Doğumdan sonra çalışanlar

SEL_MAA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2013
148
29
Doğumdan sonra çalışmak istiyorum ama kafama takılan bazı şeyler var
öncelikle istediğim sağlıklı ve Allah'ın izniyle ömrü güzel bir evlat inşallah
emzirme işini nasıl hallettiniz nasıl olmalı yada
özel sektördeyim doğumdan 1 ay sonra işe başlamam gerek ama öğlenleri eve gidebilirim bunun dışında istediğim zaman çok sık olmamakla birlikte gidip gelebilirim evle iş arası 10 dk buna izin verirler
bu arada annem bakacak bebeğime, işyerimden çok memnunum ve kaybetmek istemiyorum (6 yıl)
ayrıca çalışmadığım zaman kredi borcu falan var eşim tek başına sıkıntıya girecek oda özel sektörde ileride ne olacağı belli olmaz ayrıca tekrar aynı rahatlıkta iş bulamam
Aklınıza fikrinize önerilenize ihtiyacım var

Bence şartlar çok olumlu sutunuzu sağıp bırakırsınız. Sık sık ta gidersiniz.anne bakınca zaten içiniz rahat olur.mesafede yakın daha ne olsun

Bebegin küçük. Ortalama 3 saatte bir emzirmen gerekir o da en gec yani. Evle is arasi 10 dk ise eve gelmen soyunman emzirmen etti mi sana 15 hatta 20 dk. Gunde kac saat calisiyorsun bilmiyorum ama bi gunde 3-4 kez olur üç asagi bes yukari. O kadar izin verirler mi isyerinden? Verirlerse ne ala, istisnalar harici hic sorun yasamazsin. Istisna dedigim, mesela eve gidersin bebegin uyuyor olur emziremeden gelirsin, sen isteyken acikmis olur o esnada da sen hemen gelemezsin. Bu isin caresi ya onceden süt sagip stoklayacaksin zor durumlar icin, ya da sagarak vereceksin sütünü. Yani o gun is yerinde sagdigin sutu aksam eve getireceksin ertesi gun bebegin icecek. Bu sekilde daha mantikli. Ya da baska bir oneri, havalar guzellesiyor artik, annen gunde 1-2 kez bebegi senin yanina getirir. Sen de oglen eve gitsen yeter. Hem cocuk hava almis olur.

Bebegin küçük. Ortalama 3 saatte bir emzirmen gerekir o da en gec yani. Evle is arasi 10 dk ise eve gelmen soyunman emzirmen etti mi sana 15 hatta 20 dk. Gunde kac saat calisiyorsun bilmiyorum ama bi gunde 3-4 kez olur üç asagi bes yukari. O kadar izin verirler mi isyerinden? Verirlerse ne ala, istisnalar harici hic sorun yasamazsin. Istisna dedigim, mesela eve gidersin bebegin uyuyor olur emziremeden gelirsin, sen isteyken acikmis olur o esnada da sen hemen gelemezsin. Bu isin caresi ya onceden süt sagip stoklayacaksin zor durumlar icin, ya da sagarak vereceksin sütünü. Yani o gun is yerinde sagdigin sutu aksam eve getireceksin ertesi gun bebegin icecek. Bu sekilde daha mantikli. Ya da baska bir oneri, havalar guzellesiyor artik, annen gunde 1-2 kez bebegi senin yanina getirir. Sen de oglen eve gitsen yeter. Hem cocuk hava almis olur.

Bebek kışa doğru gelecek ama dediğim gibi gelip gitmede çok sıkıntı çekmeyeceğim süt sağıp stoklamak iyi fikir

özel sektördeyim doğumdan 1 ay sonra işe başlamam gerek ama öğlenleri eve gidebilirim bunun dışında istediğim zaman çok sık olmamakla birlikte gidip gelebilirim evle iş arası 10 dk buna izin verirler
bu arada annem bakacak bebeğime, işyerimden çok memnunum ve kaybetmek istemiyorum (6 yıl)
ayrıca çalışmadığım zaman kredi borcu falan var eşim tek başına sıkıntıya girecek oda özel sektörde ileride ne olacağı belli olmaz ayrıca tekrar aynı rahatlıkta iş bulamam
Bence iş şartlarınız gayet iyi, işinizi kaybetmeyin. Eve gidemeseniz bile iş yerinde sütünüzü devamlı sağıp buzdolabı varsa orda biriktirip ertesi güne hazırlamış olursunuz. Zaten anneniz bakacakmış bebeğe, gözünüz arkada kalmaz.

yasal olarak 4 ay doğum izniniz var niçin doğumdan 1 ay sonra işe başlamak durumundasınız

işiniz eve yakınmış anneniz de var ama bir ay cok kısa değil mi ya 40ı bile cıkmadan bebeciğin..

