Doktor hatası...

Birakitamolsa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2014
4.024
5.042
32
merhaba arkadaşlar. Öğrenmek istediğim bişey var . Babam yaklaşık iki ay önce devlet hastnaesinde tendon kopması dolayısıyla bacağından ameliyat oldu. 1 ayda iyileşmesi gereken yaranın üst kısmı kapandı alt tarafı hala açık ve enfeksiyon kaptığı söylendi. Ameliyat sırasında enfeksiyon kapmış. Antibiyotik verip ilthabı akıttılar önce. Bugün tekrar gittiler kendi doktoru ilgilenmemiş başka doktor bakmış bi krem yazmış tekrar hastaneye yatması gerekebilir demiş. Sormak istediğim babam resmen denek gibi kullanılıyor yarası hala açık ameliyatı yapan doktoru şikayet edebilirmiyim? Nereyle görüşmem gerekiyor? Sonuçta enfeksiyon ameliyat sırasında oluşmuş hatalı onlar ve hala gözle görülür bi sonuç alamadık . Yorumlarınız için şimdiden sağolun.

merhaba arkadaşlar. Öğrenmek istediğim bişey var . Babam yaklaşık iki ay önce devlet hastnaesinde tendon kopması dolayısıyla bacağından ameliyat oldu. 1 ayda iyileşmesi gereken yaranın üst kısmı kapandı alt tarafı hala açık ve enfeksiyon kaptığı söylendi. Ameliyat sırasında enfeksiyon kapmış. Antibiyotik verip ilthabı akıttılar önce. Bugün tekrar gittiler kendi doktoru ilgilenmemiş başka doktor bakmış bi krem yazmış tekrar hastaneye yatması gerekebilir demiş. Sormak istediğim babam resmen denek gibi kullanılıyor yarası hala açık ameliyatı yapan doktoru şikayet edebilirmiyim? Nereyle görüşmem gerekiyor? Sonuçta enfeksiyon ameliyat sırasında oluşmuş hatalı onlar ve hala gözle görülür bi sonuç alamadık . Yorumlarınız için şimdiden sağolun.
elınızde konuyla ılgılı rapor-recete vs. varsa bır dılekçe yazıp saglık bakanlığı'na şikayette bulunabilirsiniz...

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun.

Bildiğim kadarıyla Sağlık Bakanlığı kesin bir belge olmadan bu tip şikayet dilekçelerine pek önem vermiyor. Her DR'un tedavi şekli ve süreci farklıdır. Kimisi yarayı açık bırakır, kimisi de dikiş ile kapatarak tedaviye devam eder. Buna tıbbi malpraktis (doktorun sorumluluğu) deniyor. Ki her ameliyatta enfeksiyon riski vardır.

Öncelikle eğer gerçekten bir doktor hatası varsa başka Dr'lardan yaşanan olayın doktor hatası ya da doktor ihmali olduğuna dair yazılı bir belge alarak İl Sağlık Müdürlüğü ve Tabip Odası'na başvurmanız durumunda süreci daha da hızlandırmış olursunuz. Sonraki adımlar için de size bilgi vereceklerdir.

Ameliyat olmadan önce imzalattıklari evraklarda bunlar zaten yaziyordur,geçmiş olsun bu arada

Iste ben ameliyat öncesi gidemedm ne imzaladı bilmiyorum. Tek bildiğim anneme 1 buçuk ay sonra yuruyebilcegi söylenmiş . 2 ay oldu hala yara açık.Basta yazılması gereken ilacı sonradan başka doktor yazıyor ve tedavi süreci uzuyor. Sorun bu. Ameliyat olup hastaneden çıkan bi hastanın tekrr hastaneye yatırılması normalmi yani

