorsun demek ne kadar ayıpsa neden bu kadar çocuk demek de o kadar ayıp bence
Bir kitap da okudum bir kampta kadınlara iğne yapıyorlar hap veriyorlar eğitim veriyorlar çocuk doğurmayin diye siyonist kafası işte
Bunu bazı ülkelerde yapmışlar yapıyorlar
Çok derin mevzular bu konular bu doğum kontrol nüfus yoğunluğunu azaltma projeleri yok arastirmalar vs tek bir elden çıkıyor isteyen araştırabilir
Kendileri çoğalırken onlarda kadınların korunması yasak en az 6 7 tane çocuk olmalı diğerleri ozellikle müslüman ülkelerde nüfus kontrolü yapılmasını istiyorlar
Onlar çoğalırken diğerleri azalacak vs vs

Özür dilerim sadece şu araştırmayı bildiğim için sınırımı aştım üzgünüm. Bilgi bana üstünlük hissi verince sınır bilincini yok saymışım. Hakkım yoktu buna.

Araştırma şuydu;

"Anne–Baba Mutluluğu

3 → 4+ çocuk: tükenmişlik, ekonomik baskı ve ilişki çatışmaları artıyor."

Eşimin yeğenin arkadaşı vefat etti 23 yaşında tek çocuktu (annesi bir iki tane daha evladım olsa onlara sarılır teselli olurdum dedi )
Bir tanıdığımin oğlu 19 yaşında intihar etti annesi 3 yıl sonra tedavi ile 46 yaşında yeniden hamile kaldı doğum yaptı
Bir arkadaşımın evladi 13 yaşında kazada hayatını kaybetti sonra Rabb'im tarafindan çocuk yogun bakımda iken fenalaştı arkadaşım tedavi görüyordu ikinci çocuk için meğer hamile kalmış hastahane yoğun bakım sürecinde bilememiş o cocuk olmasa kadın kafayı bozardi sonra 37 yaşında bir daha oldu üstelik tedavisiz
Yani insanlara neden çocuk dogurmuyorsun demek ne kadar ayıpsa neden bu kadar çocuk demek de o kadar ayıp bence
Bir kitap da okudum bir kampta kadınlara iğne yapıyorlar hap veriyorlar eğitim veriyorlar çocuk doğurmayin diye siyonist kafası işte
Bunu bazı ülkelerde yapmışlar yapıyorlar
Çok derin mevzular bu konular bu doğum kontrol nüfus yoğunluğunu azaltma projeleri yok arastirmalar vs tek bir elden çıkıyor isteyen araştırabilir
Kendileri çoğalırken onlarda kadınların korunması yasak en az 6 7 tane çocuk olmalı diğerleri ozellikle müslüman ülkelerde nüfus kontrolü yapılmasını istiyorlar
Onlar çoğalırken diğerleri azalacak vs vs
Üzgünüm. Olaya bu açıyla bakınca haklı kaza kurşunu diye bakınca da haklı. Hatamın farkındayım. Sınır bilincim üzerine çalışıyorum daha fazla çalışacağım.

Özür dilerim sadece şu araştırmayı bildiğim için sınırımı aştım üzgünüm. Bilgi bana üstünlük hissi verince sınır bilincini yok saymışım. Hakkım yoktu buna.

Araştırma şuydu;

"Anne–Baba Mutluluğu

3 → 4+ çocuk: tükenmişlik, ekonomik baskı ve ilişki çatışmaları artıyor."

4 cocuk yapip para yolu gözlemek benim icin de olmasi gereken bisey degil ama niye bu kadar cildirircasina tepkiler veriyorsunuz? 😀 Bir sıkıntı var yani sizde de.

4 cocuk yapip para yolu gözlemek benim icin de olmasi gereken bisey degil ama niye bu kadar cildirircasina tepkiler veriyorsunuz? 😀 Bir sıkıntı var yani sizde de.
Evet bu tepkime sebep olan sorunum sanırım; Sınır bilinci eksikliği ve konu ana fikir tespit etme eksikliği.

Ana fikir için; kitap okumak
Sınır bilinci için; normal terapi ve grup terapisi gibi burası

Yani bende linçlenmek istemem ama yana yakıla doğurur doğurmaz yardım parası ne zaman yatacak diye üyelik açıp gelen biri için çok masumane düşenemedim. Biliyosunuz devlet 2 3 çocukluya maaş bağlıyor kısmen. 3 çocukta miktar daha da artıyor. Sırf bunun için doğuran insanlar gördüm. Maddi durumu iyi olup doğuran insana da benzemiyor konu sahibi. Yoksa üç kuruş devlet ödeneğinin peşine düşmezdi.

Back
X