doğuma sadece bayan hekimlerin girdiği bir hastane arıyorum istanbulda anadoluyakası

çamlıca erdem
umranıye hısar
bunalrın kadrosu bayanlardan olusuyr yanı kendı doktorun olmasa nobetcı doktor kadın.

evet hisarı biliyorum fakat uçuk fiyatları varya arkadaşım doğumlarını orda yaptı ama o kadar paraya yazık erdeme bi kakıym ben teşekkrler

evet erdemi biliyorum inş ona bi bakıcam teşekkürler

söylediklerinize bir itirazım yok ben evdede doğum yapma hakkımı kullanabilirim bu seçim ve özgür iradene kalmış bişey ben armut diyilde elma severim tercih eddiyorum anu alıyorum armutda olabilir ama ben istemiyorum ha erkeklerde işyapıyolar şimdi onlar bizim gibi düşünenlerin yüzünden işsi,z mi kalcaklar.doktorlarımız en değerli insanlarımız ha bu arada erkek ehkimlere daha çok güvenirm bir soru sorcaksam bayanı diyilde erkek olanını seçerim fakat din işin içine girince hassas olmak zorundayım.

din, hekime mahremiyet vermez erkek ya da bayan. ve de din, doğum sırasında görünecek malum bölgeleri zaten kadın kadına da haram kılmıştır. dizden yukarısı göğüsten aşağısıkadına da haramdır. doğum gibi bir eylemde eminim hiçbir dr nefsi uyanarak bakmıyordur.seçim sizin evet de bunu dinde varmış gibi yapmayın. din bunu emretmez.

arkadaşım kendini parçaladı bayan dr bayan dr dıye.Dedimki bayan dr seçersin ama doğumhane kısmına girene çıkana karışamazsın.Bu özelde de böyledir ssk dada.Adama git de evibde doğur derler.Sonuç olarak bayan dr seçti saatler süren doğumhane macerasında özel hastanede doğumhnaede sancı cektıkten sonra amelıyata alındı.Erkeklerın sayısını bıle sayamamış.Onu geçin eğer ki sezeryan olursanız stajerleri bile görmezsiniz.31 haftalık hamileyim bebeişimin keyfini çıkarıyorum dr bayanmış erkekmiş umurumda değil.

koşuyolu medipol bu konuya önem veriyor -birkaç arkadaşımdan duydum- doğumhane sırf bayan ayrıca TR'nin en iyi 2.yenidoğan bakım ünitesine sahip bir hastane, tavsiye ederim. erkek doktoru dinimiz evet sağlıkta karışmaz bu konulara, ancak ülkemizde o kadar çok işinin ehli kadın doktor var ki bile bile erkeklere görünmek doğru değil. bu konuda herkes birbirinin görüşüne saygı duymalı saygı duymayan da kendi fikrini kendine saklasın derim kimsenin kimseye mahalle baskısı yapmaya hakkı yok, çağımızda artık kadınlar daha bilinçli, ne istediğini biliyor ve ona göre araştırma yapıyor, kimse kimseye sen niye bunu böyle yapmak istiyorsun diyemez ahlak dışı ya da topulm normlarının dışında yaptırım gerektirecek bir durum olmadığı sürece..... saygı çok önemli....

ben ikinci doğumumu medipolde 3.doğumumuda 3 ay önce çakmak erdem hastanesinde yaptım.bende illa kadın olsun diye çok uğraştım.medipolde gidip anestezi doktorunu bile kadın seçtim üstüne basaraktanda söledim erkek görevli istemiyorum diye tamam dediler ama doğumda öle olmadı ameliyathanede birsürü erkek vardı.üstelik anestezi doktoru bile seçtiğim beni muayne eden kadın doktor deildi.erkek doktor gelmişti.ben sezeryan oldum ve beni üst kısmımıda alt kısmımıda soydular bu soyunma esnasındada anestezi doktoru hemen yanı başıma oturmuş beni rahatlatmak amaçlı başımda dikilp sohbet etmeye çalışıyodu.asla kimseye sapık diyemem bu onun işi ama şahsen ben bu durumdan aşırı rahatsız olmuştum.çok moralim bozulmuştu üçüncü doğumumuda bu yüzden aynı hassasiyetimle aynı özeni göstererek erdemde yaptım oradada erkek yok dendi evet doktorlar hemşireler anestezi uzmanı kadındı ama özellikle beni soyması için içerde o kadar kadın varken genç bir erkek görevliyi çağırdılar çok berbattı yani ameliyatta kötü geçti.hiç tavsiye etmem yani..

Yazdıklarınızı hayretle okudum, sizin bayan talebinizin olduğunu bile bile erkek hastabakıcı falan olacak iş değil. İki seneyi geçti doğum yapalı, ben de tüm personel bayan olacak dedim yalnızca anestezi uzmanı baydı, onu da sevgili doktorum ayarladı tüm işlemler yapılıp üzerim örtüldükten sonra anestezi uzmanı çağrıldı. Onun dışında hiçbir sıkıntı yaşamadım, bayan olsa bile giyinme soyunma gibi işleri ya kendim ya da eşim yaptı. Doğum eylemi bile olsa mahremiyetin benim için çok önemli olduğunu doğuma aylar kala doktoruma aktarmıştım, o da sağolsun tüm personeli uyarmıştı en ufak rahatsızlık yaşamadım.
Bir de bu devirde bayan doktor isteyenleri anlamıyorum diye yazanları da ben anlamıyorum, herkesin kendi tercihi var, inanç ve ilkelerine göre sağlık hizmeti alma hakkı var.

Yazdıklarınızı ben de hayretle okudum....Bir bayan hastanın, erkek görevliyle bu şekilde muhatap ettirilmesi çok rahatsız edici bir durum....Özellikle doğumhane gibi yerlerde erkek personel kesinlikle olmamalıdır. Hastanelerde bayan hastaların son erkek personelden (DR harici kastediyorum)hizmet alması yaygınlaşmış durumda sanırım. Bu sene içinde bir arkadaşımın annesinin yaşadıklarını duyduğumda resmen şok olmuştum. Kadıncağız çok ağır bir rahatsızlığa yakalanmıştı ve özel bir hastanenin yoğun bakımında tedavi görmeye başladı. Durumu ağırdı ama tedavisi boyunca bilinci açıktı….Yoğun bakım hastalarına tahmin edeceğiniz gibi özel bölgelerin temizliği v.s gibi bakım yapılır. Hasta bu hizmeti zaman zaman erkek personelden almış….Bu durumdan dolayı psikolojisi bayağı bozulmuştu…Ben doğumhane tecrübesi olan ya da hastanede ameliyat olmuş biri değilim. Olaya sadece hasta mahremiyeti ve psikolojisi açısından bakıyorum ve ne sizin ne de diğer anlattığım hastanın yaşadıklarını asla yaşamak istemezdim....Şu ana kadar böyle bir konu aklımın ucuna bile gelmezdi çünkü hastanelerin bu konuda hassas davrandıklarını sanırdım…. Bence doğumhane gibi yerlerde erkek personel (erkek hemşire, hastabakıcı) kesinlikle çalıştırılmamalıdır ..….Çalışabilecekleri bir sürü diğer servisler var.... Ameliyathane ya da yoğun bakım servislerinde karma personel olabilir tabiki ki ama hastanın özel bakım durumlarında hasta bayansa bayan personelden, erkek ise erkek personelden hizmet almalıdır. Bunun tartışması bile olamaz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…