• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yardım parası nezaman yatacak ??

ha diyeceksiniz analarımızın nenelerimizin vardı gayet de hepsi büyüdü
büyüdü de nasıl büyüdü
burda ailesiyle alakalı konu açanlara bi bakmak lazım
kaç kişi mutlu,kaç nesil sağlıklı
annelerimiz mesela,hepsi hastalıktan kırılıyor,vücutları zihinleri bitmiş tükenmiş durumda
Benim annemin doğurduğu 3 büyüttüğü 4 evladı var gayet mutlu büyüdük valla ama bizde para sıkıntısı yoktu en önemli konu bu annem öğretmendi yarım gün çalışıyordu büyürken evde hadi bugün makarna yiyin dediğini de bilmiyorum her zaman tatlsı tuzlusu olurdu ve benim küçük kardeşim ve ben problemli evlattık iş vs yaptırmazdı oturup başımda ödev yaptırıyordu gayet gezen tozan sosyal bi kadındı onun yaptığını yapamayan ev hanımları var 1 çocukla. Ben çok mutlu bi çocukluk geçirdim elbet kavga oluyordu annemle sorun oluyordu ama geçiyordu her anne evlat arasında oluyor. Bir de ana sınıfı öğretmeni 🤣 tabii artık çocuktan bıktı ama 55 yok henüz oğlumla beraberken annemin bebeği sanan oluyor oldukça fit sağlıklı azıcık cadaloz ama fıldır fıldır döner annemin öğlene kadar uyuduğunu müge vs izlediğini hiç görmedim dizi bile izlemez. Onun yaptığını ben tek evladıma yapamam bu arada ben o kadar fedakar her şeye yeten bi kadın değilim

Konu sahibi 2. Bebeğime hamileyim elhamdülillah ekonomik sorunumuz da yok ama yetebilmek kaygım fazlasıyla var… doğum parasını sorduğunuza göre ihtiyacınız da var. Kendinize de yazık ama en çok çocuklara yazık değil mi? Doğum parası ne kadar olabilir ki 4 tane çocuktan bahsediyorsunuz. Rabbim yardımcınız olsun 🤷‍♀️
5 bin yatıyor bir kerelik bir de 3. Çocuk sonrası aylık 5 bin 5 yaşına kadar

4 çocuk yapan kadın da savunulmaz artık ya

Hadi yaptı yana yakıla 3 kuruşun peşine düşmüş neden eleştirmeyelim? Belli ki maddi gücü de yok.

Herkes istediği kadar doğursun diyenler olmuş, arkadaşlar sizce bu 4 çocuk izole mi büyüyecek? Yolda trafikte devlet kurumlarında orada burada sizin çocuğunuzun karşısına çıkmayacak mı? Sonra ülke neden bu halde? Neden sokakta insanlar öldürülüyor neden kadın cinayetleri vs vs…

Sırf bir üyeyi topluca zorbalayabilmek için parası olmayıp 4 çocuk doğuranları savunmuşsunuz. Tebrik ederim.

arkadaşlar sizce bu 4 çocuk izole mi büyüyecek? Yolda trafikte devlet kurumlarında orada burada sizin çocuğunuzun karşısına çıkmayacak mı? Sonra ülke neden bu halde? Neden sokakta insanlar öldürülüyor neden kadın cinayetleri vs vs…
bunu maalesef anlamıyorlar
yani herkesin çocuğundan herkes sorumlu aslında
çünkü beraber yaşayacağız
senin o vakit ayırıp ilgilenemediğin çocukla okulda ben,hastanede doktor,sokakta başka çocuklar uğraşacak

Her önüne gelip sevişen özgürlük naraları atan defalarca hamile kalıp kürtaj olan kişi özgür kendi kararı kendi bedeni ama nikahlı kocasıyla 1 den fazla çocuk yapan gereksiz düşüncesiz
Belki kadının bebeği 3 üz oldu yada ikiz yada önceki bebeklerini kaybetti doğumda vs olamaz mı
Yok dördüz doğurmuş direkt 🤣
Ne kadar saçmalıyorsunuz ya nikahsız sevişen ne demek ahlak bekçisi misin

Tepki verecek bi durm yok ya kadin normal bi soru sormus yana yakila para pesine dusmemis ki. Benim ilk bebegim o para hicbir isime yaramayacak cocuguma sadece tutar belki diye aldigm emzik parasi bile binlerce lira olmustur ama bende takmistim ben vatandas degil miyim bana niye yatmiyo diye bana ilk reddedildi esim yabancidir belki diye esim ugrasma napicaksin vs dedi ama taktim ben aldim sonra da. 4 cocuk yapmis bu para gunluk paralaridir diye dusunuyorum. Ve ek olarak durum müsaitse 4 cocuk yapilabilir ya. Biz de 4 kardesiz hepimizi ailem bebek gibi bakti okuttu hep cok guzel buyuduk annemi babami cok seviyorum imkan varsa olur yani

