• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yardım parası nezaman yatacak ??

Bende çok şaşırıyorum eşimin yeğeni var 3 çocuklu hepsine yetişiyor evi tertemiz gezme tozma dersen öyle
Büyüğün futbol kursu
Küçüğün karate kursu
En küçük bebek zaten
Her baba yiğidin harcı değil bence
Yetişen yetişiyor benim komşum da 7 çocuklu hepsi pırıl pırıl ama gel de kadına sor yıprandı

Çin bunu yıllarca kendi vatandaşlarına da yaptı ama. Tek cocuk politikası yüzünden binlerce çocuk özellikle kız çocuk öldürüldü ki yapılan bir sürü vakitsiz kürtajdan bahsetmiyorum bile.
Neyse ben onu yazmaya gelmedim de asıl, ya şöyleyse ya böyleyse falan diye aşırı empatik yorumlar yapıyorsun ondan insanlar hep sana yükleniyor. Sordun ya niye diye bundan. Üye kendisi öyle bir durum varsa cikar söyler yani olmamış şey üstünden çok uzun yazarak ayar vermeye gerek yok. Konu 4 cocugun çok olmasi ama sen mesela çocuğu ölen bir suru kişiden örnek veriyorsun falan. O kadar uzak detaylara girmeye gerek var mi gerçekten?

4 çocuk çoktur yani günümüzde, dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Çoğumuz bu dönemde o ailede doğmuş bir cocuk olmak istemezdik, zor artık.

Doğum parası tarihi de İnternete yazınca çıkan bir bilgi ve bu kadar polemik okumadan da ulaşabilirdi.
Niyetim ayar vermek değil
Defalarca da yazdım belki sırf ortalık karissin diye açıldı konu diye
Benim yapım bu kimseye zararım yok hakaretim yok burada herkes kendinden yaşantısından yola cikarak yorum yapıyor bende böyle yapıyorum
Misal bir yorum hoşuma gitmedi ise okuyup geçiyorum onun bakış açısı vs diye ama ilk yorum karşısında kayıtsız kwlwmadim o yüzden yazdım
Ben buyum yani göz ardı edilsem kimse görmez kendim çalar kendim söylerim
Sırf eleştiriler yüzünden uzun zamandır konulara yazmıyorum bile
Ama herkes bana ne ya kendi çalıp söylesin dese görmezden gelse herkes gibi bende yorum yapsam gecsem herkes neler neler yazıyor ama ben çok uzun detaylı empati yaparak yazıyorum diye eleştiriliyorum
Bir üyeye konu sahibine sahışlarına hakaret etmiyorum
Ben bir üyeyin yorumları sevmesem okur geçerim bakmam bile eğer çok rahatsızlık veriyor ise göz ardı ederim

Son düzenleme:
Yani bende linçlenmek istemem ama yana yakıla doğurur doğurmaz yardım parası ne zaman yatacak diye üyelik açıp gelen biri için çok masumane düşenemedim. Biliyosunuz devlet 2 3 çocukluya maaş bağlıyor kısmen. 3 çocukta miktar daha da artıyor. Sırf bunun için doğuran insanlar gördüm. Maddi durumu iyi olup doğuran insana da benzemiyor konu sahibi. Yoksa üç kuruş devlet ödeneğinin peşine düşmezdi.
Maalesef bizim ülkemizde bu ödenek art niyetli kullanılmaya çok müsait eğitim seviyesi düşük bir ülkeyiz

Konu başlığına kırk yılda bir %100 bildiğim soru yazılıp girdiğimde; daha fazla çocuk yapabilecek biri olduğunu düşündüğüm ve 30 ülkede yapılmış onlarca araştırmayı okumuş olduğum için dehşete düştüm ve sinirlendim.
Ya değilse konunun ismi "gireyimde sinirle yorum yapayımlık" değil.
Parasını senden istememiş sonuçta sanane ki? İhtiyacı var yada yok o para doğum yapan ihtiyacı olan olmayan tüm kadınlara veriliyor. Herşeye muhalefet olmayın böyle. İnsanlar size sormayacak kaç çocuğu olacak. Herkesin hayatı hakkında ne çok söz hakkınız var gibi davranıyosunuz bu kaçıncı seviye zorbalık?

Konu başlığına kırk yılda bir %100 bildiğim soru yazılıp girdiğimde; daha fazla çocuk yapabilecek biri olduğunu düşündüğüm ve 30 ülkede yapılmış onlarca araştırmayı okumuş olduğum için dehşete düştüm ve sinirlendim.
Ya değilse konunun ismi "gireyimde sinirle yorum yapayımlık" değil.
Dedemler ve nenemler buna bi tarafıyla güldü kskdmfmd ya kaç çocuk yapılacağına da karışmayın bir zahmet ya ne karışıyosunuz herkese siz iki tane yapın en fazla hatta boşverin oldu bitti ne zorbalıyorsun lohusa kadını valla ben tebrik ediyorum gönülden. Ben cesaret edemezdim kadın demek ki yapabileceğini düşünüp yapmış valla helal olsun 👏🏻

Siyonizm i Ariel Şaron u araştırırsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız
Fenomenler 3 er 5 er doğuruyor onlari izliyoruz halk olarak takip ediyoruz ama halktan normal orta direk aileden olan bir kadın 2 çocuk yaptı mı olay oluyor bende bunu anlamıyorum
Misal Şeyma Subaşı sırf nafaka için çocuk yaptı ünlüler camiasında bu örnekler çok fazla
Birde ben konu sahibine aferin ya iyi yapmışsın demedim ki diğer mesajlarımi yorumları bir okusanız keşke
Ben kadının ruhsal durumunu psikolojik olarak nasıl yada hayata nasıl bakıyor bilmiyorum ki
Yardım parası sorulmuş bu konuda bilgin varsa yazar geçersin o kadar
Yani olan olmuş çocukları elinden alacak yada öldürecek değiliz değil mi yada kadını kısırlaştırma hakkımızda yok değil mi
Birde dediğim kitap bu değil ama özgürlüğün fecrini de bir okuyabilirsiniz o kamplarda vs neler olduğu anlatılıyor

Fenomenler çok mu iyi çocuğunu çimdikliyor ağlasın prim kassın diye, ki fenomen diye özenen sizsiniz herkes kötü yorum yapıyor.

