doğuma sadece bayan hekimlerin girdiği bir hastane arıyorum istanbulda anadoluyakası

yas84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2010
252
2
118
İstanbul
arkadaşlar kasım sonu doğumum medicana da doğum yaptım ikinciyi fakat acil sezeryan oldum anestezi uzmanı falan hep erkekti mecbur kaldım fakat sadece bayanların girdiği bir hastane olursa benim için daha iy olcak bilginiz varsa paylaşın lütfen..

Neden illa bayan diye diretiyoruzki anlamıyorum. Sonuçta bu insanlar doktor tacizci değilki ozaman erkek doktorlar bu ülkede iş yapmasınlarmı diyelim.

Özel hastahane isterseniz kolay, Hastaneyi arayıp bayan hekiminiz var mı deyıp onu ayarlayabiliyorsunuz.
Lakin bazı özel hastahanelerde erkek hekim nöbetçi kalmakta; buna dikkat etmek gerekıyor.
Ama çok daha uygun fiyata ve belki daha çok imkana sahip devlet hastahaneleri varken biraz akıllıca gelmiyor. (Bazı özel hastahanelerde küvez ve yeni doğan yoğun birimi olmayabiliyor)
Devlet hastahaneleri için, aslında devlet bu imkanı bize çok önceden yasalarla sağlıyor. Hasta hakları ile ilgili yönetmeligi incelediginizde genis bir sekilde hekim seçme hakkıyla ilgili imkanların neler olduğuna erişebilirsiniz.
Fakat birçok kişi gibi bize tanınan bu hakların farkında değiliz.
Acı bir durum ki hastahanede çalışan doktorlar dahi bu haklardan bi haber. ( Eğitim hastahanesiyiz olmaz demeleri önemli değil tüm hastahaneler kapsanmakta, Ayrıca bu tür istekler için hastahane yönetimi gerekli önlemleri almakla görevlendirilmiş durumda, Personel isteğini uygun şekilde yapması gerekmekte. )
Hastahane yönetimine yönetmelikle birlikte istekte bulunmak gerekiyor.
Gerekiyor ise ilgili sağlık müdürlüğüne başvuruda bulunabilirsiniz.
Biz ilgili müdürlüğe yazdığımızda çok güzel bir şekilde bize döndüler. (Bu hakkımızın önemine binaen)
Anadolu yakası devlet hastahanesi olarak Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ni önerebiliriz. Çok eski bir hastane zamanında 2 hayırsever tarafından hastalara ücretsiz hizmet vermek amacıyla yaptırılmış. En son halen bir ücret almamaktaydılar. Allah razı olsun.

Son düzenleme:
Elbette erkek doktorlarda iş yapsınlar ama doğum işi değil.Erkek doktordan çekinmemiz onların tacizci olduğu anlamına mı geliyor herkezin birbirinin görüşüne saygı duyması gerekli değilmi sizce

canım anadolu yakasında nerde oturuosun bılmıorm ama umranıyede hospıtalıum var orda drunu kendın secebılıosun arkadasım da orda dogum yapmıstı kntrole basladıgı drla dogumunu bıtırdı bende sımdı oraya basladım kontrollerıme yakınsa sana denemenı tavsıye ederım

bnde açıkcası bayan hekim istediğim için güngörendeki ilgi hastanesine gidiyorum..cnm böyle bişi istemen en doğal hakkın herkesin kndi seçimi sonuçta..keşke bilgim olsaydı anadolu yakasıyla ilgili bilgilendirseydm sni

çamlıca erdem
umranıye hısar
bunalrın kadrosu bayanlardan olusuyr yanı kendı doktorun olmasa nobetcı doktor kadın.

