doğumdan çok korkuyorum:(

hzeldlara

hazel dilaranın annesi
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
480
264
41
arkadaşlar 28 haftalık hamileyim. doktorum kistlerim olduğu için doğum sezeryan yapar kistleri de o sırada alırız demişti başta. ben de psikolojimi ona göre hazırlamıştım fakat şimdi normal doğum öneriyor. kistim büyüme yapmıyormuş. bunu ileride tekrar netleştiririz dedi ama ben normal doğum konusunda çok endişeliyim. etrafımdaki bir kaç kişi çok sıkıntılı şeyler yaşadı. (aşırı yırtılma olan bel fıtığı sıkıntıya giren falan) doktor illa normal doğum derse ve bebek için iyi olan da bu, yani gönlüm tabii ki yavrumun sıhati için doğru olanı yapmamı ister. fakat bu korkudan nasıl arınabilirim. yani içim daralıyo bu konuda huzurum kaçıyo korkudan sanki normal doğum yaparsam nefes alamayıp öleceğim bebeğime yardımcı olamayacağım gibi geliyor:KK43:

arkadaşlar 28 haftalık hamileyim. doktorum kistlerim olduğu için doğum sezeryan yapar kistleri de o sırada alırız demişti başta. ben de psikolojimi ona göre hazırlamıştım fakat şimdi normal doğum öneriyor. kistim büyüme yapmıyormuş. bunu ileride tekrar netleştiririz dedi ama ben normal doğum konusunda çok endişeliyim. etrafımdaki bir kaç kişi çok sıkıntılı şeyler yaşadı. (aşırı yırtılma olan bel fıtığı sıkıntıya giren falan) doktor illa normal doğum derse ve bebek için iyi olan da bu, yani gönlüm tabii ki yavrumun sıhati için doğru olanı yapmamı ister. fakat bu korkudan nasıl arınabilirim. yani içim daralıyo bu konuda huzurum kaçıyo korkudan sanki normal doğum yaparsam nefes alamayıp öleceğim bebeğime yardımcı olamayacağım gibi geliyor:KK43:
Seni doktorun onerisi dglde etrafindaki duydugun seylerden etkileniyorsun inan bana normal dogum iyisi sagliklisi kadar iyi brsey yok hastaligin varsa bile emin ol ki onlardan bile o dogumesnasinda kurtuluyorsun ben sezeryanla dogum yaptim.mejburi oldu keskee norml olsaydi diyorum omrun boyunca yarim insansin artik agir birsey kaldramazsin fitik olma ihtimalin var ben ikinci cocugum olursa allah izin verirse normal olsun diye dua ediyorum

Benimde ilk cocugum , normal sogum yapacagim ..
Etraftaki olumsuz seyleri suan dinleme etkilenirsin ..
Nornal dogum gibisi yok , en sagliklisida o bence hem senin hemde bebegib icin.
Zaten bukadar insan dogurduguna gore bizde dogururuz :)
Hergun kendimi motive ediyorum , ki benim kadar korkak insan yoktur aciya hic gelemiyorum..
Ama biyandanda dusunuyorum , gunde kac kisi normal dogum yapiyo ..
Hepside masallah ertesi gunu ayakta..
Sende simdiden kafani bulandirma ..

uff hepiniz haklısınız. korkunun ecele faydası yok ama içimdeki korkuyu bastırmaya çalıştıkça garip bi şekilde artıyo. sezeryana odaklandığım için mi bilmiyorum. sanki normal doğum da ölecem gibi geliyo bana:KK43:

uff hepiniz haklısınız. korkunun ecele faydası yok ama içimdeki korkuyu bastırmaya çalıştıkça garip bi şekilde artıyo. sezeryana odaklandığım için mi bilmiyorum. sanki normal doğum da ölecem gibi geliyo bana:KK43:
Herseyin hayirlisini dileeee

doğum hikayelerini dinleme, okuma, bunlar seni olumsuz etkiler. herkes aynı şekilde doğum yapmıyor kimisi hemen doğum yapıyor kimi saatlerce sancı çekiyor. çevrendekiler zor doğum yaptı diye sen de zor doğum yapacaksın demek değildir. bahar geldi kısa yürüyüşler yap hem stresini atarsın hem doğumu kolaylaştırır. ayına göre yapabileceğin egzersizleri yapabilirsin. doğum anını, karşılaşacağın zorlukları değil de bebeğin doğduğu, onu kucağına aldığın anı düşün. doğduğunda anlayacaksın ki ona kavuşmak için çektiğin tüm acılara değermiş. hayırlısıyla inşallah kolay bir doğumun olur.