Çok farklı konular konuşulmuş ama konudan yarı bağımsız devletten alacak ne hakkınız varsa alın. Süt parası mı alın doğum parası mı alın hatta durumunuz varsa da alın. Ben bu konularda aman 300 tl için mi uğraşıcam falan diyordum geçen eşim elin farklı ülkesinden gelen insanlar bundan yararlanıyor al hakkını dedi mantıklı geldi skfjdf
Ama ülkenin durumu belli eğitim seviyesi belli , 4 cocuk için bi kendimize soralım ben bu cocuga kuru ekmek mi yedirebilicem yoksa başka daha iyi şeyler sağlayacabilecek miyim. Eğitim için tamam devlet okuluna yolla ama ek bi eğitim aldırabilecek miyim ? Ben bunları buraya yazsam da ülkenin belli bölgeleri doğan zaten büyüyor kafasında oldugu için cokta bi işe yaramayacak. o yüzden Allah herkesin yardımcısı olsun.Umarım hem kendimiz hem doğmuş yada doğacak olan cocukalrımız sevdiklerimiz , eğitim alamamış, hem ailede hem genel de kendini yetiştirememiş ailelerin cocuklarıyla bizleri karşılaştırmasın .

Hadi yaptı yana yakıla 3 kuruşun peşine düşmüş neden eleştirmeyelim? Belli ki maddi gücü de yok.

Herkes istediği kadar doğursun diyenler olmuş, arkadaşlar sizce bu 4 çocuk izole mi büyüyecek? Yolda trafikte devlet kurumlarında orada burada sizin çocuğunuzun karşısına çıkmayacak mı? Sonra ülke neden bu halde? Neden sokakta insanlar öldürülüyor neden kadın cinayetleri vs vs…

Sırf bir üyeyi topluca zorbalayabilmek için parası olmayıp 4 çocuk doğuranları savunmuşsunuz. Tebrik ederim.
Nerden biliyosun parası var mı yok mu. Hayır kalabalık kardeş olunca zorba, katil oluyor da tek çocuk prens, prenses mi. İğrenç bi zihniyetiniz var ya.

Nerden biliyosun parası var mı yok mu. Hayır kalabalık kardeş olunca zorba, katil oluyor da tek çocuk prens, prenses mi. İğrenç bi zihniyetiniz var ya.
Evet araştırmalar var direkt suça karışmış çocukların ailelerine bakıyorlar tek türkiyede değil dünyada da örneği çok

5000 tl lik doğum parası yatmamış diye konu açmış ya hani. İhtiyacı olsa açar mıydı?

Konuyu iyi okuyup öyle fikir beyan etseniz keşke.

5000 tl lik doğum parası yatmamış diye konu açmış ya hani. İhtiyacı olsa açar mıydı?

Konuyu iyi okuyup öyle fikir beyan etseniz keşke.
Ne alaka. Maddi dururmum iyi olsa bile alırım o parayı devletten. Vergisi algısı zartı zurtu her şeye para veriyoruz biz niye bize lütfedilen 3 kuruşu almayalım Allâh aşkına.

Ben fakir mi oluyorum şimdi

Sütekli parası olmayan kötü insan olur algısı yaratıyorsunuz.Ahlak, karaker,iyilik parayla mı elde ediliyor sadece. Münevveri öldüren cem parasız mıydı ?Pınarı varile gömen gece kulübü sahibiydi. Başak Cengiz i kılıçla doğrayan profesör anne babanın mirasyedi zengin oğluydu.Kızı yazın valizle gömen parasının hesabını bilmeyen zavallıydı.

Artık fakirler suç işliyor ,zenginler çok dürüst, karakterli kafasından çıkın ya.Bizler de fakirlikle büyüdük,daha kimsenin tavuğuna kış demedik.Para değildir insanı güzel ahlaklı kılan.Nice fakir öğrencim var ,karakter abidesi.Bu insanlara haksızlık ediyorsunuz.

Sütekli parası olmayan kötü insan olur algısı yaratıyorsunuz.Ahlak, karaker,iyilik parayla mı elde ediliyor sadece. Münevveri öldüren cem parasız mıydı ?Pınarı varile gömen gece kulübü sahibiydi. Başak Cengiz i kılıçla doğrayan profesör anne babanın mirasyedi zengin oğluydu.Kızı yazın valizle gömen parasının hesabını bilmeyen zavallıydı.

