• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Doktor düzgün muayene etmiş midir

Bilmiyorum ki bilsem sorardım ilk kez gittiğimi doktora da söyledim. Genel üreme sağlığımı öğrenmek istiyorum dedim o kadar detaylı konuşabilecek bir zamanımda olmadı ki odaya girip çıkmam toplam 1 2 dk sürdü
Sen yine iyisin zahmet edip bakmış. Benim ilk gittiğim doktoru anlatayım. Ben girdim. Kafama göre dkh başladım ben şunu kullanıyorum bir problem olur mu diye muayene olmaya geldim dedim. Oturdum koltukta geri çıktım. Iyi bi hap yan etkisi az dedi. O zaman en pahalısı oydu zaten. Neyse ve ben sigara içiyordum mesela hiç sormadı. Karından bilr bakmadı. Smear almadı. Korunmayı bırakınca muayene ederiz dedi. Sonra ben her şeyden bihaber korundum düzgünce 1.5 sene. Sonra üremek istedim üreyemedim. Sonra bi öğrendim aa amh düşükmüş. 💔

Sen yine iyisin zahmet edip bakmış. Benim ilk gittiğim doktoru anlatayım. Ben girdim. Kafama göre dkh başladım ben şunu kullanıyorum bir problem olur mu diye muayene olmaya geldim dedim. Oturdum koltukta geri çıktım. Iyi bi hap yan etkisi az dedi. O zaman en pahalısı oydu zaten. Neyse ve ben sigara içiyordum mesela hiç sormadı. Karından bilr bakmadı. Smear almadı. Korunmayı bırakınca muayene ederiz dedi. Sonra ben her şeyden bihaber korundum düzgünce 1.5 sene. Sonra üremek istedim üreyemedim. Sonra bi öğrendim aa amh düşükmüş. 💔
Sadece muayene travmatik şekilde bitmedi ona seviniyorum korktuğum gibi değilmiş. Yaa işte ben de üreme sağlığım hakkında bilgi almak istiyordum. Şu an gebelik düşünmüyorum ama gebelik planladığım yaşım 30 falan vücudum buna uygun olur mu bilmek istiyordum. Sitede de gördüğüm ilacı önerdi bana herkese onu yazz ıyorlar belli ki

İlk kez gittiğim için tedirgindim. Sorduğum tek soru Doğum kontrol hapını içmeyi unutursan ne yapmalıyım dedim onda da prespektüsü oku yazıyor dedi :(
Hangi gün unuttuğunuza göre degisir çünkü o yüzden prospektuse bakin demis mesela döngünün 3. Gunu unutmanizla 18. Gunu unutmaniz ayni şey değil. Orda bi şema var onunla ilgili ona bakabilirsiniz. Yumurtaliklarla ilgili de sormadığıniz icin söylememiştir. Bir dahaki kontrolde sonrasında gebe kalmak için bariz bir sıkıntı görüyor musunuz diye sorabilirsiniz ama maalesef bu kısım süreç içinde belli oluyor zaten daha çok.

Maalesef poliklinikler çok yoğun 80-100 hasta bakıldığı bile oluyor. Her hastaya 3-4 dakika düşüyor, kadın doğumda giyin soyun masaya yat derken zaten süre bitti.

Özele gitseniz daha iyi olabilir sormak istediklerinizi detaylıca sorarsınız en azından.

Sadece muayene travmatik şekilde bitmedi ona seviniyorum korktuğum gibi değilmiş. Yaa işte ben de üreme sağlığım hakkında bilgi almak istiyordum. Şu an gebelik düşünmüyorum ama gebelik planladığım yaşım 30 falan vücudum buna uygun olur mu bilmek istiyordum. Sitede de gördüğüm ilacı önerdi bana herkese onu yazz ıyorlar belli ki
Yumurtalık kalitesi icin amh değerine bakılıyor. Yani benim gittiğim hiçbir doktor demedi ama ikinci çocuğu düşününce iki sene olmadi amh ye bakalim dedi yumurta rezervesiymis o iyidi ama bende polip ve myomda varmış.

Back
X