doğum hikayelerini dinleme, okuma, bunlar seni olumsuz etkiler. herkes aynı şekilde doğum yapmıyor kimisi hemen doğum yapıyor kimi saatlerce sancı çekiyor. çevrendekiler zor doğum yaptı diye sen de zor doğum yapacaksın demek değildir. bahar geldi kısa yürüyüşler yap hem stresini atarsın hem doğumu kolaylaştırır. ayına göre yapabileceğin egzersizleri yapabilirsin. doğum anını, karşılaşacağın zorlukları değil de bebeğin doğduğu, onu kucağına aldığın anı düşün. doğduğunda anlayacaksın ki ona kavuşmak için çektiğin tüm acılara değermiş. hayırlısıyla inşallah kolay bir doğumun olur.
amin canım sağol.

Benim doktorum,beynine 'normal doğum yapabilirim'mesaji göndermediğin sürece normal doğuramaZsın demisti.Binlerce yıldır kadınlar doğum yapıyor.Kadın vücudu buna göre dizayn edilmis.Yapamam diye bisey yok.Herkes yapıyor sen de yaparsın:KK66:

Canım benim kızım 3920 gr doğdu ve epiduralsiz normal doğumdu. Kesi yapılmıştı bebek büyük diye yırtılmam da oldu ama benimle aynı gün sezaryen yapan kadın zor yürürken ben o kadar dikişle daha rahattım. Şimdi çok daha rahatım 16 günlük olduk artık.
Beneğin sesini duyduğun an ne sancılar kalıyor aklında ne acı. Zaten o bölgeyi lokal anesteziyle diş uyuşturur gibi uyuştueuyorlar dogum oncesi
ben baştan beri normal doğum diyordum. Dr un en iyisini bilir ne güzel normal doğum taraftarıymış.

Bol bol yürüyüş yap son haftalarda özellikle ben 40+6 da yani 41. Hafta dolarken doğurdum ama son güne kadar gezdim.
Diğer bir şey de ilişkiye ara vermemek erken doğum riskin yoksa.

bırkere bebek için en ıyı doğum şekli sezaryan mıiş...normal dğum anne için daha sağlıklıymış...doğum yapmadan once sureklı araştırıyordum...ve yakın cevremde bı kaç dr ve ebe var...hepsı sezaryan onerdı nedense...benım dr da normal doğum taraftarıydı bn doğumdan çok korktuğum için sezaryan olmak istedım...ve pişmnda değilim.doğum sonrası 2-3 gun rahat rahat oturamadım kalkamadım ama yınede toparlanmam uzun sureyı almadı...doğumdan 4 gun sonra çocuğumu kendım hastaneye goturdum...

bende aynı durumdayım arkadaşım ..
nst ye gidiyorum doğumhane odasına aldılar yoğunluktan o esnada yanıma doğum yapmak üzere olan bir hanım getirdiler geçen gün ciddi şok yaşadım hiç bir korku olumsuzluk yokken betim benzim attı beni bayıltın,öldürün diye bağırıp feryat etmeler inan çok korktum kapıda da kocasını gördüm yanındakilere 4. çocuk tarzında birşeyler anlatıyordu kapıdaki bebeler onunsa ki tahminim onundu aralarında pek bir zaman farkı yok :) yani bazı kadınlar acıya yada en ufak bir ağrıya tahammül edemiyor ben 4 gün kuruda kaldım doğuramadım diyenleri duydum doktoruma sorunca da 4 gün bebeğin ve annenin kuruda kalmasına hiçbir dr. müsade vermez ölümle sonuçlanır falan dedi biz kadınlar her şeyi çok abartıyoruz..
Tabii bunu kendime de söylüyorum deli gibi epidurali araştırıyorum o ayrı.. :))

Bende cok korkuyorum valla elimden gelse dogurmayacagim 10 gun sonra dogum oacak insallah. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun insallah, en rahat sekilde kurtuluruz.

Amin canım ya allah sağlıklı bebekler nasip etsin allah yardımcımız olsun. Doğumdan sonra haberdar. Et bizi canım:)

Sezeryan oldum ve hiç pişman Değilim.. Sadece ılk hafta bebek bakımında bıraz zorluk cektım o kadar.. 5. Gün bebegımın doktor Kontrolü ıcın dışarı çıktım. Kısacası sezeryan beni hiiiçççç etkilemedi.. Tabi ki Herşeyin doğalı en uygunu ama çok korkup aklına söz gecıremedıkten rahatlayamadıktan sonra ne anlamı var onca sıkıntının.. Hayırlı Doğumlar dılerim..

X