doğumdan sonra evdeki yatağınıza ne serdiniz?

çiçek64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2008
807
4
41
Merhaba Kızlar, doğumdan sonra eve çıktığınızda kaç gün yattınız ve yatağınıza ne serdiniz, dantelli takım mı, nevresim mi?
 
o yatmalar eskidendi, ben öyle gecelikjlerle yatkta yatmadım valla zaten bebeğin derdinden sorunlarından keyif yapmaya meydan kalmıyo ay uyumadı ay niye ağladı acaba bi yerimi ağrıyo falanlarla uğraşmaktan nazlanmaya pek vakit kalmadı sezeryan yaptırdığım halde
 
ben genel anestezi ile sezeryan oldum. eve geldim kotumu, tişörtümü giyip bebekle uğraşmaya başladım. öyle pijamayla yatağımda yatmadım. ama annemler lohusa yatağı hazırlamışlardı. dantelli şık bir pike takımı açmışlardı. ama ben süt, leke falan olur diye kullanmadım. zaten arkadaşın dediği gibi bebekle uğraşmaktan yatmaya vakit kalmıyor.
 
ben doğumdan önce dantelli güzel bir pike takımımı hazırlamıştım serdiler
ama bende geldiğim gün sadece oda büyüklerin zoruyla yattım
ertesi günü hemen kaldırttım
bende sezeryan oldum o halde bile yatılmıyo arada uzanyosun okadar
çokta gerekli değilmiş yani hatta hhiçç :))
 
benim doğuma çok var ama annem tutturdu dün akşam lohusa yatağına ne sericez senin diye... şaştım kaldım... o nedir ki dedim... okuduğum kadarıyla çok gerekli değil öyle mi...
 
benim doğuma çok var ama annem tutturdu dün akşam lohusa yatağına ne sericez senin diye... şaştım kaldım... o nedir ki dedim... okuduğum kadarıyla çok gerekli değil öyle mi...

valla canım bende kaynanam konuşupta moralimi bozmasın diye hazırladım
yyoksa bence zaten insanlar bebekle ilgilenirken öyle şeylere dikkat bile etmezler
ben dediğim gibi birgün yattımevde oda öylesine işte
ha kişinin durumuna göre değişebilir yatma durumu ama yinede bence gerekli değil
loğusaya baksınlar bebeğe baksınlar yatagın örtüsüne değil zemuszemus
 
ben iki kez dogum yaptim ve hic yatmadim,yatamamda zatenlaelaelaelaelaebunalirim ben,
hic gelemem oyle seylere,,,
 
valla canım bende kaynanam konuşupta moralimi bozmasın diye hazırladım
yyoksa bence zaten insanlar bebekle ilgilenirken öyle şeylere dikkat bile etmezler
ben dediğim gibi birgün yattımevde oda öylesine işte
ha kişinin durumuna göre değişebilir yatma durumu ama yinede bence gerekli değil
loğusaya baksınlar bebeğe baksınlar yatagın örtüsüne değil zemuszemus

sanırım bende annem moralimi bozmasın die hazırlayacağım... :1closedeyes:
lohusa humması diye bişi varmış araştırcam şimdi netten... ondan bahsediyor... hazırlamak lazım senin dinlenmen lazım fln diyor... puff
 
canım ben doğumdan önce çok güzel nevresim takımı aldım pullu falan giderken serdik zaten eskisi gibi yatılmıyor yani ben yatmadım hep salonda herkesin yanında uzandım öyle
 
hiç yatmadım hastanede bile yatmadım yatamadım saolsun kızımın gazları ilk günden bizi yalnız bırakmadı
 
Ben de sezeryanla doğum yaptım ve eve geldiğimde yatak falan yapmadım. Gündüz 16:20 de bebeğim doğdu. Gece doktorum 01:30 da yürümemi istedi. Zor da olsa kalktım yürüdüm eşimle beraber. Sonra hastaneden çıkana kadar kendimi yürümeye alıştırdım eve geldiğimde iyiydim.
 
Bizim çevrede böyle şeylere önem verirler,biz de annemin isteği doğrultusunda hazırladık,hem de çeyizimde ne kadar dantelli beyaz işli takımım varsa hepsini sırayla çıkardık serdik.Ama gerekli mi derseniz bence hiç değil,sırf millete gösteriş olsun diye yapılıyor,ama dikkat eden var mı derseniz ,valla ,malesef ki var!Ben evin içinde normal dolaşıp ediyordum,ama kapı çalınca koşa koşa girip yatağa yatıyordum,neymiş millet hem yatağı görsün hem de nazar değmezmiş,hemen ayaklanmış diye:-)))
Hatta şöyle bir şey oldu.Ben dantelli ve beyaz işli takımlarımı ilk haftalarda serdim,mevlütte de yatak örtümle takım olan saten nevresim takımımı(dantelsiz) sermiştim .Bir komşumuz sonradan demiş ki,artık hiç ööle eskisi gibi dantelelr yapmıyo kimse,herkes çarşaf serip yatıyor.Yani hanfendi saten takımı küçük görmüş.
 
canım lohusa humması olmaması için zaten hastanede antiiyotik iğne yapıyorlar
eve gelirkende doktorum antibiyotik hap verdi zamanlı olarak onu kullandım hiç sıkıntı yaşamadım
 
Evet ya kızlar dikkat eden çok oluyor a,a ne sermiş filan diye duyuyorum o yüzden sizden fikir alayım dedim teşekkürler
 
Yaa boşverin elalemi , kaynanayı falan , önemli olan sizsiniz ve sizin keyfiniz canınız ne istiyorsa öyle yapın. Özel örtüler sermek kendinizi iyi hissettirecekse serin gitsin , sırf başkaları konuşacak diye niye kendiinizi sınırlandırasınız ki , konuşur konuşur susarlar . Kıl oluyorum böyle abuk sabuk konuşanlara , ev inceleyen tiplere .

Ben evlendiğimde gelenlere evimi hiç gezdirmedim , hala misafir geldiğinde yatak odamın kapısı kapalı olur , birinci derece akrabalarımın ihtiyacı olduğunda yatak odama alırım o kadar , diğerleri değil nevresim takımımı mobilyasını bile görmemişlerdir daha. Görmek isteyen oldu arada elbette ama açık açık söyledim ben de , alınan alındı bana ne .

Ben hiç sermedim özel birşey , hatta aklıma bile gelmedi . Zaten eve gelir gelmez oğlumla ilgilenmeye başladım , aile olmanın keyfini çıkarttım eşim ve oğlumla , akşamda misafirlere çay vb. servisi yaptım ( bu kısmı pek hoşuma gitmemişti ama :) )

Neyse uzun oldu , asıl önemli olan sizsiniz , kendi değerimizi ne olur bilelim artık ve başkaları için yaşamayalım ( başkaları derken böyle işi gücü olmayan çenesine vermiş tipleri kastediyorum ) .

SıZ ÇOK DEĞERLıSıNıZ , HELE Kı ANNELıK DUYGUSUNU ıLK DEFA VEYA YENıDEN YAŞAMAYA BAŞLADIĞINIZ LOHUSALIK DÖNEMıNDE.
 
Benim annem ve ananem illa ki lohusa yatağı diye tutturdular. Bizimkilerde adetmiş saten atlas yorgan ve dantelli çarşaf yastık filan serdiler. Temmuz sıcağında atlas yorganla çok komiktim gerçekten :)
 
annem çeyizime koyduğu tantelli nakışlı bişiler serdi... pehh
 
X