Bunlar ameliyat komplikasyonları,yani ; ameliyat sırasında ve sonrasında gelişebilen olaylardır.Siz tüm bunları kabullenerek giriyorsunuz zaten ameliyata,bu nedenle dava açsanız bile lehinize gelişmeyecektir.
Ya amacım dava değil . Doktorun bu konuda ilgisiz davranması hasta takibini yapmaması . Benim annemde ameliyat oldu doktoru her ayrıntıyla ilgilendi. Iyilesme sürecine kadar kontrollerini yaptı . Ama bu doktor kontrle bile tenezzül edip girmiyor. Yara bildiginiz açık durumda

Iste ben ameliyat öncesi gidemedm ne imzaladı bilmiyorum. Tek bildiğim anneme 1 buçuk ay sonra yuruyebilcegi söylenmiş . 2 ay oldu hala yara açık.Basta yazılması gereken ilacı sonradan başka doktor yazıyor ve tedavi süreci uzuyor. Sorun bu. Ameliyat olup hastaneden çıkan bi hastanın tekrr hastaneye yatırılması normalmi yani
İşte sorun enfeksiyonsa şikayet sonuçsuz kalabilir hayir sorun kendi doktorunun değilde başka doktorun ilgilenip doğal olarak iyileşme sürecini bilmeyip yanlış bir ilaç sonucu rahatsizligiysa şikayet edebilirsiniz ama bu da bir iddia olarak kalir kanımca

İşte sorun enfeksiyonsa şikayet sonuçsuz kalabilir hayir sorun kendi doktorunun değilde başka doktorun ilgilenip doğal olarak iyileşme sürecini bilmeyip yanlış bir ilaç sonucu rahatsizligiysa şikayet edebilirsiniz ama bu da bir iddia olarak kalir kanımca
Anladım teşekkür ederim. Pazartesi gidip doktoryla gorusuyum konuyu tam anlayim en iyisi. Annemin anlattığı şekilde anlattım burda. Sağolun ilginiz icin

Bir yakinimin ameliyat sonrasi dizi, kapanmayan yara nedeniyle enfeksiyon kapti ve dizden asagi bacak kismi kesilecek maalsef. Acik yara riskli hele enfeksiyon kemigi etkilerse tedavi zorlasiyor. Gecmis olsun baska
doktorlara goturun; fikir alin; yara durumunu sorun ve tedavi seceneklerini hakkinda bilgi alin.

Bir yakinimin ameliyat sonrasi dizi, kapanmayan yara nedeniyle enfeksiyon kapti ve dizden asagi bacak kismi kesilecek maalsef. Acik yara riskli hele enfeksiyon kemigi etkilerse tedavi zorlasiyor. Gecmis olsun baska
doktorlara goturun; fikir alin; yara durumunu sorun ve tedavi seceneklerini hakkinda bilgi alin.
Çok üzüldüm geçmiş olsn . Haklisinz başka doktorlarada danışmak lazım.

enfeksiyon olası ameliyat komplikasyonudur.yani doktor hatası değil.ilgilenmemesi hoş olmamış tabi ki.enfeksiyon hastalıkları uzmanını da götürmenizi tavsiye ederim onlar daha dikkatli yaklaşıyorlar

deney derken neyin deneyi ? enfeksiyon doktor hatası değildir ki. onun için doktorun yapabileceği bir şey yok. işini yapmış . hata göremedim ben.

bir de başka doktor bakabilir bunda da bir hata yok aslında . çünkü o Sırada diğer doktorun muhtemelen işi vardır. maalesef devlet hastanesinde doktor nefes alamayacak halde . yani o konuda da şartlar öyle. Babanızın enfeksiyonundan diğer doktor da anlar Tabiki . iyileşme sürecini bilmemek gibi bir şey Yazılmış ama öyle bir durum olamaz. ameliyat tarihine bakmıştır. bunlar komplikasyon kime yaptırsanız olacaktı . geçmiş olsun.

Enfeksiyon her operasyonda karşılaşılabilecek bir komplikasyondur. Doktor hatası değildir. Ayrıca kimse tendon ameliyatı son derece sıradan bir operasyondur. Hastanızı denek olarak kullanılmış değil. Yatarak yapılacak tedaviyle kısa zamanda toparlanır. Geçmiş olsun

X