Benim kadın doğum doktorum başlamıştı çocuğu 30 günlük iken

Sağıyordu evde içiriyorlardı

Siz öğlen de gelebilecekmişsiniz zaten

Doğunca emme saatlerini mümkün olduğunca gelebileceğimize göre alıştırın

Emzirin gidin arada sağılanı içer öğlen Emre arada sağılanı içer bir daha saate göre gelirsiniz

O evde dağılmıştı içerken işte de siz sağın

Biberon memeyi bıraktırmaz benimki 2,5 yaşına kadar emdi

Doğum sonrası izninizi kullanın.
Taviz tavizi doğurur.
8 haftalık doğum izninizi kullandırmayan bir şirkette çalışmanız doğru değil bence.
Ayrıca günde 1.5 saat süt izniniz olacak.
Eviniz yakında bu süt izninizi bölerek kullanabilirsiniz.

Ozel sirket yerime bakacak kimse yok ancak bu kadar esneyebilirler
Gerçekten çok iyi bir şirketmiş.Allah aşkına canım ,doğum iznini bile tam kullandırtmayan bu şirketi çok aradın mı? Lütfen bebeğine odaklan,iş 2.planda olsun. Ben de çalışıyorum,ufak kızım var. Herkes bebeğim 6 aylık olsun diye doğuma 3 hafta kala izne çıkıp tüm izinleri doğumdan sonraya atmaya uğraşıyor, eğer imkan varsa süt izinlerini haftada 1 değilde toplu olarak 2 ayda kullanıyor vb. Siz nasıl 1 aylıkken işe döneceksiniz yazık günah,vicdanen rahat olamazsınız

Sanki babanın işi, ne düşünüyorsun onlarda sen yokken başının caresine baksınlar.
cogu iş yeri süt iznini öğleden sonra verip 1 sene yarım gün calıstıyor kadınları, ıs yerınızın ıyı oldugunu hıc dusunmuyorum

ne olursa olsun yasal hak
sizi bu yüzden işten de çıkartamazlar şuça girer
diretin.. olur mu öyle şey..
ben ilk kızım 6,5 aylık idi işe döndüğümde hala vicdanım sızlar..
bebek doğunca fikriniz değişir..

1 Ay sonra iş mi, ben ilk 1 ay saçımı bile tarayamadım lohusa lohusa işe nasıl gideceksin, senin yasal hakkın kullanman lazım birine öğretirsin işi, bakar yerine sen dönene kadar arada sen de uğrarsın olur biter, asla çocuğunun hakkını şirkete yedirme.

1 ay çok erken cnm bebek çok küçük olacak bire sürekli emmek ister en fazla 1 saatte bir emzirmen gerekecek. buda çok zor olur çalışırken süt sağarsın ama yetmez birde ne kadar sütün olacak. Bence biraz daha geç başlaman lazım.

Canım benim de 2 ay kadar sonra doğumum olacak inşallah.Özel sektördeyim.Aylar öcnesinden söyledim ki eleman vs alsınlar sıkıntı çekmesinler diye.Her neyse yasal olarak doğumdan itibaren 4 aylık ücretli izin hakkınız var,bunu zaten biliyorsunuzdur.

İşyeriniz bunu sağlamak zorunda,hatta 4 ayın ardından 6 ay da ücretsiz izin hakkın var.Yasal olan bu hakkını hiçbir işyeri engelleme yetkisine sahip değil.İşe döndükten sonra da 1 yıl boyunca her çalışma gününde 1,5 saat emzirme hakkın var.Ona göre de hesapla.Ben mesela cmt günleri de çalışıyorum, işyerimle ev uzak mesafede.Oyüzden 1,5 saati cumartesilere tahsis ederek cumartesi günü işe gitmemeyi önereceğim.Öyle planlıyorum.

Doğum izni inisiyatif doğrultusunda kullanılabilen birşey değil.

Yani siz işten cıkarılırım korkusu yasıyorsanız işe iade davası acıp misli misli tazminat da alabilirsiniz.

Doğum izni inisiyatif doğrultusunda kullanılabilen birşey değil.

Yani siz işten cıkarılırım korkusu yasıyorsanız işe iade davası acıp misli misli tazminat da alabilirsiniz.
doğrusu bu konu sahibi.evet belki kendi işiniz gibi çalışıyorsunuz,işinizi çok sahipleniyorsunuz vs. vs... ama hiçbir şey evladınızdan önemli değil.1 ay çok kısa bir zaman ve asla yeterli olmayacak..

yasal haklarınız var onları kullanabilirsiniz.

X