Şeyma Subaşının yediği linci kim yedi? Kötü yorum yapanları kaç kere mahkemeye verdi. Milli Metres yazınca bile Google a fotoları çıkan biri.

Kimse kısırlaşsın demiyor ama 4 tane çocuk yapıp doğum parası konusu yapan birine de linç yorumu geldi diye kimseyi linçleyemeyiz.

O doğurur o bakar ama o ilgisiz parasız büyüyene çocuklar tüm toplumun belası olur. Bu bir gerçek.

Ayrıca bu radikal islam şeyleri geride kalmadı mı? Yok İsrail bizi kısırlaştırıyor falan :)

Umurlarında değiliz tüm dünyada fazla olsak da onların teknolojisi zaten güçsüzü bititir.

Amerika keşfedildiğinde orada yaşayan siyahiler de çoktu ama silah a karşı gelemediler.

Önemli olan teknolojide üstün olmak nüfus da değil.

Hindistan 1 milyar nüfusu var dünyanın umrunda değil kimse kıskanmıyor en güçlü devlet değil.

Hindu diye tabi onları gısgnmıyolar di mi? Kasıtları Müslümanlara (!)

Ben 19.10.2025 tarihinde 4. Bebeğimi doğurdum ve 20.11.25 bu doğum yardım parası için başvurdum ve onaylandı para nezaman yatacak ??? Nekadar sürüyor bilen varmi ?
Parayı yatıran yetkili mercii burası gibi olmuş soru😄hatta ödemeyi yapmada gecikmisiz gibi Tripli. Hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla büyüsün .

Eşimin yeğenin arkadaşı vefat etti 23 yaşında tek çocuktu (annesi bir iki tane daha evladım olsa onlara sarılır teselli olurdum dedi )
Bir tanıdığımin oğlu 19 yaşında intihar etti annesi 3 yıl sonra tedavi ile 46 yaşında yeniden hamile kaldı doğum yaptı
Bir arkadaşımın evladi 13 yaşında kazada hayatını kaybetti sonra Rabb'im tarafindan çocuk yogun bakımda iken fenalaştı arkadaşım tedavi görüyordu ikinci çocuk için meğer hamile kalmış hastahane yoğun bakım sürecinde bilememiş o cocuk olmasa kadın kafayı bozardi sonra 37 yaşında bir daha oldu üstelik tedavisiz

bu tamamen öznel bir konu
allah göstermesin çocuğuma bir şey olsa asla onun yerine başkasını koymam
başka çocuk yapıp onunla avunmam
ben onun hakkı yenmesin diye başka çocuk bile yapmadım

öte taraftan karun kadar zengin insan bile dört çocukla sağlıklı olabilir mi bilmiyorum
sadece maddiyat değil ki çocuk büyütürken önemli olan
manevi olarak hangisiyle uğraşıp hakkınca ilgilenebileceksin
kadının sağlığı ,sabrı,kendine zaman ayırması vs geçiyorum

üstelik bakabiliyor diye yapmış olsa buralarda para peşine düşmezdi diye düşünüyorum
nerden baksan elinde kalıyor yani konu

Son düzenleme:
4. Bebek mi?
Tabi beklersin parayı.
Biliyorum ama söylemeyeceğim.
Zaten giyinmeye fırsat bulamadığından bu siteye fazla giremezsin.
Aşırı terbiyesizce bir yorum size mi kaldı insanların ne yapacagı isterse 10 tane çocuk doğurur benim ablamın da 4 çocuğu var maddi imkanları da yeterli Çok da güzel bakabiliyor her şeyde vakit ayırabiliyor . Kendi yetersizliğinizi başkasına bulaştırmaktan bıkmadınız sizin gibiler

ha diyeceksiniz analarımızın nenelerimizin vardı gayet de hepsi büyüdü
büyüdü de nasıl büyüdü
burda ailesiyle alakalı konu açanlara bi bakmak lazım
kaç kişi mutlu,kaç nesil sağlıklı
annelerimiz mesela,hepsi hastalıktan kırılıyor,vücutları zihinleri bitmiş tükenmiş durumda

Ben 19.10.2025 tarihinde 4. Bebeğimi doğurdum ve 20.11.25 bu doğum yardım parası için başvurdum ve onaylandı para nezaman yatacak ??? Nekadar sürüyor bilen varmi ?
Konu sahibi 2. Bebeğime hamileyim elhamdülillah ekonomik sorunumuz da yok ama yetebilmek kaygım fazlasıyla var… doğum parasını sorduğunuza göre ihtiyacınız da var. Kendinize de yazık ama en çok çocuklara yazık değil mi? Doğum parası ne kadar olabilir ki 4 tane çocuktan bahsediyorsunuz. Rabbim yardımcınız olsun 🤷‍♀️

Back
X