Artık fakirler suç işliyor ,zenginler çok dürüst, karakterli kafasından çıkın ya.Bizler de fakirlikle büyüdük,daha kimsenin tavuğuna kış demedik.Para değildir insanı güzel ahlaklı kılan.Nice fakir öğrencim var ,karakter abidesi.Bu insanlara haksızlık ediyorsunuz.
Kesin onlar 4 5 kardeştir ama kesinn

Sapla samanı neden birbirine karıştırıyorsunuz?

Kimse fakirler kötüdür zenginler iyidir demedi.

Ama fakirin suça karışma oranı/Riski çok yüksek.

Tek tük örnekler verip tüme yaymayın.

Ayrıca insan parasız kalınca suçu meslek edinen kişiye dönmesi çok olası.

Çünkü TÜİK in bile düşük rakamlarla açıkladığı her bireyin ‘ yaşama maliyeti’ var. Bunu sağlamak zorunda insan. Sağlamazsa dark side e geçmesi kaçınılamaz.

Sevgisiz ilgisiz kalınca da öyle.

Parasızlık çok zor lüks semtler ile fakir semtlerin suç oranları bile farklı.

Paranın mutluluk getirmediği henüz bilinmiyor ama parasızlık kesinlikle mutsuzluk getiriyor diye bir söz var.

Sapla samanı neden birbirine karıştırıyorsunuz?

Kimse fakirler kötüdür zenginler iyidir demedi.

Ama fakirin suça karışma oranı/Riski çok yüksek.

Tek tük örnekler verip tüme yaymayın.

Ayrıca insan parasız kalınca suçu meslek edinen kişiye dönmesi çok olası.

Çünkü TÜİK in bile düşük rakamlarla açıkladığı her bireyin ‘ yaşama maliyeti’ var. Bunu sağlamak zorunda insan. Sağlamazsa dark side e geçmesi kaçınılamaz.

Sevgisiz ilgisiz kalınca da öyle.

Parasızlık çok zor lüks semtler ile fakir semtlerin suç oranları bile farklı.

Paranın mutluluk getirmediği henüz bilinmiyor ama parasızlık kesinlikle mutsuzluk getiriyor diye bir söz var.
para mutluluk getirir bu arada
istediğini yapan istediği yerlere giden istediği gibi yaşayan gayet de mutlu olur
gerisi sadece fakir tesellesi,güzellemesi
para sağlık getirir miymiş
getirir tabi ki,sağlıklı yaşar sağlıklı şeyler yer spor yaparsın
yine de hastalanırsan düzgün sağlık hizmeti alır ,daha az acı çekersin
hep sabancı örneği verilir çocuğu arabaya binememiş bla bla
ama en iyi şartlarda yaşadı,bakımı yapıldı,onu ne yapacağız
inananlar için islamiyet bile fakirliği sevmiyor,güzellemiyor
çalış kazan paylaş diyor

Hastanelerde randevu bulamıyorsun özele gitmek zorunda kalıyorsun otobüsler tıklım tıklım devlet okulları sınıflar aşırı kalabalık iyi bir okul bulacaksın ki sınıf mevcutları az olsun o da parayla yani nüfus hızlı mı artıyor devlet mi şartları iyileştirmiyor
Şuan nüfus düşüşte o yüzden üreme üzerinden politikalar yürütülüyor

para mutluluk getirir bu arada
istediğini yapan istediği yerlere giden istediği gibi yaşayan gayet de mutlu olur
gerisi sadece fakir tesellesi,güzellemesi
para sağlık getirir miymiş
getirir tabi ki,sağlıklı yaşar sağlıklı şeyler yer spor yaparsın
yine de hastalanırsan düzgün sağlık hizmeti alır ,daha az acı çekersin
hep sabancı örneği verilir çocuğu arabaya binememiş bla bla
ama en iyi şartlarda yaşadı,bakımı yapıldı,onu ne yapacağız
inananlar için islamiyet bile fakirliği sevmiyor,güzellemiyor
çalış kazan paylaş diyor

O Sabancı örneği zaten :) Hacı/ Hakan playboyluktan ünlü olunca anladık sanıyorduk ki hepsi engelli.

Ki dediğiniz gibi gecekonduda engelli çocuğu olan insanlarla, bakıcılar , özel hastaneler, özel besinler’ özel imkanlarla bakılan engelliler bir mi?

Fakir edebiyatından nefret :)

Ama bilinçli yapılıyor fakirler zenginlere saldırmasın diye.

Dizi/ film sektörü hep bunun üzerine.

Bu sitede bari yapılmasın.

Back
X