üsküdar hospital dogum ücretide 500 ,6000 civarı paket ahlinde müthiş bi hastane ilgi alaka süper ve bakıcılar hepsi bayan

üsküdar hospital dogum ücretide 500 ,600 civarı paket ahlinde müthiş bi hastane ilgi alaka süper ve bakıcılar hepsi bayan

canım nerde oturuyorsun bende bilmiyorum ama benim tanıdıklarım ümraniye erdem hastanesi ve darıca bayramoğlu hastanesinde doğum yaptılar bayan doktorlar giriyor hiç erkek yok yalnız sana tavsiyem allah korusun insanın başına herşey gelebiliyor bebek erken doğar ALLAH korusun sarılık falan olur herşeyi düşünmek lazım kesinlikle yoğun bakım ünitesi olan hastanede doğum yapmanı öneririm bu iki hastaneninde var .

hassasiyetinizi anlamakla birlikte hatırlatma yapmak isterim. emin olun siz hastaneye ayak bastıktan sonra cinsiyetiniz bizim için kayboluyor. doğum anında bayan doktor istemenizi bayan bayanı daha iyi anlar olarak algılayarak kabul ediyorum diğer türlü düşünmek bile istemiyorum çünkü bir bayan olarak tüm sağlık ve hastane çalışanları adına söylüyorum ki biz işimizi yapıyoruz, bizler sapık değiliz, kimsenin orasına burasına bakarak abuk subuk hislere kapılmıyoruz. aman anestesi erkekti personel erkekti gibi bir endişeniz olmasın çünkü oradaki insanlar gün gece demeden işlerini canla başla yapmaya çalışıyorlar. oraya gelenin cinsiyetine bakmadan ne yapılması gerekiyorsa onu yapıp diğerine geçiyorlar. ve samimi olarak söylüyorum sizin bedeniniz bizim için hiç birşey ifade etmiyor.bizler sadece. emin olun kimse size kadın olarak bakmıyor siz oraya gelen binlerce hastadan birisiniz. rahat olun stres yapmayın. gebeliğinizin ve bebeğinizin keyfini çıkarın. sağlık kurşuluşunun ise bayan ekip varlığından önce temizliğine. güvenilirliğine ve ekibin cinsiyetinden önce de tecrübesine ve kalitesine önem verin. sağlıklı günler dilerim

Aynen katılıyorum...

Elbette erkek doktorlarda iş yapsınlar ama doğum işi değil.Erkek doktordan çekinmemiz onların tacizci olduğu anlamına mı geliyor herkezin birbirinin görüşüne saygı duyması gerekli değilmi sizce
doktora ne ayıp vardır ne de günah! kusura bakmayın da dini ya da insani yönden tutarlılığı yok bu dediğinizin. doğum yaparken görmelerini istemediğiniz mahrem bölgeler zaten kadın kadınayken de mahrem biliyorsunuz değil mi?
tamamına katılıyorum!

birz geç oldu galiba arkadaşım teşeşşkürler aynen bende böyle düşündüğüm için bu konuyu açtım.bende böyle düüşünüyorum seçme imkanımı sınırsız kullanıyorum başkalarıda erkek doktor istesin biz bişe demeyizz

Neden illa bayan diye diretiyoruzki anlamıyorum. Sonuçta bu insanlar doktor tacizci değilki ozaman erkek doktorlar bu ülkede iş yapmasınlarmı diyelim.

sana yasak diyil be güzelimm al albildiğin kadar errkek hekim bana hayırlı bir cevabın yoksa niye girersinde benim konumun ...edersin anlamam

çok haklısın bilmiyoruz yazını okurken hemen bir arştırma yapıym dedim kendimce ama aklıma gelenler şunlar oldu ben ilk doğumumu ankara büyük doğumda yaptım 10 sene evvel ama nassıl temizlikcisine kadar senin en mahrem yerini görüyo ölsen kimsenin umrunda diyil.şimdi durumumuz var özelde doğum yapmak ve ilkindeki gibi bişe yaşamak istemediğim için mahremiyeti olan kişilei alıp almamakta bana kalmış imkanım varken allah bana bu imkanı vermişse eger bu gibi şeylere de dikkat etmek zorundayım ha ahhkımızı aramammız konusunda haklısn ben desemki devlet hastanesine yok şu prosedür yo bu prosedür benim bebek gelir 6 yaşına ondan sonra napıym bayan hekimi buda türkiyenin gerrçekleri

evet arkadaşım biliyorum teşekkürler hemen araştırıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…